Dodaj do ulubionych

Trening aerobowy-do Joggera

04.02.04, 00:27
Mam problem z doborem odpowiedniego treningu...Mam 170 wzrostu,waze 78-79 kg, jestem tzw."mocnej budowy", czyli cięzki kościec i w ogóle:((i w tym cały problem:((Jakim treningiem zrzucic tłuszczyk "z wierzchu" bez rozbudowy masy mieśniowej, a tym bardziej jej przybrania??nie chce byc "napakowana";))W sumie zaczęłam ćwiczyc jakiś rok temu,przewinęłam sie przez wszystkie dostepne (u mnie) rodzaje treningów, od Tae-bo po body shape(brrr...okropnosc).Ostatnio spodobał mi sie TBC,ale nie wiem,czy te hantle np.rak mi nie rozbuduja??I jak czesto chodzic na aerobik??w sumie czasowo,to nie dam rady czesie niz 2 razy w tyg:(

Aha,wolę cos własnie wytrzymałościowego, jak TBC, niz body Shape, gdzie trzeba ciagle powtarzac po 100 razy podnoszenie reki czy nogi(brak samozaparcia;))...brrr....)
Pozdrawiam:))
Obserwuj wątek
    • fion_a Re: Trening aerobowy-do Joggera 04.02.04, 14:25
      Podtrzymuje watek:)
    • jogger Re: Trening aerobowy-do Joggera 05.02.04, 17:11
      Jak lubisz wytrzymałkę, to wszystko jasne :-). Ćwiczenia tego typu z reguły są
      zbyt intensywne dla spalania tłuszczu, który jest nieekonomicznym źródłem
      energii i spala się tylko przy ćwiczeniach z zapasem tlenowym (bez dochodzenia
      do zadyszki). Właśnie body shape, czyli rzeźbienie ciała, jest dla Ciebie
      optymalne. Żeby nie skonać z nudów, w czasie ćwiczeń możesz powtarzać coś w
      kółko w pamięci, choćby słowa ostatnio słyszanej piosenki :-).
      • fion_a Re: Trening aerobowy-do Joggera 06.02.04, 10:36
        Dzieki:))
        bo ja,zwykły człowiek, myslałam sobie,ze ćwiczenia wytrzymałosciowe i wylewanie litrów potu, to właśnie powinno spalac tłuszcz;))

No to muszę sie przyzwyczaic do Body shape'a...Cwiczenia nietyle nudne, tylko wymagaja wiele samozaparcia,zeby cała serie wykonac, i mimo,ze strasznie boli, podnosic nogę nadal;))

Pzdr:))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka