Dodaj do ulubionych

router, przerywanie internetu

IP: 93.159.133.* 13.01.09, 22:18
Witam mam problem z internetem w mieszkaniu. mamy router i 4 komputery w domu.
dwa na kablach i dwa bezprzewodowo...ostatnio czesto ucina mi internet na
komputerze (na kablu), gdy wspollokator wlaczy swoj komputer-rowniez na kablu.
czy to wina routera? i co trzeba zrobic w tej sytuacji? wgrac nowe
oprogramowanie czy co? mam dosc///

albo inna sytuacja. brak internetu tylko u mnie caly dzien chociaz na innych
komputerach net byl lub jest(gdy wlczony komp)
Obserwuj wątek
    • m.gregor Re: router, przerywanie internetu 17.01.09, 10:12
      1 - zatrojanowany/zawirusowany komputer wspollokatora zapycha router zbyt duza
      iloscia polaczen. Albo odpala zle skonfigurowane p2p (i tez zapycha router zbyt
      duza iloscia polaczen)
      2 - skoro na innych jest internet to router jest sprawny a problemem jest Twoj
      komputer.

Rada? Zresetowac router, wgrac najnowsze oprogramowanie ze strony linksys.pl i
      zobaczyc czy sie poprawi. A siec bezprzewodowa masz zabezpieczona? Pewno nie i
      sasiad korzysta...
      • Gość: linsys Re: router, przerywanie internetu IP: 93.159.133.* 19.01.09, 16:01
        1.sieć bezprzewodowa jest zabezpieczona raczej na pewno, bo konfigurowal gosc z
        firmy od ktorej mamy internet

2. jaki moze byc problem z moim komputerem, jesli odbieram net normalnie gdy ona
        nie wlaczy swojego komputera? gdy włącza od razu wszystko siada akurat u mnie
        • m.gregor Re: router, przerywanie internetu 19.01.09, 20:55
          1 - tym "gosciom z firmy od ktorej mam internet" to bym raczej nie ufal bo jak
          tylko ide do klienta ktoremu konfigurowal siec taki "gosc z firmy od ktorej
          mam internet" to zawsze siec jest albo niezabezpieczona albo zabezpieczona
          WEP'em (czyli realistycznie patrzac - wogole).
          2 - patrz rada pierwsza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka