Dodaj do ulubionych

do JOGGERA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.chello.pl 03.01.04, 19:15
Mam do Ciebie pytanie
Obserwuj wątek
    • jogger Re: do JOGGERA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.01.04, 22:11
      3 m-ce powinno dać już wyniki. Nie chodź na zajęcia, na których występują
      podskoki (Hilo, FatBurner, TBC) oraz na step (też powoduje to kompresję
      kręgosłupa). Circuit na ogół obejmuje też ćwiczenia na stepie, ale sprawdź to w
      swoim klubie, bo występują różne wersje. OK będzie BNP (w oryginale ABT) -
      tylko nie wykonuj podskoków na rozgrzewce, FIRE (pod warunkiem j.w.), Latin.
      Show dance - musisz sama się przyjrzeć, czy nie ma tam podskoków.
      • Gość: Gosia Re: do JOGGERA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 03.01.04, 22:38
        Bardzo Ci dziękuję!!!!
        A nie orientujesz się może czy yoga +pilates nie wyleczy mnie ze skoliozy
        [o ile to uleczalne?] , czy tylko będę mogła wykonywać te ćwiczenia które
        poleciłeś i Nigdy nic więcej?!Chodzę jeszcze na flamenco!
        Wiem że to może wyda Ci się paradoksalne ale po cichu marzyłam za rok ,
        półtora o kick-boxingu.Czyli nici z tego?!!!??
        Przepraszam że zasypuję Cię lawiną pytań ale jesteś jedyną kompetentną[jak
        wynika z postów na forum]osobą stąd moje ?.Pozdrawiam
        Jak byłam u lekarza ortopedy to zalecił wkładki i nawet nie wiedział co to
        yoga!!Oni wszyscy robili by tylko operacje kręgsłupa.
        Najgorsze jest to że na skoliozę cierpię od podstawówki,chodziłam tam na
        gimnastykę korekcyjną, notabene niedużo ona dała.Rodzice potrafią powiedzieć
        tylko wyprostuj się[jak ja bym chciała],plecy coraz bardziej mnie bolą--akurat
        UW dba o to żeby były wygodne ławki!!!
        Także sama wzięłam sprawy we własne ręcę [no trochę obarczyłam Ciebie]/
        Dzięki za ewentualny odpis.
        • jogger Re: do JOGGERA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.01.04, 00:00
          Klasyczna ortopedia nie radzi sobie ze skoliozą. Jednak jest terapia
          alternatywna, która potrafi wyleczyć ze skoliozy jednostronnej. Jeśli już masz
          dwustronną (S) jest za późno na pełne wyleczenie, ale kuracja może przynieść
          znaczną poprawę. Jest to system Yumeiho, z którego sam korzystałem przy
          kłopotach z kręgosłupem. Więcej - w tym adresy gabinetów tej terapii w Polsce -
          na
          www.yumeiho.pl/
          • Gość: Gosia Re: do JOGGERA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 04.01.04, 00:38
            Witaj!!!!
            Miło z Twojej strony że odpisujesz ,tak czytam sobie posty[jestem na 10str]i
            co by nie mówić zauważyłam że jesteś tu niemal Bogiem.Wiem jesteś skromny ale
            uśmiechnij się....
            Wracając do rzeczy[tylko nie myśl o mnie źle!!]skoliozę stwierdziła u mnie
            wuefistka w podstawówce--potem po tych ćwiczeniach korekcyjnych mało zajmowano
            się tym problemem u mnie ,Matka do dziś utrzymuje że nie ćwiczyłam itd.Ale
            mniejsza o jej opinię.
            Z tego co pamiętam to to było w lewą stronę odchylenie ale 100% pewności nie
            mam.
            Wybieram się znowu do ortopedy --i teraz znów pytanie do Ciebie---czy powinien
            zrobić mi prześwietlenie, jeśli lekarz[mój ortopeda]stwierdzi w która stronę
            mam skoliozę to jeśli tylko w jedą to czy przy ćwiczeniach pilatesu ,yogi oraz
            tej metody którą poleciłeś[dzięki] to czy to ma się szansę cofnąć!?
            Oby tak było!!! to ostatnie już pytanko--ile mniej więcej czasu mi to zajmie!?
            Nie to żebym marudziła ale za 2 lata wyjeżdżam za granicę najprawdopodobniej
            na parę lat także sam rozumiesz!!
            Chylę czoło --dzięki serio ,ratujesz tu skórę wielu osób.Dobra koniec
            podlizywania.pa
            • Gość: Gosia Re: do JOGGERA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 04.01.04, 21:01
              Odezwij się pleasseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
            • jogger Re: do JOGGERA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.01.04, 22:05
              Prześwietlenie kręgosłupa będzie b. przydatne dla terapeuty Yumeiho, jak i
              wszelka inna dokumentacja medyczna. Efekty terapii kręgosłupa są z reguły
              widoczne już po pierwszych zabiegach, ale muszą być okresowo powtarzane, gdyż
              mięśnie i ścięgna są jeszcze dostosowane do starej struktury. Czy uda się
              wyprostować na 100% - zależy od stopnia zwapnienia kości. Terapeuta może też
              zalecić Ci dodatkowe ćwiczenia/podpowiedzieć coś nt. pilates/yogi
              • Gość: Gosia Re: do JOGGERA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 05.01.04, 10:28
                WIELKIE DZIĘKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka