Dodaj do ulubionych

mo Erika recht?

06.03.07, 20:17
"Erika Steinbach zarzuciła Polsce w opublikowanym we wtorek wywiadzie
prasowym brak zainteresowania odprężeniem w stosunkach z Niemcami i porównała
rządzące obecnie w Polsce partie polityczne z prawicowo-ekstremistycznymi
ugrupowaniami w Niemczech - Republikanami, DVU i NPD."

Obserwuj wątek
    • cirano Re: mo Erika recht? 06.03.07, 20:30
      Mo recht.
      Istnieje u niyftorych obserwatorow politycznyj lagi w Polsce nadzieja, ze
      rzondzoncy kedys muszom przeca zmondrzec
      • rita100 Re: mo Erika recht? 06.03.07, 23:04
        Dajcie trochę czasu, być może rząd jeszcze potrzebuje tego czasu.
        Sam rząd nie jest jeszcze jednolity, tyle zmian, tyle problemów - nie spieszcie
        się tak.
        • szwager_z_laband Re: mo Erika recht? 07.03.07, 06:41
          Rita co mosz na mysli jak godosz ze w Polsce niyma jednolity rzond?
    • oppelner_os Erica mo recht! 07.03.07, 05:25
      Wszyscy dobrze wiedza, ze w Polsce wspolrzadza faszysci z LPR a PiSowi i
      Samoobronie blisko do niego.
      • szwager_z_laband Re: Erica mo recht! 07.03.07, 06:51
        tysz tak mysla
        • ballest Re: Erica mo recht! 07.03.07, 09:18
          Wszystkie polskie partia rzadzace sa skrajnie prawicowe.
          Niemiecki rzad im tego w oczy pedziec nie umiy, bo musi z Polokami godac, ale
          Erika mogua to zrobic, ona nie jest w rzadzie.
          • ballest Re: Erica mo recht! 07.03.07, 12:56
            a to skrysloua FAZ.
            ""Trzeba rozwijać relacje Warszawa-Berlin"

"Nowa gotowość do wysyłania pozytywnych sygnałów nie oznacza, że dawny odruch
            polskiej prawicy, by upatrywać w Niemcach potomków Krzyżaków, pruskich
            grenadierów i esesmanów całkowicie zanikł" - zastrzega "FAZ". Jego zdaniem,
            odwieczna nieufność - skutek częstych napaści w przeszłości, jest nadal obecna.
            Jednak skierowany na ściślejszą kooperację nurt w polskiej polityce wobec
            Niemiec zaczyna przynosić pierwsze owoce - ocenia Schuller. Podczas rozmów o
            konstytucji UE z Warszawy nadchodzą bardziej przyjazne sygnały - dodaje.

"Ponieważ obawa polskiej prawicy przed Europą jest w zasadzie zawsze obawą
            przed 'europejską potęgą hegemonialną' czyli Niemcami, klucz do sukcesu
            konstytucji europejskiej znajduje się w bilateralnych stosunkach między
            Berlinem i Warszawą"

Bardzo dyplomatycznie Niemcy pisza;)
            • bratjakuba Re: Erica mo recht! 07.03.07, 13:45
              Waasze posty powinny pokazować wasz osobisty punkt widzynio i wteda jest
              sytuacja jasno i idzie dyskutować
              Ale tak jak robi to ballest, niby cytuje opinie prasowe ale yno te co
              odpowiadajom jego lewackim poglondom,to sie nazywo zwyczajnie
              m a n i p u l a c j a.
              Zresztom robi to nieustannie i bezto czynsto dyskutuje som za sobom.

W cytowanych przez Niego opiniach prasowych jest miyndzy innymi i tako:

Jak podkreśla z kolei "Lausitzer Rundschau", Steinbach nie może pogodzić się z
              tym, że inni nie podzielają jej wizji historii ubiegłego stulecia. Szefowa BdV
              nazywa wiek XX stuleciem wypędzeń, jednak przede wszystkim był on stuleciem
              wojny - czytamy. "Dla Polaków był przede wszystkim stuleciem krwawych dyktatur,
              których celem był terror i mord milionów ludzi" - podkreśla komentator.

Zawiera sie tu potympienie lewactwa czyli światopoglondu lansowanego przez
              hołota dlo hołoty
              Poza tym za bardzo by pochlybiało "strugaczom konikow"i bezto nie je godne
              przitoczynio.
              Z życzeniami jeszcze bardzi wzmożonego samopoczucia po kolejnym spluniyńciu w
              ojczyste strony,życzy Esau,Jakobs Bruder
              • szwager_z_laband Re: Erica mo recht! 07.03.07, 13:52
                Bracie Jakuba;)

my niysom idealne i dziynkujymy za rady, mosz recht trocha za mocka sam sie
                cytatami szafuje a za mauo swoich zdan dowo.
                • rita100 Re: Erica mo recht! 08.03.07, 19:56
                  Dobrze Laband napisałeś, nikt nie jest idealny.
                  Szukaj Bracie Jakuba pozytywnych stron, a nie negatywnych.

A czy prawda, ze Erica ma być zdymisjonowana ?
                  • ballest Re: Erica mo recht! 08.03.07, 21:15
                    Niy Erika nie je zdymisjonowana
                    • rita100 Re: Erica mo recht! 08.03.07, 23:08
                      Ale chodzą słuchy , że rozważają już. I nie wiem czy zieloni nie domagają sie
                      jej dymisji za pewną wypowiedź.
                      • oppelner_os Erika prawde powiedziala i za to ma byc odwolana? 09.03.07, 05:31
                        To tylko takie gadanie z ta dymisja. Erika mo recht i kozdy to wiy.

Gruß

Oppelner
                        • szwager_z_laband Re: Erika prawde powiedziala i za to ma byc odwol 09.03.07, 12:02
                          W tym wypadku mo duzo rec htu - musza to pedziec, chociosz za niom zech niyma.

Ciekawo rzecz ostatnio oglondouech ale we polskyj TV = redaktor prowadziou
                          prasowka i prziszuo na Giertychow = jednozncznie stwierdziou ze couko Europa na
                          nich suchyj nitki niy ostawio, ale znod sie i jedyn cajtung, kery z szacunkym
                          przedstawiou odnich stosunek jako tradycyjnie-konserwatywny i chrzescijanski.
                          Widziou to ktos mozno? Jak ja to mozno sam podpowiy mi/nom, jaki to bou cajtung
                          (?)
                          • ballest Re: Erika prawde powiedziala i za to ma byc odwol 09.03.07, 12:26
                            NIy, jou nie widziou, ale Giertych uon chce Europa cofnonc do Sredniowiecza!
                            Laban, a bratjakuba nie wnosi nic, richtig nic do dyskusji!
                            On tylko zaczepki szukou, wierz mi!
                            • szwager_z_laband Re: Erika prawde powiedziala i za to ma byc odwol 09.03.07, 12:38
                              ale mogymy go poprosic o konstruktywno krytyka
                              • gryfny Re: Erika prawde powiedziala i co? 09.03.07, 12:53
                                nie wia jako to dalej bydzie

serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34174,3975248.html
                                ale loboczymy
                                • szwager_z_laband Re: Erika prawde powiedziala i co? 09.03.07, 13:03
                                  tym sposobym doszli my do ciekawego porownania Eryki ze Giertychami & Co
                • ballest Re: Erica mo recht! 09.03.07, 08:55
                  Laband, cos mi sie tdou, ze bratjakuba czytac nie umiy.
                  Jou mom swoje zdanie i uech tysz napisou;
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34281&w=58567151&wv.x=1&a=58591234
                  a cytaty uech dou, bo chciou uech im pokozac jak Niemcy dyplomatycznie pisac
                  umiom!
                  Zreszto i to uech napisou, tak wiec, jak sie ktos czegos czepiou to musi
                  wiedziec czego, a tego bratjakuba nie umiy.
                  • szwager_z_laband Re: Erica mo recht! 09.03.07, 12:03
                    wypado tera poczekac na jakubowo odpowiydz ino
    • bonbon1 Re: Ja 09.03.07, 15:38
      • rita100 Re: Ja 09.03.07, 19:43
        Ma Brat Jakub dobre podłoże, bo wszyscy czekają na jego komentarz.

Zachęce go do klikania ;)))
        A więc, miałam rację, i powiem, a nie mówiłam ;)

"Pani Steinbach jest chodzącą prowokacją" - podkreślił socjaldemokrata,
        zajmujący się w swej partii polityką zagraniczną."
        Do przeproszenia polskiego rządu wezwali Steinbach niemieccy socjaldemokraci.
        Zieloni i liberałowie z FDP domagają się odwołania deputowanej CDU ze stanowiska
        rzecznika ds. praw człowieka klubu parlamentarnego CDU/CSU w Bundestagu."

No to popatrzymy teraz jak to zrobią w Niemczech ?
        Czy dadzą dobry przykład Polakom ?

• ballest Re: Ja 09.03.07, 19:50
          Rita, Polokom nie mozna dac dobrego przykladu, bo to by musiou caly polski
          rzond ustompic!
          • rita100 Re: Ja 09.03.07, 19:51
            No tak , ale krok po kroczku, ziarenko do ziarenka i zbierze sie miareczka
        • bratjakuba Re: Ja 09.03.07, 19:52
          Pisz do mie na Berdyczow.
          Ni<mcy abo Prusy - kto je winny? (29) szwager_z_laband
          Przeproszom za drobny faks(żart).
          • rita100 Re: Ja 09.03.07, 19:54
            ale historia .... ;)
          • szwager_z_laband Re: Ja 09.03.07, 20:03
            ;)
            • dr.rudolf_schieber Re: Ja mo Eryka recht 09.03.07, 20:30
              Mo Eryka recht.
              Tylko co na to ten pryntel powia?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się