Dodaj do ulubionych

Jaki firewall najlepiej?

IP: *.andrychow.sdi.tpnet.pl 10.12.03, 20:37
Gdzie można w necie ściągnąć najlepszego firewalla? Czy są jakieś
uaktualnienia na tych proponowanych przez Was?

Obserwuj wątek
    • da.killa Re: Jaki firewall najlepiej? 10.12.03, 21:00
      iptables to niezłe rozwiązanie :p
      • Gość: Booyakasha Re: Jaki firewall najlepiej? IP: *.devs.futuro.pl 10.12.03, 23:25
        www.symantec.com

Norton rządzi !
        • stratoos Re: Jaki firewall najlepiej? 11.12.03, 09:09
          Gość portalu: Booyakasha napisał(a):

> www.symantec.com

wyprobowalem kilka firewalli i ostatecznie pozostalem przy Kerio. Mam wersje
          freewerowa 2.1.4 i jest dla mnie w zupelnosci wystarczajaca.

> Norton rządzi !

:)))) Jesli lubisz przerost formy nad trescia ;) Tez mialem go zainstalowanego
          i nic mi jeszcze tak nie zwalnialo kompa jak NPF. Gdyby Symantec "odchudzil"
          ten program o 90% bylby to pewnie jeden z ciekawszych firewalli. Jedyne co
          dobrze wspominam to wbudowany pop-up blocker. Ale odkad zainstalowalem google
          toolbar zapomnialem juz o NPF ;)
    • Gość: Tomek Re: Jaki firewall najlepiej? IP: *.cable.mindspring.com 12.12.03, 02:58
      Zdecydowanie polecam Zone Alarm. Bardzo prosty w obsludze. Jest za darmo do
      sciagniecia z www.zonelabs.com. Maja tez wersje bardziej PRO, bardziej
      rozbudowana, ale ona kosztuje. Jesli masz dzieci i chcesz miec jakas katrole co
      i kiedy one przegladaja w necie to jednak powinnas kupic (lub sciagnac :-))))
      wersje PRO. Mozna naprawde fajnie skonfigurowac (np.limit czasowy dostepu,
      blokowanie pewnych portow, filtracja stron internetowych, blokowanie popupow i
      wiele wiele innych). Pozdrawiam.
    • Gość: jap Re: Jaki firewall najlepiej? IP: 195.136.36.* 12.12.03, 09:29
      Polecam Kerio Personal Firewall - jest uaktualniany, obecnie jest już wersja 4.
      www.kerio.com/kpf_download.html
      • Gość: Ubek Zdecydowanie AGNITUM Outpost IP: *.slupiec.sdi.tpnet.pl 12.12.03, 18:00
        Bardzo dobry firewall, w pelni spolszczony i do tego darmowy (ver 1.0). Latwy w
        konfiguracji i ma male wymagania. Szczerze polecam

Podaje link do strony producenta:

www.agnitum.com/download/?PHPSESSID=410590f01f8199e127ed3c826413ccfc
        • Gość: Don Chichot Re: Zdecydowanie AGNITUM Outpost IP: *.tele2.pl 12.12.03, 21:56
          Mam tego firewall'a. Także i ja zdecydowanie polecam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka