Gość: anna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.09, 21:26 Ściagałam dzisiaj darmowe oprogramowanie z neta i ... zmieniła mi sięna kompie gęstość i wyrazistość liter, tak jakby to był teraz inny druk... Czy to znaczy,że ściągnęłam sobie jakiegoś wirusa? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: espedwa Re: wirus? IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.01.09, 21:45 To nie wirus to chochlik drukarski Link Zgłoś
Gość: ort Re: wirus? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.09, 22:04 Czy to "darmowe oprogramowanie z neta" ma nazwę? Link Zgłoś
Gość: Macho Re: wirus? IP: 82.177.197.* 21.01.09, 15:02 Niekoniecznie. Np. w Firefox klawiszami "+" i "-" reguluje się rozmiar czcionki na ekranie, więc może przypadkowo doszło do czegoś takiego. Link Zgłoś
Gość: Anna Re: wirus? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 15:31 Ja chyba nie mam czegoś takiego jak Firefox... Mam oprogramowanie Windows Vista...Próbowałam coś zmienić przez personalizację ustawień ekranu i zmianę wielkości czcionki. Pomogło o tyle, że naprawiło się (nie potrafię tego fachowo określić) na startowej liście programów i w pasku adresu strony internetowej. W przegladarce, notesie i w pasku między "ulubione" a "nowa karta" nadal mam "pogryzione literki". :-((( I nadal 3 programy w spisie programów mam podświetlone na żółto- u innych użytkowników tego komputera tego nie ma. Link Zgłoś
qqbek Re: wirus? 21.01.09, 15:35 Gość portalu: Anna napisał(a): > Ja chyba nie mam czegoś takiego jak Firefox... Mam oprogramowanie > Windows Vista...Próbowałam coś zmienić przez personalizację ustawień > ekranu i zmianę wielkości czcionki. Pomogło o tyle, że naprawiło się > (nie potrafię tego fachowo określić) na startowej liście programów > i w pasku adresu strony internetowej. W przegladarce, notesie i w > pasku między "ulubione" a "nowa karta" nadal mam "pogryzione > literki". :-((( I nadal 3 programy w spisie programów mam > podświetlone na żółto- u innych użytkowników tego komputera tego nie > ma. I z tego powodu trzeba od razu dwa tematy na forum zakładać? A wygładzanie czcionek ekranowych jest włączone, czy wyłączone? Jakie są ustawienia czcionek dla okien we właściwościach ekranu? Czy "pogryzione literki" nie są przypadkiem czcionką nie posiadającą polskich znaków? Link Zgłoś
Gość: Anna Re: wirus? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 15:46 No,i jeszcze mi sie dostało:-(( Przepraszam. W ustawieniach wyglądu, mam włączone wygładzanie czcionki: Clear Type Czcionka ma polskie znaki, jeśli o to chodzi to są wszystkie "ćżźśą" itp. w skali domyślnej ustawienia czcionek 96DPI Link Zgłoś