Dodaj do ulubionych

S P A M !!!!

IP: 217.164.118.* 13.10.03, 11:31
Witam !!!!
Mam już dośyć tego cholernego spamu w swojej skrzynce.
Nie wiem jak się tego pozbyć.Wiem,że są programy segregujące spam od dobrych
wiadomości,ale większość z nich polega na tym,że program pocztowy najpierw
ściąga je z serwera do kompa a potem je segreguje.To mi nie załatwia
sprawy!!! Używam jednego,małego,ale bardzo dobrego programu (E-Res-Q 1.3
można go ściągnąć ze strony: www.magnetiq.com ).Problem polega na
tym,że często wyjeżdżam i w tych dniach(3-4 dni) trafia na mój serwer ok 100
(!!!??) różnej treści reklam i ofert.Aby wyczyścić serwer potrzebuję dużo
czasu.
Znalazłem program,który tak mi się wydaje,blokuje wszystkie adresy,których
nie podasz jako "dobre".Czy ktoś z Was używa tego programu???Lub czy ktoś
mógłby mi dokładnie wytłumaczyc zasadę działania.Można o nim poczyać tu :
www.spammotel.com

Z góry dziękuję i pozdr.Waldek
Obserwuj wątek
    • Gość: piecyk gazowy Re: S P A M !!!! IP: *.visp.energis.pl 13.10.03, 20:11
      Jeśli to komercyjna skrzynka, to pisz do admina... Poza tym niektóre skrzynki
      (np. O2) oferują możliwości zablokowania poszczególnych adresów jak i całej
      domeny (np. @hotmail.com). W pewnym stopniu to rozwiązuje sprawę.
    • Gość: me Re: S P A M !!!! IP: *.hobbit.com.ar 13.10.03, 20:11
      Obecnie chyba w każdym programie pocztowym jest opcja, która usuwa z serwera
      wiadomości o wybranym przez ciebie adresie nadawcy i innych regułach. Skorzystaj
      z tego albo zmień maila i nie zapisuj sie na żadne niepotrzebne listy mailingowe
      czy coś w tym stylu ;)
      • Gość: Waldek Re: S P A M !!!! IP: 217.164.100.* 13.10.03, 21:54
        Gość portalu: me napisał(a):

> Obecnie chyba w każdym programie pocztowym jest opcja, która usuwa z serwera
        > wiadomości o wybranym przez ciebie adresie nadawcy i innych regułach.

Korzystam z Outlook Express i tam w opcjach jest rzeczywiście oddzielenie
        niechcianych maili od chcianych,ale tak czy tak wiąże się to ze sciągnięciem
        poczty z serwera.
        Pozostaje mi napisać do Admina po raz kolejny !!!
        Mimo to szukam czegoś co w dniach kiedy nie otwieram poczty spam i tak sie
        kasuje z serwera z mijego konta.Czy jest taki program???/
        Pozdr.Waldek
        • Gość: piecyk gazowy Re: S P A M !!!! IP: *.visp.energis.pl 13.10.03, 22:01
          Gość portalu: Waldek napisał(a):

> Korzystam z Outlook Express i tam w opcjach jest rzeczywiście oddzielenie
          > niechcianych maili od chcianych,ale tak czy tak wiąże się to ze sciągnięciem
          > poczty z serwera.

Jest coś tam "jeśli wiadomość ble ble ble, to USUŃ JĄ Z SERWERA". Wtedy nie
          pobiera. Z tym, że u mnie to na słowach kluczowych ("jeśli w treści zawiera")
          po prostu nie działa. Nie działa nawet po zdefiniowaniu konrentego adresu...
          Ale gdyby nawet się dało... - spam za każdym razem przychodzi z innego, losowo
          generowanego, fałszywego adresu, z fałszywym "anonimowym" IP.

> Mimo to szukam czegoś co w dniach kiedy nie otwieram poczty spam i tak sie
          > kasuje z serwera z mijego konta.Czy jest taki program???/

To są raczej ustawienia webmaila. Np. w O2 jest coś takiego. A admini to są
          buce. Też mam problem z takimi mailami (w pracy). Pytam buraka (admina), czy
          można zablokować spam na podstawie IP, gość pisze "z poważaniem", że można. To
          piszę - proszę zblokować adresy IP wszystkich anonimowych IP (podaję stronę www
          z adresami). I na tym interwencja się kończy....
    • Gość: mika_p Re: S P A M !!!! IP: *.class144.petrotel.pl 14.10.03, 00:16
      Wiem, że to, o czym napiszę, to nie jest akurat dokładnie to, czego
      potrzebujesz, ale może jako półśrodek pomoże.

Nietoperek (The Bat!), a pewnie i inne, mają opcję ściągniecia samych nagłówków
      wiadomości - co, od kogo, jaki rozmiar, i można na tym operować, tzn, ściągnąć
      to, co chce się ściągnąc, a resztę wykasować. Swoją drogą... dlaczego ja z tego
      nie krozystam ? ;-)
      • Gość: Leon Re: S P A M !!!! IP: *.sdh.sk.ca 14.10.03, 23:00
        Ja kiedys uzywalem programu Ihatespam, ktory sluzyl mi dosc dobrze. Ale
        oczywiscie lepiej trefny adres zmienic. Ja praktycznie co roku zmieniam moj
        adres e-mailowy i jest dobrze. Na moj obecny nowy adres, ktory uzywam juz od
        trzech miesiacy nie dostalem ani jednego spamu.

Wydaje sie, ze reprezentacyjne adresy e-mailowe, ktore drukujesz sie na kartach
        biznesowych powinny byc szczegolnie chronione i nie uzywane na nic innego jak
        tylko na odpowiadanie na pytania i prosby klientow, ktorzy kontaktuja nas
        uzywajac tychze kart. Wszelkie inne aktywnosci powinny byc robione uzywajac
        adresow e-mailowych ktore jest latwo wymienic na inne kiedy juz przyciagaja za
        duzo spamu.

• Gość: Mimi Re: S P A M !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.03, 00:07
      Przeciez to co Waldek napisal to jest spam i reklama...
      A Wy polkneliscie haczyk :)
      • Gość: Alex Re: S P A M !!!! IP: *.zywiec.plusnet.pl 15.10.03, 11:32
        Też często otrzymuję daily pics, oferty viagry oraz przewdłużenia członka. Jest
        tego masa. Cały ten mailing pochodzi z przeróżnych źródeł i jest sprytny, w
        nagłówkach czy treści nie ma typowych słów-haseł, które można zdefiniować w
        filtrze do skasowania. Póki co korzystam z MailWasher Pro 3.0 i jestem z tego
        rozwiązania zadowolony.
      • Gość: Waldek Re: S P A M !!!! IP: 217.164.116.* 15.10.03, 19:59
        Witam !!!
        Dziękuję wszystkim za zainteresowanie się tematem.Probuję nadal walczyć z tym
        spamem i chyba najrosądniej będzie zmienić adress.Ale jak pomyślę do ilu ludzi
        będę musiał wysłać nowy adress to mnie to przeraża.No i oczywiście tak odrazu
        nie mogę pozbyć się tego starego adresu.
        Pozdr.Waldek

@Mimi!!!!
        To nie prawda co piszesz.!!!!

Gość portalu: Mimi napisał(a):

> Przeciez to co Waldek napisal to jest spam i reklama...
        > A Wy polkneliscie haczyk :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka