Dodaj do ulubionych

Polska - Niemcy

10.10.14, 22:24
Kolejnou szansa Polski na to - zeby PIERWSZY roz z Deutschland wygrac ???

zyczam wszystkiego dobrego !!!!!
Obserwuj wątek
    • berncik Re: Polska - Niemcy 10.10.14, 22:59
      Niymcy bydom mieli ciynszko,Roz ze nie som we formie ,co se niyma co dziwic ,poruch brakuje,
      I do tego Polske ambicje ,aby roz wygrac niy ino ze Niymcami ,ale ze Weltmeistrym.
      Jo im tysz zycza ,ale fajny spiel mo byc.
      • ballest Re: Polska - Niemcy 11.10.14, 10:03
        Berncik, mosz Recht, ze Niemcy nie maja teraz najlepszego skladu, ale na WM tysz go nie mieli a Mistrzami zostali.
        Jo myslam, ze Poloki se za bardzo sadzom, a wtedy jak se sadzisz na kogos to przegrosz.
        • socer-schlesier Re: Polska - Niemcy 11.10.14, 12:52
          " Jestem przerażony tym, co czytam w polskich mediach. Nasi trenerzy i eksperci mówią w kółko: to najsłabsza reprezentacja Niemiec od lat, kiedy z nimi wygrać, jak nie teraz? W ich wypowiedziach widać brak szacunku. A to przecież mistrzowie świata! ? denerwuje się Tomaszewski. ? Czy nasi eksperci czytają w ogóle wypowiedzi Joachima Loewa i jego asystentów? Wszyscy o polskiej reprezentacji mówią z szacunkiem. To niebywałe, by pierwsza drużyna w rankingu FIFA darzyła szacunkiem siedemdziesiątą, a siedemdziesiąta lekceważyła pierwszą ? kontynuuje."
          ----------------------------------------------------------------------------------------------------

eurosport.onet.pl/pilka-nozna/kadra/jan-tomaszewski-adam-nawalka-strzelil-sobie-samoboja/dqzn5
          ----------------

Za to Janka Tomaszewskygo lubia.
          • herbjelita Re: Polska - Niemcy 11.10.14, 17:53
            Zeby te ich mażenia zakończyć typuja:
            Polska - Niemcy 3 : 0
            • herbjelita Re: Polska - Niemcy 11.10.14, 17:54
              Polska - Niemcy 0 : 3
              • ballest Re: Polska - Niemcy 11.10.14, 18:40
                Jo typujam - 3:1 dlo Niemcow !
                • berncik Re: Polska - Niemcy 11.10.14, 19:28
                  Wczora na Info duzo i dugo godali a Nawauka powiedziouze oserwowalismy Graczy i druzyne Niemiec 30 tu Polskich exspertow .Rozpracowalismy Niemcow i znamy ich suabe punkty.
                  Potem powiedzieli , pokonalismy Niemcow w recznej ,w Zuzlu potem jeszcze cos i Pokozali wycinek z Krzyzakow.Ci majom pierdolca.
                • socer-schlesier Re: Polska - Niemcy 11.10.14, 19:29
                  Polska-Niemcy - rymis
                  • kikut5 Re: Polska - Niemcy 11.10.14, 19:38
                    Polska 4 - 1 Niemcy
                    • herbjelita Re: Polska - Niemcy 11.10.14, 19:44
                      Widocznie Krzyżacy zrobieli na tobie wrażenie. Czy ty wiesz gamoniu, że do litewskiego zwycięstwa przyczynili się Slązacy!
                      • kikut5 Re: Polska - Niemcy 11.10.14, 19:52
                        Ślązacy to Polacy.
                        • 1fatum Re: Polska - Niemcy 11.10.14, 19:56
                          kikut5 napisał:

> Ślązacy to Polacy.

Skoro twierdzenie ma być prawdziwe, to czemu po wojnie osadzano ich w obozach, wypędzano do Niemiec i prześladowano?
                          • kikut5 Re: Polska - Niemcy 11.10.14, 20:04
                            Przykłady proszę.
                            • 1fatum Re: Polska - Niemcy 11.10.14, 20:12
                              kikut5 napisał:

> Przykłady proszę.

Nie jeden raz były przytaczane. Trzeba czytać, a nie bawić w kserograf.

Uwzględniając umysłową ociężałość daję kilka przykładów:

Tekst linka

Tekst linka

Tekst linka

Tekst linka

Tekst linka
                              • kikut5 Re: Polska - Niemcy 11.10.14, 20:21
                                Niemcy to nie Ślązacy.
                                • 1fatum Re: Polska - Niemcy 11.10.14, 20:36
                                  kikut5 napisał:

> Niemcy to nie Ślązacy.

Weź na wstrzymanie, bo jesteś infantylny.
    • herbjelita Re: Polska - Niemcy 11.10.14, 20:46
      Zaroz grajom, drużyny wychodzą. Polska Niemcy 0 : 3
      • kikut5 Re: Polska - Niemcy 11.10.14, 22:40
        No i kto jest gamoniem?
    • kikut5 Re: Polska - Niemcy 11.10.14, 22:39
      Niemcy do domu, my nie powiemy nikomu!
      • ballest Re: Polska - Niemcy 11.10.14, 22:41
        "Ja - Kiedys to se musialo zdarzyc" ale Niemcy byli duzo lepsza druzynom, ale czasami wygrywa slabszy
        • 1fatum Re: Polska - Niemcy 11.10.14, 22:46
          Zawsze ktoś musi wygrać. Zwykle wygrana jest sumą wielu czynników, przy dużym udziale szczęścia.
        • socer-schlesier Re: Polska - Niemcy 11.10.14, 22:48
          Liczom se szczelone bramki.Jedynie co Poldi Szczynsnymu zagroziol szczylajonc swojom lewajtom w poprzeczka.Ze Poloki czi razy na brama szczelyli a Niymcy piyndziesiont to niy mo tu nic do znaczynia.
        • kikut5 Re: Polska - Niemcy 11.10.14, 22:49
          Polska rośnie w siłę. Dzisiaj Niemcy szósty raz pobici.
          rafalstec.blox.pl/2014/10/Tonacy-Niemca-sie-chwyta.html
          Generalnie kibic dyscyplin wszelakich mógł się w minionych miesiącach przyzwyczaić, że nasi atleci biją Niemców, jak chcą. Siatkarze zwyciężyli w półfinale mundialu. Koszykarze – dwukrotnie w eliminacjach mistrzostw Europy. Piłkarze ręczni – również dwukrotnie w eliminacjach MŚ. Pięć meczów o stawkę, pięć wygranych.

https://www.polskasila.pl/splash.jpg
          • socer-schlesier Re: Polska - Niemcy 11.10.14, 23:02
            Ja kikucie Polska to potega.
          • ballest Re: Polska - Niemcy 11.10.14, 23:04
            Strzaly na Bramka - 28-3 dla Niemcow
            Posiadanie pilki - 67 -33 dla Niemcoe
            ale Polska wygrala, ale kiedys se tak stac musialo.
            • kikut5 7 zwycięstwo! 11.10.14, 23:19
              www.sportowefakty.pl/pilka-reczna/473511/turniej-w-umag-niemki-rozbite-po-przerwie-fenomenalny-mecz-byzdry
              Niemki rozbite po przerwie!

Po kapitalnej drugiej połowie spotkania reprezentantki Polski rozbiły Niemki 33:24 (12:14), odnosząc drugie zwycięstwo podczas turnieju w Umag. 11 bramek dla Biało-czerwonych zdobyła Kinga Byzdra!
              • socer-schlesier Re: 7 zwycięstwo! 11.10.14, 23:23
                ballest 11.10.14, 23:04
                Strzaly na Bramka - 28-3 dla Niemcow
                Posiadanie pilki - 67 -33 dla Niemcoe
                ale Polska wygrala, ale kiedys se tak stac musialo.
                ----------------------------------------------------------------------

Na som koniec to jednak Niymcy bydom na piyrszym miejscu w grupie.Po prostu w nastympnych meczach pszestanom lekcewazyc rywala.
                • ballest Re: 7 zwycięstwo! 11.10.14, 23:43
                  Poloki o tym wiedzom, Soccer:
                  "Reprezentacja Polski wygrała 2:0 z Niemcami w meczu eliminacji Euro 2016. Gola w 51. minucie zdobył Arkadiusz Milik. To była dopiero druga bramka reprezentacji Polski strzelona Niemcom w meczu o stawkę.
                  Czekaliśmy na tego gola aż 564 minuty! Ostatnio Niemcom w meczu o punkty strzelił gola Robert Gadocha 10 października 1971 roku. Był to mecz eliminacji ME i od tego czasu minęły niemal równo 43 lata. Polska przegrała wtedy z RFN 1:3."
            • 1fatum Re: Polska - Niemcy 11.10.14, 23:19
              To sport, a nie walka na śmierć i życie.

Należy zachować się po sportowemu.
              • berncik Re: Polska - Niemcy 12.10.14, 00:54
                Gratulacje dla Polski:Wybrali dobro taktyka i wygrali uczciwie.
                • 1fatum Re: Polska - Niemcy 12.10.14, 01:22
                  berncik napisał:

> Gratulacje dla Polski:Wybrali dobro taktyka i wygrali uczciwie.

Tak powinien się wypowiedzieć każdy kibic, czy uczciwy człowiek. Gdyby ludzie walczyli tylko na boiskach, to nie byłyby potrzebne wojny. Jednak istnieją też tacy, którzy zieją nienawiścią i nie rozumieją sportowego ducha. To oni stanowią siłę napędową wojen.

Ze swojej strony też gratuluję wygranej.
                  • kikut5 Re: Polska - Niemcy 12.10.14, 08:25
                    To prawda. Niemcy znowu niszczą Warszawę.
                    www.sport.pl/euro2016/1,136510,16789631,El__Euro_2016__Polska___Niemcy_2_0__Niemiecka_rozroba.html#BoxSlotI3img
                    El. Euro 2016. Polska - Niemcy 2:0. Niemiecka rozróba na Stadionie Narodowym

Reprezentacja Polski pokonała Niemcy 2:0 w meczu eliminacji Euro 2016. Po spotkaniu kibice gości wyrazili swoją złość w mało finezyjny sposób - zdemolowali toalety na Stadionie Narodowym.
                    Zniszczone toalety na Narodowym, przepychanka z ochroniarzami - tak grupka niemieckich kibiców odreagowała porażkę. Zdenerwowani że nie mogą od razu opuścić swojego sektora, starli się ze stewardami, a potem wpadli do toalet, potłukli to co byli w stanie i wynosili skorupy jako amunicję do walki. Ale bójka trwała krótko, trzech najbardziej agresywnych Niemców zostało zatrzymanych i przekazanych policji.
                    • cirano Re: Polska - Niemcy 12.10.14, 08:46
                      Ta nowo niymiecko drużyna potrzebuje szlifu i zgrania. Myśla że czas felery naprawi. Poleku.
                      Tela okazji zmarnowali... tsza mieć nerwy
                    • 1fatum Re: Polska - Niemcy 12.10.14, 08:48
                      Grupka kiboli nie reprezentuje narodu. Zobacz ekscesy twoich rodaków-kiboli.

Zło należy napiętnować niezależnie od narodowości sprawców, ale nie wolno niewłaściwych zachować przypisywać reszcie społeczeństwa. Podobnie jak głupoty niektórych piszących na forach.
                    • 1fatum Re: Polska - Niemcy 13.10.14, 14:32
                      kikut5 napisał:

> To prawda. Niemcy znowu niszczą Warszawę.

Jak zawsze jesteś tendencyjny i stronniczy. Na 6 Polaków było 3 Niemców. Z powyższego wynika, że Polska i w tej konkurencji jest mistrzem wygrywając 6:3.

Incydenty podczas meczu Polska-Niemcy. Zapadł pierwszy wyrok

3 tys. zł grzyw­ny i trzy lata za­ka­zu wstę­pu na im­pre­zy spor­to­we - taki wyrok usły­szał pierw­szy z ośmiu pseu­do­ki­bi­ców, któ­rzy brali udział w in­cy­den­tach pod­czas so­bot­nie­go meczu Pol­ska-Niem­cy. Wśród nich jest trzech Niem­ców, będą od­po­wia­dać za nisz­cze­nie mie­nia.

Po so­bot­nim, wy­gra­nym przez Pol­skę meczu, za­trzy­ma­nych zo­sta­ło w sumie dzie­więć osób - sze­ściu Po­la­ków i trzech Niem­ców. Jeden z pol­skich ki­bi­ców po­dej­rze­wa­ny był o udział w bójce, osta­tecz­nie zo­stał prze­słu­cha­ny w cha­rak­te­rze świad­ka i zwol­nio­ny do domu. Nie po­twier­dzi­ło się bo­wiem, że do bójki do­szło.

Jak po­wie­dzia­ła rzecz­nicz­ka ko­men­dy re­jo­no­wej po­li­cji VII (Praga Po­łu­dnie, Wawer, We­so­ła, Rem­ber­tów) kom. Jo­an­na Wę­grzy­niak sied­miu z za­trzy­ma­nych pseu­do­ki­bi­ców, w tym trzech Niem­ców, od­po­wia­da w try­bie przy­spie­szo­nym. Jesz­cze w po­nie­dzia­łek wszy­scy mają sta­nąć przed sądem.

- Za­padł już pierw­szy wyrok. Męż­czy­zna, który nie po­słu­chał ste­war­da i prze­by­wał w miej­scu nie­do­zwo­lo­nym dla pu­blicz­no­ści do­stał 3 tys. zło­tych grzyw­ny i trzy lata za­ka­zu wstę­pu na im­pre­zy spor­to­we - po­in­for­mo­wa­ła Wę­grzy­niak.

W są­dzie są też już trzej pol­scy ki­bi­ce, któ­rzy będą od­po­wia­dać za wtar­gnię­cie na mu­ra­wę. Do­wie­zie­ni mają zo­stać pseu­do­ki­bi­ce z Nie­miec, któ­rzy zde­wa­sto­wa­li to­a­le­ty na sta­dio­nie. Niem­cy nie będą od­po­wia­dać z usta­wy dot. im­pre­zach ma­so­wych; tryb przy­spie­szo­ny zo­sta­nie wobec nich za­sto­so­wa­ny dla­te­go, że są cu­dzo­ziem­ca­mi i nie miesz­ka­ją na stałe w Pol­sce.

Także w po­nie­dzia­łek ko­lej­ny pol­ski kibic ma usły­szeć za­rzut kra­dzie­ży apa­ra­tu fo­to­gra­ficz­ne­go. Apa­rat zo­stał od­zy­ska­ny.

W tzw. try­bie przy­spie­szo­ny po­li­cja ma 48 go­dzin na po­sta­wie­nie po­dej­rza­ne­go przed sądem, z kolei sąd może wy­dłu­żyć czas roz­pa­trze­nia spra­wy do 78 go­dzin.

W so­bot­nim meczu eli­mi­na­cji pił­kar­skich mi­strzostw Eu­ro­py Pol­ska wy­gra­ła z Niem­ca­mi 2:0 na Sta­dio­nie Na­ro­do­wym w War­sza­wie.

Tekst linka
    • kikut5 Re: Polska - Niemcy 12.10.14, 19:33
      https://amigeleken.hu/upload/2_0.png
      • 1fatum Re: Polska - Niemcy 12.10.14, 19:52
        Cacy, cacy dzieciątko. może na gwiazdkę ciocia kupi cyfrowy zegarek.
    • kikut5 Re: Polska - Niemcy 12.10.14, 19:54
      Rosja 1-1 Mołdawia.

Udany weekend dla Polski!
      • 1fatum Re: Polska - Niemcy 12.10.14, 19:59
        Ignor.
        • berncik Re: Polska - Niemcy 12.10.14, 20:03
          1fatum napisał:

> Ignor.
          Niech se synek raduje,tela lot klensk i ponizen ,Nareszcie trocha uciechy.Zostow go.
          • ballest Re: Polska - Niemcy 13.10.14, 09:58
            Bercik jak ftos grou na 1 brama choc w bardzo oslabionym skladzie a nie umie strzelic, to se je som winny
            • berncik Re: Polska - Niemcy 13.10.14, 11:17
              ballest napisał:

> Bercik jak ftos grou na 1 brama choc w bardzo oslabionym skladzie a nie umie st
              > rzelic, to se je som winny

Fakt.Ino teraz , jak pokonali Mistrza Swiata, to muszom zdobyc aby mistrzostwo Europy ?
    • kikut5 Re: Polska - Niemcy 13.10.14, 16:45
      Znany polski dziennikarz sportowy.
      www.weszlo.com/2014/10/13/jak-co-poniedzialek-pawel-zarzeczny-123/
      Jestem bydlakiem. Kawałem chama. Grubą świnią. Cynikiem. Nic mnie nie rusza, ani mordy, ani bandytyzm, ani wasze chamstwo, bo ja was stworzyłem przecież.
      Ale od soboty płaczę. Naprawdę nie sądziłem, w najśmielszych marzeniach, że kompletnie nie umiejąc grać w piłkę nożną ogramy mistrzów świata.
      W Warszawie, Niemców. Tu jest klucz do tych łez.
      Nie wiem czy wiecie, gimbusy, ale była niedawno druga wojna światowa. I Niemcy, tak, ci sami, zrujnowali kraj nasz i okradli z 60 procent majątku narodowego (ostatnio wyliczono to na 875 miliardów dolarów, moim zdaniem za mało, bo życie 6 milionów zamordowanych ludzi nie ma wartości, jest bezcenne). Ale nie o to mam największy żal do Niemców.
      Codziennie przed pracą siadam przed pomnikiem doktora Korczaka, to przed Pałacem Kultury. Stary Doktor stoi otoczony wianuszkiem dzieci, z którymi jedzie do Auschwitz. Najmniejsze z nich, dziewczynka, trzyma w rękach lalkę. Pomysł, by dziećmi palić w piecach, nie mógł się zrodzić w normalnych głowach, jak i palenie całej stolicy. To Niemcy. I dlatego – ja płakałem. Zwłaszcza że wybiegli na czarno.
      Gdy tłumaczyłem ludziom czemu nie trawię Niemców, zazwyczaj pada pytanie – dzieci nie mogą odpowiadać za grzechy rodziców. Pewnie że nie. Ale Żydzi (wszyscy jesteśmy Żydami), mówią iż zbrodnie można wybaczyć po dziesięciu pokoleniach.
      No i dobra, Polacy nie dali się wszyscy spalić, zabić i zagazować, ani okraść. Jest to taka duma w nas, że nie da się tego zniszczyć.I to jest bezcenne. Naród trwa. Nawet pod tak zabawnym przebraniem, jak sportowe stroje.
      Dziękuję. Ale dziękuję i wszystkim czytelnikom Weszło, którzy na meczu okazywali mi szacunek. Ja naprawdę wiem, że jest was więcej niż fajansiarzy i gówniarzy.
      Polacy wybaczyli Niemcom, zaczęli biskupi na millenium. Ale zadra będzie tkwić, niezagojona rana.
      Wczoraj czułem to, co musieli czuć żołnierze wieszając flagę na Bramie Brandenburskiej.„Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz, ni dzieci nam germanił, orężny wstanie hufiec nasz, Duch będzie nam hetmanił”.
      Tak nam dopomóż Bóg.
      • socer-schlesier Re: Polska - Niemcy 13.10.14, 19:55
        Tyn to sam musiol pszezywac jak Niymcy pszez wszystke lata Polokom ladowali jak w kaczo dupa we fussbalu.Tyn boroczek musiol niyroz gorzko pigula polknonc i paczec jak Niymcy zdobywali kolejnygo Mistrza Swiata czy Europy.Majom tygo sporo.Zol mi go no ale nareszcie,nareszcie,wreszcie Polska w 2014 roku z Niymcami aktualnymi Mistrzami Swiata wygrala.Teraz to dopiyro czuje swoja duma i czuje se wielki.
        Tyle tylko ze do Niymcow to jedyn z wielu meczy ktory rozegrali majonc na celu wywalczynie kolejnygo tytulu Mistrza tym razym ale Europy o czy Poloki mogom yno pomarzyc a tymu "koledze" zas pszidzie kas w norze se zaszyc zeby niy oglondac jak niymiecko flago w gorze powiywac bydzie.Amen.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka