Dodaj do ulubionych

pdf na worda

29.10.08, 16:39
Czy ktos wie jak przerobic pdf na word dokument?
Obserwuj wątek
    • Gość: qwerty Re: pdf na worda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 17:17
      Ja wiem.
      Setne pytanie o to samo. Google.
      • artur737 Re: pdf na worda 29.10.08, 18:47
        Moze na tym forum jest ktos NORMALNY kto po prostu wiec jaki program mam uzyc.

W google juz znalazlem program, ktory owszem zmienil, ale dokument jest
        znieksztalcony a polskie litery zastapione chinszczyzna.
        • artur737 Re: pdf na worda 29.10.08, 18:53
          Mam tylko jeden dokument do przetlumaczenie i naprawde nie chce w tym celu
          kupowac jakiegos programu.
          • Gość: tymoteusz Re: pdf na worda IP: *.inowroclaw.mm.pl 29.10.08, 19:24
            Ja kopiuję akapitami z pdf i wklejam do worda. I w wordzie edytuję. Tylko nie w każdej wersji Adobe to można zrobić.
            • artur737 Re: pdf na worda 29.10.08, 19:45
              fotografii sie nie da tym sposobem zlapac niestety.
              • Gość: Laptopowiec Re: pdf na worda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.08, 12:10
                > fotografii sie nie da tym sposobem zlapac niestety.
                Da się.
                W starszych wersjach Readera była opcja "zaznacz tekst" lub "zaznacz
                obraz". W 8-ce tej opcji nie ma (ja przynajmniej jej nie widzę)ale
                jest opcja "zrób zdjęcie" (snapshot). I mozna nia wyciąć zdjęcie i
                później je wkleić do worda.
                Ale jeśli masz tekst w dokumencie pdf jako obraz (np skan dokumentu)
                i chcesz go wkleić do Worda jako tekst a nie obrazek, to jedyna
                metodą przetworzenia go na literki jest jakis program typu OCR.
                • artur737 Re: pdf na worda 30.10.08, 14:52
                  Prawde mowiac nie udalo sie. Optical recognition software tez sie bardzo pogubil
                  w dokumencie i ilosc bledow jest tak duza, ze prawie oplaca sie przepisac
                  dokument recznie.

Mam opcje "zaznacz obraz" w starszym acrobacie, ale niestety nie jestem z
                  nieznanych przyczyn zdolny do zaznaczenia obrazow. Moze tak jest jak dokument
                  jest stworzony nowszym programem i jest jakis brak kompatybilnosci. Po prostu
                  sie nie da. Niemniej zdjecia mam juz w wordzie bo wychwycil je inny program,
                  ktory zastosowalem na poczatku.
                  Sam tekst jest jak na razie katastrofa spowodowana glownie literami ogonkowymi,
                  ktore nie chca sie prawidlowo ujawnic w dokumencie koncowym worda. Jezeli sie
                  nawet gdzie niegdzie pojawiaja prawidlowo to ich wielkosc jest bardzo rozna od
                  reszty tekstu. Czyli musialbym sleczec i zmudnie poprawiac kazdy wyraz.
                  Zaczynam dochodzic do wniosku, ze to sie nie da zrobic automatycznie i dla celow
                  projektu musze obmyslic zupelnie inna strategie.

Dziekuje wszystkim za pomoc.
                  • Gość: Laptopowiec Re: pdf na worda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.08, 15:49
                    > Mam opcje "zaznacz obraz" w starszym acrobacie, ale niestety nie
                    > jestem z nieznanych przyczyn zdolny do zaznaczenia obrazow
                    Jeśli dokumet został stworzony w jakims edytorze tekstów i
                    przekonwertowany do PDF np Pdfcreatorem, to zaznaczanie obrazków
                    działa. Działa tez wtedy zaznaczanie tekstu i mozna go kopiowac i
                    wklejac do Worda. Ale jak dokument pdf powstał np ze skanu, to nie
                    da się zaznaczyc obrazka. Reader po prostu widzi cału dokument jako
                    jeden obrazek. Wiec zaznaczasz wszystko albo nic (albo robisz
                    snapshota mniejszego wycinka). I to jest pewnie Twój problem.
    • Gość: aska Re: pdf na worda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 19:38
      Jest taki program Abbyy FineReader. Wersję trial (chyba 15 dni) możesz ściągnąć
      ze strony np.
      dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=262&FineReader+Professional+9.0.0.882
    • jap_1 Re: pdf na worda 29.10.08, 20:49
      www.finereader.pl/
      www.finereader.pl/finereader,wersja,demo.html
      fineonline.pl/
      • jap_1 Re: pdf na worda 29.10.08, 20:50
        www.finereader.pl/pdf,transformer,wersja,demo.html
        • artur737 Re: pdf na worda 29.10.08, 21:38
          Dzieki, to powinno dzialac.
          • unhappy Re: pdf na worda 29.10.08, 22:30
            CutePdf - instaluje w systemie "drukarkę" PDF która wyrzuci ci pdfa do podanego
            przez ciebie pliku.
            • unhappy Re: pdf na worda 29.10.08, 22:30
              A sorry - ty chcesz na odwyrtkę :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka