szwager_z_laband 22.10.05, 22:31 kebys dupe miaua, tak bych ci nakopou. az bys zcerniaua! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ciupazka Re: biydo moja biydo ... 22.10.05, 22:39 Nikogo mi nie zol, nikogo, nikogo, Ino tyk biydoków, co fcom, a ni mogom. Dobry Panie Boze, pomóz jyj kie mozes, A kie ześ zajęty, koz to robić świętym Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: biydo moja biydo ... 22.10.05, 22:43 jak sie człowiek som niy pomoże to mu żodyn niy pomoże Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: biydo moja biydo ... 22.10.05, 23:03 Pewno - choć ciynżko tako mi klycić Som se nakopia do swoji rzici. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: biydo moja biydo ... 23.10.05, 11:45 same biydoki sie sam sebrauy jedyn drugymu pomogac chciauy tak skuli biydy powstou tyn wontek obejzcie wiela nos niywiniontek jako to dalyj z tom biydom bydzie(?) w nyidziela bydom na obiod slydzie(?) abo Ciupazka nos wszyskich sprosi(?) i po oscypuku kozdymu "prosi" mozno suoneczko nawarzy zupy i sie trefiymy wszyske do kupy bo przeca Bronek nic niy uwarzy on ino w lufcie o fraszkach marzy bo jo mom kaca po orzechowce i coisk szczyrko mi w biydnyj gowce take biydoki sie sam sebrauy bou by to wontek fertik i cauy? Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: biydo moja biydo ... 23.10.05, 13:55 Jeronie Szwager! Niy potroć laci Zdo sie co tukej biyda bogaci! Że kajsik tego niy forsztelujom Jejich utropa - choć możno czujom Że we ślonskości wiela jest szwongu! Cosik popuści kajś na dichtongu No i dopiyro wystraszy chopa Wyńdzie co Ślonzek to ta Europa! Odpowiedz Link
annak12 Re: biydo moja biydo ... 23.10.05, 11:54 No to i mojej biedy troszkam dorzucam ale nikogo niom nie zasmucam bo właśnie w biedzie najlepsi są przyjaciele Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: biydo moja biydo ... 23.10.05, 13:46 Witomy w raji nasza boroczko A na poczontek ciepna Ci "oczko" ;) Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: biydo moja biydo ... 23.10.05, 13:50 No i co wyszło z tego "ciepania"? Możno terozki jo blikna na nia! Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: biydo moja biydo ... 23.10.05, 14:03 Dzioucha's wystraszou tak przi niydzieli! Nic niy dostonom te co by chcieli :)) Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: biydo moja biydo ... 23.10.05, 14:06 Pewno teroz przi łobiedzie Jy rolada a niy śledzie Kloski modro tyż kapusta -Niy we gowie jyj rozpusta. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: biydo moja biydo ... 23.10.05, 14:18 Jako rozpusta o czym Ty godosz? Mozno od biydy przikuad mi podosz :)) Biydokom wiela niy cza rozpusty Niykedy gornek styknie blank pusty Potym obrocom go douym do gory I bydom dudnic aze pod chmury A ze Ponboczek biydokom pszaje Bezto nadzieja im zowsze daje Biydok z biydoczkom sie sam trefiajom I tak o biydzie zapominajom Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: biydo moja biydo ... 23.10.05, 14:56 Moja biyda A dyć mi ślubno do zaroz szmary Jak niy pomyja te wszyske gary Rożne skorupy i inksze statki Moje z łobiadu to som "łostatki". Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: biydo moja biydo ... 23.10.05, 15:29 I zas Ci Twoja pomogua w biydzie Zas niy ma szpajzy po tym obiedzie A Anna dalyj od nos sam stroni Na gupielokow ino pieroni :))) Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: biydo moja biydo ... 23.10.05, 15:50 Furkło mi coś wele nosa Nudelkula! -Sie wynosza!. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: biydo moja biydo ... 23.10.05, 15:54 A mozno nudle te ze kichola No to juz wiyncyj se niy pozwola :))) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: biydo moja biydo ... 23.10.05, 17:20 „Kto zatyka ucho na krzyk ubogiego, nie będzie wysłuchany, gdy sam wołać będzie.” Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: biydo moja biydo ... 23.10.05, 17:24 Toż przeca yno "łabyńdzi śpiyw" W tym mie niy czeko tyn "boski gniyw". Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: biydo moja biydo ... 23.10.05, 17:51 jak to bouo? Ubyndziu moj ...! :)) Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: biydo moja biydo ... 23.10.05, 18:02 Co? Możno taki w tym koncept jest -Zeus łabyńdziym jurnym był fest?! Odpowiedz Link
annak12 Re: biydo moja biydo ... 23.10.05, 18:08 cóż to Zeusa z Olimpu ściągasz z karlusami sam nie nadążasz Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: biydo moja biydo ... 23.10.05, 18:23 A dyć se Leda mi przipomniała Miała łabyńdzia jako i chciała. Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: biydo moja biydo ... 23.10.05, 18:28 Dyć tyn Zeus pieron, niykere jauwki narzon. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: biydo moja biydo ... 23.10.05, 18:39 Tako wiymy przeca chopie Tyż niy łopar sie Europie. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: biydo moja biydo ... 23.10.05, 18:08 Padosz ze boske sam som zamiary No to jo karlus je bosko stary:)) Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: biydo moja biydo ... 23.10.05, 18:27 Jeronie Szwager - niy fandzol tela Tyś jest tak mody jak moja frela Niychy jo yno jyj pedzioł "staro" Możno na marach bych leżoł zaroz. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: biydo moja biydo ... 23.10.05, 18:33 Bogini Atyn mosz u sia w doma Kero daleko ciepie dzidoma !!! Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: biydo moja biydo ... 23.10.05, 18:41 Ano - toż tako jest charakterno Dyć ciyngym gryfno i zdo sie - wierno. Odpowiedz Link
annak12 Re: biydo moja biydo ... 23.10.05, 16:04 No już nie jestem taka boroczka bo cały czas mi w głowie te" oczka" i we zupce mi dziś pływały a w pończoszce też się schowały ale najmilsze to te ciepane bo z serca były dawane;)))) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: biydo moja biydo ... 23.10.05, 16:09 No to sie razym sam radujymy Jedyn drugymu slypka ciepiymy Boch juz se myslou we mojyj biydzie Ze z tego wontku wiela niy bydzie A tak znondymy wszyndzie po oczku W zupie, w ponczosze ... - smiyj sie "boroczku" Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: biydo moja biydo ... 23.10.05, 16:12 Dyć to Wom siy udauo, biydom ciepać śmiauo;)) Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: biydo moja biydo ... 23.10.05, 17:11 Lajfka pończochom we gora idzie Richtig ta frela chnetko we "biydzie". Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: biydo moja biydo ... 23.10.05, 17:18 Anka siy laufkow nachytała, i uo tym niy wiydziała, co,jes w biydzie, besto rzodyn karlus, do ni niy przydzie;)) Tera cekom na opr, Anka Ty mje spier;)) Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: biydo moja biydo ... 23.10.05, 17:20 Toż tu se mylisz W gora po "łoczku" Karlus se znojdzie Drapko przi "kroczku". Odpowiedz Link
annak12 Re: biydo moja biydo ... 23.10.05, 17:35 Laufki to jeszcze biyda niy największą Są też samonośne co nogi upiększą ale feler mają one inkszy że zlatują przy kroku mniejszym karlus do nich sie raduje ale często za to mu się wsuje;))) Rico ,kiejś Ty w biydzie co mi z bicia Ciebie przydzie:) Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: biydo moja biydo ... 23.10.05, 17:42 Z pończochami rożnie bywo Dyć galoty - teroz dziwo Chop przi tymu jest we mynce Jak se czimiom na fucince. Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: biydo moja biydo ... 23.10.05, 17:42 Dyć ech pedziou-spier mje Anka-, widza,do Cia to siylanka, pier mje dali w moji bjydzie, moge laufkow Ci ubydzie;) Odpowiedz Link
annak12 Re: biydo moja biydo ... 23.10.05, 17:53 O ,Rico ,jo Cię przejrzała Chcesz ,żeby biydy twojej dostała Mojej mi styknie,po wszystkie czasy Ciebie niech pierą same mamlasy;) Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: biydo moja biydo ... 23.10.05, 18:12 annak12 napisała: > O ,Rico ,jo Cię przejrzała > Chcesz ,żeby biydy twojej dostała > Mojej mi styknie,po wszystkie czasy > Ciebie niech pierą same mamlasy;) Siy pisze "pierom" Mokwo jedna, dej pozor,co Ci na hyrtoń niy wsiedna, mos szczyńście,co lubia Ciy, we moji mamlski grzy;)) Odpowiedz Link
annak12 Re: biydo moja biydo ... 23.10.05, 19:38 rico-chorzow napisał: > Siy pisze "pierom" Mokwo jedna, > dej pozor,co Ci na hyrtoń niy wsiedna, > mos szczyńście,co lubia Ciy, > we moji mamlski grzy;)) Aleś mi to komplement piznoł Mokwom jeszcze nikt mnie nie uznoł jak sie co pisze to właśnie niy wiam na tych konfigurantow czekom,to sie naumiam te kreski wszystkie i te ogonki potem sie zawiaże na postronki Karlus z Ciebie niesłychany i dość dobrze wygodany niy wiam tylko o jakoł gra sie rozłazi przecam z tego szkryfniecia nic nie wyłazi;)) Po leku se tysz poradzam z tym pisaniem a wtedy już mi sie nie dostanie;) Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: biydo moja biydo ... 23.10.05, 19:53 Łoj Anno Jak se klawiyra ekstra nabrusisz Pewno i Rica do płaczu zmusisz. Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: biydo moja biydo ... 23.10.05, 20:08 annak12 napisała: > rico-chorzow napisał: > > > Siy pisze "pierom" Mokwo jedna, > > dej pozor,co Ci na hyrtoń niy wsiedna, > > mos szczyńście,co lubia Ciy, > > we moji mamlski grzy;)) > > Aleś mi to komplement piznoł > Mokwom jeszcze nikt mnie nie uznoł > jak sie co pisze to właśnie niy wiam > na tych konfigurantow czekom,to sie naumiam > te kreski wszystkie i te ogonki > potem sie zawiaże na postronki > > Karlus z Ciebie niesłychany > i dość dobrze wygodany > niy wiam tylko o jakoł gra sie rozłazi > przecam z tego szkryfniecia nic nie wyłazi;)) > > Po leku se tysz poradzam z tym pisaniem > a wtedy już mi sie nie dostanie;) Lubię Cię Białogłowie, śląski tu nie odpowie, Mokwa,zjadliwa kobieta, dziś,nie każdy czyta, intencja była,może,wryta, padam na kolana, ale tylko do rana;)) Zezłościć Cię chciałem, i przyznaję się do tego śmiało. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: biydo moja biydo ... 23.10.05, 17:54 Jo Ci przisla tam domina Niych cie wrazi do komina Niych cie spiere i obczasko A jo byda z smiychu klaskou :))) Odpowiedz Link
ballest Re: biydo moja biydo ... 23.10.05, 18:04 fajnie se Rico z Annom godajom Napewno se tysz troszyczka pszajom? Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: biydo moja biydo ... 23.10.05, 18:42 Możno brandera se rozhajcyje Jak już i Ballest cosik w tym czuje. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: biydo moja biydo ... 25.10.05, 00:02 Hanys kedys wysznupou taki tekst: "Piyknie Wos witom moji mili. Musza Wom yno lopedziec, co mi sie w ostatnim czasie przydazylo. Toz musiol zech jechac do miasta zalatwic sprawa w Urzedzie Miasta. Jeszcze zech dobrze auta nie zaparkowol, a tu kole mie stoji jakis facet i prosi mie zebych mu dol na chlyb abo chocioz na bulka. Padol mi, ze nimo kaj miyszkac, ze nimo roboty i ze jest bardzo glodny. Zrobiylo mi sie biydoka zol, wyciagnol zech z kapsy zlotek i dolech mu na chlyb. Porozglondol zech sie dookola, a tam z boku stoji trzech jego kompanów i kiwiom mu ze zas przyjechol nastempny. A kole lawki stoly flaszki z piwym. Potym zech sie siod w parku na lawce i przygladolech sie takim dzieckom. Co kiery przechodziol drogom, to te dziecka buch do niego, lap go za kabot abo za nogawica i jak nie zacznom prosic, oczami przewracac i milosiernie spoglondac: "Dejcie mi na chlyb bo jo jest biydny nimom mamy ani taty". Jo sie tak tymu przygladom, a tym dzieckom sie zdalo, ze zodyn na nich nie patrzy i fuk za drzewo rachowac piniadze, a przekazowac sie kiery mo wiecyj. A jedyn snich, rachuje go tak na 12 lot, wyciagnol z kapsy cigareta i kurzy se jak pon inzynier. To byla drugo przygoda, a teroski bydzie trzecio. Na ulicach Rybnika jest pelno takich co reka wyciagajom po prosbie. Jakies dziecka kleczom ze zlozonymi rekami i rzykajom glosno "Ojcze nasz" i "Zdrowas...". I zol mi sie zrobiylo, ale niy tego dziecka, yno tej modlitwy. Bo to bylo widac i slychac, ze mleli te Ojczenaszki jak rez na zarnach. Takich rzykoczy za pieniadze jest kupa wiecyj. A teroz jeszcze tako sprawa. Do naszych domow czesto przychodzom ludzie po prosbie. I sie tymu wcale nie dziwia, bo wszyscy wiymy jaki som ciezkie czasy. I tez nikomu nie wymawiom - jeszcze zodyn od mojich dzwierzy nie odeszol bez krajiczka chleba abo czego imkszego. Ale zdarzylo sie pora razy, ze tyn chlebiczek co sie tym biydnym dalo lezol potym w siyni na oknie. Roz przyszol do nos jakis chlop i prosiol o chlyb. Toz moja babeczka wziyna i dala mu skrowek chleba. On tyn skrowek wzion do reki, pomacol, posciskol i oddol go nazod: "Za twardy" - pedziol. "By cie sniyg spolol ty gizdzie" - zech sie pomyslol. Wy mozno myslicie, ze jo to pisza skuli tego, zeby Was podburzyc przeciwko biydnym. Ale kaj tam. Kto by mi tyn grzych odpusciol? Dyc som zech bol wychowany w biydzie i nieroz zech jod suchy chlyb posypany cukrym i spyrskany wodom. Bo przeca dobrze pamietom, co Pon Jezus powiedziol, ze co sie zrobi do biydnego, to tak chocby do Niego samego sie zrobiylo. Ale tak jak Pon Jezus przestrzego przed falszywymi prorokami, tak tez mogom byc i falszywe biydoki. Bo jak idzie nazwac takigo co tyn zebrany chlyb zostawio na oknie w siyni, abo jak idzie nazwac takigo, co maco palcami chlyb czy nima za twardy. Abo ta cygonka co przyszla do mie z malym dzieckiem, a po kryjomu zostawila za chalupom reklamowka z piyknymi lontami. Takich ludzi za biydnych uznac nie moga. Bo jo sie tam za biydnego nie rachuja, ale taki bogaty zech jeszcze nima, zebych mog kromki chleba klasc na oknie w siyni. I jeszcze zodyn chlyb mi nie bol za twardy, bo i z najtwardszego chleba idzie wodzionka zrobic. Te "biydoki" co gardzom chlebym chyba nigdy glodni nie byli. Nie chca tym prawdziwym ubogim zepsuc opinie, bo wiym ze duzo jest ludzi biydnych i glodnych, ale zech sie postanowiol, ze jak jeszcze roz mi bydzie kiery mojim chlebym pomiatol, to bydzie furgol z mojigo placu jak szmata z badechalza. Jo byda dali dowol swoja jalmuzna biydnym, ale yno tym co ich dobrze znom, a kogo nie znom to go musza przody wyniuchac, a jak bydzie trocha podpadniety to se chlyb zostawia do siebie. A 2 abo 3 zlote wola dac na Caritas, to aby wiym, ze sie nie straci. Wiela to po domach chodzi roztomajtych galganów, cyganow, zlodzieji i szpekulantów. Nie wiym kto sie mo tom sprawom zajac, ale jo to musiol napisac, zeby potym kiery nie godol, zech widziol, a nic nie pedziol. Zycza wszystkim, zeby nom nigdy nie zabraklo chleba naszego powszedniego." Odpowiedz Link
rita100 Re: biydo moja biydo ... 25.10.05, 19:31 Jakie ciekawe opowiadanie o biedakach, ale czy faktycznie ci biedacy wybrali dobrą drogę chodząc i żebrząc i czy hanysowi żebracy to napenwno biedni żebracy ? Tych żebrzących to jest kilka rodzajów. Są ludzie co potrzebują na chleb, ale ci najczęściej za kawałek chleba podejmą się każdej pracy, ale są ludzie , ktorzy wybierają łatwą drogę, prosząc o pieniądze i czasami nachalnie wręcz żebrając. hehe - kiedyś na rynku widziałam dwóch młodych ludzi siedzących na chodniku i śpiewających po pijaku, a przed sobą mieli puszkę na pieniądze i wielką kartkę, a na tej kartce napisane - zbieramy pieniądze na piwo, zimne piwo, i wiecie , ze oni mieli najwięcej powrzucanych monet ;). Dalej siedział dziadek ułomny i niestety mniej miał tych monet. I ja również wrzuciłam monety tym prawdomównym ludziom na piwo - nie wiem dlaczego , może dlatego , ze prawdę napisali na kartce. Spotykam też chodzących ludzi i proszących o wsparcie, lecz niestety tyle razy dałam się nabrać , ze trudno poznać kto potrzebuje tego wsparcia , a kto nie. Jeśli chodzi o chleb, to jeszcze nikt o niego nie poprosił, nawet mając czasem nadmiar chleba nie mam co z nim zrobić, bo i koni dziś nie ma. Dawniej to choć chodzili ludzie i prosili o suchy chleb dla konia. Jedno co mi przekazano z pokolenia na pokolenie to szacunek do chleba, ogromny szacunek Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: biydo moja biydo ... 25.10.05, 19:35 zgoszo sie z tym chlebym, moja siostra np zawsze zbiyro stary chlyb i potym dowo go na futer do kurow abo inkszyj gadzinie, ale wyciepywac to je niy do pomyslynia. Jo tysz w doma je jedyny co zawsze wezna stary chlyb zjym piyrszy, zanim swiyrzy mo byc rozkrony, i zawsze o to wojuja ze mojom i moim synkym ... ps jak to sie godo, kto niymo szacunku do chleba niymo i do nieba Odpowiedz Link
rita100 Re: chleb nigdy się nie przeje. 25.10.05, 20:08 "Nigdy się nie przeje" -Mówiono o nim czyli o chlebie .Tradycja uszanowania chleba jest odwieczna, a chleb jest najważniejsza pozycja jadłospisu. Walka o chleb jest walką o życie, ten to zrozumie kiedy chleba mu braknie. Laband , nasza młodziez jest rozpieszcznana przez rodziców, ja tez ciągle zwracam uwagę na to i już mam specjalny pojemniczek na odpady chleba. Zazwyczaj kupuje się więcej, a pózniej jakieś fyteczki się je , a o chlebie zapomina i tak zostaja resztki z którymi w dzisiejszych czasach nie ma co robić - kompletnie nie ma, to jest problem miast. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: chleb nigdy się nie przeje. 25.10.05, 20:11 wiysz co my robili jak moj synek bou jeszcze mauy? my zbiyrali stary chlyb itp i uaziyli kaczki futrowac we parku na wodzie :)) to boua atrakcja do bajtla a i my mieli z tego pociecha :))) Odpowiedz Link
ballest Re: chleb nigdy się nie przeje. 25.10.05, 20:48 Rita, wlasnie zech tysz duzo chleba nazbierou, przinoszam koledze w robocie a tyn mieszkou na wsi i dowou gowiedzi. Odpowiedz Link
ballest Re: chleb nigdy się nie przeje. 25.10.05, 20:51 Laband, - u nos my chodziyli Karpfy futrowac, tysz z moim bajtlem, - ale potym zabroniyli, bo woda se podobno przekwasi, ale jak na kole przejezdzom to ludzie dali futrujom. Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: chleb nigdy się nie przeje. 25.10.05, 20:57 byłach niydowno w Łabędach u Kobzika,nisz weszłach na schodki to mie takich dwóch bajtli zaczepiyło--kupi mi pani ciastko?,pomyślałach,niedrogie sam som to im kupia i wlazłach do środka,stoja tak w kolyjce i patrza przez ta szyba na tych syneczkow a oni od kazdego dostowali te ciastka i jusz niymi zaczyli ciepać,jak uwidzieli w jednyj chwili,że patrza sie na nich szybko uciykli,a sprzedowaczka pedziała ,że som tam co dziyn i tak sie tymi ciastkami dożywiajom ,bo miyszkajom niydaleko a rodzice niy dbajom o nich za bardzo Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: chleb nigdy się nie przeje. 25.10.05, 21:02 kiedy indzi byłach w barze z koleżankom,weszliśmy tam coś zjeść bo zimno było i zmarzli my chodzonc po mieście,podeszło tysz takich 2 chopcow do nos i chcieli talysz zupy,kupiyli my im a pani co sprzedowała to chciała ich wyciepnyc bo ponoć jusz 5 zupa jedli,my sie postawiyły i godomy: to som nasze piondze i nasza wola kto mo ta zupa jeść ,była bardzo niy zadowolono że niy poparli my jom a te dzieci jadły i jadły--i niy miały dość Odpowiedz Link
rita100 Re: chleb nigdy się nie przeje. 25.10.05, 21:17 To ja Wam opowiem pewne zdarzenie w barze też. Opowiadała mi to kobieta pracująca w barze, opowiadała o walce o jedzenie. Więc przychodzą tacy ludzie, którzy żebrają o jedzenie i kiedyś jedena kobieta odnosiła niezjedzone danie objadowe do okienka to dwóch żebraków zaczeło rezerwować sobie jedzenie po przez dalekie plucie na ten talerz z jedzeniem i kto plunął pierwszy tego było danie do jedzenia. To jest prawda niestety , tak było. Tak mi opowiadała. Pracownicy takiego baru starają się ich jednak wyrzucać. Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: chleb nigdy się nie przeje. 25.10.05, 21:26 jako nastolatka wybrałam sie kiedyś do Opola na jakieś tam święto do Katedry,na peronie spotkałam kolegę z klasy i pojechaliśmy już dalej razem,wieczorem,czekając na pociąg poszliśmy też do baru coś zjeśc i szklankę gorącej herbaty się napić,niestety,niż ta herbata ochłodła to musieliśmy już na peron wyjśc i zostawiliśmy niedojedzone coś tam, no i tą nieszczęsną herbatę--oczywiście pociąg był opóźniony i wróciliśmy sie z powrotem--ale nasze miejsca były już zajęte a herbatę ktoś inny pił---a to była jeszcze komuna--he,he--czyli tak za bardzo na tych dworcach sie nie zmieniło Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: chleb nigdy się nie przeje. 25.10.05, 21:02 Kobzik :))) tyn mo dobre ciasta!! a bouas we starym abo we nowym geszefcie? bo we starym ludzie godajom lepiyj piekom Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: chleb nigdy się nie przeje. 25.10.05, 21:05 szwager_z_laband napisał: > Kobzik :))) > > tyn mo dobre ciasta!! > > a bouas we starym abo we nowym geszefcie? > > bo we starym ludzie godajom lepiyj piekom mie tysz smakuje z tego starego----jechałach roz w sobota z pogrzebu i chciałach jeszcze ciastka kupić,a tyn nowy bou po drodze,kupiyłach torta ,ale to niy było to..........niy tyn smak.... Odpowiedz Link
rita100 Re: chleb nigdy się nie przeje. 25.10.05, 21:12 Faktycznie , jeśli bajtle były malutkie to się dożywiało zwierzęta, teraz , kiedy każdy robi swoje , trudno jednak pozbyć się chleba. Chyba wywieszę kartke w pracy - oddam chleb w dobre ręce :) Zjednej strony ludzie chlebem dokarmiają gołebie, ale czy ja wiem czy lepiej gołebie do tego przyzwyczajać, tak naprawdę to gołebie to szkodniki. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: chleb nigdy się nie przeje. 25.10.05, 21:28 u nos je jedna kobiyta kero zawsze wywiyszo kartka ize szuko mauych krauzow (suoikow) bo mo za hobby robiynie dzymow itp. piyrszy roz natrafiouech na robiynie dzymow jako hobby :)) ale ouma od mojyj ta robi super dzymy ze Josty, i te som moje ulubione - juz i moja tesciowo je robi! :)) Wola kupic se normalny syr homogenizowany i zmiyszac go od "biydy" ze takim Josta-dzymym, jak kupowac te "jogurty" we sklepie .... ps a coby przinsc nazod do tematu o biydzie, to niywiym eli wszyske sam wiedzom, ize kedys kozdo familia, kero boua biydno staraua sie czimac aby jedna ciga :)) Odpowiedz Link
ballest Re: chleb nigdy się nie przeje. 25.10.05, 21:46 Moja mama robi do dzisiej sama marmplda, a zona od kuzyna z berlina tysz! Rita o tym pluciu tos juz kedys pisaua. To jest ale swinstwo, wiem ze cyganki tysz zawsze rynka do gorka wkuodauy i juz tego zodyn nie jod. Suoneczko se torty wcinou, na so was? Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: chleb nigdy się nie przeje. 25.10.05, 21:49 C<gonki rynka do gorka wrazauy - czamu? Jo ino znom ize Cygonce dekla na garku niy mogesz dzwignonc - taki majom zwyczaj, ale to cos padou to je dopiyro na okopyrtka jakos :) Odpowiedz Link
rita100 Re: chleb nigdy się nie przeje. 25.10.05, 22:04 hehe, cyganki nigdy nie pukają, one wchodza bez pukania , dlatego zawsze zamykajcie domy ;) Najgorsze, kiedy na światłach zatrzymują samochody ludzie proszacy o wsparcie i tak przechodzą pomiędzy autami. Odpowiedz Link
gospodyni_glywickego_forum Re: chleb nigdy się nie przeje. 26.10.05, 22:47 ballest napisała: Suoneczko se torty wcinou, na so was? a wcino,wcino--bo som dobre,niy takie jak w Niymcach Odpowiedz Link
gospodyni_glywickego_forum Re: chleb nigdy się nie przeje. 26.10.05, 22:46 ale ouma od mojyj ta robi super dzymy ze Josty, i te som moje ulubione - juz i > moja tesciowo je robi! :)) Wola kupic se normalny syr homogenizowany i zmiyszac > > go od "biydy" ze takim Josta-dzymym, jak kupowac te "jogurty" we sklepie .... jakie to som dzymy ze Josty? Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: chleb nigdy się nie przeje. 26.10.05, 23:15 Josta to je krzizowka czornyj porzeczki i agrestu :)) Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: biydo moja biydo ... 26.10.05, 08:07 szwager_z_laband napisał: > zgoszo sie z tym chlebym, moja siostra np zawsze zbiyro stary chlyb i potym > dowo go na futer do kurow abo inkszyj gadzinie, ale wyciepywac to je niy do > pomyslynia. Jo tysz w doma je jedyny co zawsze wezna stary chlyb zjym piyrszy, > zanim swiyrzy mo byc rozkrony, i zawsze o to wojuja ze mojom i moim synkym ... > jak to sie godo, kto niymo szacunku do chleba niymo i do nieba Skond jo to znom? Odpowiedz Link
rita100 Re: biydo moja biydo ... 26.10.05, 10:17 Powinni jednak problem chleba rozwiazać - są złomiarze, są makulatularze, są zbieracze puszek, a zbieraczy chleba nie ma. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: biydo moja biydo ... 26.10.05, 12:16 ale kedys byli, jo pamiyntom jak zbiyrali jeszcze i suchy chlyb, i kosci, i szmaty, i skorki od krolikow, jak se czuowiek pomysli to az sie wierzyc niychce ... Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: biydo moja biydo ... 26.10.05, 12:18 no i je taki piykny zwyczaj kery pamiyntom np ze polskyj wsi - jak sie miauo rozkroc nowy chlyb, to sie robiouo na nim krzizyk, a okruszynki nigdy sie niy wyciepywauo ino sie zbiyrauo rynkom i dowauo kurom razym z ziorkami. Nojwiynkszy szpas robiouo mi za bajtla futrowanie modych ciplikow :)) Odpowiedz Link
annak12 Re: biydo moja biydo ... 26.10.05, 17:02 Dalej jest ten zwyczaj robienia krzyża przed odkrojeniem pierwszej kromki. Taki dobrze wysuszony chleb to mój piesek lubi;) Czasami ,kiedy bułki tartej mi zabraknie (a nie ma chętnego do sklepu).to zmielę suchy chleb.Nikt nie pozna ,że to panierowane było w chlebie. Odpowiedz Link
rita100 Re: biydo moja biydo ... 26.10.05, 19:52 Annak ,też dobry sposób z mieleniem, tylko bardziej pracowity. Nie wolno bylo darować ani pożyczać całego bochanka chleba, żeby błogosławieństwo nie łobróciło się zupełnie od domu. Należało koniecznie kawałek chleba łodkroić i sobie łostawić. Oczywiście kiedy się go pożycza. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: biydo moja biydo ... 26.10.05, 22:34 tego co rita szkryfua niy znouech - ciekawy zwyczaj:) a som mielouech tysz stare bouki na tzw "tarto bouka" Ze suchego/czerstwego chleba robia zawsze wodzionka - taki chlyb sie lepiyj na wodzionka nadowo jak swiyrzy! :)) Odpowiedz Link
rita100 Re: biydo moja biydo ... 26.10.05, 22:41 Tak , przecież są metody przedłużania żywotności chleba - sa ludzie co chleb mrożą w zamrażarkach Odpowiedz Link
gospodyni_glywickego_forum Re: biydo moja biydo ... 26.10.05, 22:48 szwager_z_laband napisał: > no i je taki piykny zwyczaj kery pamiyntom np ze polskyj wsi - to z naszyj wsi niy pamiyntosz?że chlyb trzeba krziżym przeżegnać i to od spodniyj strony? Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: biydo moja biydo ... 26.10.05, 23:14 niystety miouech okazja lepiyj pozna polsko wies jak slonsko - ale wiym ize i we slonskyj wsi i we slonskim miescie sie robiouo i dalyj robi znak krziza na chlebi. W tym co cytjesz spominouech prawie to co widziouech jak bouech na wakacjach we Polsce :)) Odpowiedz Link