Dodaj do ulubionych

silownia a aeroby

02.02.06, 14:32
udalo mi sie wygospodarowac dodatkowe 2 godzinki w tygodniu na silownie, dzieki temu zwiekszam od poniedzialku swoja silownie z 2 razy w tygodniu na 3 razy w tygodniu, ale przy okazji zastanawiam sie czy nie zmienic sobie tego trzeciego treningu na wylacznie aerobowy.

ale po kolei: moj program na silownie wyglada mnie wiecej tak, ze w polowie to aeroby a w polowie silowy, a moj glowny cel to taki generalny rozwoj plus zrzucenie paru kilogramow. Wiem, ze moja instruktorka bedzie mnie namawiac na trzeci skonstruowany podobnie do dwoch innych (bo uwaza, ze zrzucic to ja musze najwyzej 5kg i lepiej je wolno zrzucac) a ja - uwazam ze powinnam zrzucic okolo 8kg - sklaniam sie bardziej na typowo aerobowy trzeci trening, co by przyspieszyc spalanie i szybciej (tzn. w systemie okolo 3-4 kg w miesiac) zrzucic zbedne kg.

co byscie radzili? macie jakies opinie?

Obserwuj wątek
    • jszafranski Re: silownia a aeroby 02.02.06, 14:46
      ja bym byl za tym co twoja instruktorka.

Przyznaj sie,nie chce ci sie cwiczyc :)P
    • alex_koz Re: silownia a aeroby 02.02.06, 14:50
      nie chce to mi sie aerobow robic, bo od stepera (nienawidze!) wole atlas i ciezarki:)

• jszafranski Re: silownia a aeroby 02.02.06, 15:18
        jest jeszcze rower, bieznia, wiosla, mozna tez plywac :P
        • alex_koz Re: silownia a aeroby 02.02.06, 17:13
          reszta lubie, a wiosla uwielbiam! tylko, ze steper duzo osob poleca wiec zawsze
          te 20 minut sie przemecze, a na poprawe humory o przyszlych efektach mysle;)
          • Gość: jackk3 Re: silownia a aeroby IP: *.ptr.terago.ca 02.02.06, 17:22
            A moze na silowni cwiczyc sile a aeroby na zewnatrz po prostu biegajac...
            Pzdr
            • alex_koz Re: silownia a aeroby 02.02.06, 17:54
              pewnie byloby najlepiej, ale ja taka wygodna jestem i nie lubie sportow na
              powietrzu (oprocz tenisa) bo zawsze mi cos przeszkadza - albo jest za zimno
              albo za goraco, albo pada albo wieje etc. niby las mam pod domem, ale jeszcze
              musialabym sobie nowe buty kupic i w ogole takie inne babskie rozwazania mi sie
              tu nasuwaja;)

za wszelkie rady dziekuje, czekam na kolejne!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka