Dodaj do ulubionych

Microsoft ma patent na... zarzynanie komputera

• Gość: zer0 Re: Microsoft ma patent na... zarzynanie komputer IP: *.ds10.agh.edu.pl 21.05.09, 00:51
      Trudno powiedzieć, by ściąganie było moralnie w porządku, ale... Trochę zabawna jest ta nagonka na ściągających jakby byli wielkimi złodziejami, zbrodniarzami prawie, podczas gdy w naszym kraju rozkrada się ogromne sumy (z kieszeni podatników) i prawie nikt na to nie reaguje. Czujecie się lepsi, bo macie oryginalny Windows? ;) Doprawdy, szczyt uczciwości! :D Nie wierzę, żebyście byli kryształowo czyści i moralnie bez skazy, bo takich ludzi jest naprawdę bardzo mało. Taka umoralniająca agresja słowna jaką wielu z was nas (czytelników) raczy jest po prostu zabawna. :) Jeśli ktoś nie uważa ściągania za coś złego to nic nie zdziałacie. (poza ew. flamem) :P Zajmijcie się lepiej moralnością swoja i swojej rodziny zamiast robić krucjaty przeciw "piractom" - szkoda tylko, że bardzo niewielu tak robi...
    • Gość: r65 Re: Microsoft ma patent na... zarzynanie komputer IP: *.ds11.agh.edu.pl 21.05.09, 00:59
      ja jakoś mam legalnego DARMOWEGO Windowsa bo moja uczelnia postarała sie o podpisanie umowy z M$ dzieki czemu do nauki i użytku prywatnego mogę bez obaw korzystać z tego systemu operacyjnego nawet po zakończeniu nauki.
      A nawet jakby nie był darmowy to wolalbym go kupić niz jechac na pirackiej wersji. jak ktoś powiedzial 300zł za coś z czego korzystam codziennie przez powiedzmy 5 lat zanim przerzuce sie na kolejny OS
    • Gość: przecinek Re: Microsoft ma patent na... zarzynanie komputer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 01:30
      ja bym chętnie zapłacił za windowsa, gdyby nie było w nim żadnego błędu.
    • Gość: PTR Re: Microsoft ma patent na... zarzynanie komputer IP: *.hornet.uea.ac.uk 21.05.09, 01:31
      > Nikt nie pokaże mi człowieka, który PRACUJE i zarabia pieniądze dzięki linuxowi.

Ja, zajmuje się ewolucją i biologią oceanu.
    • Gość: arnold Re: Microsoft ma patent na... zarzynanie komputer IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.05.09, 07:03
      Jak ktoś twierdzi że Windows to bubel, to niech przestanie go używać .
    • Gość: zaraza Re: Microsoft ma patent na... zarzynanie komputer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 08:07
      I kiedy ludzie dojrzeja do normalnych darmowych systemow? Mojego Ubuntu mi nie zablokuja :)
    • Gość: lck Re: Microsoft ma patent na... zarzynanie komputer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 08:08
      @PTR

Ja, programista komputerowy amator i programista CNC.
    • Gość: B Re: Microsoft ma patent na... zarzynanie komputer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 08:16
      od ponad pół roku zamiast tapety na pulpicie mam " uzytkownik mógł paść ofiarą fałszywego opraogramowania..." i czarny pulpit. a XPka kupiłem oryginalnego.
      wytłumaczy mi ktoś dlaczego i co mam zrobić by to znikneło. jestem laikiem w temacie więc prosze o wyrozumiałość PCów:-)
    • Gość: FatMan Re: Microsoft ma patent na... zarzynanie komputer IP: 212.106.153.* 21.05.09, 08:31
      www.walkernews.net/2007/05/06/slp-hack-to-activate-windows-vista-permanently/
    • Gość: zaraza Re: Microsoft ma patent na... zarzynanie komputer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 08:33
      Re:
      > wytłumaczy mi ktoś dlaczego i co mam zrobić by to znikneło. jestem laikiem w
      > temacie więc prosze o wyrozumiałość PCów:-)

Wloz plytke z Ubuntu i zainstaluj. I cale to badziewie zniknie :)
    • Gość: wezol Re: Microsoft ma patent na... zarzynanie komputer IP: 77.87.0.* 21.05.09, 08:55
      1. apt-get install xorg
      2. Xorg -configure
      3. X -config xorg.conf.new
      4. cp xorg.conf.new /etc/X11/xorg.conf
      5. apt-get install kde
      6. kdm -daemon

powiedzcie mi co w tym jest trudnego?
    • Gość: alik w płomieniach Re: Microsoft ma patent na... zarzynanie komputer IP: 193.42.211.* 21.05.09, 09:13
      Tak się mądrzycie o tym linuksie, nie wiadomo po co, kiedy M$ sam już dawno wypuścił remedium na to "blokowanie". Ale co z tego, jak większość "piratów" to zapryszczone przygłupy, które umieją tylko odpalić Camperstrike'a?
      Tak, jesteście głupsi niż M$. Jakoś mam zainstalowane WGA na pirackim Windowsie i nadal mu się wydaje, że mój system jest w pełni legalny. Od, hmmm, półtora roku?
    • Gość: stefan Re: Microsoft ma patent na... zarzynanie komputer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 09:40
      To w firmach będą chętniej instalowali piraty!!! W końcu żaden "użyszkodnik" nie zainstaluje sobie Torenta na firmowym komputerze, ani nie podmieni karty graficznej w komputerze nie będącym jego własnością!!! i to wszystko bez specjalistycznej wiedzy o ograniczeniach w profilach i zarządzaniu nimi!!! po prostu genialne!
      Pozdrawiam właścicieli pirackich Windowsów w firmach :)
    • Gość: xxx Re: Microsoft ma patent na... zarzynanie komputer IP: 217.153.131.* 21.05.09, 09:42
      Błagam, a po niby poprawki i łatki dla XPka ? Żeby mi wolniej system działał 3 razy ? Żebym miał wszysto zawalone dodatkową setką dll'i których debilny instalator nie skasuje ?
      XP + XXLite + jakiś udoparniacz freeware + NAV -= i na ch... są mi potrzebne poprawki od panów z MS.
    • Gość: bolek Re: Microsoft ma patent na... zarzynanie komputer IP: *.77.classcom.pl 21.05.09, 09:59
      L is for Linux
    • Gość: us3r Re: Microsoft ma patent na... zarzynanie komputer IP: 94.246.132.* 21.05.09, 10:07
      "Niesamowite - ani jedna osoba komentująca nie ma oryginalnego Windowsa? Przeciez to tylko koszt 300 zł"

Nikt z Was drodzy użytkownicy nie posiada Windowsa. Co najwyżej legalni użytkownicy posiadają licencje na użytkownie. Co więcej pewnie wielu z Was ma wersję OEM, gdzie wymiana choćby płyty głównej lub innego podzespołu powoduje, że stajecie się użytkownikami pirackimi.

Tak na prawdę pchacie się w te windowsy a na starcie łamiecie całą masę warunków licencyjnych - które i tak stawiają Was po stronie nielegalnych użytkowników (zamiast klepać F8 przeczytajcie warunki). Pewnie posiadacie wersje edukacyjne np MS Office. Napisanie w tej aplkacji głupiego podania o prace czy zrobienie prezentacji, która będzie potrzebna na ważne biznesowe spotkanie - łamiecie licencje, stajecie się "pirackimi" użytkownikami. Oczywiście pewnie nikt tego nie sprawdzi więc można piracić do woli. No ale samo to, że takie ograniczenia są jest po prostu wielkim nieporozumieniem, Chore zapisy, które mówią choćby o tym, że nie można sprawdzać jak system działa, nie możecie poprawiać błędów itp. stawia Was na końcu łańcucha pokarmowego (informatycznego). Stajecie się całkowicie uzależnieni od firmy z redmond - to jest przykre. Później dzieje się tak, że gdy w pracy ktoś wam zada do zrobienia skomplikowaną operację to polegniecie - bo w M$ ktoś nie przewidział i nie zrobił "okienka".
      Windows jest taki dobry? Zerknijcie na portal secunia.com i zobaczcie ile M$ nie poprawił błędów (i pewnie nigdy nie poprawi) .. a niby płacisz - wymagasz. Kpina.
    • Gość: Marek Re: Microsoft ma patent na... zarzynanie komputer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 10:57
      Prośba do linuksowych fanbojów - przestańcie robić krecią robotę temu systemowi, linuks to NIE JEST system dla typowego użytkownika windows. Im więcej z nich przekonacie do instalacji Ubuntu tym więcej będzie rozczarowanych. I zaznaczam że nie jestem żadnym fanatykiem windows, od 10 lat pracuję jako admin linuksowych serwerów.
    • Gość: ramzes9856 Re: Microsoft ma patent na... zarzynanie komputer IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.05.09, 11:21
      Linux ssie, oryginalny Windows i po sprawie.
    • Gość: Gość Re: Microsoft ma patent na... zarzynanie komputer IP: 62.69.219.* 21.05.09, 15:04
      Us3r jak widzę to dziecko neostrady i do tego matoł. Owszem, licencja tzw. OEM ma swoje ograniczenia - ale wystarczy np. zadzwonić do Microsoftu, aby dowiedzieć się, że można legalnie wymienić płytę główną w komputerze z zainstalowanym systemem MS Windows OEM i nie narusza to licencji. Wymiana wielu podzespołów - np. klawiatury - jest nie tylko legalna ale nie wymaga ponownej aktywacji.

Kochaniutki us3r, fajny nick to jeszcze nie umiejętności. Ja nie muszę nawet zgadywać przy czym ty "byś poległ". Ja to wiem z lektury twojego tekstu.

Owszem, cała sprawa BOX-OEM w przypadku MS nieco jest mętna (np. zmiana interpretacji warunków przez MS - raz to ma być "komputer", potem wystarcza "dowolny element", potem jest to "którego nie można łatwo odłączyć" itd. itp.) Ale jak już napisałem - zawsze można zadzwonić do MS i zapytać. Oni tam nie gryzą.

Cóż, dalej mentalność że na benzynę do auta to każdego stać - a na kupienie legalnych (licencji) na programy - to nie?! Cena MS Windows jest obecnie niewielka - tyle to kosztuje jakaś lepsza myszka. Więc odtentegolcie się od MS, bo na prawdę - nie macie racji. Niezależnie od tego jak w niektórych obszarach zastosowań system MS Windows jest daleko ja Linuksem. (Hint: czy jest choćby jeden superkomputer z systemem Microsoft Windows Vista Ultimate Edition?)
    • Gość: a Re: Microsoft ma patent na... zarzynanie komputer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 15:28
      Jordan: "LINUX GLOBAL REVOLUTION :)))" - stary, jestes ciezko chory. Lecz sie albo niech cie ktos pobije, nie wiem juz
    • Gość: a Re: Microsoft ma patent na... zarzynanie komputer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 15:31
      "1. apt-get install xorg
      2. Xorg -configure
      5. apt-get install kde
      6. kdm -daemon

powiedzcie mi co w tym jest trudnego?"

ano to, ze to belkot, ktory dla przecietnego czlowieka nic nie znaczy i musialby to wkuc na pamiec? baranie jeden.
    • Gość: Czujny Re: Microsoft ma patent na... zarzynanie komputer IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.05.09, 19:34
      Fanboje os srubutu i innego linucha się zapienili, he, he...wacki wam się pokurczą od tego dłubania.

Maj jest, na powietrze wyjść, przewietrzyć zakurzone sweterki, bieliznę zmienić....a nie się tylko srubotować

@a

co to za bełkot poniżej:
      "1. apt-get install xorg
      2. Xorg -configure
      5. apt-get install kde
      6. kdm -daemon

powiedzcie mi co w tym jest trudnego?"

czyżby srubutowcy linuchowcy aż tak pogmatwani byli. Takie coś to już przypadki kliniczne. To trzeba leczyć, najlepiej jakoś farmakologicznie.
    • Gość: Gościunio Re: Microsoft ma patent na... zarzynanie komputer IP: *.2a.pl 21.05.09, 22:47
      O kurna! To za windowsa trzeba płacić? :) I dopiero teraz mi mówicie? :)

Dostałem płytkę od pani z mięsnego. Kupiłem za to dodatkowe kilo schabu, więc myślałem, że mam legalną wersję. Chyba wgram sobie trochę tego ubuntu do windowsa to mi się odbezpieczy VGA na piratów. Ale jak się zabezpieczyć przed waszym bełkotem? :) Może pani z warzywniaka powie. Chociaż już prędzej ta z monopolowego, bo ona wie jak meneli banować. :)

Dajcie sobie już spokój i weźcie się za używanie swoich systemów, jakiekolwiek by nie były. Kłócenie się co jest lepsze to tak jakby się spierać czy lepszy jest merc czy bmw. Oczywiście, że merc! :) Jak śpiewała majka jeżowa - wszystkie dzieci nasze są, nawet te niedorozwinięte. :)
    • strachster Re: Microsoft ma patent na... zarzynanie komputer 21.05.09, 23:20
      @sandino

A na h... mi grzebanie w jadrach kernela systemu czy ki h... tam jeszcze, system ma dzialac jak go zainstaluje a nie zebym mu w jadrach grzebal.

Tez mam 2 orginalne Visty(i jestem za akcja robienia DEMA systemu) a ci co sie przesiada na linuks peszek sie mowi beda mieli kolejny powod do wielkiego swietowania(onanizowania) ze z 2% na rynku podskoczyl im na 3%

A złodziejom nie ma co tlumaczyc oni do piractwa i tak dorobia swoja filozofie a takie juz sa patologie(alkoholik/narkoman tez sie bedzie pazurami i nogami zapieral ze moze przestac kiedy tylko bedzie chcial)
    • Gość: Czujny Re: Microsoft ma patent na... zarzynanie komputer IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.05.09, 23:46
      @strachster

pisałem, że to są zboczeni onaniści, tak się ci srubutowcy zawzieli w macaniu własnych jąder i członków, że z braku baby nawet systemowi operacyjnemu nie daruja i mu w jądrach mieszają. To nieuleczalne onanistyczne przypadki.

Ja kupuję vistę łącznie ze sprzetem, odpalam i wszystko mi działa bez dorabiania chorych onanistyczno-orgiastycznych ideologii, Natomiast złodziei piratów się nie przekona, dla nich to system ma być za darmo inaczej będą piracić. Takie życie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka