voker 05.01.09, 22:07 Jak podłączyć zestaw słuchawkowy bluetooth do kompa, aby można było go używać do rozmów głosowych w skype'ie? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: adacho Re: bluetooth, hf i komp IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.09, 22:52 A w jaki sposób masz rozwiązany bluetooth w komputerze? Standardowy bluetooth na usb, czy może wbudowany, jakie masz oprogramowanie? Co do moich doświadczeń, ostatni raz bawiłem się w to z 2-3 lata temu, jakiś no-name'owy dynks na usb i słuchawka Nokii. Ze sterownikami bluetoothowymi z xp (czyli tymi, które zainstalowały się same po włożeniu do usb) komp widział słuchawkę i połączył się z nią, ale nic z tego nie wynikało. Po instalacji oprogramowania z cd dołączonego do bluetootha - "Toshiba Bluetooth Stack" (można to ściągnąć z netu) słuchawka po wpasaniu pinu instalowała się jako karta dźwiękowa i działało to całkiem normalnie. Jest jeszcze coś takiego jak BlueSoleil, ale widziałem u kogoś na kompie i się strasznie to oprogramowanie sypało. Link Zgłoś
Gość: adacho Re: bluetooth, hf i komp IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.09, 23:06 Teraz widzę, że ten toshiba bluetooth stack to płatne oprogramowanie :) do ściągnięcia legalnie w wersji 30dniowej. A bluesoleil jest rzeczywiście opisywany wszędzie jako syf. Ale najpierw proponuję pokombinować z oprogramowaniem dołączonym do noname'a, a nuż coś się uda. Link Zgłoś
voker Re: bluetooth, hf i komp 05.01.09, 23:38 Jest jeszcze Widcomm.Bluetooth.Software. Jednak instalowanie 80MB tylko po to, aby podłączyć hf jest mocno smieszne. ;-) Widzialem jeszcze cos podobnego na stronie hp. Producent mojego usb nie dodal plyty cd. ;-) Link Zgłoś