annak12 28.01.11, 10:24 dużo zestawień,optymistycznie-prawie tela wiela "ołpow" je modych Ślonzokow katowice.naszemiasto.pl/artykul/754964,sondaz-na-zlecenie-dz-az-46-badanych-chce-zadeklarowac,id,t.html#c579fd383c3580fd,1,3,5 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ballest Re: Sondaż 28.01.11, 21:57 Na wiyrch ze Tym, bo Kochtschütz mi tysz godala, ze teraz bydom duzo wiyncy Slonzokow narodowosc slonskou wejlowac. Odpowiedz Link
socer-schlesier Re: Sondaż 29.01.11, 09:14 ballest 28.01.11, 21:57 Odpowiedz Na wiyrch ze Tym, bo Kochtschütz mi tysz godala, ze teraz bydom duzo wiyncy Slonzokow narodowosc slonskou wejlowac. ----------------------------------------------------------------- Tam jest pytanie: jaka narodowosc zadeklaruje pan/pani w narodowym spisie powszechnym? Ludzie muszom wyraznie wiedziec ze jest mozliwosc wybrania narodowosci slonski bo inaczy bydom sie kierowac na Polska/Niymiecka (jak to na Slonsku) niywiedzonc ze jest mozliwosc wybrania narodowosci slonski. Odpowiedz Link
ballest Re: Sondaż 29.01.11, 09:28 RAS napewno wystawi plakaty ze napisem: "Wyjlujcie to kim sie czujecie Slonzak jest Slonzakiem" Odpowiedz Link
1fatum Re: Sondaż 29.01.11, 18:18 Kiedy już będzie wiadomo jak wygląda karta do głosowania, wtedy WSZĘDZIE gdzie tylko można trzeba pokazać tą kartę i znak "x" w odpowiednim miejscu. Zrobiłbym akcję: "Jestem Ślązakiem, glosuje za Śląskiem". Nawet poza granicami Śląska powinna się pojawić taka akcja. Każdy głos się będzie liczył. Zanim do takiej akcji dojdzie, wskazane jest wykonanie pierwszego kroku pod hasłem: "Nas jest więcej". Trzeba zbudzić społeczeństwo z letargu. Niech nawet Gorole glosują. Trzeba ich tylko przekonać. W tym konkretnym przypadku zabroniłbym im glosowania na śląską nacją, bo wiadomo, że zawsze uczynią na przekór. Odpowiedz Link
seppel Re: Sondaż 29.01.11, 19:20 ...W tym konkretnym przypadku zabroniłbym im glosowania na śląską nacją, bo wiadomo, że zawsze uczynią na przekór... :))))ciekawy tok myslynio we tym przipadku richtig ! Odpowiedz Link
1fatum Re: Sondaż 29.01.11, 19:45 seppel napisał: > ...W tym konkretnym przypadku zabroniłbym im glosowania na śląską nacją, bo wia > domo, że zawsze uczynią na przekór... > :))))ciekawy tok myslynio > we tym przipadku richtig ! ************************* Był taki dowcip: Diabeł wziął na dach wieżowca Niemca Polaka i Francuza. - Francuz! rozkazuję ci skacz! - Diabeł, czyś ty głupi, to za wysoko. -Francuz, ale to modne. - Jak modne, to skacze. I skoczył. Niemiec skacz, bo to modne. - Diabeł, przecież się zabiję. Niemiec skacz! - To rozkaz! Rozkaz, to rozkaz - i skoczył. Polak, skacz! Czyś ty diabeł zgłupiał? - oni się zabili. - Ale to modne. - Diabeł - spierd...j! - Polak, to rozkaz. - Diabeł, idź w piz...u! - Nie chcesz skakać to nie skacz. Hooooop i Polak skoczył. Odpowiedz Link