Dodaj do ulubionych

Kilka pytań odnośnie netbooka

IP: *.xdsl.centertel.pl 08.10.08, 23:39
Witajcie

Planuję kupić sobie jakiegoś netbooka. Myślałem o MSI WIND
(allegro.pl/item446399966_msi_wind_u100_black_intel_atom_120g_2gb_winxp_bonu.html).
Związku z tym mam parę pytań:
1. Głównym zadaniem tego netbooka byłoby uruchamianie na nim prezentacji
multimedialnych. Byłby on podłączany do starszego rodzaju telewizora, który ma
wejście na kabel EURO. Czy byłaby możliwość podłączenia tego laptopa do niego.

2. Na dwóch komputerach mam Vistę i jestem już jakoś przyzwyczajony do niej.
Jak dobrze widzę to ten netbook spełnia chyba parametry na Vistę. Czy oby
napewno i czy te procesor (Atom) jest dość wydajny jak na Vistę czy lepiej
zostawić XP`ka?!
Obserwuj wątek
    • Gość: budowlaniec Re: Kilka pytań odnośnie netbooka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 00:56
      1. Bardzo dobry sprzęt.
      Tylko nie kupuj go na tej aukcji, weź go stąd:
      proline.pl/sklep.php?prodid=MSI+U100-404PL
      proline.pl/sklep.php?prodid=MSI+U100-257PL
      Bateria 6komorowa która wytrzyma te 4-4,5h będzie lepszym wyborem od 3 komorowej
      (aukcja), pamięc ram jest tania, 1gb to 45zł.

- Co do prezentacji: jasne -> www.allegro.pl/search.php?string=vga+euro

2. Tak, po wyłączeniu automatycznego windows update, defragmentacji, defendera
      oraz indeksowania wszystkiego co na hdd, vista na windzie śmiga świetnie.
      www.notebookreview.com/default.asp?newsID=4505
      • Gość: budowlaniec Re: Kilka pytań odnośnie netbooka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 00:59
        *opis na notebookreview w sekcji Battery Life dotyczy aku 3 cell.
        • Gość: loster Re: Kilka pytań odnośnie netbooka IP: *.xdsl.centertel.pl 09.10.08, 01:33
          Tyle, że z Prolina jest z pamięcią 1024 MB (czyli 1 GB), a Vista potrzebuje
          raczej 2 GB (wiem to z doświadczenia ;) ), więc chyba wybiorę z allegro.
          Budowlaniec, dzięki za pomoc ;)
          • Gość: budowlaniec Re: Kilka pytań odnośnie netbooka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 01:49
            Naprawdę radze tobie dobrze, nie bierz z alledrogo.
            Sprzedawca tylko szuka naiwniaków którzy dadzą się nabrać na zakup za ponad
            1500zł z 3cell aku, gdy na rynku jest już bateria 6 komorowa.

Wymiana pamięci ram to 5minut (wystarczy odkręcić śruby obudowy i wciśnąć ram w
            slot pod kątem), można spokojnie zerwać plombe gwarancyjną - rozmawiałem na ten
            temat telefonicznie z serwisantem msi przez 20minut na początku lipca, zaraz gdy
            zakupiłem swojego winda. Gwarancja nadal jest ważna. Jeżeli nie wierzysz,
            zadzwoń do nich tel: (+48 71) 710 52 00 poproś o przełączenie na serwis.

Bateria jeżeli nie teraz, to w przyszłości bardzo ci się przyda, jednak te 2h z
            hakiem to nie jest czego by się oczekiwało po tym maleństwie, a 6cell zakupione
            oddzielnie to koszt ponad 100euro.
            • Gość: budowlaniec Re: Kilka pytań odnośnie netbooka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 02:02
              Aaa, jeszcze propo ramu.
              Wind posiada 1gb wlutowane w płyte główną oraz jeden slot w który można wcisnąć 1gb.

Tak to wygląda w środku: i34.tinypic.com/24lq8wj.jpg
              (oryginalna blaszka nieco się różni od tej na zdjęciu, ja w swoim wymieniłem
              radiatorek na bardziej wydajny :>)
          • Gość: Gość Re: Kilka pytań odnośnie netbooka IP: *.acn.waw.pl 09.10.08, 11:59
            > Tyle, że z Prolina jest z pamięcią 1024 MB (czyli 1 GB), a Vista
            > potrzebuje raczej 2 GB (wiem to z doświadczenia ;) ), więc chyba
            > wybiorę z allegro.

Poczytaj opinie o Proline na serwisach z cenami - nie są aż tak wspaniali jak to
            opisują pojawiający się tu często ich handlowcy.
            • Gość: budowlaniec Re: Kilka pytań odnośnie netbooka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 15:25
              Noi?

W dupie mam opinie na serwisach, ja wsiadam w tramwaj, jadę dwa przystanki,
              wysiadam pod heliosem we Wrocku i kupuje u nich osobiście.
              Arest też ma złą opinię na porównywarkach, a zarówno w arescie jak i proline
              wydałem grubbo ponad 10tysięcy na hardware.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka