ballest 10.10.14, 22:24 Kolejnou szansa Polski na to - zeby PIERWSZY roz z Deutschland wygrac ??? zyczam wszystkiego dobrego !!!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
berncik Re: Polska - Niemcy 10.10.14, 22:59 Niymcy bydom mieli ciynszko,Roz ze nie som we formie ,co se niyma co dziwic ,poruch brakuje, I do tego Polske ambicje ,aby roz wygrac niy ino ze Niymcami ,ale ze Weltmeistrym. Jo im tysz zycza ,ale fajny spiel mo byc. Odpowiedz Link
ballest Re: Polska - Niemcy 11.10.14, 10:03 Berncik, mosz Recht, ze Niemcy nie maja teraz najlepszego skladu, ale na WM tysz go nie mieli a Mistrzami zostali. Jo myslam, ze Poloki se za bardzo sadzom, a wtedy jak se sadzisz na kogos to przegrosz. Odpowiedz Link
socer-schlesier Re: Polska - Niemcy 11.10.14, 12:52 " Jestem przerażony tym, co czytam w polskich mediach. Nasi trenerzy i eksperci mówią w kółko: to najsłabsza reprezentacja Niemiec od lat, kiedy z nimi wygrać, jak nie teraz? W ich wypowiedziach widać brak szacunku. A to przecież mistrzowie świata! ? denerwuje się Tomaszewski. ? Czy nasi eksperci czytają w ogóle wypowiedzi Joachima Loewa i jego asystentów? Wszyscy o polskiej reprezentacji mówią z szacunkiem. To niebywałe, by pierwsza drużyna w rankingu FIFA darzyła szacunkiem siedemdziesiątą, a siedemdziesiąta lekceważyła pierwszą ? kontynuuje." ---------------------------------------------------------------------------------------------------- eurosport.onet.pl/pilka-nozna/kadra/jan-tomaszewski-adam-nawalka-strzelil-sobie-samoboja/dqzn5 ---------------- Za to Janka Tomaszewskygo lubia. Odpowiedz Link
herbjelita Re: Polska - Niemcy 11.10.14, 17:53 Zeby te ich mażenia zakończyć typuja: Polska - Niemcy 3 : 0 Odpowiedz Link
berncik Re: Polska - Niemcy 11.10.14, 19:28 Wczora na Info duzo i dugo godali a Nawauka powiedziouze oserwowalismy Graczy i druzyne Niemiec 30 tu Polskich exspertow .Rozpracowalismy Niemcow i znamy ich suabe punkty. Potem powiedzieli , pokonalismy Niemcow w recznej ,w Zuzlu potem jeszcze cos i Pokozali wycinek z Krzyzakow.Ci majom pierdolca. Odpowiedz Link
herbjelita Re: Polska - Niemcy 11.10.14, 19:44 Widocznie Krzyżacy zrobieli na tobie wrażenie. Czy ty wiesz gamoniu, że do litewskiego zwycięstwa przyczynili się Slązacy! Odpowiedz Link
1fatum Re: Polska - Niemcy 11.10.14, 19:56 kikut5 napisał: > Ślązacy to Polacy. Skoro twierdzenie ma być prawdziwe, to czemu po wojnie osadzano ich w obozach, wypędzano do Niemiec i prześladowano? Odpowiedz Link
1fatum Re: Polska - Niemcy 11.10.14, 20:12 kikut5 napisał: > Przykłady proszę. Nie jeden raz były przytaczane. Trzeba czytać, a nie bawić w kserograf. Uwzględniając umysłową ociężałość daję kilka przykładów: Tekst linka Tekst linka Tekst linka Tekst linka Tekst linka Odpowiedz Link
1fatum Re: Polska - Niemcy 11.10.14, 20:36 kikut5 napisał: > Niemcy to nie Ślązacy. Weź na wstrzymanie, bo jesteś infantylny. Odpowiedz Link
herbjelita Re: Polska - Niemcy 11.10.14, 20:46 Zaroz grajom, drużyny wychodzą. Polska Niemcy 0 : 3 Odpowiedz Link
ballest Re: Polska - Niemcy 11.10.14, 22:41 "Ja - Kiedys to se musialo zdarzyc" ale Niemcy byli duzo lepsza druzynom, ale czasami wygrywa slabszy Odpowiedz Link
1fatum Re: Polska - Niemcy 11.10.14, 22:46 Zawsze ktoś musi wygrać. Zwykle wygrana jest sumą wielu czynników, przy dużym udziale szczęścia. Odpowiedz Link
socer-schlesier Re: Polska - Niemcy 11.10.14, 22:48 Liczom se szczelone bramki.Jedynie co Poldi Szczynsnymu zagroziol szczylajonc swojom lewajtom w poprzeczka.Ze Poloki czi razy na brama szczelyli a Niymcy piyndziesiont to niy mo tu nic do znaczynia. Odpowiedz Link
kikut5 Re: Polska - Niemcy 11.10.14, 22:49 Polska rośnie w siłę. Dzisiaj Niemcy szósty raz pobici. rafalstec.blox.pl/2014/10/Tonacy-Niemca-sie-chwyta.html Generalnie kibic dyscyplin wszelakich mógł się w minionych miesiącach przyzwyczaić, że nasi atleci biją Niemców, jak chcą. Siatkarze zwyciężyli w półfinale mundialu. Koszykarze – dwukrotnie w eliminacjach mistrzostw Europy. Piłkarze ręczni – również dwukrotnie w eliminacjach MŚ. Pięć meczów o stawkę, pięć wygranych. Odpowiedz Link
ballest Re: Polska - Niemcy 11.10.14, 23:04 Strzaly na Bramka - 28-3 dla Niemcow Posiadanie pilki - 67 -33 dla Niemcoe ale Polska wygrala, ale kiedys se tak stac musialo. Odpowiedz Link
kikut5 7 zwycięstwo! 11.10.14, 23:19 www.sportowefakty.pl/pilka-reczna/473511/turniej-w-umag-niemki-rozbite-po-przerwie-fenomenalny-mecz-byzdry Niemki rozbite po przerwie! Po kapitalnej drugiej połowie spotkania reprezentantki Polski rozbiły Niemki 33:24 (12:14), odnosząc drugie zwycięstwo podczas turnieju w Umag. 11 bramek dla Biało-czerwonych zdobyła Kinga Byzdra! Odpowiedz Link
socer-schlesier Re: 7 zwycięstwo! 11.10.14, 23:23 ballest 11.10.14, 23:04 Strzaly na Bramka - 28-3 dla Niemcow Posiadanie pilki - 67 -33 dla Niemcoe ale Polska wygrala, ale kiedys se tak stac musialo. ---------------------------------------------------------------------- Na som koniec to jednak Niymcy bydom na piyrszym miejscu w grupie.Po prostu w nastympnych meczach pszestanom lekcewazyc rywala. Odpowiedz Link
ballest Re: 7 zwycięstwo! 11.10.14, 23:43 Poloki o tym wiedzom, Soccer: "Reprezentacja Polski wygrała 2:0 z Niemcami w meczu eliminacji Euro 2016. Gola w 51. minucie zdobył Arkadiusz Milik. To była dopiero druga bramka reprezentacji Polski strzelona Niemcom w meczu o stawkę. Czekaliśmy na tego gola aż 564 minuty! Ostatnio Niemcom w meczu o punkty strzelił gola Robert Gadocha 10 października 1971 roku. Był to mecz eliminacji ME i od tego czasu minęły niemal równo 43 lata. Polska przegrała wtedy z RFN 1:3." Odpowiedz Link
1fatum Re: Polska - Niemcy 11.10.14, 23:19 To sport, a nie walka na śmierć i życie. Należy zachować się po sportowemu. Odpowiedz Link
berncik Re: Polska - Niemcy 12.10.14, 00:54 Gratulacje dla Polski:Wybrali dobro taktyka i wygrali uczciwie. Odpowiedz Link
1fatum Re: Polska - Niemcy 12.10.14, 01:22 berncik napisał: > Gratulacje dla Polski:Wybrali dobro taktyka i wygrali uczciwie. Tak powinien się wypowiedzieć każdy kibic, czy uczciwy człowiek. Gdyby ludzie walczyli tylko na boiskach, to nie byłyby potrzebne wojny. Jednak istnieją też tacy, którzy zieją nienawiścią i nie rozumieją sportowego ducha. To oni stanowią siłę napędową wojen. Ze swojej strony też gratuluję wygranej. Odpowiedz Link
kikut5 Re: Polska - Niemcy 12.10.14, 08:25 To prawda. Niemcy znowu niszczą Warszawę. www.sport.pl/euro2016/1,136510,16789631,El__Euro_2016__Polska___Niemcy_2_0__Niemiecka_rozroba.html#BoxSlotI3img El. Euro 2016. Polska - Niemcy 2:0. Niemiecka rozróba na Stadionie Narodowym Reprezentacja Polski pokonała Niemcy 2:0 w meczu eliminacji Euro 2016. Po spotkaniu kibice gości wyrazili swoją złość w mało finezyjny sposób - zdemolowali toalety na Stadionie Narodowym. Zniszczone toalety na Narodowym, przepychanka z ochroniarzami - tak grupka niemieckich kibiców odreagowała porażkę. Zdenerwowani że nie mogą od razu opuścić swojego sektora, starli się ze stewardami, a potem wpadli do toalet, potłukli to co byli w stanie i wynosili skorupy jako amunicję do walki. Ale bójka trwała krótko, trzech najbardziej agresywnych Niemców zostało zatrzymanych i przekazanych policji. Odpowiedz Link
cirano Re: Polska - Niemcy 12.10.14, 08:46 Ta nowo niymiecko drużyna potrzebuje szlifu i zgrania. Myśla że czas felery naprawi. Poleku. Tela okazji zmarnowali... tsza mieć nerwy Odpowiedz Link
1fatum Re: Polska - Niemcy 12.10.14, 08:48 Grupka kiboli nie reprezentuje narodu. Zobacz ekscesy twoich rodaków-kiboli. Zło należy napiętnować niezależnie od narodowości sprawców, ale nie wolno niewłaściwych zachować przypisywać reszcie społeczeństwa. Podobnie jak głupoty niektórych piszących na forach. Odpowiedz Link
1fatum Re: Polska - Niemcy 13.10.14, 14:32 kikut5 napisał: > To prawda. Niemcy znowu niszczą Warszawę. **************************************************** Jak zawsze jesteś tendencyjny i stronniczy. Na 6 Polaków było 3 Niemców. Z powyższego wynika, że Polska i w tej konkurencji jest mistrzem wygrywając 6:3. Incydenty podczas meczu Polska-Niemcy. Zapadł pierwszy wyrok 3 tys. zł grzywny i trzy lata zakazu wstępu na imprezy sportowe - taki wyrok usłyszał pierwszy z ośmiu pseudokibiców, którzy brali udział w incydentach podczas sobotniego meczu Polska-Niemcy. Wśród nich jest trzech Niemców, będą odpowiadać za niszczenie mienia. Po sobotnim, wygranym przez Polskę meczu, zatrzymanych zostało w sumie dziewięć osób - sześciu Polaków i trzech Niemców. Jeden z polskich kibiców podejrzewany był o udział w bójce, ostatecznie został przesłuchany w charakterze świadka i zwolniony do domu. Nie potwierdziło się bowiem, że do bójki doszło. Jak powiedziała rzeczniczka komendy rejonowej policji VII (Praga Południe, Wawer, Wesoła, Rembertów) kom. Joanna Węgrzyniak siedmiu z zatrzymanych pseudokibiców, w tym trzech Niemców, odpowiada w trybie przyspieszonym. Jeszcze w poniedziałek wszyscy mają stanąć przed sądem. - Zapadł już pierwszy wyrok. Mężczyzna, który nie posłuchał stewarda i przebywał w miejscu niedozwolonym dla publiczności dostał 3 tys. złotych grzywny i trzy lata zakazu wstępu na imprezy sportowe - poinformowała Węgrzyniak. W sądzie są też już trzej polscy kibice, którzy będą odpowiadać za wtargnięcie na murawę. Dowiezieni mają zostać pseudokibice z Niemiec, którzy zdewastowali toalety na stadionie. Niemcy nie będą odpowiadać z ustawy dot. imprezach masowych; tryb przyspieszony zostanie wobec nich zastosowany dlatego, że są cudzoziemcami i nie mieszkają na stałe w Polsce. Także w poniedziałek kolejny polski kibic ma usłyszeć zarzut kradzieży aparatu fotograficznego. Aparat został odzyskany. W tzw. trybie przyspieszony policja ma 48 godzin na postawienie podejrzanego przed sądem, z kolei sąd może wydłużyć czas rozpatrzenia sprawy do 78 godzin. W sobotnim meczu eliminacji piłkarskich mistrzostw Europy Polska wygrała z Niemcami 2:0 na Stadionie Narodowym w Warszawie. Tekst linka Odpowiedz Link
1fatum Re: Polska - Niemcy 12.10.14, 19:52 Cacy, cacy dzieciątko. może na gwiazdkę ciocia kupi cyfrowy zegarek. Odpowiedz Link
kikut5 Re: Polska - Niemcy 12.10.14, 19:54 Rosja 1-1 Mołdawia. Udany weekend dla Polski! Odpowiedz Link
berncik Re: Polska - Niemcy 12.10.14, 20:03 1fatum napisał: > Ignor. Niech se synek raduje,tela lot klensk i ponizen ,Nareszcie trocha uciechy.Zostow go. Odpowiedz Link
ballest Re: Polska - Niemcy 13.10.14, 09:58 Bercik jak ftos grou na 1 brama choc w bardzo oslabionym skladzie a nie umie strzelic, to se je som winny Odpowiedz Link
berncik Re: Polska - Niemcy 13.10.14, 11:17 ballest napisał: > Bercik jak ftos grou na 1 brama choc w bardzo oslabionym skladzie a nie umie st > rzelic, to se je som winny Fakt.Ino teraz , jak pokonali Mistrza Swiata, to muszom zdobyc aby mistrzostwo Europy ? Odpowiedz Link
kikut5 Re: Polska - Niemcy 13.10.14, 16:45 Znany polski dziennikarz sportowy. www.weszlo.com/2014/10/13/jak-co-poniedzialek-pawel-zarzeczny-123/ Jestem bydlakiem. Kawałem chama. Grubą świnią. Cynikiem. Nic mnie nie rusza, ani mordy, ani bandytyzm, ani wasze chamstwo, bo ja was stworzyłem przecież. Ale od soboty płaczę. Naprawdę nie sądziłem, w najśmielszych marzeniach, że kompletnie nie umiejąc grać w piłkę nożną ogramy mistrzów świata. W Warszawie, Niemców. Tu jest klucz do tych łez. Nie wiem czy wiecie, gimbusy, ale była niedawno druga wojna światowa. I Niemcy, tak, ci sami, zrujnowali kraj nasz i okradli z 60 procent majątku narodowego (ostatnio wyliczono to na 875 miliardów dolarów, moim zdaniem za mało, bo życie 6 milionów zamordowanych ludzi nie ma wartości, jest bezcenne). Ale nie o to mam największy żal do Niemców. Codziennie przed pracą siadam przed pomnikiem doktora Korczaka, to przed Pałacem Kultury. Stary Doktor stoi otoczony wianuszkiem dzieci, z którymi jedzie do Auschwitz. Najmniejsze z nich, dziewczynka, trzyma w rękach lalkę. Pomysł, by dziećmi palić w piecach, nie mógł się zrodzić w normalnych głowach, jak i palenie całej stolicy. To Niemcy. I dlatego – ja płakałem. Zwłaszcza że wybiegli na czarno. Gdy tłumaczyłem ludziom czemu nie trawię Niemców, zazwyczaj pada pytanie – dzieci nie mogą odpowiadać za grzechy rodziców. Pewnie że nie. Ale Żydzi (wszyscy jesteśmy Żydami), mówią iż zbrodnie można wybaczyć po dziesięciu pokoleniach. No i dobra, Polacy nie dali się wszyscy spalić, zabić i zagazować, ani okraść. Jest to taka duma w nas, że nie da się tego zniszczyć.I to jest bezcenne. Naród trwa. Nawet pod tak zabawnym przebraniem, jak sportowe stroje. Dziękuję. Ale dziękuję i wszystkim czytelnikom Weszło, którzy na meczu okazywali mi szacunek. Ja naprawdę wiem, że jest was więcej niż fajansiarzy i gówniarzy. Polacy wybaczyli Niemcom, zaczęli biskupi na millenium. Ale zadra będzie tkwić, niezagojona rana. Wczoraj czułem to, co musieli czuć żołnierze wieszając flagę na Bramie Brandenburskiej.„Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz, ni dzieci nam germanił, orężny wstanie hufiec nasz, Duch będzie nam hetmanił”. Tak nam dopomóż Bóg. Odpowiedz Link
socer-schlesier Re: Polska - Niemcy 13.10.14, 19:55 Tyn to sam musiol pszezywac jak Niymcy pszez wszystke lata Polokom ladowali jak w kaczo dupa we fussbalu.Tyn boroczek musiol niyroz gorzko pigula polknonc i paczec jak Niymcy zdobywali kolejnygo Mistrza Swiata czy Europy.Majom tygo sporo.Zol mi go no ale nareszcie,nareszcie,wreszcie Polska w 2014 roku z Niymcami aktualnymi Mistrzami Swiata wygrala.Teraz to dopiyro czuje swoja duma i czuje se wielki. Tyle tylko ze do Niymcow to jedyn z wielu meczy ktory rozegrali majonc na celu wywalczynie kolejnygo tytulu Mistrza tym razym ale Europy o czy Poloki mogom yno pomarzyc a tymu "koledze" zas pszidzie kas w norze se zaszyc zeby niy oglondac jak niymiecko flago w gorze powiywac bydzie.Amen. Odpowiedz Link