rita100 Re: Krautrouladen 21.11.09, 20:10 No ,a jak wygląda w środeczku ? Z czym te gołąbeczki ? Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Krautrouladen 21.11.09, 20:15 rita100 napisała: > No ,a jak wygląda w środeczku ? Z czym te gołąbeczki ? ryrz miynso i prawoki Odpowiedz Link
rita100 Re: Krautrouladen 21.11.09, 20:22 hanys_hans napisał: > ryrz miynso i prawoki > prowiki czyli grzybki prawdziwki To Antón wygroł zakład Odpowiedz Link
anton_28 Re: Krautrouladen 21.11.09, 20:12 tysz je lubisz Hanys? jo uwielbioom!! meistens na drugi dziyn, na majsle pszibroonocoone - kajs 6-7 idzie na jedna wieczerzo!! Odpowiedz Link
bratjakuba Re: Krautrouladen 21.11.09, 20:11 hanys_hans napisał: > A co je wewnontrz w tych apetycznych roladach. Odpowiedz Link
anton_28 Re: Krautrouladen 21.11.09, 20:14 nie wiam jak u Hanysa, ale u nous je hackfleisch i rysz psziprawioony gewürzooma Odpowiedz Link
rita100 Re: Krautrouladen 21.11.09, 20:17 To zagadka z czym są te rolady kapuściane ;) ? Ja stawiam na kasze gryczano z mielonym Odpowiedz Link
rita100 Re: Krautrouladen 21.11.09, 20:24 To juz pewnie wiecie jaki farsz. Trzeba bedzie zrobić, bo same się nie zrobią Odpowiedz Link
bratjakuba Re: Krautrouladen 21.11.09, 20:25 rita100 napisała: > To zagadka z czym są te rolady kapuściane ;) ? > > Ja stawiam na kasze gryczano z mielonym Już hanys odpowiedział,że z mięsem,ryżem i prawdziwkami. Kasza gryczana-pogańke krupy,poganka nie jest popularna na zachód od Odry. Odpowiedz Link
rita100 Re: Krautrouladen 21.11.09, 20:43 bratjakuba napisał: > Kasza gryczana-pogańke krupy,poganka nie jest popularna na zachód od Odry. Fakt, pogańskie krupy, calkiem sobie zapomniałam o tym Odpowiedz Link
bratjakuba Re: Krautrouladen 21.11.09, 20:23 anton_28 napisał: > nie wiam jak u Hanysa, ale u nous je hackfleisch i rysz > psziprawioony gewürzooma > ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ My jeszcze robiymy z pogańskimi krupami(Buchweizen)zamiast ryżu, też som dobre. Odpowiedz Link
anton_28 Re: Krautrouladen 21.11.09, 20:24 Bracie, som to te wielke krupy? jak ja, to tysz zech jusz take gouoombki joud :) Odpowiedz Link
bratjakuba Re: Krautrouladen 21.11.09, 20:33 anton_28 napisał: > Bracie, som to te wielke krupy? > > jak ja, to tysz zech jusz take gouoombki joud :) ======================================================= Ni, te wielke to je pynczok a pogańske to som te co sie in Schlesien te nejlepsze krupnioki śnich robi.Wyglondajom ja małe dreieckige Piramiden.Som podane na Buchnüsse bez to ta nazwa Buchweizen Odpowiedz Link
anton_28 Re: Krautrouladen 21.11.09, 20:40 Hanys, je to normalno wosko kapusta? mie se zdo to je ta inkszo sorta Odpowiedz Link
rita100 Re: Krautrouladen 21.11.09, 20:48 anton_28 napisał: > Hanys, je to normalno wosko kapusta? mie se zdo to je ta inkszo sorta Włoska, włoska, przecie w polską kaputę by Hanysowa nie zwinęła ;))) Ale pięknie to i zgrabnie wygląda. Jakby z maszyny wyszły, takie równiutkie Odpowiedz Link
rita100 Re: Krautrouladen 21.11.09, 20:45 anton_28 napisał: > ah, tera zech se kapnoou :)) > A jo sie usmiałam Odpowiedz Link
rita100 Re: Krautrouladen 21.11.09, 21:01 anton_28 napisał: > jo tysz :) to znaczy my cwaj ? Odpowiedz Link
anton_28 Re: Krautrouladen 21.11.09, 21:06 rita100 napisała: > > to znaczy my cwaj ? GENAU :))) Odpowiedz Link
rita100 Re: Krautrouladen 21.11.09, 20:45 bratjakuba napisał: > anton_28 napisał: > > > Bracie, som to te wielke krupy? > > > > jak ja, to tysz zech jusz take gouoombki joud :) > ======================================================= > Ni, te wielke to je pynczok a pogańske to som te co sie in Schlesien te nejleps > ze krupnioki śnich robi.Wyglondajom ja małe dreieckige > Piramiden.Som podane na Buchnüsse bez to ta nazwa Buchweizen ---------------- Tak Antón, te wielkie krupy to jest pynczok, a te to sie robactwu (drobiu) daje . Nie pomyl. Odpowiedz Link
gryfny Re: Krautrouladen 21.11.09, 20:50 klasse! Moja ostatnio "kombinowaua" i wte liscie zawinoua: quarknet.de/fotos/food/gemuese/wirsing-blaetter.jpg Obleci ,ale koniec z "eksperyntami" ,takimi Odpowiedz Link
bratjakuba Re: Krautrouladen 21.11.09, 21:00 gryfny napisał: > klasse! > Moja ostatnio "kombinowaua" i wte liscie zawinoua: > quarknet.de/fotos/food/gemuese/wirsing-blaetter.jpg > Obleci ,ale koniec z "eksperyntami" ,takimi ============================================================ Przeca Gryfny Wirsing Kohl to je ta włosko kapusta. Ale te zewnyntrzne,wielke,zielone liście trza odciepnyć. Bez to trza kupić fest wielko głowka. Z tego sie nejlekszy robi połombki. Odpowiedz Link
rita100 Re: Krautrouladen 21.11.09, 21:05 No więc tak, ja tez kiedyś zrobiłam z włoskiej kapusty, z tych zewnętrznych liści i całkiem , całkiem nie całkiem dobrze się zawijały i najlepiej było zjeśc tylko farsz, bo ta kapusta taka twarda była. Odpowiedz Link
rita100 Re: Krautrouladen 21.11.09, 21:05 Ciekawe czy Hanys pokaże nam wnętrze tego Krautrouladena ? Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Krautrouladen 21.11.09, 21:12 rita100 napisała: > Ciekawe czy Hanys pokaże nam wnętrze tego Krautrouladena ? Za puz´no, jusz zjedzoone :-( Obiecuja nastympnym razym tyn s´rodek knipsnyc´:-) Odpowiedz Link
ballest Re: Krautrouladen 21.11.09, 21:21 ale smacznie wyglondajom, Ty to umiysz warzyc, Hanys, a jou je taki mamlok, nawet woda spolam! Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Krautrouladen 21.11.09, 21:27 ballest napisał: > ale smacznie wyglondajom, Ty to umiysz warzyc, Hanys, a jou je taki mamlok, > nawet woda spolam! Dyc´ jo to ino knipsuja a potyn jym reszta robi moja... Odpowiedz Link
rita100 Re: Krautrouladen 21.11.09, 21:49 hanys_hans napisał: > ballest napisał: > > > ale smacznie wyglondajom, Ty to umiysz warzyc, Hanys, a jou je taki ma > mlok, > > nawet woda spolam! > > Dyc´ jo to ino knipsuja a potyn jym reszta robi moja... > Cie choroba, a ja jeszcze musze sama knypsnąć swojo robota Odpowiedz Link
rita100 Re: Krautrouladen 21.11.09, 21:48 ballest napisał: > ale smacznie wyglondajom, Ty to umiysz warzyc, Hanys, a jou je taki mamlok, > nawet woda spolam! Jak mój mąż, to samo Odpowiedz Link
gryfny Re: Krautrouladen 21.11.09, 21:13 bratjakuba napisał: . ============================================================ > Przeca Gryfny Wirsing Kohl to je ta włosko kapusta. > Ale te zewnyntrzne,wielke,zielone liście trza odciepnyć. > Bez to trza kupić fest wielko głowka. > Z tego sie nejlekszy robi połombki. Komiczno rzecz tyn Wirsing,takie "pomarszczone"te liscie,jakos wlosko nie wlosko,inkszo Odpowiedz Link
bratjakuba Re: Krautrouladen 21.11.09, 21:39 gryfny napisał: > Komiczno rzecz tyn Wirsing,takie "pomarszczone"te liscie,jakos > wlosko nie wlosko,inkszo +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Tak jak opisujesz,że same liście to to wyglondo na Grünkohl,okryślo sie też Gemüsekohl,po polsku Jarmusz. To som fest twarde liście i z takimi wgłymbiyniami. A blanszować trza kożdo kapusta. Idzie to robić kożdy liść oddzielnie ale dość leko sie łomiom i już som do niczego. Dobrze jest przed tym parzyniym urznuć tak na rowno 2-3 cm calej kapusty od stronu głomba,bo z tego i tak nic. Po tym trza wyrznyć ciynkim nożym cału głomb tak głymboki jak eno idzie. Z tak przigotowanej głowki w czasie blanszowanio liście same odchodzom. A jak liść odstowo to znaczy,że je dobry. Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Krautrouladen 21.11.09, 21:09 gryfny napisał: > klasse! > Moja ostatnio "kombinowaua" i wte liscie zawinoua: > quarknet.de/fotos/food/gemuese/wirsing-blaetter.jpg > Obleci ,ale koniec z "eksperyntami" ,takimi ze kapusty wuoski soom nojlepsze ino cza joom nojpszood blanszowac´ w gorki wodzie i odcinac´ te uodygi ze lis´cioow jak soom za rube... Odpowiedz Link
rita100 Re: Krautrouladen 21.11.09, 21:17 to blanszowanie jest najgorsze, bo trzeba do tej kapusty wieeeelki gar, a w tym garze woda się dluuugo gotuje. A może trzeba osobno kazdy listek blanszować ? Odpowiedz Link
rita100 Re: Krautrouladen 21.11.09, 21:51 gryfny napisał: > w mikrowelli pono idzie poważnie godosz ? Odpowiedz Link
rita100 Re: Krautrouladen 21.11.09, 22:22 gryfny napisał: > jo,20 min i jak z wrzacej wody A nie traci smak ta kapusta ? W mikrofalówce to mi potrawy smak tracą Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Krautrouladen 21.11.09, 21:35 rita100 napisała: > to blanszowanie jest najgorsze, bo trzeba do tej kapusty wieeeelki gar, a w tym > garze woda się dluuugo gotuje. A może trzeba osobno kazdy listek blanszować ? Tysz mosz problymy! Take cojs´ to i jo poradza zrobic´! Ganc ajnfach wkuodosz ta goowka kapusty do wrzooncy wody po chwili wycioongosz joom, obcinoszz te wiyrzchnie liscie kere soom jusz fajnie zblanszowane i juzajs´ wkuodosz nazot do wrzooncy wody i tak w koouko arz ci ty kapusty braknie... Odpowiedz Link
rita100 Re: Krautrouladen 21.11.09, 21:53 Dobry pomysł Hanys, tak trzeba będzie zrobić. Przykład dobry mamy. To będą gołąbki Hansliczki ;)))hehe Odpowiedz Link
bokertov1947 Re: Krautrouladen 22.11.09, 07:55 Hallo hanys_hans, musza pedziec, co te Twoje Krautrouladen na fotce wyglondajom pieronsko appetitlich! Przyskwarzosz je na potelni, abo jysz je ze zouzom? A jo probowou uonskigo roku robic teke Roulady zawijane we Mangoldzie.Mieli my w uogrodku pjykny Mangold, bez to i Roulady my zrobjyli. A blanszjyrowanie colkij kapusty je dobry pomys. Ino cza miec wielki gornek, coby colki ueb wloz. Jo blanszjyruje same liscie, ze kerych przed tym wykrowom uostroznie ta adra z pojszczodka, coby mi lisc njy pynk. Pora sekund we worze i raus do lodowaty wody, coby niy straciou farby. Ale byda musiou tysz sprobowac we welszkraucie. Pyrsk! Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Krautrouladen 22.11.09, 12:34 jedna Turczynka mi godaua ze robi cos podobnego we lisciach ze burakow cukrowych Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Krautrouladen 22.11.09, 12:38 ta sztola to chyba je ciasto drozdżowe z rozynkoma Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Krautrouladen 22.11.09, 12:40 ja, cos takego - dowo sie ale i inksze bakalie abo marcypan, abo mak, abo jeszcze inksze rzeczy - zalezy jako sztola sie chce zrobic Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Krautrouladen 22.11.09, 12:48 marcypan tysz? a niy rozpuści sie on drin? Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Krautrouladen 22.11.09, 12:58 widac niy:) my niy piykli ale jeszcze same ze marcypanym Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Krautrouladen 21.11.09, 22:29 hanys_hans napisał: > smaka miś zrobioł tera;) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Krautrouladen 22.11.09, 09:50 terach dostou smaka na jedzynie musza kuknonc co moja dzisiej warzy;) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Krautrouladen 22.11.09, 10:15 narazie to mi wonio na sztola - praje upiykua:) schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=396&pos=208 ps ale widziouech ze tysz juz sie trynujesz we pieczyniu na Wilija:) Odpowiedz Link
bokertov1947 Re: Krautrouladen 22.11.09, 16:56 Hallo Szwager, ale widza, co ejs jusz couki kyns zjot! A sztoula sie musi pora tydni "przezryc". Pyrsk! Odpowiedz Link
bratjakuba Re: Krautrouladen 22.11.09, 11:42 rita100 napisała: > po woniaczce nie poznajesz ? =================================================== Nie gniywej sie Rita,ale woniaczka to je taki mirtowy bukecik kiery młody pon i drużbowie noszom na weselu we klapie od szaketa(marynarki) Ale zapytanie po Ślonsku nie brzmi zbyt elegancko. Po mojymu by było:a po czuchu nie poznosz? Odpowiedz Link
bratjakuba Re: Krautrouladen 22.11.09, 12:23 szwager_z_laband napisał: > abo "a niy wywoniosz tego?" ============================================================= Też dobrze i gryfnij ale po Ricinymu musiało by wtedy być:a nie wyczuwasz(wyczujesz )tego? Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Krautrouladen 22.11.09, 12:27 :) prawie szukom jak sie sztola po polsku mianuje i wydowo mi sie ze niyma ttakego odpowiednika we polskyj mowie Odpowiedz Link
bratjakuba Re: Krautrouladen 22.11.09, 14:32 Po ślonsku to je tako buchta ze ruzynkami i mandlami ale taki Tueringer Stollen to je ze łojym i roztomańtymi wonidłami,że go ani zjeść nie idzie jak sie nie je prziwyknytym. Po polsku też godajom na take coś hała abo hałka z bakaliami. Odpowiedz Link
bokertov1947 Re: Krautrouladen 22.11.09, 17:12 Hallo bratjakuba; Jo bych pedziou, co take cojsik, co by po polsku zwali haua (choc jo znom haua, jako cojsik inkszego, co sie piecze na Shabbat i wyglondo na slonsko plecionka), to by inaksi smakowauo. Taki Stollen - abo tako sztoula - to smakuje bestosz, bo w nij je kupa bakalii, marcypan, cytronat i orangat, no i posuto na wjyrchu pudercukrym (jak na zdjynciu uot szwagra). Ale je bardzo tusto. Kejsik, jak jeszcze bou DDR, to szuo kupic nojlepszo sztoula we Aldiku. Boua uona po prowdzie ze Dryzna, bo tam majom ta tradycjo dlo siebie. Dresdner Stollen, to tako nazwa jak oscypek. Inksze sztoule - choc czynsto lepsze jak ta tusto ze Dryzdyn (mo duzo butru)- niy mogom miec we nazwie Dresden, ani uobroska na kartongu, abo nalepce, kaj by bou Frauenkirche, abo inszy widok Dryjzna. Dryzdnioki som bardzo sztolc, co majom tyn Stollen, i jak ech je w tym czasie we firmie w Dresden, to zawsze dostana tako blachowo biksa ze prawdziwom sztoulom. A na znamy tradycyjnym "Stritzelmarkt", w Adwynt, to za sztoula musicz zapuacic dojsc duzo. Pyrsk! Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Krautrouladen 22.11.09, 17:15 i mosz te sztole rumowe, we kerych rodzynki som moczone we rumie dodowo sie tysz np ta woda rozano(abo jak to sie tam po polsku mianuje) Odpowiedz Link
rita100 Re: Krautrouladen 27.11.09, 23:06 Więźniowie na katordze mieli powiedzenie "Na cudze gołąbki nie rozwieraj gąbki lepiej wstań o świcie i zarób na życie" Jutro z rana gołąbkuję :) Odpowiedz Link
rita100 Re: Krautrouladen 28.11.09, 13:32 Wpakowałam się w te gołąbki jak nic. Same zdjęcia opowiedza jaką kuchenną gehenne przeszłam. Już miałam tym wszystkim ciepnąć, ale wpadłam na inny pomysł zmielenia mięsa. Bo oto okazało się, że najtrudniejszy był moment mielenia surowego mięsa. Co chwilę sitko się zatykało jakimś ścięgnami. Wreszcie wziełam mięso i ugotowałam. O kapuście włoskiej nie wspomnę, to zegarmistrzowska robota. A kuchnia cała w robocie, od podłogi po zlewozmywak, po blaty - sprzątania masa. No dobra, bo się rozpisuje nie na temat, a gołąbki się wreszcie pieką w piekarniku. Chciałam powiedzieć, że panowie to te swoje kobitki krzątające się w kuchni to powinni całować po rękach jak to się mówi. A panie powinny ozłocić panów , ktorzy potrafią warzyć. och, zapachy kuchenne już suną do komputera.... smacznego Odpowiedz Link
szwager_z_laband do Rity i Hanysa 28.11.09, 13:37 gesz tysz robic gouombki we papryce abo np te czeske gouombki kere jo kedys warzou wele recepty od Hanysa. Hanys mosz jeszcze ta recepta? Odpowiedz Link
hanys_hans Re: do Rity i Hanysa 28.11.09, 14:24 Holupzi (Krautwickel) Holupzi sind ein typisches Weihnachtsessen, das sich in unserer Familie bis heute erhalten hat und jährlich an Heiligabend bereitet wird. Zutaten: 1 Krautkopf (Weißkohl) 2 Beutel Reis 2 große Dosen Sauerkraut (eventuell etwas mehr) 500 g Hackfleisch 500 g Schweinebraten 1 kg Bauch mit Knochen 2-3 Zwiebeln 3 Knoblauchzehen Den Krautkopf in heißem Essigwasser ziehen lassen. Die Blätter sind so leichter zu lösen, sind geschmeidiger und auch etwas säuerlich. Den Reis in Salzwasser nicht zu lange kochen (bissfest). Schweinsbraten und Bauch kochen, abkühlen lassen und dann in nicht zu kleine Würfel scheiden. Zwiebeln schälen und in feine Würfel schneiden. Knoblauch zerkleinern. Alle Zutaten mit dem Reis vermengen. Würzen mit Salz und Pfeffer nach Geschmack. Nun wird die Reis-Fleischmasse portionsweise in Krautblättern eingewickelt. Zum besseren Halt die Krautwickel mit halbierten Zahnstochern zustecken. Jetzt werden die Krautwickel schichtweise mit Sauerkraut in einem großen Topf gelegt und anschließend ca. 1,5 h bei schwacher Hitze gekocht. Anschließend die Holupzi in einer Pfanne in Butter goldbraun braten. Die angegebene Menge ergibt ca. 13 große Holupzi. Odpowiedz Link
hanys_hans Re: do Rity i Hanysa 28.11.09, 14:25 Re: Holupzi (Krautwickel) szwager_z_laband 07.12.05, 12:33 zarchiwizowany Holupci (Krautwickel)//gouombki Holupci som typowom potrawom wigilijnom, kero sie we naszyj familii do dzisiej uchowaua i kero we kozdy rok na Wilijo je richtowano. Skuadniki: 1 gowka kapusty (biouyj) 2 bojtle ryzu 2 sroge biksy kiszonyj kapusty(moge byc troszka wincyj) 500g mielonego 500g na pieczone ze wieprzka 1kg brzucha ze kosciami 2-3 cebule 3 zombki czosku Gowka kapusty wymoczyc we wodzie ze octym. Bezto som liscie kapusty uatwe do oddzielynia i som miynksze i konsek kwaskowate. Ryz niy za dugo gotowac we posolonyj wodzie(coby bou ale niy za miynki!)Miynso na pieczone ze wieprzka i brzuch gotowac, odstowic aze sie ochuodzi i potym we niy za maue konski pokroc. Cebula obrac i pokroc we fajno kostka. Czosnek posiekac abo przecisnonc przes preska do czosku. Wszysko wymiszac ze ryzym. Doprawic solom i pirprzym wele smaku. Tera tyn farsz dowac porcjami do lisci ze kapustyi zawinonc jak na gouombki. Coby sie lepiyj czimauo to idzie je patyczkoma tak jak rolady zamknonc. Tera te "gouombki" warstwami dac do winkszego gorka, ale tak ze roz warstwa gouombkow, roz warstwa kiszonyj kapusty, no i poutora godziny dusic na mauym ogniu. Na koniec te Holupzi Gouombki we patelni na msle przipiyc/przibronocic. Wedug tego przepisu som to kajs 13 srogich Holupcismile) szkryfuech to za Hanysa, bo wiym ze mom niykedy mauo czasu a mocka roboty Odpowiedz Link
rita100 Re:Kapusta rolkowana 28.11.09, 15:09 Ja nie wiem czy się pisze na taka robotę. Pół dnia nie moje tylko kapusty rolkowanej ;)))) Może prościej bigos zrobić ? Tez z kapusty. Odpowiedz Link
rita100 Re:Kapusta rolkowana 28.11.09, 20:14 Masakra robota, łoboczta schlesien.nwgw.de/foto/thumbnails.php?album=863 Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re:Kapusta rolkowana 28.11.09, 20:17 no rita Ty mie ze kozdym dniym zaskakujesz:) Tyn pszepis od Hanysa juz zech roz robiou - wprowdzie pou dnia, ale bouo pycha i jeszcze zech mamie zanios:) jak sie wyrobia to w tym tydniu drugi roz sie za to wezna - pszinajmiyj mojyj zech tak padou;) Odpowiedz Link
rita100 Re:Kapusta rolkowana 28.11.09, 20:37 szwager_z_laband napisał: > Tyn pszepis od Hanysa juz zech roz robiou - wprowdzie pou dnia, ale > bouo pycha i jeszcze zech mamie zanios:) > > jak sie wyrobia to w tym tydniu drugi roz sie za to wezna - > pszinajmiyj mojyj zech tak padou;) Na bildach to bardziej zrozumie ten przepis. Tylko żeby Ci zdjęcia tak nie uciekały po wszystkich innych zdjęciach. Ciezko jest wtedy odnaleźć. Odpowiedz Link
hanys_hans Re:Kapusta rolkowana 02.12.09, 22:34 Gołąbki z tartymi ziemniakami Składniki: * 1 główka białej kapusty – może być kiszona * 1 kg ziemniaków * 1 szklanka kaszy gryczanej * 1 bułka * 250 cebuli * 1 łyżka oleju * sól, pieprz * ew. 500 ml wywaru (może być z kostki) Sposób przyrządzania: Do dzisiejszego dnia na terenach położonych blisko wschodniej granicy, przy okazji kiszenia kapusty, dorzuca się do beczki całe główki. Są one potem wykorzystywane do robienia wspaniałych gołąbków. Jeśli używamy kapusty kiszonej, to wystarczy sparzyć ją wrzątkiem, częściej jednak mamy po prostu świeżą białą kapustę, to musimy najpierw ostrym nożem usunąć głąb, a potem gotujemy ją 20 minut i studzimy. Z kapusty oddzielamy delikatnie liście, nerwy każdego liścia obtłukujemy tłuczkiem. Przygotowujemy farsz. Ziemniaki obieramy, myjemy i ucieramy na drobnej tarce. Resztki kapusty, sparzoną kaszę gryczaną i namoczoną, odciśniętą bułkę przepuszczamy przez maszynkę, dodajemy do farszu. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i smażymy na oleju, również dokładamy do farszu. Doprawiamy masę solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Nakładamy na każdy liść, formujemy z każdego liścia wałek (zwijanie zawsze zaczynamy od nasady liścia), zwijając do środka boki. Dno garnka wykładamy liśćmi kapusty, wtedy gołąbki nie będą przywierały do garnka i układamy gołąbki jeden obok drugiego. Zalewamy wodą lub wywarem warzywnym. Gotujemy godzinę na małym ogniu. Podajemy z sosem grzybowym lub cebulowym. Odpowiedz Link
seppel Re:Kapusta rolkowana 28.11.09, 20:28 my robjymy "utopjone" Kohlrouladen to je, z reszty Kapusty robjymy Kohlsuppe(s Tomatami) -richtung polski bigos aber scharf. Kohlroulady som ciasno we Gorku uorzone i zalone tom Suppom . Nojlepsze som na nostympny Dziyn jak tom "Zalywajkom" naciongnom Odpowiedz Link
rita100 Re:Kapusta rolkowana 28.11.09, 20:35 No właśnie, nie wiedziałam co z tą resztą kapusty zrobić. Teraz już nic, bo wylądowała w koszu. A szkoda, szkoda, ale już byłam przepracowana. Nie wiedziałam co zrobić z wodą od tych kapuścianych rolad, bo odcedziłam i zrobiłam sos pomidorowy. Odpowiedz Link