howling 16.10.08, 16:47 Która przeglądarka jest szybsza (szybciej wczytuje strony): firefox, google chrome czy opera. Proszę o radę. Chcę zerwać z explorerem;P Link Zgłoś Obserwuj wątek
itx Re: Przeglądarki internetowe 16.10.08, 16:58 Każda z nich jest darmowa zajmuje po kilka mega więc najlepiej ściągnąć i porównać. Ja osobiście używam Firefoksa na szybkość nie narzekam, ma ciekawe dodatki (m.in. blokowanie reklam flash) i to jest duży plus Link Zgłoś
r0ger Re: Przeglądarki internetowe 16.10.08, 17:46 Proponuję zacząć od Opery. Lekka, chyba obecnie najszybsza i ma wszystko co w Firefox mażna uzyskać dopiero za pomocą dodatków. Poza tym jest najbardziej zgodna ze standardami. Link Zgłoś
oby.watel Re: Przeglądarki internetowe 16.10.08, 17:55 r0ger napisał: > Proponuję zacząć od Opery. Lekka, chyba obecnie najszybsza i ma wszystko co w F > irefox mażna uzyskać dopiero za pomocą dodatków. Nie ma wszystkiego. Jest bez wątpienia bardzo dobrą przeglądarką, ale raczej poleciłbym FireFoxa. Jednak jest zdecydowanie "przyjaźniejszy". Miałem Firefoxa, przeszedłem na Operę, która mi się w miarę korzystania coraz mniej podobała i... jednak wróciłem do Czerwonej Pandy. Link Zgłoś
r0ger Re: Przeglądarki internetowe 16.10.08, 18:07 Powód - do żadnej chyba aplikacji użytkownik tak się nie przyzwyczaja jak do przeglądarki internetowej (vide IE i jego udział w rynku). Zacząłeś od Firefoxa, zresztą również bardzo dobrego browsera i wrócisz do niego prędzej czy później. Ja miałem to szczęście, że zacząłem od Opery 5. W międzyczasie kilka razy instalowałem firefoxa (zawsze po ukazaniu sie nowej wersji, ostatnia to 3) i ...wróciłem do Opery. Pozdrawiam Link Zgłoś
tiges_wiz Re: Przeglądarki internetowe 16.10.08, 18:09 ja znowu dalem operze szanse i znowu sie nie udalo ;) uzywam tera glownie fx+adblock oraz chrome+privoxy Link Zgłoś
lemari Re: Przeglądarki internetowe 16.10.08, 18:23 A więc musisz zainstalować obie i mieć co najmniej trzy przeglądarki :) Link Zgłoś
tiges_wiz Re: Przeglądarki internetowe 16.10.08, 19:00 nie ... w domu uzywam fx a w pracy chrome Link Zgłoś
Gość: flock Re: flock 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 00:33 Flock 2 odpowiada firefox 3 i obsługuje dodatki firefox.Ma też własne,bardzo _szybki_ podgląd i wyszukiwanie obrazów na flickr.Szybki dostęp m. inn. do youtube.W odróznieniu od firefox 3 od którego się nie rózni pracuje zawsze stabilnie.Jeśli on komuś odpowiada jest przegladarką socjalną.Wersja być może tylko angielskojęzyczna,zawsze trzeba najnowszą na razie to jest seria 2 www.flock.com/ Link Zgłoś
Gość: flock Re: flock 2 jest w kilkunastu językach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 02:26 ale dużo serwisów wspólnotowych po angielsku www.flock.com/versions Windows Mac OS X Linux Link Zgłoś