IP: *.ptr.net.pl 17.03.03, 12:11
Witam,od kilku dni chodze na silownie,wykonuje cwiczenia aerobowe i
silowe,staram sie nieprzesadzac z wysilkiem a mimo to czuje sie bardzo
dziwnie,niewiem jak to opisac,czesto mdli mnie i mam zawroty glowy,czy jest
to spowodowane wysilkiem i dieta,ograniczam niektore produkty tzn,ziemniaki
pi eczywo itp,moze cos powinnam zmienic?

Pozdrawiam BIBI
Obserwuj wątek
    • jogger Re: dlaczego 17.03.03, 12:25
      Dostajesz niedocukrzeń z powodu zwiększonego zapotrzebowania mięśni na glukozę.
      JEszcze nie masz wyrobionego szlaku metabolicznege, który powoduje spalanie
      tłuszczu na potrzeby energetyczne na aerobach. Na razie uzupełnij dietę o
      produkty węglowodanowe o niskim indeksie glikemicznym, które wolno się
      wchłaniają i na dłuzej stabilizują poziom glukozy we krwi. W kulturystyce
      najbardziej są cenione płatki owsiane. Ważne jest też, żeby 2.5-3godz przed
      treningiem spożyć posiłek.
      • Gość: BIBI Re: dlaczego IP: *.ptr.net.pl 17.03.03, 12:59
        Wiedzialam ze moge na Ciebie liczyc JAGGER,jesli mozesz cos wiecej napisac mi
        na ten temat,co moge jesc a czego niepowinnam,jestes dla mnie WIELKIM
        autorytetem

Ppzdrawiam bibi
        • jogger Re: dlaczego 17.03.03, 13:24
          No cóż, klasyczna dieta kulturystyczna to pierś indyka, płatki owsiane z chudym
          mlekiem, i trochę oleju lnianego jako dietetyczne źródło tłuszczu :-) za to
          węglowodany proste typu banany, a nawet słodycze, bezpośrednio po treningu dla
          regeneracji glikogenu mięśniowego.
          • Gość: BIBI Re: dlaczego IP: *.ptr.net.pl 19.03.03, 12:06
            Dziekuje za informacje,mialam padniety komp i niemoglam odrazu Ci podziekowac
            JAGGER,chodze na cwiczenia z kolezanka ale ona niema takich sensacji jak
            ja,niemoge spac tak mocno wali mi serce,mysle ze powinnam dac sobie spokuj z
            cwiczeniami bo predzej zejde niz schudne :))),napisales ze"niemam wyrobionego
            szlaku metabolicznego:wiesz,niebardzo orietuje sie w tych terminach,napisz
            jesli mozesz bo niewiem co robic,chcialam cwiczyc zeby troche schudnac a boje
            sie ze zrobie sobie kuku :)))))

Pozdrawiam bibi
            • jogger Re: dlaczego 20.03.03, 11:16
              Ćwiczenia, jakie wykonujesz, są dla Ciebie zbyt intensywne. Przez to w trakcie
              ćwiczeń nie spalasz tłuszczu, tylko glukozę, i dochodzi do niedocukrzeń.
              Dodatkowo zbyt intensywne ćwiczenia powodują długotrwałe podwyższenie tętna
              (długi czas regeneracji powysiłkowej), co nie pozwala Ci usnąć. Przede
              wszystkim ćwicz na zupełnym luzie, dopóki organizm nie dostosuje się do nowej
              dla niego sytuacji, tj. zwiększonego obciążenia wysiłkiem fizycznym. Tętno
              uspokoisz pijąc nalewki (wyciągi) z jemioły i z głogu, bierz także magnez
              (SlowmagB6, LaktomagB6).
              • Gość: Bibi Re: dlaczego IP: *.ptr.net.pl 02.04.03, 22:44
                Jagger chcialabym podziekowac za porade,stosuje sie do tego co mi napisales i
                jest bardzo lepiej,wczesniej niemoglam tego zrobic bo i sprzet tez mi padl,raz
                jeszcze serdeczne dzieki

pozdrawiam bibi
                • drzazga1 Re: dlaczego 03.04.03, 09:38
                  Gość portalu: Bibi napisał(a):

> Jagger chcialabym podziekowac za porade,

Nie wytrzymam, żeby trzech groszy nie dodać: oprócz podziękowań przydałeby sie
                  przeprosiny.

JOGGER!

Za każdym razem literówki to chyba przesada?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka