Dodaj do ulubionych

zapytanie do Labanderow

29.05.11, 19:49
Niywiycie tak bez cufal jak bouo cerze od Kurka ze Laband kero boua we tym zespole Sląsk ?

ps

www.slask.art.pl/index
Obserwuj wątek
    • ballest Re: zapytanie do Labanderow 29.05.11, 20:20
      Spytej se Kochtschütz, abo jou se jom spytac mom, ale podej wiyncy faktow.
      Bo u nos tysz bou Kurek ze Laband, ale lekorz
      • berncik Re: zapytanie do Labanderow 29.05.11, 22:41
        ballest napisał:

> Spytej se Kochtschütz, abo jou se jom spytac mom, ale podej wiyncy faktow.
        > Bo u nos tysz bou Kurek ze Laband, ale lekorz
        >

To mozno bou ten som, ballest.Jak zech szwagra pytanie czytou toch se zaroz pomyslou przi nazwisku Kurek ze to bou Doktor Kurek ,ale za pierona nie umia se przipomniec od czygo doktor?
        skleroza.Mie se zdo dentysta ,ale zaklodac bych se nie chciou.
        • szwager_z_laband Re: zapytanie do Labanderow 30.05.11, 14:50
          od zymbow zdo mi sie:)
          • rico-chorzow Re: zapytanie do Labanderow 30.05.11, 15:49
            Mie yno 3-i brakojom :),moga siy śmioć bez wstydu.
        • szwager_z_laband Re: zapytanie do Labanderow 30.05.11, 16:53
          miyszkali zdo mi sie na Narutowicza - konsek za "mlyczarniom"
          • berncik Re: zapytanie do Labanderow 30.05.11, 17:00
            Kaj mieszkali nie wia ,tz.nie pamientom (skleroza).Ale mozno herbjelita cos wiency bydzie wiedziou,cos mie se zdo ze kiedys o tei cerze boua godka,?
            • szwager_z_laband Re: zapytanie do Labanderow 30.05.11, 17:17
              no to poczekom aze sie sam odezwie.
    • szwager_z_laband Re: zapytanie do Labanderow II 30.05.11, 17:18
      kaj stouy te baraki we Laband o kerych je tysz sam godka w tym tekscie, i kere trocha na odpowidnich fotkach sam widac?

www.prisonerofwar.org.uk/spring_2010.htm
      • berncik Re: zapytanie do Labanderow II 30.05.11, 22:14
        Napewno wiesz co tam na tych fotkach piszom ze Angliki nazykajom ze ich nie fotografowali jak 300 metrow pod ziemiom na kopalni na nocce musieli robic. Chopy ze Stalag so wi so in Laband.
        Ten Problem je jo nie wia o zodnych Anglikach in Laband.Musza jeszcze trocha po telefonowac.
        Po starych ludziach co se tysz stym interesowali.
        • szwager_z_laband Re: zapytanie do Labanderow II 31.05.11, 14:20
          wiym ze byli - jeszcze wczesniyj suzyszouech o jednym ze Walii.

Ciotka od mojyj opowiadaua ze im tysz chlab po kryjomu dowali.
          • szwager_z_laband ps 31.05.11, 14:21

na tyj jednyj fotce tysz widac jakes domy ze Laband i kominy od Herminy
            • berncik Re: ps 31.05.11, 16:43
              szwager_z_laband napisał:

>
              >
              > na tyj jednyj fotce tysz widac jakes domy ze Laband i kominy od Herminy

Za nic nie umia tej fotki we Laband einordnen Tam ino bou jedyn taki srogi dugi dom ,na Pyskowickej(Strzelcow Bytomskich).Ta droga to bou pierwi asfaltowano,a Ci tam lazom w marasie.Ten nasyp kolejowy by pasowou.Jakos mie se zmierzuo paczec na ta fotka i zadzwoniou zech do Rity mojej kolezanki ze Kindergarten we Altlaband Ta pedziaua ze te Angliki siedzieli we lagrze kole Bahnchowu.A we Lagrze kole szkouy siedzieli francuzy.
              Teraz pytanie kaj Oni wydobywali ten wongel 300 m.pod ziemiom.Nie wierza zeby ich korzdy dzien Bahnom wozieli,a piechty poczebowali by cauy dzien.
              • szwager_z_laband Re: ps 01.06.11, 14:51
                jo wiym jeszcze ze kedys we polskyj TV(jak zech jeszcze miyszkou we Laband) bouo oguoszynia od jednego Walijczyka co siedziou we tym lagrze we Laband i poczebowali jakes wiadomosci jak krynciyli film fabularny(o odniego geszichcie i miuosci z tamtych czasow)

niy pamiyntom tera juzas jaki to byou titel tego filmu ...(?)
                • szwager_z_laband Re: ps 01.06.11, 16:28
                  ja sie niy myla on bou Walijczyk a ona Polka ze (kole)Czynstochowy
                  • szwager_z_laband Re: ps 02.06.11, 17:49
                    sam to je tyn film:

chomikuj.pl/agrest1958/Seriale/Wojenna+Narzeczona
          • rico-chorzow Re: zapytanie do Labanderow II 01.06.11, 15:20
            Angliki byli w stalagach,yno robiyli leko robota,godom uo Azotach ( Stickstoffwerke),Ruske musieli robić,i to pieronym,po 16-18 godzin,Ruskym dowali po kryjomu chlyb,to byuo zabronione,byli szczyńśliwe,jak mogli na naszych polach chorzowskych robić,mieli świyrzy luft i zarcie,Angliki mieli szokolada,cygaryty i dobro apropwizacjo,ze Anglje,ze sztyryma eli sześcioma szou yno jedyn wojok na ausfug we sobota eli niydziela,mieli kartki i pijondze,byli lepszi dran jak Wehrmacht,co jych pilnowou.
    • berncik Re: zapytanie do Labanderow 01.06.11, 17:30
      To je mozliwe ,bo jak sam widac na tej fotce te karlusy wyglondajom lepi odrzywieni nisz my we Polskem wojsku.

[img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/qc/ga/yobe/mPmW192DZMUR9ZkbfX.jpg[/img]
      • szwager_z_laband Re: zapytanie do Labanderow 01.06.11, 18:15
        a mie nic wiyncyj do gowy niy psziuazi jak na ta fotka pacza jak ino "rowerownia"

na mysl mi to dauo te na krojc stowiane supki od tego dachu

pieron wiy ...
        • berncik Re: zapytanie do Labanderow 01.06.11, 21:37

> a mie nic wiyncyj do gowy niy psziuazi jak na ta fotka pacza jak ino "rowerowni
          > a"
          >
          > na mysl mi to dauo te na krojc stowiane supki od tego dachu
          >
          > pieron wiy ...

Ja ja,Szwager ta rowerownia tam pieronym zawodzo .Bo po wojnie te rowerownie tak samo stouy jak przed wojnom.to ten blok tam nie pasuje .To ino jedno znaczy .Ta fotka nie jest robiono we Laband.Mozno we Pyskowicach ,tam tysz bouy Angliki.Pedziou mi wczora jedyn ze Pyskowic.
          • szwager_z_laband Re: zapytanie do Labanderow 02.06.11, 15:37
            Berncik ale te kominy!
        • rico-chorzow Re: zapytanie do Labanderow 01.06.11, 22:00

> a mie nic wiyncyj do gowy niy psziuazi jak na ta fotka pacza jak ino "rowerowni
          > a"
          >
          > na mysl mi to dauo te na krojc stowiane supki od tego dachu
          >
          > pieron wiy ...

Angolom niyc niy brakowauo,yno tele co niy byli in home,pora z niych we Chorzowie rozjechauy ruske pancry,zanim siy kapli,co to niy Wehrmacht,jo rzyja,moj Fater przi Englykach a Ruskich bou wachtyrzym.
          • szwager_z_laband Re: zapytanie do Labanderow 02.06.11, 15:38
            u nos Zakanauym jedyn Francus miyszkou jeszcze pora lot po wojnie zanim pojechou nazod do dom
    • herbjelita Re: zapytanie do Labanderow 02.06.11, 20:05
      Szwager z Laband, Ta córka uod Kurków o wtoro se pytosz boua urodzono w 1941 roku i zwała se Bożena i wystempowała w zespole Sląsk. Kurkowie pochodzący ze zaguembnio mieli przychodnia dyntystyczno w jednym z tych trzech domów przy kościele ewangelickim i mieli trzi córki i trzech synow. Jeden z nich ur. kaś w 1945 roku studiowou na medycynie, jeden z tych pozostauych je architektem a drugi ksiendzem we Australii. Uo tych pozostauych dziołchach nic nie wiam. Jak ech jusz wspomniou, pochodziyli uoni ze zaguembio, tak jak Sosinka, Czarnynoga i Awramienko. Boua to tzw. mafia zaguymbuiowsko we Łabendach. Czarnynoga bou łabyndskim burmistrzem, Sosinka szefem PZPR-u i powstańców a Awramienko bou dupochlastem.
      Also Kurek, Czarnynoga, Awramienko i Sosinka rzondzioła we Laband. Prowda piszonc nic złego o nich nie wia, albo nie znom. Jedno je pewne - to byli ci co ta wysoko polska kultura do nos wniosua. Niech im ziemia lakkom bydzie.
      • szwager_z_laband Re: zapytanie do Labanderow 02.06.11, 20:10
        Dziynki za konkretno odpowiydz - jo juz tela roztomaitych rzeczy suyszou, ze Zydy, ze to i tamto, bezto niy dziw sie ze sie tym interesuja. Ostatnio jak ze Laband boua wycieczka w tyj siedzibie od "Slonska" to tam bouo o niyj spominane. A Awramiynko je to tyn co miyszkou na mojyj ulicy?

jo je ze "Narcyzow".
        • herbjelita Re: zapytanie do Labanderow 02.06.11, 20:24
          A wtoro to je ta Nrcyzów?
          • szwager_z_laband Re: zapytanie do Labanderow 03.06.11, 07:42
            fotopolska.eu/Gliwice/u11668,ul_Narcyzow.html
            • herbjelita Re: zapytanie do Labanderow 03.06.11, 09:01
              Kurek, Czarnynoga i Awramienko mieszkali na Narutowicza a na Narcyzow slynny po wojnie Klois z jego firma (MPO) no i take familie jak Lepiarczyk, Laksy, Zyrtka i inni.
              Pyrsk.
              • szwager_z_laband Re: zapytanie do Labanderow 03.06.11, 09:32
                tyn na L to chyba jednak Laksa - to bouo malyrz - znom dobrze ta familia

Klos - od niego kobiyta ino pamiyntom = godali my na nia Klojzka, ona miyszkaua razym ze mojom tanty:)

• szwager_z_laband ps 03.06.11, 09:49
                  sprawdziouech = we Niymcach oni sie mianujom Laxy a we Polsce Laksa im bouo.

cera miyszko we Francji a synek we Mannheim

• herbjelita Re: ps 05.06.11, 09:17

sprawdziouech = we Niymcach oni sie mianujom Laxy a we Polsce Laksa im bouo
                    cera miyszko we Francji a synek we Mannheim

Z tym synkem Laksa chodziou ech do jednyj klasy. Z tym przezemnie wymienionym Lepiarczykiem tysz ale uoni dos wczesnie wyjechali. Jak mosz namiary do tego Laksy w Manncheimie to cie prosza - przesli.
                    • szwager_z_laband Re: ps 05.06.11, 16:02
                      mosz na mysli tego modszego?

tyn modszy mianoje sie Harald i znondziesz go na Nsza Klasa, a tyn starszy to go prond zabiou jeszcze jak miyszkali we Laband.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka