Gość: Podym IP: 80.48.165.* 16.11.03, 02:33 Stoje przed kupnem nowego monitora na kotry mam ok 2 500zl.Ktory monito mi polecicie? jezeli CRT to jaki model, a moze LCD ktory model? Ze wszelkie wskaowki wielkie dzieki pozdrawiam Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: May79 Re: CRT czy LCD ?? IP: *.acn.waw.pl 16.11.03, 12:55 A do czego ma byc monitor?? Gry, filmy, programowanie, praca biurowa, praca z grafika, obrazami, CAD/CAM??? Do wszelkich prac graficznych niezastapiony jest CTR (a z taka kasa kupisz naprawde dobry). Do Worda, Excella, programowania dobry bedzie LCD (doskonala ostrosc). A do gier i filmow to juz musisz sam "naocznie" sprawdzic, bo moze LCD, ktory wybierzesz bedzie Ci odpowiadal. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: ssaczek Re: CRT czy LCD ?? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.11.03, 17:12 Osobiście uważam, że na LCD jeszcze czas i szkoda wywalać taką kasę. sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=2613 Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: CRT czy LCD ?? IP: *.visp.energis.pl 16.11.03, 21:25 Gość portalu: ssaczek napisał(a): > Osobiście uważam, że na LCD jeszcze czas i szkoda wywalać taką kasę. Podpisuję się obiema rękami. Link Zgłoś
Gość: Podym Re: CRT czy LCD ?? IP: 80.48.165.* 16.11.03, 18:25 Monitorek bedzie przydatny raczej do wszystkiego. Jestem studentem informatki wiec przez kazda galaz tej dziedziny bede przechodzil, a do gier owszem tez, ale to chyba jedna z ostatnich pozycji, filmy moze troszke czesciej, ale bez przesady. Porosze o rade o pozdrawiam. Link Zgłoś
bwv1004 Re: CRT czy LCD ?? 16.11.03, 21:31 Gość portalu: Podym napisał(a): > Monitorek bedzie przydatny raczej do wszystkiego. Jestem studentem informatki To bedziesz sleczec godzinami nad pisaniem programow, pracy dyplomowej itp. Przeto LCD. Link Zgłoś
Gość: kell Re: CRT czy LCD ?? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.11.03, 03:22 bez przesady, po kilku(nastu) godzinach glowa bedzie bolala tak samo pod lcd jak i crt. dobre crt nie odbiegaja tak bardzo jakoscia wyswietlanego obrazu od lcd. lcd zajmuja mniej miejsca, wyswietlaja obraz z ktorymi moga rownac sie dobre (drogie) crt + b dobra karta graficzna (w wyzszych rozdzielczosciach), ale maja ogromna wade. gdy lubisz grac, to z 17" lcd jestes skazany na 1280x1024 (pomijajac, ze powinno byc raczej 960!), albo godzisz sie z kiepska jakoscia wyswietlanego obrazu (skalowanie). problem w tym, ze trzeba miec niezla rakiete by wygodnie grac w 1280x1024 :) Link Zgłoś
Gość: jk Re: CRT czy LCD ?? IP: 81.168.185.* 17.11.03, 00:40 a ja polecam LCD NEC-a 1701 sam mam i jestem z niego badzo zadowolony czas łączny matrycy to 16 ms 3 lata gwarancji od dzrwi do drzwi dobra gwarancja na piksele co ważne znormą ISO możesz sobie nawet na tym dobrze pograć pozdr... Gość portalu: Podym napisał(a): > Stoje przed kupnem nowego monitora na kotry mam ok 2 500zl.Ktory monito mi > polecicie? jezeli CRT to jaki model, a moze LCD ktory model? > Ze wszelkie wskaowki wielkie dzieki > pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: zmora Re: CRT czy LCD ?? IP: *.bphpbk.pl 17.11.03, 13:36 witam ja zdecydowalem sie na panel LG 1710B (DVI) ale jest pewien problem producent (strona www.lge.pl twierdzi ze na on czas realcji pixela កms podczas gdy w miejscy gdzie chce go kupic mowia mi o czasie ណ ms. I juz deko skolowany i zly jestem. Czy ktos moze mnie w koncu oswiecic jaki czas reakcji pixela ma LG L170B ? ukłony -- zmora Link Zgłoś
Gość: Podym Re: CRT czy LCD ?? IP: 80.48.165.* 25.11.03, 23:34 dzieki wszystkim za cenne rady. Kupilem monitorek LCD NEC 17" 1760NX Pozdrowionka Link Zgłoś