szwager_z_laband 01.07.11, 19:47 jak dugo mode skworce bydom w "doma"? wiy to sam ktos? ps klikac 4 x we prawo! schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=399&pos=161 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
berncik Re: sublokatory 01.07.11, 21:51 Szwager to nie je skworc ino po tym czornym pierzu mysla ze to drossel. Odpowiedz Link
berncik Re: sublokatory 01.07.11, 21:55 To co Ty tam mosz to by boua Schwarzdrossel de.wikipedia.org/wiki/Amsel Odpowiedz Link
seppel Re: sublokatory 01.07.11, 22:58 ca.ein Monat bandom u Cia potym musisz na Kota dac pozor bo ci je powychyto. a sam je moja zeszuoroczno Familja Odpowiedz Link
socer-schlesier Re: sublokatory 02.07.11, 05:58 Umie pod oknym we tuji konopki robiom gniozdo.Chca se modygo samczyka wzionc zeby basztarda uciongnonc. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: sublokatory 02.07.11, 08:26 idzie Ci o tego ciampla? www.youtube.com/watch?v=W40PGz45M6U Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: sublokatory 02.07.11, 07:58 mocie oczywiscie recht ze zescie mie poprawiyli:) tyn moj sublokator to kos, czyli drozd czarny, czyli Amsel, czyli Schwarzdrossel, czyli Turdus Merula na usprawiedliwiynie: www.otopjunior.org.pl/pl/nowosci/ptak_miesiaca/kos_szpak_ptaki_czerwca Odpowiedz Link
seppel Re: sublokatory 03.07.11, 19:53 passoff zebys tym Parysolym die Eltern niy wystraszou Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: sublokatory 03.07.11, 20:01 ja, dom obacht:) moja mi padaua ze mom im glizdow nakopac jeszcze:))) mysla ze je adoptuja:))) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: sublokatory 03.07.11, 20:05 a jak poznac kere som synki a kere dziouszki? Odpowiedz Link
seppel Re: sublokatory 03.07.11, 20:12 Po Slypjach;)) Tfoje majom jeszce Slypja zawarte jak otworzom to bandziesz widziou ... poutym we gniozdzie bandzie wynich platzu a "baby" jak to babska roustopyrczajom sie i "synkof"chcom s Gniosda wyciepac i jak to chopy , bjydoki ,na rancie siedzom ;) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: sublokatory 03.07.11, 20:15 to ida te glizdy tam synkom nakopac a jak bydom opierzone to byda miou skim wypic:)) Odpowiedz Link
berncik Re: sublokatory 04.07.11, 00:13 Ach szwager Twoja fürsorge je rüerent ale dej tym ptokom lepi pokoj.jak dugo te stare zyjom Ty ino Twojom füersorgom rojbrow na te gniozdo sciongniesz ,a tych je wpierony.Jak przechodzisz kole gniozda od Kosa a te mode Cie nie slyszom to je dosc gosno ,ale jak Cie uslyszom to je jak by ucion,zaroz cicho.Zaobserwuj.One se ino wyklujom jusz wiedzom ze tyn swiat je zly.Jo sam mom kozdy rok ze trzi albo cztyry gnioza i zawsze znojda zielone prozne jajka albo modziki bez pierzo na trowie.tz.same nie wyfurgly.te rojbry to som Elster (sroki) Eichelchöher,i jastrzembie,a na ziemi koty,wiewiurki i inksze.Drosslom se nojlepi pomogo przedtym zanim zrobiom gniozdo. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: sublokatory 04.07.11, 05:11 byda sie radowou jak te mode urosnom i bydom same miec juz mode = byda taki choby oupa we tyn czas;) tera wia czymu sie godo "on mo ptoka" :))) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: sublokatory 09.07.11, 18:35 tak juz sie opiezyli pierony jedne;) schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=399&pos=166 schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=399&pos=167 ps wiyncyj widza fatra lotac do gniozdka jak mama ...(?) Odpowiedz Link
artjomka Re: sublokatory 10.07.11, 08:27 Piernika Szwager - pjynke fotki ejs tym amzlom zrobiou. My u nos w ogrodku tysz momy co roku przinajmni jedne gniozdo amzlow. Som lata - to nawet dwa. No i u somsiadow napewno tysz - bo jak widac, jak gipko wypucowujom czesnie na naszym drzewie - to musi ich byc niymalo. Wczesni to ech ich filmowou. Jak my jeszcze niy mieli domu, to bes uokno z kuchnie, kere wylaziouo na maly taras, kaj ech zbudowou kormik - filmowou ech je. Na poczontku pierniki - jak ino widzialy czerwono lampka z kamery, to zaroski odfurgiwaly. Potym jusz im bouo egal. Teroski - jak Moja robi w ogrodku te mode amzle przichodzom ku nij i dubiom we swjyzy ziymi. Czasym Mutter przileci i ryczy cojsik tam - mozno je zowistno, abo co? My momy nasze amzle rot, bo pjyknie spjywajom i zezyrajom chroboki. To niych sie i czesni najedzom ( w tym roku momy po ros pjyrszy moc czesni - co stykuo dlo nos i do ptokow). Pyrsk! Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: sublokatory 10.07.11, 08:41 u nos w tym roku ino pora czeresni wkoncu bouo, a i te nom nasze "sublokatory" zjedli - ino na araukarii(na tyj choby choince/kaktusie, co je na fotce, pestki bouy miyndzy tymi blatami lezec:) ps to je araukaria www.gartencenter-shop24.de/Nadelgehoelze/Nadelbaeume-hoch/Araucaria-araucana-Schmuck-Tanne-::42853_4_40024_40029.html Odpowiedz Link
ballest Re: sublokatory 10.07.11, 08:43 Nasz kocik mi ptoki chytou, ostatnio przynios Rotschwanza, abo Rotkelchen, tyn se yno po galynziach wspinou a te mode ptoki to som jeszcze gupie. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: sublokatory 10.07.11, 16:23 a mie dzisiej sie udauo knipsnonc odnich mama razym z nimi, ale kosztowauo mie to = chycioua mie dziobym za palec! powaznie, ta pierona niymo nic stracha:) ps sam pora fotek z tyj eskapady: sam mama ino widac: schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=399&pos=170 sam to je zarto potym jak mie za palec dziobym chycioua: schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=399&pos=1 a sam postawiouech im pomnik:) schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=399&pos=0 Odpowiedz Link
artjomka Re: sublokatory 13.07.11, 20:04 Jak sie mosz Szwager i Twoje sublokatory? U nos jedyn amzel zaczon jusz uczyc sie lotac i szkubac trowa. Kopie tysz w ziymi i szuko chrobokow. Od niego Mutter siedzi na gauynzi kole niego i dowo pozor. Zrobiou ech mu pora fotek - ale niy umia ich przilepic (widac ech je za gupi). Pyrsk! Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: sublokatory 13.07.11, 20:07 to dej te fotki na naszo galria(tam kaj som moje i od inkszych tyst) u nos leje, tak ze narazie niywia co tam u ptokow nowego ... Odpowiedz Link
ballest Re: sublokatory 13.07.11, 21:33 Jest kajs anleitung, zeby je na galeria dac, poczekej, moze znejdam Odpowiedz Link
ballest Re: sublokatory 13.07.11, 21:40 Artjomka, opisz mi Twoj Problym ze tom Galeryjom ? Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: sublokatory 14.07.11, 18:10 dzisiej poszouch kuknonc i gniozdko je puste - chyba juz polecieli furt ... Odpowiedz Link
artjomka Re: sublokatory 14.07.11, 18:45 Witom! Fto sie chce mojigo modego amzlika obejrzec - to niych kuko na forumowy galerie "Gliwice - zdjyncia". Pyrsk! Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: sublokatory 14.07.11, 19:18 fajne:) fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2794786,2,1,amzel1.html fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2794787,2,2,amzel2.html a mie ciekawi eli moje sie jeszcze pokozom u mie ...(?) Odpowiedz Link
artjomka Re: sublokatory 15.07.11, 08:23 Witom Wos wszyjstkich kerzy ptoki chyntnie majom! O „mojich“ ptokach w uogrodku pisou ech jusz pora razy. Tego roku tak mi sie zdo, co jest ich trocha mnij. Po tym, jak uonskigo roku „zrenaturyzowali“ uonka za naszym uogrodym ( przekopali jom i zrobjyli zbiornik, kery by chytou woda dyszczowo, jakby kejsik sie chmura oberwaua) – potraciouy sie Busardy. Przet tym chytaly se rozmajite myszy i nornioki z lonki. Teroski niy majom co polowac – ale mozno poleku juzajs przilecom. W uogrodzie widac (i suychac) nasze prziociele amzle. Do tego stalymi sublokatorami som Zaunkönigi i Rotkehlcheny. No i rozmajite Meisen. Uot jakichs dwoch lot widac wjyncy srokow. Te wygoniajom grochowioki, kere tysz sie widzi. Ciekawe przi tym je, co niy ma u nos ciampli. Mozno to tako eka – kaj sie ciamploki niedobrze czujom. A tak skuli ciampli. Jak my niydowno byli we Wiedniu, to poszli my sie ma konsek dorty do kafyju wele Szyjnbrunu. Siedli my sie na wolnym lufcie, I choc na wjyrchu bou dach przeciw suoncu – zaroski jak my ino dorta i bonkawa zamowjyli – przilecialy ciample, kere sie siaduy na randzie stolika i paczaly, co kelner prziniesie. Bouy na tyla frechowne, co jak my ino byli fertig, zaroski wlazuy na talyrzik, i szkubaly reszta dorty. Nawet ech im zrobiou pora fotek. Tosz Pyrsk! Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: sublokatory 15.07.11, 09:14 na tyj uonce wszysko z czasym juzas pszidzie do normy fajnie szkryflosz o tych ptokach, a jak idzie o sroki to u nos je ich aze za tela, a ciampli faktycznie wszyndzie mauo od poru juz lot(kedys my sam o tym szkryflali) z tymi ptokami co sie cisnom na tisz to miouech cyrk jak bouech z moim synkym na Cejlonie = tam bouy take choby odnich "wrony" == jo niyporadziou synka(bou jeszcze mauy) ostowic, przi stole na tarasie, samego, bo one niy ino ze stoua nom wszysko zaro zerzyruy, ale juz i na niego skokauy jak probowou je odgonic:) a juzas jak bouech na Lang Kawi (wyspa kero nalezy do Malezji) to tam bouo adlerow tela co prawie u nos wronow:) ps porob trocha fotkow od tych wszyskich ptokow cos szkryfnou! Odpowiedz Link
artjomka Re: sublokatory 18.07.11, 05:10 Witom Szwager! Nawet ech niy miou czasu pouoglondac, co tam robiom "moje" ptoki w uogrodku. Bo ech dopiero w niydziela przed pouedniym wrociou z Katowic - kaj ech bou na Marszu. Ale tyn mody - a mozno je ich dwoch - Amzlik skoko po trowie i furgo krotke sztreki. Widac, co sie uczy ptosiego zycia. Pyrsk! Odpowiedz Link