Gość: hanka IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 18.11.03, 14:40 napiszcie mi coś o tym.,Dzisiaj caly czas ktoś przysyła informacje informacje ,mam juz tego dosyc -jak to zablokować Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: telmaciej Re: usługa Posłaniec IP: *.magnet.com.pl 18.11.03, 15:58 Ta usługa służy do przesyłania wiadomości między komputerami połączonymi w sieć. Możesz ją bez obaw wyłączyć, ale żeby to zrobić, trzeba być zalogowanym jako Administrator. Najprościej użyć narzędzia msconfig (start/uruchom/msconfig) w wyświetlonym oknie przechodzisz do zakładki <Usługi>, usuwasz zaznaczenie z pola wyboru przy usłudze Posłaniec i klikasz <OK>, po czym restartujesz komputer. Jest jeszcze spora innych usług zupełnie niepotrzebnych, których wyłączenie może znacząco podnieść wydajność systemu. Pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: hanka Re: usługa Posłaniec IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 18.11.03, 16:24 ale ja nie jestem w żadnej sieci . mam komputer w domu i wydaje mi sie że nikt nie ma do niego dostępu Link Zgłoś
Gość: telmaciej Re: usługa Posłaniec IP: *.magnet.com.pl 18.11.03, 17:30 Tym bardziej możesz go wyłączyć. Jeżeli nie jesteś wsieci, to w podany wcześniej sposób wyłącz również te usługi: -clipbook -przeglądarka komputera Oprócz tego jeszcze: -karta inteligentna -pomocnik karty inteligentnej -usługa dostęp zdalny -usługi terminalowe (jeżeli nie używasz szybkiego przełączania użytkowników) -serwer Niektóre z tych usług mogą nie być dostępne w wersji HOME. Jest jeszcze kilka usług zupełnie niprzydatnych przeciętnemu użytkownikowi, które tylko zajmują pamięć operacyjną. Proponuję poczytać artykuły na <centrumxp.pl>. Pozdrawiam. Link Zgłoś