Gość: Gosia IP: *.chello.pl 03.01.04, 19:15 Mam do Ciebie pytanie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jogger Re: do JOGGERA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.01.04, 22:11 3 m-ce powinno dać już wyniki. Nie chodź na zajęcia, na których występują podskoki (Hilo, FatBurner, TBC) oraz na step (też powoduje to kompresję kręgosłupa). Circuit na ogół obejmuje też ćwiczenia na stepie, ale sprawdź to w swoim klubie, bo występują różne wersje. OK będzie BNP (w oryginale ABT) - tylko nie wykonuj podskoków na rozgrzewce, FIRE (pod warunkiem j.w.), Latin. Show dance - musisz sama się przyjrzeć, czy nie ma tam podskoków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: do JOGGERA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 03.01.04, 22:38 Bardzo Ci dziękuję!!!! A nie orientujesz się może czy yoga +pilates nie wyleczy mnie ze skoliozy [o ile to uleczalne?] , czy tylko będę mogła wykonywać te ćwiczenia które poleciłeś i Nigdy nic więcej?!Chodzę jeszcze na flamenco! Wiem że to może wyda Ci się paradoksalne ale po cichu marzyłam za rok , półtora o kick-boxingu.Czyli nici z tego?!!!?? Przepraszam że zasypuję Cię lawiną pytań ale jesteś jedyną kompetentną[jak wynika z postów na forum]osobą stąd moje ?.Pozdrawiam Jak byłam u lekarza ortopedy to zalecił wkładki i nawet nie wiedział co to yoga!!Oni wszyscy robili by tylko operacje kręgsłupa. Najgorsze jest to że na skoliozę cierpię od podstawówki,chodziłam tam na gimnastykę korekcyjną, notabene niedużo ona dała.Rodzice potrafią powiedzieć tylko wyprostuj się[jak ja bym chciała],plecy coraz bardziej mnie bolą--akurat UW dba o to żeby były wygodne ławki!!! Także sama wzięłam sprawy we własne ręcę [no trochę obarczyłam Ciebie]/ Dzięki za ewentualny odpis. Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: do JOGGERA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.01.04, 00:00 Klasyczna ortopedia nie radzi sobie ze skoliozą. Jednak jest terapia alternatywna, która potrafi wyleczyć ze skoliozy jednostronnej. Jeśli już masz dwustronną (S) jest za późno na pełne wyleczenie, ale kuracja może przynieść znaczną poprawę. Jest to system Yumeiho, z którego sam korzystałem przy kłopotach z kręgosłupem. Więcej - w tym adresy gabinetów tej terapii w Polsce - na www.yumeiho.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: do JOGGERA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 04.01.04, 00:38 Witaj!!!! Miło z Twojej strony że odpisujesz ,tak czytam sobie posty[jestem na 10str]i co by nie mówić zauważyłam że jesteś tu niemal Bogiem.Wiem jesteś skromny ale uśmiechnij się.... Wracając do rzeczy[tylko nie myśl o mnie źle!!]skoliozę stwierdziła u mnie wuefistka w podstawówce--potem po tych ćwiczeniach korekcyjnych mało zajmowano się tym problemem u mnie ,Matka do dziś utrzymuje że nie ćwiczyłam itd.Ale mniejsza o jej opinię. Z tego co pamiętam to to było w lewą stronę odchylenie ale 100% pewności nie mam. Wybieram się znowu do ortopedy --i teraz znów pytanie do Ciebie---czy powinien zrobić mi prześwietlenie, jeśli lekarz[mój ortopeda]stwierdzi w która stronę mam skoliozę to jeśli tylko w jedą to czy przy ćwiczeniach pilatesu ,yogi oraz tej metody którą poleciłeś[dzięki] to czy to ma się szansę cofnąć!? Oby tak było!!! to ostatnie już pytanko--ile mniej więcej czasu mi to zajmie!? Nie to żebym marudziła ale za 2 lata wyjeżdżam za granicę najprawdopodobniej na parę lat także sam rozumiesz!! Chylę czoło --dzięki serio ,ratujesz tu skórę wielu osób.Dobra koniec podlizywania.pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: do JOGGERA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 04.01.04, 21:01 Odezwij się pleasseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: do JOGGERA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.01.04, 22:05 Prześwietlenie kręgosłupa będzie b. przydatne dla terapeuty Yumeiho, jak i wszelka inna dokumentacja medyczna. Efekty terapii kręgosłupa są z reguły widoczne już po pierwszych zabiegach, ale muszą być okresowo powtarzane, gdyż mięśnie i ścięgna są jeszcze dostosowane do starej struktury. Czy uda się wyprostować na 100% - zależy od stopnia zwapnienia kości. Terapeuta może też zalecić Ci dodatkowe ćwiczenia/podpowiedzieć coś nt. pilates/yogi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: do JOGGERA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 05.01.04, 10:28 WIELKIE DZIĘKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś