Dodaj do ulubionych

ćwiczenia

05.07.04, 14:58
WItajcie
mam pytanie: czy lepiej jest wykonywać ćwiczenia np jednego dnia tyko na
nogi, drugiego tylko na brzuch itd, czy lepiej ułożyć sobie jednak plan
ćwiczeń codziennie na każdą partię ciała? nie wiem, jak jest najlepiej,bo
spotkałam się ze zwolennikam obu sposbów ćwiczeń.
czy być moze w ogóle nie jest to istotne?
napiszcie,jeśliwiecie coś na ten temat
z góry wielkie dzięki
pa
Obserwuj wątek
    • Gość: kama Re: ćwiczenia IP: *.udn.pl 08.07.04, 14:14
      najlepiej cwiczyc wszystkie miesnie. pamietaj o wczesniejszej rozgrzewce
      np.marsz w miejscu. podnoszenie ramion itp. To ma trwac ok 10 minut. A całość
      ćwiczen conajmniej pół godziny. Kolejno wszystkie miesnie od góry do dołu.
      • craig7 Re: ćwiczenia 17.06.15, 20:06
        jeśli chodzi o ćwiczenia na brzuch to polecam http://super-brzuch.pl/anna-lewandowska-cwiczenia
    • mariola0980 Re: ćwiczenia 18.02.15, 21:12
      Zecydowanie trzeba kożystać z planu treningowego oraz sprzętu do ćwiczeń takiego jak na przykład kołyska do brzuszków
    • katja_24 Re: ćwiczenia 19.02.15, 16:34
      Dla osób początkujących bardziej polecany jest trening całego ciała, niz dzielony. FBW powinnaś robic około 2 m-ce, potem mozesz sie przerzucic na trening dzielony. Możesz robic codziennie inna partię (wyjdzie 5 treningów tygodniowo) lub 3 x w tygodniu i wtedy podczas jednego treningu łączysz dwie partie mięśni (dużą i małą). Sporo można napisać na ten temat ;) Trening całego ciała dla początkujących znajdziesz u mnie na blogu.
    • jogin-ka Re: ćwiczenia 16.05.15, 13:55
      A czy nie jest lepiej jak podczas jednej sesji wpływasz skutecznie na całe ciało? Ja nie ćwiczę oddzielnie nóg, a potem brzucha. Ćwiczę Jogę i czuję, że mięśnie pracują. Polecam zajęcia www.joga-warsz.pl/ . Pozdrawiam
    • eddie_pl Re: ćwiczenia 17.05.15, 17:53
      Cześć !
      To wszystko zależy od tego jak aktualnie wygląda Twoja aktywność,
      ile masz lat ,ile czasu możesz tygodniowo poświęcić na aktywność i
      innych czynników.
      Na początku, żeby rozruszać się oczywiście lepszy będzie trening
      całego ciała, natomiast po dwóch-czterech tygodniach treningu na
      siłowni możesz wprowadzić trening dzielony, dzięki czemu można będzie
      robić częściej partie, które chcesz uwydatnić, a rzadziej te, które chcesz
      tylko stymulować do poprawienia wyglądu, a nie wzrostu.
      www.facebook.com/TrenerOsobistyRyszardReszkaKatowice
    • estera1538 Re: ćwiczenia 14.07.15, 18:49
      Najlepiej ćwiczyć równomiernie wszystkie partie mięśni.
    • Gość: Ania_Kasia Re: ćwiczenia IP: *.unregistered.net.exatel.pl 16.07.16, 17:45
      Hej - najlepiej jest ćwiczyć równomiernie wszystkie partie mięśni - tak by całe ciało pracowało. Wtedy spalasz jednocześnie tłuszcz z brzucha i z innych partii - ciało odchudza się równomiernie. Ważne by był to trening o wysokiej intensyności - np. cardio, taki jak tu:

youtu.be/Q7snQEETch4?list=PLTJo03Wm_-MYvvn6kOAboLbokCXc7LiGy

Natomiast jeżeli masz już płaski brzuch i chcesz go tylko wyrzeźbić - wtedy super będą ćwiczenia ABS - czyli konkretnie skierowana na rzeźbienie mięśni brzucha. Wtedy ćwiczysz i rzeźbisz tylko brzuch. Pamiętaj jednak, by się odpowiednio wcześniej rozgrzać i zakończyć stretchingiem na koniec.

Tutaj znajdziesz więcej ćwiczeń i na spalanie tkanki na brzuchu i na rzeźbienie mięśni ABS:

stopnadwadze.pl/cwiczenia/cwiczenia-na-plaski-brzuch/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka