Dodaj do ulubionych

do instruktora / trenera - proszę o fachową poradę

24.04.12, 13:43
z pewnych powodów po porodzie nie mogę wykonywać ćwiczeń zwiększających ciśnienie w jamie brzusznej. Jakie to są ćwiczenia?
Czy mogę wykonywać brzuszki, ćwiczenia na mięśnie nóg w pozycji leżącej na boku bądź w klęku podpartym? Podnosić ciężarki (bicepsy, tricepsy, naramienne itp..) Co z bieganiem, tenisem, stepem? Niestety nie mogę nigdzie znaleźć żadnych informacji. Bardzo dziękuję za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • Gość: słomek Re: do instruktora / trenera - proszę o fachową p IP: *.dynamic.chello.pl 24.04.12, 18:00
      nie powinna pani sobie nic tam wsadzac do srodka, bo to podnosi cisnienie. już jeden poród pani miała. trzeba się bardziej pilnowac
      • sufin spadaj trolu 24.04.12, 23:37

• sufin polecam ćwiczenia pilatesowe... 24.04.12, 23:39
      prowadzę zajęcia z paniami po porodach - spotkałam się już z takim problemem, trzeba zmodyfikować pozycje i dodać sprzęt. Pozdrawiam i zapraszam na moją stronę treningową: www.arenaruchu.com.pl/trener-osobisty.html
      • Gość: słomek Re: polecam ćwiczenia pilatesowe... IP: *.dynamic.chello.pl 25.04.12, 10:13
        rymowanki jak w przedszkolu. juz dorosli pedza na zajecia!!!!
        • Gość: idoli do sufin IP: *.devs.futuro.pl 27.04.12, 10:12
          sufin - dziękuję za namiary, ale ja do Poznania mam 350 km.
          Jeśli mogłabyś udzielić mi porady, proszę cię o podanie adresu mail na który mogłabym do ciebie napisać. Jeśli pracujesz z kobietami po porodzie na pewno znasz problem. Pozdrawiam!
          • sufin :) 29.04.12, 22:41
            polecam kontakt przez formularz kontaktowy: www.arenaruchu.com.pl/kontakt.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka