Dodaj do ulubionych

Przeglądarki internetowe

16.10.08, 16:47
Która przeglądarka jest szybsza (szybciej wczytuje strony): firefox, google
chrome czy opera. Proszę o radę. Chcę zerwać z explorerem;P
Obserwuj wątek
    • itx Re: Przeglądarki internetowe 16.10.08, 16:58
      Każda z nich jest darmowa zajmuje po kilka mega więc najlepiej ściągnąć i
      porównać. Ja osobiście używam Firefoksa na szybkość nie narzekam, ma ciekawe
      dodatki (m.in. blokowanie reklam flash) i to jest duży plus
      • lemari Re: Przeglądarki internetowe 16.10.08, 17:44
        pl.opera.com/
      • r0ger Re: Przeglądarki internetowe 16.10.08, 17:46
        Proponuję zacząć od Opery. Lekka, chyba obecnie najszybsza i ma wszystko co w Firefox mażna uzyskać dopiero za pomocą dodatków. Poza tym jest najbardziej zgodna ze standardami.
        • oby.watel Re: Przeglądarki internetowe 16.10.08, 17:55
          r0ger napisał:

> Proponuję zacząć od Opery. Lekka, chyba obecnie najszybsza i ma wszystko co w F
          > irefox mażna uzyskać dopiero za pomocą dodatków.

Nie ma wszystkiego. Jest bez wątpienia bardzo dobrą przeglądarką, ale raczej
          poleciłbym FireFoxa. Jednak jest zdecydowanie "przyjaźniejszy". Miałem Firefoxa,
          przeszedłem na Operę, która mi się w miarę korzystania coraz mniej podobała i...
          jednak wróciłem do Czerwonej Pandy.
          • r0ger Re: Przeglądarki internetowe 16.10.08, 18:07
            Powód - do żadnej chyba aplikacji użytkownik tak się nie przyzwyczaja jak do przeglądarki internetowej (vide IE i jego udział w rynku). Zacząłeś od Firefoxa, zresztą również bardzo dobrego browsera i wrócisz do niego prędzej czy później. Ja miałem to szczęście, że zacząłem od Opery 5. W międzyczasie kilka razy instalowałem firefoxa (zawsze po ukazaniu sie nowej wersji, ostatnia to 3) i ...wróciłem do Opery.
            Pozdrawiam
            • tiges_wiz Re: Przeglądarki internetowe 16.10.08, 18:09
              ja znowu dalem operze szanse i znowu sie nie udalo ;)
              uzywam tera glownie fx+adblock oraz chrome+privoxy
              • lemari Re: Przeglądarki internetowe 16.10.08, 18:23
                A więc musisz zainstalować obie i mieć co najmniej trzy przeglądarki :)
                • tiges_wiz Re: Przeglądarki internetowe 16.10.08, 19:00
                  nie ... w domu uzywam fx a w pracy chrome
                  • Gość: flock Re: flock 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 00:33
                    Flock 2 odpowiada firefox 3 i obsługuje dodatki firefox.Ma też własne,bardzo
                    _szybki_ podgląd i wyszukiwanie obrazów na flickr.Szybki dostęp m. inn. do
                    youtube.W odróznieniu od firefox 3 od którego się nie rózni pracuje zawsze
                    stabilnie.Jeśli on komuś odpowiada jest przegladarką socjalną.Wersja być może
                    tylko angielskojęzyczna,zawsze trzeba najnowszą na razie to jest seria 2
                    www.flock.com/
                    • Gość: flock Re: flock 2 jest w kilkunastu językach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 02:26
                      ale dużo serwisów wspólnotowych po angielsku
                      www.flock.com/versions Windows Mac OS X Linux

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka