Dodaj do ulubionych

Cos do naszyj Rity.

08.10.10, 09:23
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8481020,Fotyga__To__co_teraz_dzieje_sie_w_Polsce__jest_zagrozeniem.html
Obserwuj wątek
    • berncik Re: Cos do naszyj Rity. 08.10.10, 16:54
      Ta Baba zawsze byla troche dziwna,ludzie jej nie lubieli,albo to o czym mowila i kogo reprezentowala.
    • szwager_z_laband Re: Cos do naszyj Rity. 08.10.10, 18:49
      no niy, jo myslou ze juz im to pszeszuo, ta mitomania

ale jak widac niy ...
      • rita100 Re: Cos do naszyj Rity. 08.10.10, 19:47
        Popatrzcie Panowie jaka odważna kobitka z tej Fatygi. Powiedziała, co większość Polaków myśli.
        Niestety tak prawda wygląda . Prezydent Lech Kaczyński został zaszczuty i nie da się tego zataić.
        Odważna baba, odważna. Póki jeszcze demokracja, bo kto wie co będzie potem.
        Tego nikt nie wie.

Zauważcie jak zaraz w mediach przypominają inwigilację dziennikarzy i czym się oni zajmują, ciągle PiSem choć od trzech lat rządzi całkiem inna opcja.

Poczekajcie, poczekajcie jak zacznie gadać Palikot, a już i Kutz zaczyna się buntować.

• gryfny Re: Cos do naszyj Rity. 08.10.10, 19:52
          rita100 napisała:

> Popatrzcie Panowie jaka odważna kobitka z tej Fatygi. Powiedziała, co większość
          > Polaków myśli.
          > Niestety tak prawda wygląda . Prezydent Lech Kaczyński został zaszczuty i nie d
          > a się tego zataić.
          > Odważna baba, odważna. Póki jeszcze demokracja, bo kto wie co będzie potem.
          > Tego nikt nie wie.

Manipulujesz faktami ze az stropy sie gnom,Rito
          • rita100 Re: Cos do naszyj Rity. 08.10.10, 20:10
            gryfny napisał:
            > Manipulujesz faktami ze az stropy sie gnom,Rito

A przecie ja nie o faktach piszę tylko takie mam swoje rozmyślania.
            Po prostu rozmyślam, co nie znaczy zmyślam.
            • gryfny Re: Cos do naszyj Rity. 09.10.10, 11:03
              wyborcza.pl/1,75248,8486395,_Wiadomosci__wciaz_na_wojnie__polsko_polskiej_.html
              twoje rozmyslania to tysz raczej wojenne
        • rita100 Re: Cos do naszyj Rity. 08.10.10, 19:52
          Dziękuję Socer, dziękuję za takie poważanie. Jestem dumna :) Zdroweczko!
          • socer-schlesier Re: Cos do naszyj Rity. 08.10.10, 19:54
            wiadomosci.onet.pl/kraj/katastrofa-smolenska/zona-prezydenta-rosji-pojawi-sie-w-smolensku,1,3728599,wiadomosc.html
            • rita100 Re: Cos do naszyj Rity. 08.10.10, 20:12
              Socer to bardzo piękne.
              • ballest Re: Cos do naszyj Rity. 08.10.10, 20:18
                Rita, ale ta Fotyga mou rodzicow we Niemcach, co majom niemieckie obywatelstwo!
                • rita100 Re: Cos do naszyj Rity. 08.10.10, 21:01
                  ballest napisał:

> Rita, ale ta Fotyga mou rodzicow we Niemcach, co majom niemieckie obywatelst
                  > wo!

Chcesz powiedzieć, ze wiedzę ma z pewnego zródła ?
          • szwager_z_laband Re: Cos do naszyj Rity. 08.10.10, 19:55
            Rita my Cie powazomy ale wybocz tego mitu ze Smolynskym to niy.
            • rita100 Re: Cos do naszyj Rity. 08.10.10, 20:18
              szwager_z_laband napisał:

> Rita my Cie powazomy ale wybocz tego mitu ze Smolynskym to niy.

Ja Wam dziękuję za tolerowanie mnie taką jaką jestem. Wszak wolność słowa, swobodne myślenie itd
        • herbjelita Re: Cos do naszyj Rity. 08.10.10, 21:21
          Rita, ja bardzo lubję i szanuję kobiety, ale po przeczytaniu jej wypowiedzi, pomyślałem - jak ona mogła być polskim ministrem spraw zagranicznych? Wyczytałem, że gdyby ona dalej tą funkcję sprawowała, to milej by jej była wojny z Rosją, zaś rząd, który zmierza do unormowania stosunków z sąsiadami nic dla ciebie i jej nie znaczy. Każdy minister spraw zagranicznych (może poza Ribentropem i Mołotowem) powinien być zainteresowany w pokojowe, sąsiedzkie stosunki. Swą wypowiedzią sama się zdyskwalifikowała.
          • rita100 Re: Cos do naszyj Rity. 08.10.10, 21:32
            Fakt, pokój jest najważniejszy i bezcenny. Do polityki i słów Pani Fotygi można mieć zastrzeżenia, bo zbytnio prawdą władała. A tu trzeba dyplomacji na wyższym szczycie. Polityka to okłamywanie, ciągłe okłamywanie swego narodu. Dobry polityk nie może powiedzieć prawdy. Taka jest zasada. W/g takiej klasyfikacji ta pani była złym politykiem.

Herbjelita, prawda ? Trzeba fest dobrze umieć kłamać.
            • herbjelita Re: Cos do naszyj Rity. 08.10.10, 21:44
              Rita100, kochanie nigdy nie wierz politykom, obojętnie czy PiS, albo PO. Zyczył bym tobie,byś sama sobie zdanie co do polityki i historii była w stanie wyrabiać. Wiem, że twoie serce bije dla PiS-u, a ja zaś sądzę, że w dzisiejszych czasach wymachiwanie szablą, to przeżytek. PiS w moich oczach zadzierał z Rosją i z Niemcami - jest to nam potrzebne? Niech żyje życie w pokoju i w spokoju.
              • rita100 Re: Cos do naszyj Rity. 08.10.10, 21:53
                Zgadza się. Dlatego lepiej nie być wciąganym w politykę partyjną. Ile pracy przed nami, by życie jakoś godnie przeżyć.
                Ale właśnie mi się przypomniał Nostradamus, który przepowiadał, ze morze będzie czerwone, a tu na Węgrzech takie maź czerwona rozlega się po wielkim terenie. Nie potrzeba nam wojen, kiedy grozi nam przemysłowa zagłada. Pytam się gdzie byli Ekolodzy na Węgrzech ?
                • socer-schlesier Re: Cos do naszyj Rity. 14.10.10, 22:11
                  wiadomosci.onet.pl/kraj/fotyga-przemysl-nienawisci-juz-nie-wystarcza-nadsz,1,3734279,wiadomosc.html
                  • gryfny Re: Cos do naszyj Rity. 14.10.10, 22:33
                    www.tvn24.pl/1,251,8,76466794,197032897,10043237,0,forum.html
                    • gryfny Re: Cos do naszyj Rity. 15.10.10, 16:32
                      wyborcza.pl/1,75968,8512540,Wstydzcie_sie.html
    • 1fatum Re: Cos do naszyj Rity. 24.10.10, 21:38
      Gdyby Jezus przyszedł dziś do nas, powiedziałby do niektórych, co ufali sobie, że są sprawiedliwi, a innymi gardzili, tę przypowieść:

Dwóch ludzi przyszło do świątyni, żeby się modlić, jeden działacz PiS, a drugi postkomunista. Działacz PiS stanął i tak się w duszy modlił: ?Boże, dziękuję Ci, że nie jestem jak inni ludzie, zdziercy, oszuści, cudzołożnicy, albo jak i ten postkomunista. Poszczę dwa razy w tygodniu, daję dziesięcinę ze wszystkiego, co nabywam?. Natomiast postkomunista stał z daleka i nie śmiał nawet oczu wznieść ku niebu, lecz bił się w piersi i mówił:

- "Boże, miej litość dla mnie, grzesznika".

Powiadam wam: Ten odszedł do domu usprawiedliwiony, nie tamten. Każdy bowiem, kto się wywyższa, będzie poniżony, a kto się uniża, będzie wywyższony.
      • socer-schlesier Re: Cos do naszyj Rity. 26.10.10, 11:50
        wiadomosci.onet.pl/kraj/bp-pieronek-o-slowach-kaczynskiego-chore-to-jest-c,1,3743741,wiadomosc.html
        • socer-schlesier Re: Cos do naszyj Rity. 28.10.10, 10:43
          wiadomosci.onet.pl/kraj/kaczynski-nie-odebral-telefonu-od-prezydenta,1,3754138,wiadomosc.html
          • 1fatum Kindersztuba w damskim wydaniu PiS 28.10.10, 11:52
            Można dostać zachłystowego zapalenia płuc zachłystując się standardami PiS-uarów. Facet kazał "dziadowi spieprzać", ale PiS-uar dama tak brzydko sie nie wyraża. Ona posiada i słownictwo i ciało delikatniejsze zatem kazała się całować.
            Że w dupę?
            Może i w dupę byłoby przyjemniej, bo w wydaniu PiS-uarów dupa nie zieje jadem nienawiści, a zazwyczaj wykonuje swoje naturalne obowiązki nie przybierając fałszywego oblicza.

Posłanka PiS: możecie mnie w d... pocałować
            dzisiaj, 07:13 PG / Super Express

"Super Express": Gdy policjanci z warszawskiego Żoliborza zatrzymali do kontroli drogowej posłankę Prawa i Sprawiedliwości Annę Sikorę, która rozmawiała przez telefon komórkowy w czasie jazdy, mieli usłyszeć z jej ust: "Możecie mnie w d... pocałować, jestem posłem".

Jak wynika z relacji jednego z policjantów, posłanka zwymyślała funkcjonariuszy i krzyczała, że zwolni ich z pracy. Sikora miała też mówić, że "jeszcze ich załatwi".

Sierż. szt. Tomasz Popielarski i st. sierż. Marcin Rekus powiadomili o zdarzeniu swoich przełożonych i prokuraturę.

- Mogę potwierdzić, że wpłynęła do nas notka służbowa sporządzona przez funkcjonariuszy policji na temat incydentu z posłanką Sikorą - mówi "SE" Katarzyna Szyfer, szefowa Prokuratury Rejonowej Warszawa-Żoliborz.

Dziennikarzom gazety nie udało się skontaktować z posłanką PiS.

Więcej w dzisiejszym wydaniu gazety "Super Express".

Źródło: wiadomosci.onet.pl/kraj/poslanka-pis-mozecie-mnie-w-d-pocalowac,1,3754281,wiadomosc.html
    • 1fatum Krakówek górą 09.11.10, 09:03
      wiadomosci.onet.pl/kiosk/sprzedana-owieczka,1,3772976,kiosk-wiadomosc.html
      Tytuł: Sprzedana owieczka

Gdzie się zaczynają pieniądze, tam się kończy człowieczeństwo, w kościele również.
      • rita100 Re: Krakówek górą 09.11.10, 15:31
        1fatum napisał:

> wiadomosci.onet.pl/kiosk/sprzedana-owieczka,1,3772976,kiosk-wiadomosc.html
        > Tytuł: Sprzedana owieczka
        >
        > ********************************************
        >
        > Gdzie się zaczynają pieniądze, tam się kończy człowieczeństwo, w kościele równi
        > eż.
        >
        >

Czyżbyś kwestionował prawo własności ? Bolszewik z Ciebie jaki ? ;)))))))))
        Niech państwo da mieszkanie, przecież płacimy podatki, waty itd....
        Pamiętasz sprawę Agnes Trawny. Czy zmieniasz swoje zdanie w tym wypadku ?

• 1fatum Re: Krakówek górą 09.11.10, 15:40
          rita100 napisała:

> 1fatum napisał:
          >
          > > wiadomosci.onet.pl/kiosk/sprzedana-owieczka,1,3772976,kiosk-wiadomosc.html
          > > Tytuł: Sprzedana owieczka
          > >
          > > ********************************************
          > >
          > > Gdzie się zaczynają pieniądze, tam się kończy człowieczeństwo, w kościele
          > równi
          > > eż.
          > >
          > >
          >
          > Czyżbyś kwestionował prawo własności ? Bolszewik z Ciebie jaki ? ;)))))))))
          > Niech państwo da mieszkanie, przecież płacimy podatki, waty itd....
          > Pamiętasz sprawę Agnes Trawny. Czy zmieniasz swoje zdanie w tym wypadku ?

jeżeli przyrównujesz A. Trawny do ludzi kościoła, to już wolę A. Trawny, bo ona nikomu nie ślubowała czystości i głoszenia bożego miłosierdzia. Co uchodzi każdemu z nas ludziom kościoła nie wypada.
          Bolszewikiem też nie jestem, jednak bolszewicy w odróżnieniu od panów w kieckach nie mówili o miłosierdziu.
    • gryfny Re: Cos do naszyj Rity. 09.11.10, 15:16
      Rita mozesz z klasom wylys z tyj sekty,je szanssa
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8634210,Sondaz__Duze_szanse_partii_Kluzik_Rostkowskiej.html
      ale w te 35% nie wierza
      • rita100 Re: Cos do naszyj Rity. 09.11.10, 15:34
        Gryfniutki, my musimy stworzyć nową fajną partię, bo z wieloma rzeczami się zgadzamy.
        Jak widzisz gołym okiem te Panie zdradziły Prezesa. Wcześniej tak go kochały, wciskały nam Go na prezydenta a teraz co ? Okazuje się, że te Panie to zwykłe oszustki. Taka partia z Kluzikową to partia oszustów. Czy chciałbyś być w takiej partii ?

• gryfny Re: Cos do naszyj Rity. 09.11.10, 16:01
          rita100 napisała:

> Gryfniutki, my musimy stworzyć nową fajną partię, bo z wieloma rzeczami się zga
          > dzamy.
          > Jak widzisz gołym okiem te Panie zdradziły Prezesa. Wcześniej tak go kochały, w
          > ciskały nam Go na prezydenta a teraz co ? Okazuje się, że te Panie to zwykłe os
          > zustki. Taka partia z Kluzikową to partia oszustów. Czy chciałbyś być w takiej
          > partii ?
          Widza jak cie prezes osobiscie nie wywali nic z tego nie bydzie....no ja ,za niedugo prezesa wywalom mozno wtedy.
          • 1fatum Re: Cos do naszyj Rity. 09.11.10, 17:31
            gryfny napisał:

> rita100 napisała:
            >
            > > Gryfniutki, my musimy stworzyć nową fajną partię, bo z wieloma rzeczami s
            > ię zga
            > > dzamy.
            > > Jak widzisz gołym okiem te Panie zdradziły Prezesa. Wcześniej tak go koch
            > ały, w
            > > ciskały nam Go na prezydenta a teraz co ? Okazuje się, że te Panie to zwy
            > kłe os
            > > zustki. Taka partia z Kluzikową to partia oszustów. Czy chciałbyś być w
            > takiej
            > > partii ?
            > Widza jak cie prezes osobiscie nie wywali nic z tego nie bydzie....no ja ,za
            > niedugo prezesa wywalom mozno wtedy.

Przyznam, że chciałbym poznać argumenty fanów prezesa co sprawia, że tak za nim obstają.

Obawiam się, że jego zwolennicy nie znają nawet statutu PiS. Nie potrafią wyliczyć osiągnięć korzystnych dla Polski.

Oni przypominają cmentarne babcie klepiące zdrowaśki i wieczne odpoczynki za pieniądze w czasie święta zmarłych. Z naciskiem na babcie, bo one nie klepią pacierzy za darmo.
            • rita100 Re: Cos do naszyj Rity. 09.11.10, 22:32
              1fatum napisał:
              > Przyznam, że chciałbym poznać argumenty fanów prezesa co sprawia, że tak za nim
              > obstają.
              >
              > Obawiam się, że jego zwolennicy nie znają nawet statutu PiS. Nie potrafią wylic
              > zyć osiągnięć korzystnych dla Polski.

Zwolennicy i sympatycy nie muszą tego znać, wystarczy , że reprezentują intelektualny poziom :)

> Oni przypominają cmentarne babcie klepiące zdrowaśki i wieczne odpoczynki za pi
              > eniądze w czasie święta zmarłych. Z naciskiem na babcie, bo one nie klepią paci
              > erzy za darmo.

Nie odniosę się do Twojego obrażania ludzi, kimkolwiek oni są.
              • 1fatum Re: Cos do naszyj Rity. 09.11.10, 23:13
                rita100 napisała:

> 1fatum napisał:
                > > Przyznam, że chciałbym poznać argumenty fanów prezesa co sprawia, że tak
                > za nim
                > > obstają.
                > >
                > > Obawiam się, że jego zwolennicy nie znają nawet statutu PiS. Nie potrafią
                > wylic
                > > zyć osiągnięć korzystnych dla Polski.
                >
                > Zwolennicy i sympatycy nie muszą tego znać, wystarczy , że reprezentują int
                > elektualny poziom :)

>
                >
                > > Oni przypominają cmentarne babcie klepiące zdrowaśki i wieczne odpoczynki
                > za pi
                > > eniądze w czasie święta zmarłych. Z naciskiem na babcie, bo one nie klepi
                > ą paci
                > > erzy za darmo.
                >
                > Nie odniosę się do Twojego obrażania ludzi, kimkolwiek oni są.
                Z tego wynika że są jak nietoperz.

Niedowidzi, niedosłyszy a się czepia.
          • rita100 Re: Cos do naszyj Rity. 09.11.10, 22:17
            gryfny napisał:
            > Widza jak cie prezes osobiscie nie wywali nic z tego nie bydzie....no ja ,za
            > niedugo prezesa wywalom mozno wtedy.

Nie wywali, nie wywali, bom tylko sympatyk i obserwator życia politycznego.
            • 1fatum Re: Cos do naszyj Rity. 09.11.10, 22:23
              rita100 napisała:

> gryfny napisał:
              > > Widza jak cie prezes osobiscie nie wywali nic z tego nie bydzie....no ja
              > ,za
              > > niedugo prezesa wywalom mozno wtedy.
              >
              > Nie wywali, nie wywali, bom tylko sympatyk i obserwator życia politycznego.

Ja też jestem obserwatorem.

Tylko co wzbudza Twoją sympatię?
              W końcu kobiety są mądre i przewidująca, a do tego maja intuicję. Czemu Ty zachowujesz się jak ślepiec na polu minowym?
              • rita100 Re: Cos do naszyj Rity. 09.11.10, 23:18
                1fatum napisał:
                > Ja też jestem obserwatorem.
                >
                > Tylko co wzbudza Twoją sympatię?
                > W końcu kobiety są mądre i przewidująca, a do tego maja intuicję. Czemu Ty zach
                > owujesz się jak ślepiec na polu minowym?
                --------------------

A udowodnij mi, że to Ty nie jesteś tym ślepcem
                • 1fatum Re: Cos do naszyj Rity. 09.11.10, 23:25
                  rita100 napisała:

> 1fatum napisał:
                  > > Ja też jestem obserwatorem.
                  > >
                  > > Tylko co wzbudza Twoją sympatię?
                  > > W końcu kobiety są mądre i przewidująca, a do tego maja intuicję. Czemu T
                  > y zach
                  > > owujesz się jak ślepiec na polu minowym?
                  > --------------------
                  >
                  > A udowodnij mi, że to Ty nie jesteś tym ślepcem
                  Mogę być ślepcem jak udowodnisz, że widzisz i wyłuszczysz nam co takiego widziałaś, że dałaś się omamić.
                  • rita100 Re: Cos do naszyj Rity. 09.11.10, 23:46
                    1fatum napisał:
                    > Mogę być ślepcem jak udowodnisz, że widzisz i wyłuszczysz nam co takiego widzia
                    > łaś, że dałaś się omamić.

------------------------------------
                    Widzisz, tego się nie da udowodnić ani pokazać, bo to jest w sercu. Odczucie, poczucie swego sumienia, swej moralności. Dokonywania wyboru poprzez właśnie obserwację, czytanie i patrzenia w rzeczywistość jaka nas otacza. Porównywania zachowania się ludzi tych a tych oraz ich wypowiedzi.
                    • 1fatum Re: Cos do naszyj Rity. 10.11.10, 11:04
                      rita100 napisała:

> 1fatum napisał:
                      > > Mogę być ślepcem jak udowodnisz, że widzisz i wyłuszczysz nam co takiego
                      > widzia
                      > > łaś, że dałaś się omamić.
                      >
                      > ------------------------------------
                      > Widzisz, tego się nie da udowodnić ani pokazać, bo to jest w sercu. Odczucie,
                      > poczucie swego sumienia, swej moralności. Dokonywania wyboru poprzez właśnie ob
                      > serwację, czytanie i patrzenia w rzeczywistość jaka nas otacza. Porównywania z
                      > achowania się ludzi tych a tych oraz ich wypowiedzi.

Zatem przepraszam.

Zawsze sądziłem, że miłość, serce, uczucia i wyższe doznania emocjonalne są zarezerwowana dla innych bardziej osobistych przypadków.

W polityce i ocenie rzeczywistości stosuje się rozum i pragmatyzm oraz życiowe doświadczenie. Przy innych kryteriach będziemy bez skrupułów wyprowadzeni na manowce przez cwanych polityków.

Już rozumiem czym, a szczególnie kobiety ujął Hitler. Na starych filmach widać damskie histeryczne reakcje. Dziś również moherowe babcie poprzegryzałby gardła sztuczną szczęką w imię miłości i własnych przekonań.

Niech mi jeszcze ktoś powie, że ludzie zmądrzeli się się zmienili, .....
                      • rita100 Re: Cos do naszyj Rity. 11.11.10, 00:06
                        1fatum napisał:
                        > Zawsze sądziłem, że miłość, serce, uczucia i wyższe doznania emocjonalne są zar
                        > ezerwowana dla innych bardziej osobistych przypadków.
                        > W polityce i ocenie rzeczywistości stosuje się rozum i pragmatyzm oraz życiowe
                        > doświadczenie. Przy innych kryteriach będziemy bez skrupułów wyprowadzeni na ma
                        > nowce przez cwanych polityków.
                        -----------------------------------

Boże Jedyny Fatumnie , czyżbyś nie miał swojej ojczyzny ? Wiesz co to heimat ? To jest też miłość, serce, uczucie i tęsknota. Każdy chce by nią rządzili mądrzy politycy, którzy też potrafią kochać ojczyznę jak my ją kochamy.

-----------------------------

> Już rozumiem czym, a szczególnie kobiety ujął Hitler. Na starych filmach widać
                        > damskie histeryczne reakcje.

Czy tylko w swoich myślach posiadasz li tylko Hitlera ? A nie pamiętasz histerie damskich fanek Beatlesów ich reakcje. To było piękne. Posłuchaj i sam zobacz :)

www.youtube.com/watch?v=l87Vvb7JcDU&feature=related

• 1fatum Re: Cos do naszyj Rity. 11.11.10, 09:55
                          rita100 napisała:

> Czy tylko w swoich myślach posiadasz li tylko Hitlera ? A nie pamiętasz histeri
                          > e damskich fanek Beatlesów ich reakcje. To było piękne. Posłuchaj i sam zobacz
                          ***************************************************************

Szalone i egzaltowane panienki na koncercie stanowią swoisty koloryt. Sprawy ojczyzny są zbyt poważne, aby na widok swego idola panienki miały kisiel w majtach.
                          Hitlera przywołałem z piekieł tylko dla porównania i przypomnienia faktów.

Skoro dla Ciebie angielscy klezmerzy stanowią wzorzec patriotycznych postaw, to współczuję.
                          Polityka i politycy pięknymi być nie muszą, ani też grać czy śpiewać. Oni mają być skuteczni dla dobra kraju, a będąc w opozycji nie wolno im znaleźć się w roli dywersantów.

Nawet "betonowy" elektorat MUSI umieć odróżniać dobro od zła i używać rozumu, bo inaczej dziecinnieje do poziomu wyjących z rozkoszy panienek z koncertu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka