Gość: ya IP: *.wsb.gda.pl 27.05.02, 10:56 Strasznie duzo osob a zwlaszcza kobiet, chodzi do sauny w strojach kąpielowych. Pruderia pruderią, ale to prostu sprzeczne z duchem sauny a nawet niezbyt zdrowo... Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gAndzia Re: w saunie tylko nago !!! IP: *.se.com.pl 27.05.02, 11:24 NIgdy bym nie weszła do sauny w kostiumie kąpielowym - wchodze owinieta w ręcznik i potem na nim siadam. Ale! W moim fitness clubie była (bo wywalczyłyśmy zmianę) sauna koedukacyjna i powiem ci - nie mam ochoty siedziec nago przy obcych facetach, nie mam tez ochoty przymusowo oglądać ich dyndających "klejnotów". Sama wybieram, kogo oglądam na golasa, czy jest to mój szczupły narzeczony, czy czerwony i spocony grubasek z mojego klubu:) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: w saunie tylko nago !!! 27.05.02, 19:40 Ja jestem naturystą od lat i muszę powiedzieć, że jest to znakomita szkoła tolerancji. Czy to jest spocony grubasek, czy mocno starsza pani, akceptuję ich i na plaży, i w saunie. A co do siedzenia w majtkach w saunie, to jest to jakby kontynuacja wcześniejszego postu na temat brania prysznica przed wejściem do basenu - też bez zdejmowania majtek. Pruderia bierze górę nad higieną, z tym że na basenie szkodzi się innym, a w saunie sobie samemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ya Re: w saunie tylko nago !!! IP: *.wsb.gda.pl 04.06.02, 16:02 to jest ciekawe, że opory przed nagością mają głównie kobiety, rzekomo tak wyczulone na punkcie higieny. a co do tego braku tolerancji to też fakt, że jest z tym kiepsko. A jeszcze niektórzy np. wchodzą bez ręcznika, siedzą tylko w stroju kąpielowym i pocą się radośnie prosto na deski. Błee... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgosia Re: w saunie tylko nago !!! IP: proxy / 194.92.227.* 17.01.03, 16:48 Wybacz, ale nie wydaje mi się specjalnie higieniczne siedzenie nago na ławce na której siada (również nago) mnóstwo innych osób. W kibelku publicznym też nie siadam gołą pupą na deskę. Gosia, która w saunie siedzi w ręczniku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc Re: w saunie tylko nago !!! IP: *.wsb.gda.pl 04.06.02, 17:04 nie kumam. cechą sauny jest nagość, więc o co chodzi? miałaś jakieś ciężkie przeżycia czy jesteś brzydka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WMI szczupły narzeczony, i czerwony i spocony grubasek IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 31.12.02, 16:32 A punkt widzenia zalezy jak widac od punktu siedzenia. W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzykacz Re: w saunie tylko nago !!! IP: 213.17.165.* 06.09.02, 11:52 Mnie tez to trochę wkurza. Do tego im bardziej małolata tym bardziej wstydliwa. Jak widzę takie dwie panienki w saunie, nie dość że w kostiumie to jeszcze zawinięte ręcznikiem to aż mi się nie chce tam wchodzić. Po prostu krępuje mnie to ich krępowanie się. Sam lubię siedzieć w saunie nago - przecież nie mamy aż tak wiele okazji na taką swobodę. Pozdrawiam, Bzykacz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: savena Re: w saunie tylko nago !!! IP: 5.1R* / *.187-136-217.adsl.skynet.be 06.09.02, 15:56 w saunach calego swiata bywa sie nago i rozpatrywanie pryszcza na plecach wspoluczestnika jest raz nieeleganckie, a po drugie w tak blogim stanie moj umysl krazy po bardziej interesujacych tematach niz genitalia innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiotrEs Re: w saunie tylko nago !!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 31.12.02, 16:03 Też uważam,że w saunie należy bywać tylko nago. Człowiek odddając się przyjemności saunowania, będąc osłabionym wysoką temperaturą naprawdę nie ma ochoty oglądać bliźnich i oceniać- mniej lub bardziej atrakcyjnych-ich sylwetek. O konotacjach seksualnych nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LillyD Re: w saunie tylko nago !!! IP: proxy / 204.48.22.* 06.01.03, 09:23 Ja jestem w saunie zawsze nago. I zauważyłam, że dziewczyny (kobiety)w kostiumach są bardziej zażenowane tą sytuacją ode mnie. Poza tym kiedy jesteśmy z koleżanką w saunie to faceci zawsze jakoś mają mnóstwo spraw do załatwienia i krecą się w tę i z powrotem (to te przeszklone drzwi hihihi) Na 15 razy mojego pobytu w saunie oprócz mnie i mojej koleżanki nikt nie przebywał w saunie nago... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: w saunie tylko nago !!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.03, 17:21 Też kiedyś poruszałam ten temat i widzę, że w swoich obserwacjach nie jestem jedyna. Dla mnie również wchodzenie do sauny w kostiumie kąpielowym jest co najmniej dziwaczne. Rozumiem jednak, że ktoś może czuć się skrępowany. Ja też miałam ten problem ale jedynie na początku. Muszę jednak przyznać, że i mnie nieobce jest uczucie lekkiego skrępowania gdy siedzę w saunie ze swoim chłopakiem a przez nią przewija się tłum facetów, którzy wchodzą i wychodzą zupełnie bez powodu. Probolem ten jest szczególnie dotkliwy na Warszawiance. Lubię to miejsce ale ilośc kręcących się tam facetów jest stanowczo zbyt duża. Może ktoś wie, kiedy jest ich mniej. Ja ze swojej strony nie polecam środy, kiedy po prostu nie można wejść do żadnej z saun bo nie ma tam miejsca. Który dzień jest bardziej wolny? Kiedy jest mniej facetow a proporcje są bardziej zdrowe? Będę wdzięczna za odpowiedzi ale tylko sprawdzone Odpowiedz Link Zgłoś
ptah Re: w saunie tylko nago !!! 10.01.03, 09:13 trudno mi powiedziec czy sa luzniejsze dni na warszawiance :-(. Ale na pewno mniej osob jest do poludnia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: w saunie tylko nago !!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.03, 12:01 Z moich obserwacji wynika, że w weekendy jest zdecydowanie luźniej. Pewnie to kwestia ceny bo wtedy jest drożej. Mam jednak pytanie. Warszawianka to najdroższy basen plus sauna w stolicy. Czy ktoś wie, jak jest na innych basenach. W końcujest ich kilka w stolicy. Niektóre mają też sauny. Będe wdzieczna za poradę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: w saunie tylko nago !!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.01.03, 17:20 Ponawiam pytanie. czy ktoś zna adresy saun w Warszawie i mógłby cos polecić. Szukam altermatywy dla drogiej Warszawianki. Odpowiedz Link Zgłoś
ptah Re: w saunie tylko nago !!! 17.01.03, 12:32 Cos nikt nie chce sie wypowiedziec wiec moze ja :-) Basen na jagielonskiej, cena o polowe mniejsza niz warszawianka, w srodku 3 sauny suche (meska, damska i kooedykacyjna) i jena parowa. Wrazenia: bylem raz - niespecjalnie mi sie podobalo. Duzo osob "wpada" z basenu. Nie dosyc, ze w kostiumach to na dodatek bez recznikow, obsluga na to nie reaguje. Sa prysznice, ale do nich jeden zawor do regulacji temperatury. Besen na polnej: calkiem fajna mala sauna sucha. Dla 2 osob 1,5 h to wydatek 40 zl. Kameralna, wszystko jeszcze bardzo nowe - Bylem tam juz kilka razy, wrazenia jak najbardziej pozytywne. Basen na inflanckiej: Sa tam dwie sauny: mala (tz rodzinna) i duza. Rodzinna dostaje sie na wylacznosc co kosztuje 44 zl za 2 godziny. Musze sie przyznac, ze mam do niej pewien sentyment - kilka lat temu zaczalem swoja przygode z sauna wlasnie od niej. Oprocz samej sauny suchej, jest pokoj wypoczynkowy i lazienka z wanana i jakuzzi. Z sentymentu poszlismy tam na jesieni z moja pania - i musze przyznac, ze troche sie rozczarowalem: widac wyraznie, ze czas zrobil swoje, a wanna nie zachecala do kapieli. Rokosowska: Ceny jak na warszawiance, ludzi jakby mniej, ale za to bardziej przypadkowi (troche jak na jagielonskiej). 1 sauna sucha i jedna parowa. Bylem dwa razy i raczej nie widze powodu, ze pojsc tam jeszcze kiedykolwiek. Na innych basenach na saunie nie bylem (a znam jeszcze 3: na Abrachama, delfin i SGGW na rogu Ciszewskiego i Rosoła ) -jesli ktos tam byl niech cos napisze :-) Acha, jesli ktos mieszka na tarchominie, nie zalezy mu na polaczeniu plywania z sauna to jest takowa w GOSie na tarchominie (basen jest w drugim GOSie, przystanek dalej) - sucha praktycznie bez pokoju wypoczynkowego, ale chyba najtansza w w-wie (7 zl za wejscie), a prawie na pewno najluzniejsza - byl okres gdy chodzilem tam w miare regularnie i chyba tylko ze 2 razy udalo mi sie kogokolwiek tam spotkac. Odpowiedz Link Zgłoś