Dodaj do ulubionych

czyszczenie monitora

07.12.03, 14:08
Jestem laikiem, kompa mam od niedawna. Podpowiedzcie czy czyścicie monitory?
Obserwuj wątek
    • beata_ Re: czyszczenie monitora 07.12.03, 14:17
      Tak, bo po jakims czasie nic nie widać
      • Gość: malylos Re: czyszczenie monitora IP: *.laczpol.net.pl 07.12.03, 14:19
        No dobra, ale czym??
    • Gość: malylos Re: czyszczenie monitora ERRATA IP: *.laczpol.net.pl 07.12.03, 14:29
      pytanie miało być czym czyścicie monitory?
      • kredo0 Re: czyszczenie monitora ERRATA 07.12.03, 14:35
        metylowanym spirytusem
        • atsite Re: czyszczenie monitora ERRATA 07.12.03, 14:37
          albo pronto ;)
          • dziuunia Re: czyszczenie monitora ERRATA 07.12.03, 15:35
            Albo MrMuscle do szyb.
            • Gość: eve Re: czyszczenie monitora LCD??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.03, 17:20
              • Gość: ssaczek Re: czyszczenie monitora LCD??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.12.03, 19:22
                Obudowa, czym chcesz może być pronto, ekran TYLKO czysta sucha ściereczka
                najlepiej flanela (tyczy monitorów z powłoką antyrefleksyjną)
                • chmchm Re: czyszczenie monitora LCD??? 07.12.03, 19:30
                  lcd to nie mam ale na mojego starego kineskopiaka to ludwik "iber ales" hyhy
                  albo chuch poimprezowy + szmatka sucha jak jezyk. PS. suchej sciereczki,
                  ciekawe jak sucha ściereczka poradzi sobie z poweselnymi pawiami, zaschnietym
                  piwem i krwia...noooo normalnie ja tego nie widze hyhyhy a Wy? tu to nawet
                  domestos "iber ales"! ale dosyć kryptoreklamy
                  • xyzxyz2 Re: czyszczenie monitora LCD??? 08.12.03, 06:49
                    Papier ścierny 60 albo 40.
                    Jeśli nie dasz rady ręcznie to sprubuj szlifierką oscylacyjną :)
                    • Gość: malylos Re: czyszczenie monitora LCD??? IP: *.laczpol.net.pl 08.12.03, 08:45
                      na mózg Ci padło? Chyba tak
                      • baal82 Re: czyszczenie monitora LCD??? 08.12.03, 08:50
                        ja bym proponowal kupic nowy monitor. po co czyscic??
                    • Gość: ktosia Re: czyszczenie monitora LCD??? IP: *.18-201-80.adsl.skynet.be 08.12.03, 14:09
                      a probowales juz sam tak czyscic?? hahahhahaahhaah
                      ( moze chodzilo ci o parkiet) hahahahaahahha
    • Gość: cs Re: czyszczenie monitora IP: 194.255.20.* 08.12.03, 11:56
      mozna kupic cos takiego jak chusteczki do czyszczenia monitora i klawiatury
      nasaczone jakims plynem.
      • beata_ Re: czyszczenie monitora 08.12.03, 13:55
        Gość portalu: cs napisał(a):

> mozna kupic cos takiego jak chusteczki do czyszczenia monitora i klawiatury
        > nasaczone jakims plynem.

Nie sądzisz, ze to byłoby zbyt proste? :-)
        No i nie odpowiada na pytanie założyciela wątku z pierwszego postu - prosi o
        podpowiedź, bo jest laikeim i kompa ma od niedawna, czy czyścimy monitory...

• Gość: cs Re: czyszczenie monitora IP: 194.255.20.* 08.12.03, 15:13
          > Nie sądzisz, ze to byłoby zbyt proste? :-)

A dlaczego mialoby byc skomplikowane ? Kupujesz chusteczki jednorazowe do
          kompa, otwierasz paczke i czyscisz. Nie wiem, co to za plyn, ktorym sa
          nasaczone, ale mozna czyscic i plastik i szklo.
          Nigdy tego nie widzialas ???

A czy odpowiadam na pytanie czy nie, juz niech cie o to glowa nie boli.
          • Gość: cs rzuc okiem tutaj, maly IP: 194.255.20.* 08.12.03, 15:36
            Jest prawie wszystko. Nie ma akurat takich, ktore ja uzywam, ale jest w czym
            wybrac.

sklep.benchmark.pl/komparator_431.html
            www.adarnet.wia.pl/pokaz_kat.php?idkat=165
    • Gość: ktosia Re: czyszczenie monitora IP: *.18-201-80.adsl.skynet.be 08.12.03, 14:06
      Oczywiscie ze tak! A czyszcze go tak samo jak ekran telewizora tz. najpierw
      czystka sciereczka zwilzona woda (bez dodatkow detergentow) a nastepnie sucha
      sciereczka
    • caress Re: czyszczenie monitora 08.12.03, 18:50
      Plynem EMTEC -
      bardzo dobry do LCD i kineskopu.
    • Gość: Olo Ja mam specjalny płyn EMTEC (dawny Basf) do ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.03, 00:46
      ...czyszczenia monitorów i TV (3in1 Screen Cleaning). jakieś 2 lata temu dałem
      za niego 15zł w MediaMarkt (250ml) (zaszalałem i kupiłem bo nie mogłem zmusić
      mojej ręki do przejechania po moim nowiutkim monitorku 19" jakimś przypadkowym
      paskuctwem) i jeszcze zostało ze 30ml. Zalecają spryskać szmatkę i przetrzęć
      ekran, a potem wypolerować suchą szmatką. Kupiłem to bo miałem świra na
      punkcie monitora, ale do dzisiaj nie wiem czy było warto.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka