IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.06, 20:59
hej! zaczynam ćwiczyć 6 weidera i mam pytanie - jak wysoko podnosicie klatkę?
tzn napisane jest, zeby przytrzymac dłońmi kolano, ale ja swoimi rękoma mogę
się raczej za kotki złapać niż za kolana! czy mniej podnosić się? Jakie są
Wasza odczucia? efekty?
Obserwuj wątek
    • Gość: Wrecekrzepki Re: 6 weidera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 21:26
      Podnosisz tylko gorna czesc plecow/klatki - do lopatek, a dolna ledzwiowa czesc
      plecow ma zostac na ziemi. W ten sposob raczej nie chwycisz kostek, chyba ze
      masz rece do kolan, jak nasi przodkowie.

Chodzi o to, zeby spinac tylko miesnie brzucha i nie angazowac zginaczy stawu
      biodrowego.
      • Gość: mm Re: 6 weidera IP: *.c29.msk.pl 06.09.06, 21:25
        Ciekawe ćwiczenia na mięśnie brzucha znalazłem na www.brzuch.pl - czuć, że
        mięśnie pracują.
        • Gość: bb Re: 6 weidera IP: *.c29.msk.pl 07.09.06, 21:01
          Mam pytanie ws. brzucha - gdy napinałem mięśnie, miały one kształt (, ostatnio
          jednak zauważyłem, że są zbliżone kształtem do [ - są bardziej spłaszczone.
          Czy to świadczy o czymś szczególnym?
          Ja nie mam nic przeciwko, bo jestem szczupły, a nadmiernie wystające mięśnie
          brzucha (nawet po lekkim napięciu) to trochę obciachowe - brzuch powinien być
          raczej wklęsły, ewentualnie na tej samej linii co klatka. Pzdr.
          • Gość: gość Re: 6 weidera IP: 212.191.172.* 09.09.06, 18:31
            czlowieku jak nie chchesz miec plaskich miesni to musisz isc na silownie i cwiczyc brzuch na wyciagu,
            • Gość: bb Re: 6 weidera IP: *.c29.msk.pl 09.09.06, 20:17
              > czlowieku jak nie chchesz miec plaskich miesni to musisz isc na silownie i
              cwic
              > zyc brzuch na wyciagu,

Mnie to zbyt nie przeszkadza. Jak lekko napnę brzuch, to wyglądają nawet lepiej
              niż przedtem, bo są bardziej równe. Chyba już taka ich uroda, zwłaszcza że nie
              ma powodu, dla którego moje mięśnie brzucha miałyby być nagle słabsze (czy też
              silniejsze). Mam nawet wrażenie, że są wyraźniej zarysowane.
              To może coś w stylu kolejnego etapu "ewolucji" tych mięśni, bo wiadomo, że się
              zmieniają - inaczej jest na początku; inaczej, gdy ćwiczymy czy uprawiamy
              sporty angażujące mięśnie brzucha.
              kiedyś np. miałem płaski brzuch, a jak napiąłem mięśnie, pojawiały się jakieś
              zarysy (teraz mam takie bez napinania) - raz, że trochę z pewnością urosłem;
              dwa - zawsze się trochę ruchu zażywa. Ja zaś jestem szczupły (nawet za bardzo),
              więc specjalnie nie mam czego zrzucać. Pzdr. i dzięki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka