Dodaj do ulubionych

otwieranie partycji

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.08, 22:38
Witam mam pewien problem mam dysk podzielony na partycje jak 2 razy kliknę w
partycję "C" to partycja ta otwiera mi się normalnie w tym oknie co mój
komputer i mogę dać wstecz a na reszcie partycji jak kliknę żeby którąś
otworzyć to otwiera się ona w osobnym oknie i mam na pulpicie otwarte 2
okienka mój komputer oraz partycje. jak kliknę prawym przyciskiem myszki na
dysk "C" to mam pierwszy "otwórz" a gdy kliknę na inną partycję prawym to
pierwsze mam "open" jak mam przestawić to dziadostwo żeby wszędzie pierwsze
było otwórz i żeby po kliknięciu na partycje nie otwierało mi się dodatkowe
okienko tylko żeby pozostawało to w jednym ??
Obserwuj wątek
    • Gość: Kolobos Re: otwieranie partycji IP: *.escom.net.pl 23.06.08, 22:50
      Jezeli to nie trojan to Start->Uruchom->regsvr32 /i shell32.dll
      • Gość: look Re: otwieranie partycji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 08:36
        wpisuje w uruchom regsvr32 i wyskakuje mi jakieś okienko
        "nie odnaleziono nazwy biblioteki DLL.

Sposób użycia: regserv32 [/u][/s][/n] cośtam cośtam i nic nie da sie przestawić
        możesz mi to dokładniej wytłumaczyć ?
        • Gość: Greg Re: otwieranie partycji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 10:12
          Nie samo regsvr32, a całą komendę.
        • Gość: Kolobos Re: otwieranie partycji IP: *.escom.net.pl 24.06.08, 10:32
          Co sie dzieje z tymi ludzmi juz nawet kopiowac i wklejac nie potrafia?
          • Gość: look Re: otwieranie partycji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 15:21
            nie sraj ogniem jak kopiuję całość to co mi napisałeś to to też nie działa
            wyskakuje że funkcja się powiodła ale nadal problem nie jest rozwiązany bo
            otwierają mi się okienka osobne
            • Gość: c Re: otwieranie partycji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.08, 18:15
              moze Ty nie sraj zarem i zainstaluj antywirusa dobrego.
              • Gość: look Re: otwieranie partycji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 20:55
                wykryło mi wprawdzie kilka trojanów ale sytuacja się nie zmieniła antywir
                skasował je a okienka nadal otwierają się tak jak się otwierały czyli w osobnych
                okienkach
                • Gość: Paweł Re: otwieranie partycji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 03:05
                  Zatem jednak nie odwirusowałeś komputera. Zrób logi z Hijackthis oraz Combofix -
                  opis jest na tym forum w dziale "Wirusy..." w wątku przyklejonym. Logi najlepiej
                  wrzuć na forum "Wirusy..." a nie "Komputer".
                  • Gość: qaz Re: otwieranie partycji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.08, 17:24
                    Format c najlepszym antywirem.
                    • Gość: look Re: otwieranie partycji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 12:14
                      wirusy mam pokasowane ale teraz jak klikam 2 razy żeby mi się otworzyła któraś
                      partycja to wyskakuje mi komunikat otwórz za pomocą co mam wybrać ?
                      • Gość: Kolobos Re: otwieranie partycji IP: *.escom.net.pl 26.06.08, 12:55
                        Paweł juz Ci napisal co masz zrobic, wiec sie zastosuj zamiast produkowac kolejne zbedne posty.
                        • Gość: look Re: otwieranie partycji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 22:59
                          sformatowałem wszystkie partycje po kolei pozostawiając tlko systemową bez
                          formata i działa
                          • rmiechowicz Re: otwieranie partycji 06.07.08, 18:46
                            Nie trzeba było formatować.
                            Wystarczyło usunąć pliki autorun.inf ze wszystkich partycji.
                            Również z pendrivów, aparatów, telefonów, mp3-jek które podłączałeś do tego
                            komputera. One też mogą wira przenosić.
                            • Gość: Paweł Re: otwieranie partycji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.08, 19:22
                              Pewnie już je zdążył ponownie podłączyć po reinstalacji systemu, no bo przecież
                              gdzieś dane zgrać musiał :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka