malylos 07.12.03, 14:08 Jestem laikiem, kompa mam od niedawna. Podpowiedzcie czy czyścicie monitory? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: malylos Re: czyszczenie monitora IP: *.laczpol.net.pl 07.12.03, 14:19 No dobra, ale czym?? Link Zgłoś
Gość: malylos Re: czyszczenie monitora ERRATA IP: *.laczpol.net.pl 07.12.03, 14:29 pytanie miało być czym czyścicie monitory? Link Zgłoś
Gość: ssaczek Re: czyszczenie monitora LCD??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.12.03, 19:22 Obudowa, czym chcesz może być pronto, ekran TYLKO czysta sucha ściereczka najlepiej flanela (tyczy monitorów z powłoką antyrefleksyjną) Link Zgłoś
chmchm Re: czyszczenie monitora LCD??? 07.12.03, 19:30 lcd to nie mam ale na mojego starego kineskopiaka to ludwik "iber ales" hyhy albo chuch poimprezowy + szmatka sucha jak jezyk. PS. suchej sciereczki, ciekawe jak sucha ściereczka poradzi sobie z poweselnymi pawiami, zaschnietym piwem i krwia...noooo normalnie ja tego nie widze hyhyhy a Wy? tu to nawet domestos "iber ales"! ale dosyć kryptoreklamy Link Zgłoś
xyzxyz2 Re: czyszczenie monitora LCD??? 08.12.03, 06:49 Papier ścierny 60 albo 40. Jeśli nie dasz rady ręcznie to sprubuj szlifierką oscylacyjną :) Link Zgłoś
Gość: malylos Re: czyszczenie monitora LCD??? IP: *.laczpol.net.pl 08.12.03, 08:45 na mózg Ci padło? Chyba tak Link Zgłoś
baal82 Re: czyszczenie monitora LCD??? 08.12.03, 08:50 ja bym proponowal kupic nowy monitor. po co czyscic?? Link Zgłoś
Gość: ktosia Re: czyszczenie monitora LCD??? IP: *.18-201-80.adsl.skynet.be 08.12.03, 14:09 a probowales juz sam tak czyscic?? hahahhahaahhaah ( moze chodzilo ci o parkiet) hahahahaahahha Link Zgłoś
Gość: cs Re: czyszczenie monitora IP: 194.255.20.* 08.12.03, 11:56 mozna kupic cos takiego jak chusteczki do czyszczenia monitora i klawiatury nasaczone jakims plynem. Link Zgłoś
beata_ Re: czyszczenie monitora 08.12.03, 13:55 Gość portalu: cs napisał(a): > mozna kupic cos takiego jak chusteczki do czyszczenia monitora i klawiatury > nasaczone jakims plynem. Nie sądzisz, ze to byłoby zbyt proste? :-) No i nie odpowiada na pytanie założyciela wątku z pierwszego postu - prosi o podpowiedź, bo jest laikeim i kompa ma od niedawna, czy czyścimy monitory... Link Zgłoś
Gość: cs Re: czyszczenie monitora IP: 194.255.20.* 08.12.03, 15:13 > Nie sądzisz, ze to byłoby zbyt proste? :-) A dlaczego mialoby byc skomplikowane ? Kupujesz chusteczki jednorazowe do kompa, otwierasz paczke i czyscisz. Nie wiem, co to za plyn, ktorym sa nasaczone, ale mozna czyscic i plastik i szklo. Nigdy tego nie widzialas ??? A czy odpowiadam na pytanie czy nie, juz niech cie o to glowa nie boli. Link Zgłoś
Gość: cs rzuc okiem tutaj, maly IP: 194.255.20.* 08.12.03, 15:36 Jest prawie wszystko. Nie ma akurat takich, ktore ja uzywam, ale jest w czym wybrac. sklep.benchmark.pl/komparator_431.html www.adarnet.wia.pl/pokaz_kat.php?idkat=165 Link Zgłoś
Gość: ktosia Re: czyszczenie monitora IP: *.18-201-80.adsl.skynet.be 08.12.03, 14:06 Oczywiscie ze tak! A czyszcze go tak samo jak ekran telewizora tz. najpierw czystka sciereczka zwilzona woda (bez dodatkow detergentow) a nastepnie sucha sciereczka Link Zgłoś
caress Re: czyszczenie monitora 08.12.03, 18:50 Plynem EMTEC - bardzo dobry do LCD i kineskopu. Link Zgłoś
Gość: Olo Ja mam specjalny płyn EMTEC (dawny Basf) do ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.03, 00:46 ...czyszczenia monitorów i TV (3in1 Screen Cleaning). jakieś 2 lata temu dałem za niego 15zł w MediaMarkt (250ml) (zaszalałem i kupiłem bo nie mogłem zmusić mojej ręki do przejechania po moim nowiutkim monitorku 19" jakimś przypadkowym paskuctwem) i jeszcze zostało ze 30ml. Zalecają spryskać szmatkę i przetrzęć ekran, a potem wypolerować suchą szmatką. Kupiłem to bo miałem świra na punkcie monitora, ale do dzisiaj nie wiem czy było warto. Link Zgłoś