socer-schlesier 08.01.14, 14:40 Chyba bydzie spiyncie z Anglikami. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15235935,W_Brytania__politycy_za_wydluzeniem_zakazem_dostepu.html#BoxWiadTxt Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
socer-schlesier Re: Uparci Anglicy. 08.01.14, 22:15 Jak widac za Anglikami idom Niymcy. biznes.onet.pl/praca/niemcy-powolaly-komisje-ds-imigrantow-z-europy-pol,18493,5597065,5451429,462,1,news-detal Odpowiedz Link
1fatum Re: Uparci Anglicy. 08.01.14, 22:29 Propaganda i realia oczami społeczeństwa. Raf : Dziwna propaganda. Po pierwsze żeby nabyć praw do jakiegokolwiek zasiłku w Niemczech to albo trzeba mieć niemieckie obywatelstwo. Jeżeli się tego nie ma to trzeba mieć pracę i stałe zameldowanie o co nie jest wcale łatwo. Inaczej obcokrajowiec to może przyjechać pozwiedzać dworce i przytułki. Nawet azylanci z przyznanym prawem azylu i pobytu w Niemczech nie mają pełnych zasiłków socjalnych. Z tego artykułu można wyciągnąć błędny wniosek że po przyjeździe do Niemiec komuś należy się ich "socjal". Śmiech na sali. ~o---o : Niedawno czekalam na lotnisku w Kolonii na samolot do Polski. Wokol mnie krecilo sie pelno Turkow (lotnisko obsluguje polaczenia z ich krajem). Do egzotyki jestem przyzwyczajona, mam ja, tam, gdzie mieszkam, na codzien, wiec juz nawet nie zwracam uwagi... Do egzotyki moze tak, ale nie do chamstwa. Nagle, na fotel obok posadzono na oko 7-8 letniego bruneta z wielkim, orlim nosem. Przy nim stanal turecki tata i 3 mamusie. Wszyscy czworo zachwycali sie dzieciakiem, szczebioczac do niego, jakby mial ze 3 miesiace i lezal jeszcze w wozku... Dzieciak krecil sie, kwekal, robil rozkapryszone miny, co rusz to domagal sie, by go ponosic na rekach, co bylo w trymiga spelniane. Dorosli nie mogli spokojnie pogadac miedzy soba, bo cala ich uwaga miala byc skupiana na nim (inaczej zaczynal sie drzec). Nagle dzieciakowi najwyrazniej znudzilo sie meczenie rodzinki i zaczal rozgladac sie za nowa ofiara... Wybor padl na nmie, bo bylam najblizej. Maly anatolski potwor zaczal bezceremonialnie pchac sie na mnie, a jak to nie pomagalo, to zaczal mnie kopac, zebym poszla sobie. Towarzyszacy mu dorosli obserwowali jak zauroczeni jego poczynania, stawiajac oczy w slup z podziwu. A ja nie mialam innego wyboru, jak wstac i pojsc sobie, z daleka od "egzotyki". Z nudow obserwowalam niemieckie dzieci, jak bedac w wieku malego Turka, pomagaja rodzicom pilnowac mlodsze rodzenstwo, gdy ci zajeci sa holowaniem na wozkach bagazu. Niemieckie dzieci sa dobrze wychowane, na pewno nie przyszloby do glowy im kopac nieznajomych ludzi. W powrotnej drodze w samolocie rozmawialam z Polka, ktora opowiadala mi, jak w niemieckiej podstawowce na 1-dniowej wycieczce mala Turczynka z klasy jej wnuczki zlamala nos. Wieczorem rodzice odbierali ja spod autokaru z zasiniona twarza. Dzieciak meczyl sie tak przez caly dzien. Juz Merkelowa powiedziala w jednym ze swoich przemowien, ze polityka multikulti nie zdala w Niemczech egzaminu. Nie dziwie sie wiec, ze Niemcy maja cudzoziemcow dosyc. I to by bylo na tyle. Odpowiedz Link
dede99 Re: Uparci Anglicy. 09.01.14, 11:49 Niemiecki rząd powołał w środę komisję międzyresortową, która ma zbadać zarzuty o wyłudzanie przez obywateli krajów Europy Południowo-Wschodniej świadczeń socjalnych. To reakcja na populistyczne hasła bawarskiej CSU ostrzegającej przed zalewem imigrantów. niywiym czymu tego zodyn glosno niy powie ze tu o ,,Cyganow" chodzi!!???? u mie regularnie przyjyzdzo taki cygan na rowerze i po smietnikach kopie-jak go spotkom to mu domy zawsze cos do jedzynia widac ich juz na kazdym kroku i przy kazdym kontenerze z czerwonygo krzyza (wyciagaja co lepsze ciuchy a ta reste zostawiom lezec) Teraz juz yno Turkow i Albanczykow z Kosowa brakuje :((((((((((((((((((((((((((( lg Odpowiedz Link
socer-schlesier Re: Uparci Anglicy. 11.01.14, 09:50 Jak widac David Cameron otwar puszka pandory. biznes.onet.pl/jakie-zasilki-na-dzieci-przysluguja-w-krajach-ue,18490,5597532,15755150,fotoreportaze-detal-galeria Odpowiedz Link