Dodaj do ulubionych

Symantec - cyrk z poprawką

• Gość: zartiepl Symantec - cyrk z poprawką IP: 93.105.150.* 12.03.09, 21:46
      A kto jeszcze tego badziewia używa????? Po wywaleniu Symanteca (wersji corporate!!!) z komputerów u mnie w pracy, NOD podczas instalacji na wielu z nich znajdował po kilka - kilkanaście wirusów. I jeszcze cena za aktualizację - ta za NOD-a różniła się brakiem jedynki z przodu.
    • Gość: 123 Symantec - cyrk z poprawką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.09, 22:14
      no ale co mnie obchodzi, ze ibm i google uzywaja linuksa? programow, ktore ja potrzebuje nie robia na linuksa, mam je sobie sam napisac? ibm jest taki wspanialy ale nie supportuje linuksa na wielu swoich komputerach!

pomijajac fakt, ze dla normalnego czlowieka linuks sie nie nadaje poki co: wytlumacz laikowi co zrobic zeby w najnowszej dystrybucji fedory dzialala mu karta wifi (i gdy informatyk sie poddaje po kilku dniach bo akurat ta karta nei chce dzialac, zbyt nowy laptop? 'bardzo mi przykro, toshiba nie supportuje linuksa, przynajmniej w tym przypadku), co mam mu powiedziec gdy akurat ubuntu nie potrafi sterowac jasnoscia matrycy? i ze po 2 dniach szukania rozwiazaia, czytania angojezycznych forow okazuje sie, ze wlasciwie z ta wersja bios (najnowsza) to sie jeszcze chyba nikomu nie udalo? 'sorry, kupiles zlego laptopa, ten model hp nie bedzie dzialal z ubuntu, kup inny' i co ma siedziec na maksymalnej janosci matrycy z bolem oczu?

prawie wszystko sie robi po windowsa, pod windowsem dziala a pod linuksem moze dziala, moze nie dziala, moze zadziala jak poswiecisz wiele godzin

dziwie sie propagandzie linuksowej, przypomina to progapande wegetarian na forach, bezkrytyczne zupelnie, jednostronne

legendarne repozytoria nie sa wcale takie super, zwykel zanim zostana zaktualizowane mija troche czasu, jesli ktos chce byc 'na czasie' to i tak instaluje 'samemu'

a bezpieczenstwo? jesli uzytkownik windowsa ma aktualne oprogramwoanie (wliczajac w to jave, przegladarke, czytnik pdf nie od adobe), nie siedzi na koncie roota, skonfiguruje dobrego firewalla, mysli troche i nie instaluje sobie sam syfu to jest bezpieczny, pewnie nawet bardziej niz wiekszosc userow linuksa, ktorzy boja sie dotknac iptables zeby czegos nie zepsuc ;))
    • mat1 Symantec - cyrk z poprawką 12.03.09, 22:24
      Norton 2009 nie jest taki zly, i nie bylo zadnych komunikatow generowanych przez program,. Linux bardzo fajny system, tylko cos nie chce sie sam skonfigurowac. 5 razy probowalem zainstalowac Ubuntu 8 i niestety , nie moze zaintalowac karty Nvidi. Forum - ciezko zrozumiec o co tam chodzi no chyba ze sie poswieci 8 godzin dziennie tak jak w pracy, wirusy w windowsie tak, ale jak sie chce to mozna ich uniknac. Linux live cd bardzo dobry do korzystania z bankow i innych instytucji - bardzo polecam.
    • Gość: m Symantec - cyrk z poprawką IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.03.09, 00:28
      a po co komu antywirus? Firewall (darmowy rzecz jasna) + glowa na karku + cykliczny skan darmowymi narzedziami co miesiac zupelnie wystaczaja.
    • bajecznytrzy Symantec - cyrk z poprawką 14.03.09, 12:45
      Lamentujecie jak stare baby. Ostatnio kazdy po kolei producent antywirow ma pproblemy - Kasper jakis wlam na strone, Panda tez cos miela ale nie pamietam. Co do uzywania antywirusow - to nalezy zeby nie miec problemow. Ja akurat mam Nortona Internet Security 2009 i jest ok

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka