szwager_z_laband 21.07.12, 08:08 wiycie ze wojewodztwo tzw slonske to ino 40 procynt je slonske www.zachodniamalopolska.republika.pl/slask-malopolska.gif Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
socer-schlesier Re: gorolske manipulacje 21.07.12, 08:33 Jedne wielke cyganstwo i na tych cyganstwach poczawszy od Powstan Slonskich jadom do dzisiej. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: gorolske manipulacje 21.07.12, 12:16 beztom jo zawsze godom ze na zodne gorolske "a moze, abo ..." niyma co dowac acht nicino muszymy swoje robic i uparcie cisnonc do cylu. Odpowiedz Link
anton_28 Re: gorolske manipulacje 21.07.12, 14:31 Chopcy jaki tyn Sloonsk by bou proozny - jakby kozdy Gorol musiou wrocic tam kaj se urodziou Wtedy nasze by mogli z Rajchu pszijs nazot tam kaj se urodziyli, granice by my zawarli i wtedy by bou Slonski Slonsk. I tak kozdy by se znod nazot w swojym heimacie :) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: gorolske manipulacje 21.07.12, 14:46 Anton oni jak bydom miec zyc dopozondku to ucieknom bo tego niyszczimiom same;) Sam ale idzie o te manipulowanie Odpowiedz Link
anton_28 Re: gorolske manipulacje 21.07.12, 14:48 szwager_z_laband napisał: Anton oni jak bydom miec zyc dopozondku to ucieknom bo tego niyszczimiom same;) :))) DOBRE :))) Sam ale idzie o te manipulowanie wrorzajoom se w nasze sprawy jakby byli naszymi rodzicoma Odpowiedz Link
laska_je_nebeska Re: gorolske manipulacje 21.07.12, 21:15 Takie są śląskie marzenia - Śląsk bez Poloków, Goroli a nawet i krojcoków. To się powoli dzieje. Starsi, którzy urodzili się w innych częściach kraju, po wypracowaniu emerytury wraca do swoich. Ale co zrobić z ich dziećmi, którzy urodzili się na Śląsku i często go kochają jak swój heimat???. Nie znam danych ale wydaje mi się, że śląskie miasta się wyludniają. Wyrzucenie obcych-no dobrze ale jak weryfikować śląskość pozostałych? Poza tym boję się, że tego rodzaju myślenie prowadzić może do krwawych konfliktów. Ja bym tego nie chciał. Odpowiedz Link
socer-schlesier Re: gorolske manipulacje 22.07.12, 06:18 Wichry histori. Laska mosz racja ze sporo Polokow co sam na Slonsk psziszli na starosc wracajom tam kaj sie urodziyli wiync mysla ze niy nalezy tysz sie dziwic ze niektorzy Slonzacy tysz chcom pszisc na starosc w rodzinne strony. To wszystko musi sie jednak odbywac w zgodzie i w pokoju tak zeby tyn "row" kery nos dzieli zasypywac a niy odkopywac na nowo.Tu tysz chodzi o to ze my Slonzacy chcymy zeby tak jak szwager pisze Polacy niy manipulowali (delikatnie mowionc) historia yno prowda godali.Jestym pewny ze dzisiej zodyn na siyla niy bydzie nikogo pszesiedlac a te kere se sam urodziyli i czujom sie Slazakami to tysz jusz przeca som ich strony rodzinne. Odpowiedz Link
socer-schlesier Re: gorolske manipulacje 22.07.12, 06:54 www.youtube.com/watch?v=5Im405ZA3uo Odpowiedz Link
anton_28 Re: gorolske manipulacje 22.07.12, 13:34 Poza tym boję się, że tego rodzaju myślenie prowadzić może do krwawych konfliktów. Ja bym tego nie chciał. Jo osobiscie tysz niy. Kozdo przemoc yno rodzi nowo przemoc. Jak te stare pokolynia bydom chciauy ijs nazot w Polska, to je klar ze te mode kere se tu urodziyli bydom chcieli zostac. I niy zabroniom im tego. Ale zondom szacunku i zaakceptowanio no tutejszych. W technikum w Glywicach miouech czysty pszikuad ponizanio nos Slonzokoow pszes goroli (a bouo nos dwuch na cauo klasa 30 osobowo) Nasza godka boua regularnym tymatym wysmiywanio, gupich zartow, ponizanio pszed innymi - jako oni mieli radojs jak jo abo kolega se pszejenzyczou i slonske suowo wtronciou - taki judaszowy smiych niby kumpli s klasy .... I to mie (nos) fest bolauo - od pokolyn my godali - a tera psziszli na nasza ziymia nowe ludzie i probujom nos zrownac z gownym. Asz moj kolega niy wyczimou i nojwiynkszygo prowokatora skopou - tamtyn z bekym se poddou, wygrazou se jescze ze kumpli nasle, ale widac mondry w gymbie. Do samy matury moj kolega miou spokoj z wyzwiskami i ponizaniym skisz Slonskosci, i nawet mie zostawiyli w spokoju. Ale czy musiauo se to tak skonczyc?? I to wiynkszojs mojich gorolskich kolegow s tamtych czasow miaua jusz w dowodzie miyjsce urodzynia Glywice wpisane. Ale traktowali nos Glywiczokow z dziada pradziada jako gorszych, jako buoznow do posmiywiska - zamias se od nos uczyc sloonski tradycji, jako ze se tu urodziyli i tu zyjoom. I to mie wuajsnie boli w Gorolach kere tu zyjom. Niy pragna noszynio mie na rynkach ani pisanio hymnow chwalebnych na tymat moj abo Slonska- ale trocha ludzkygo zrozumiynio i szacunku. Odpowiedz Link
cirano Re: gorolske manipulacje 26.07.12, 08:24 Mosz recht toni, traktowali nos te prymitywy (niy wiedzieli o tym), jak swojich murzinow, a orłow nom dorownujoncym boło miyndzy niymi niywiela. Naśmiywali sie zresztom niy ino z nos, z wszyskich naokoło! Odpowiedz Link
firiduri Re: gorolske manipulacje 26.07.12, 14:21 He, he. Tutaj najwidoczniej spotykają się sami pechowcy, których w szkole poniżano. Zirankiewitchz wygląda tu na największego pechowca. Całą szkołę przeklęczał na grochu w kącie, czemu się nie dziwię czytając jego dzisiejsze wypowiedzi. Coś jednak nie wierzę, żeby przyczyną była śląska gwara. Odpowiedz Link
anton_28 Re: gorolske manipulacje 26.07.12, 20:25 firiduri napisał: He, he. Tutaj najwidoczniej spotykają się sami pechowcy, których w szkole poniżano. Nie wiym jak inne Slonzoki stond mieli zycie w szkole, jo opisouech moj osobisty pszikuad. Niy uwazouech se wtedy za pechowca - ale tysz niy za ofiara - za ponizanie niy odpowiadouech przemocom, ani pyskiym - ale dobrym suowym - i to moich kolegow irytowauo - dokuczali mi a jo se za to niy msciou yno jescze im pomogou ! Coś jednak nie wierzę, żeby przyczyną była śląska gwara. napewno - bo kozde slonske suowo wywouywauo szyderczy smiych. ale moze inaczy by se sprawa miaua jakby w naszy klasie niy bouo tych "duchowych idoli" jak byli niyobecne - to jakojs boua cisza w klasie - bo nasladowcy niy mieli kogo kopiowac :) a sami byli za niysmiaue zaczonc Odpowiedz Link
laska_je_nebeska Re: gorolske manipulacje 26.07.12, 18:07 U mnie, też w technikum było inaczej. Poloki się przyjaźnili ze Ślonzokami i te przyjaźnie przetrwały lata. Naprawdę nie pamiętam, żeby ktoś wysmiewał się ze Ślonzoków i ich godki. To działo się w Zabrzu i też dobry kawał czasu. Widać z tego, że zależy to od ludzi jako takich a nie od tego czy ktoś jest Polok, Ślonzok czy Niemiec. Odpowiedz Link
anton_28 Re: gorolske manipulacje 26.07.12, 20:16 laska_je_nebeska napisał: U mnie, też w technikum było inaczej. Poloki się przyjaźnili ze Ślonzokami i te przyjaźnie przetrwały lata. Naprawdę nie pamiętam, żeby ktoś wysmiewał się ze Ślonzoków i ich godki. To działo się w Zabrzu i też dobry kawał czasu. moje rodzice chodziyli w latach 70 tych do technikum - i tysz wiym z ich wspomniyn ze wtedy az tela konfliktow, abo wysmiywanio Slonzokow niy bouo. ale wtedy do technikum chodziyli ludzie richtig wychowani - haharstwo londowauo meistyns w OHP. Ale w 90tych latach poziom se obnizou i nawet w technikum znodli se uostomajte zuoczynce! U nos wtedy to byli meistyns modzioki z bogatych domow, szastajonce kasom i niy majonce do nikogo szacunku - a wtorowali jym "zastraszone" wiernie ich nasladujonce kumple z biydniyjszych rodzin, majoncych ich za idoli . Jakby ludzie mieli respekt (szacunek - niy strach) jedyn pszed drugym, swiat by bou lepszy ! Odpowiedz Link
socer-schlesier Re: gorolske manipulacje 26.07.12, 21:46 firiduri napisal: He, he. Tutaj najwidoczniej spotykają się sami pechowcy, których w szkole poniżano. Zirankiewitchz wygląda tu na największego pechowca. Całą szkołę przeklęczał na grochu w kącie, czemu się nie dziwię czytając jego dzisiejsze wypowiedzi. Coś jednak nie wierzę, żeby przyczyną była śląska gwara. --------------------------------------------------------------------------- Idz dzisiej w Gliwicach (na Slasku) do sklepu i mow po slasku (gwara) moze w tedy do ciebie to dotrze o czym Toni pisze. Odpowiedz Link
firiduri Re: gorolske manipulacje 26.07.12, 23:07 He,eh. Czy wyobrażasz sobie Antonie, że ja też kiedyś mówiłem gwarą? Całą pierwszą klasę uczęszczałem do szkoły podstawowej w Ustroniu. Odpowiedz Link
anton_28 Re: gorolske manipulacje 27.07.12, 18:15 firiduri napisał: He,eh. Czy wyobrażasz sobie Antonie, że ja też kiedyś mówiłem gwarą? Całą pierwszą klasę uczęszczałem do szkoły podstawowej w Ustroniu. to je mozliwe, Firiduri! Odpowiedz Link
firiduri Re: gorolske manipulacje 26.07.12, 23:10 Właśnie trzy dni temu spędziłem na kilka dni ze wspaniałymi Ślązakami. Wiem na pewno, że tutejsze grono nie jest reprezentatywne. Odpowiedz Link
socer-schlesier Re: gorolske manipulacje 27.07.12, 20:34 firiduri napisal: He,eh. Czy wyobrażasz sobie Antonie, że ja też kiedyś mówiłem gwarą? Całą pierwszą klasę uczęszczałem do szkoły podstawowej w Ustroniu. -------------------------------------------------------------------- Wiync o tymacie kery Anton poruszo niy mosz pojyncia i widac to po tym co wypisujesz. Odpowiedz Link
firiduri Re: gorolske manipulacje 28.07.12, 02:00 Wyglądacie rzeczywiście na straszliwych pechowców, albo te posty są pisane przez redaktorków gazety dla podtrzymania słabnącego zainteresowanie GW. Odpowiedz Link
socer-schlesier Re: gorolske manipulacje 28.07.12, 06:54 firiduri napisał: > Wyglądacie rzeczywiście na straszliwych pechowców, albo te posty są pisane prze > z redaktorków gazety dla podtrzymania słabnącego zainteresowanie GW. ------------------------------------------------------------------------------------------ firuduri jeszcze roz, niy pisz o czyms o czym niy mosz zielonygo pojyncia. Odpowiedz Link