Dodaj do ulubionych

co mocie dzisiej na obiod II?

25.03.07, 16:35
dzisiej boua fajno pogoda, piyrszo grzondka we ogrodku juz je posiono, no i
apetyt bou potym jak pieron;)

schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=396&pos=3
a po obiedzie przi swaczynie chyciouech sie za "krojcula" jak widac
Obserwuj wątek
    • szwager_z_laband ps 25.03.07, 19:15
      bi.gazeta.pl/im/5/4007/z4007865X.jpg
    • rybniker Re: co mocie dzisiej na obiod II? 25.03.07, 19:21
      jo to co tydzien temu
      tylko mniej kluzek zech dostol = niewiem czamu ?
      • szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod II? 25.03.07, 19:22
        za sztrafa:)

bos niychciou ich knipsnonc:)))
    • gryfny Re: co mocie dzisiej na obiod II? 25.03.07, 19:25
      a kaj mosz zouza?
      te kluski tyz jakies lokragle i ino 3,mosz dieta?
      • szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod II? 25.03.07, 19:30
        zouza boua blank ciynko, a klozki sroge - jo dietow niy uznaja, diety som
        pieronym niyzdrowe:)))

cos Ty dzisiej maszkyciou?
        • gryfny Re: co mocie dzisiej na obiod II? 25.03.07, 19:45
          szwager_z_laband napisał:

> cos Ty dzisiej maszkyciou?

CO?w niedziela, nudelzupa,kloski(7sztuk,)kita idyka,sauerkraut,
          • szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod II? 25.03.07, 19:56
            fajnie!

siedym kloskow!!! - jerona!, je tela ostatnio zjod chyba przed slubym:)))
      • rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod II? 25.03.07, 19:31
        Te kluski to kupione ?
        • rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod II? 25.03.07, 19:32
          A to pierwsza moja woodzonka ;)

schlesien.nwgw.de/board/viewtopic.php?t=498
          • szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod II? 25.03.07, 19:34
            mysla ze mosz zur na mysli - no to godej jak smakowou?

kaj zes go kupioua?

jak zes go warzoua?

no i na reszta sto pytan tysz odpowiydz:)
            • rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod II? 25.03.07, 19:39
              Bardzo smakowity ten żur, wodnisty, ale ma swoisty narkotyczny smak. Do tego
              jeszcze kromka chleba. Pokrojone kartofle, kiełbaska z cebulką podsmazona na
              patelni, zalewamy tym butelkowym żurem , zabełtamy łyżką śmietany i gotowe.
              Rozgrzewa żołądek.
              • szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod II? 25.03.07, 19:55
                smietany niy dowej mozno na drugi roz a zuru dej w proporcji do wody tela coby
                bou gynstszy - we tyn czas bydzie Ci lepiyj smakowac:)

Mysla ze lepiyj jak ta usmazonyo cebula ze boczkym dosz na som koniec abo do
                zuru w garku abo kozdymu po naloniu zuru do talyrza.

ps

jo na drugi roz sprobuja tak z ciekawosci dac tysz uyzka smietany do zuru -
                nigdy tak zuru niy probowouech:)
                • rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod II? 25.03.07, 19:59
                  Też się zastanawiałam nad tą smietaną - ona sie sama skwasiła w zupie i były
                  krupki, ale dała taki smaczek fejn. Poza tym kolor zupy był już taki wodnisty ,
                  że śmierana ją trochę zabarwiła.
                  • szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod II? 25.03.07, 20:01
                    jak chcesz zeby ci sie niy zrobiouy take grudki to nojprzod wez trocha zupy(w
                    tym przipadku zuru) rozmiyszej w kubku ze smietanom i to wlyj poleku do gorka
                    ze zupom a potym dolywej dalyj poleku smietany - we tyn czas Ci sie to niy
                    zrobi:)
                    • rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod II? 25.03.07, 20:03

> jak chcesz zeby ci sie niy zrobiouy take grudki to nojprzod wez trocha zupy(w
                      > tym przipadku zuru) rozmiyszej w kubku ze smietanom i to wlyj poleku do gorka
                      > ze zupom a potym dolywej dalyj poleku smietany - we tyn czas Ci sie to niy
                      > zrobi:)

nie prawda , tak robiłam - sam zur chyba ją skwasił
                      • szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod II? 25.03.07, 20:07
                        hm ...

to wiym czymu nigdy niydowauy moje oumy do zuru smietony:)
                        • rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod II? 25.03.07, 20:12
                          no właśnie ;) Chyba ten kwas w żurze automatycznie śmietane ścina
                          • rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod II? 25.03.07, 20:13
                            rita100 napisała:

> no właśnie ;) Chyba ten kwas w żurze automatycznie śmietane ścina

z nóg ;)hehe
        • szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod II? 25.03.07, 19:32
          ja:)
          • rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod II? 25.03.07, 19:35
            Dużo klusek jecie - a kopytka też kupujecie ?
            • szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod II? 25.03.07, 19:37
              jo kopytkow niylubia, to jy moj synek zawsze jak do mojyj mamy idzie:)
              • szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod II? 25.03.07, 19:38
                Rita kluski polecom na drugi dziyn tak zrobione jak bratkartofle - takich moga
                se pojesc couko patelnia:)
                • rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod II? 25.03.07, 19:41
                  No właśnie , tak kopytka jak i inne kluski najlepsze są na drugi dzień
                  podsmażane na patelni i podrumienione. Och jak chrupią wtenczas w jamie ustnej ;)
                  • gryfny Re: co mocie dzisiej na obiod II? 25.03.07, 19:47
                    Rita,kas ten zur w halbie kupiola abo sama kisiola?
                    • rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod II? 25.03.07, 19:52
                      Ano od babeczki na targu kupiłam - dobry był żur.
                      • szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod II? 25.03.07, 19:57
                        to tera nic ino musisz sama sie nauczyc kisic - jak co to Ci pomogymy:)
                        • rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod II? 25.03.07, 20:00
                          Nie, nie , do kiszenia się nie nadaje, ani do deptania kapusty
                          • szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod II? 25.03.07, 20:08
                            to je blank ajnfach - jo to sam opisou juz roz:)
                      • gryfny Re: co mocie dzisiej na obiod II? 25.03.07, 19:57
                        decko za bioly ale jak smakowol to dobrze
                        • szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod II? 25.03.07, 19:58
                          no jo sie tysz dziwiou na ty smietona - ale tak jak godouech - musza to
                          wyprobowac:)
                          • rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod II? 25.03.07, 20:01
                            widocznie, smietany się nie dodaje - no ale co zrobić, jak mnie porwała fantazja
                            ;)))

następnym razem zrobię bez śmietany
                            • rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod II? 25.03.07, 20:02
                              schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=396&pos=3
                              Jeśli można to czas na tą kultową, modrą kapustę.
                              To będzie przebój
                              • szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod II? 25.03.07, 20:06
                                kup gowka niybieskyj/czerwonyj/modryj kapusty, pokrej jom, potym warz zalono
                                wodom(ale niy rob jyj za miynko i niy za twardo - musisz to wyczuc:), a potym
                                sie odlywo woda i dodowo nelki, listek bobkowy, sol, pieprz i upieczono szpyrka
                                (boczek) ze pokronom fajnie i tysz zarumiynionom cebulom. Na czubku uyzki dej
                                cukru i pora kropli octu. Wszysko wymiyszac i przikryc deklym. Jak bydziesz tak
                                daleko to sie sam pytej!
                                • rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod II? 25.03.07, 20:11
                                  Tu już jestem
                                  schlesien.nwgw.de/board/viewtopic.php?p=2326#2326
                                  pytam dalej
                                  • szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod II? 25.03.07, 20:14
                                    no to na leko ciepuym piecu to jeszcze poczim pora minut aze przejdzie smak
                                    przipraw do kapusty i mogesz podowac. Nelkow dej tak ze czi do piynciu a listek
                                    bobkowy jedyn ino. Jak to bydziesz sama czynsciyj warzyc to swoj smak
                                    znondziesz:)

Idzie tysz wzionc ta pokrono kapusta ze krauzy - i tak samo reszta warzyc ino
                                    krucyj;) a reszta tak jak opisouech.
                                    • rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod II? 25.03.07, 20:17
                                      W tym cała tajemnica, że w tej kapuście trzeba znaleźć smak - tak jak i w woodzonce.
                                      • szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod II? 25.03.07, 20:20
                                        i to je ta tajymnica kozdyj kucharki i kuchorza:)
                            • szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod II? 25.03.07, 20:03
                              i dej abo wiyncyj zakiszonego zuru abo myniyj wody. Piyrszy roz dobrze Ci to
                              poszuo - ale bydziesz widziec ze na drugi roz to juz bydziesz jak slonsko
                              kucharka go warzyc:)
                              • rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod II? 25.03.07, 20:05
                                Jak na pierwszy raz, to też muszę powiedzieć , że nawet teściowa się zachwycała
                                - kiedy śpiewałam pioseneczkę o wodzonce - wszyscy się zachwycali zupką.
                                Zresztą, już zostały tylko wspomnienie po niej :)
                        • rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod II? 25.03.07, 20:03
                          Gryfny, a co Ty miołes na obiad ?
    • annak12 Ps 25.03.07, 22:01
      Powiedz mi, co jesz, a powiem ci, kim jesteś.:)już idzie wiela pedzieć:)
      • szwager_z_laband Re: Ps 25.03.07, 22:02
        no to powiydz:)
        • annak12 Re: Ps 25.03.07, 22:15
          oki:)
          Laband-z jednej strony tradycjonalista z drugiej nie gardzi nowymi
          wynalazkami(modre kartofelki),lubi dobrze podjeżć,zamożny(dania wykwintne),je
          zdrowo(białko+surowe-witaminy)zawsze myśli o żołądku i o oku(estetycznie,ładnie
          podane:)

Ps.to tak na szybko
          • szwager_z_laband Re: Ps 25.03.07, 22:19
            no ja na wszyske komplemynty sie zgodza ewyntualnie i za nie dziynkuja, ale ze
            tym "zamorzny" niy.

Ana, czekej, czekej, jak jo cie podsumuja jak dosz yntlich te Twoje kartofle i
            kloski ze roladoma;)
      • ballest Re: Ps 25.03.07, 22:04
        czosnek;))))
        • rita100 Re: Ps 25.03.07, 22:19
          A co dzisiaj miałes na obiad Ballest, że tak cicho siedzisz ?
          • rita100 Re: Ps 25.03.07, 22:39
            Oj, coś musiała Twoja żona przesolić zupę ;)))))
            • rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod II? 31.03.07, 18:55
              Laband, udała się , udała się - modra kapusta , będą apetyczne zdjęcia, tylko
              muszę jutro jeszcze poczęstować gości i sprawdzić czy przeżyją.
              • szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod II? 31.03.07, 19:07
                no to czekom - je zech ciekawy jak bydzie tysz smakowac.

jo wczora miou szauot to to jutro tysz postarom sie wciepnonc:)
                • szwager_z_laband ps/szauot 31.03.07, 19:32
                  schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?pos=-8507
                  • rita100 Re: ps/szauot 31.03.07, 19:42
                    sałatka jarzynowa - to na święta będę robić, za tydzień.
                    Nie wiem czy do tej modrej kapusty nie dodałam za dużo octu - ile sie daje tego
                    octu ?
                    • szwager_z_laband Re: ps/szauot 31.03.07, 19:52
                      blank mauo(odrobinka), no i wedug smaku:)
                      • rita100 Re: ps/szauot 31.03.07, 20:00
                        hehe, to chyba przeoctowałam - to może teraz dosłodzić ?
                        • szwager_z_laband Re: ps/szauot 31.03.07, 20:03
                          cukru to jo ty<sz dowom tela co na szpicy uyzki.

No to jutro nom opowiysz jak smakowauo:)

A kupiouas swiyzo gowka kapusty i jom krouas, abo kupiouas poufertik we krauzie?
                          • rita100 Re: ps/szauot 31.03.07, 20:06
                            Chyba ten poufertik we krauzie kupiłam ,czyli połówkę okrąglutkiej kapusty
                            czerwonej.
                            I wiesz, nie wiedziałam jak ja kroić, czy aby nie trzeba było ją szatkować ?
                            A ja nożem ciach, ciach robiłam i takie grube wióra leciały.
                            • szwager_z_laband Re: ps/szauot 31.03.07, 20:09
                              :) - krauzato je suoik

niywia co rozumisz pod pojynciym "szatkowac" gynau, ale my zawsze krojymy dos
                              na maue konski w kouko - je to szatkowac?
                              • rita100 Re: ps/szauot 31.03.07, 20:14
                                Tak, jest taka szatkownica i ustawia się jej grubośc i się tnie kapute jak ogórki :)

Ale czy wiesz, że na wsi nie robia już zakwasu ?

"o jego żonie pastora zaś kobiety z ze wsi mówiły, że do zakwaszenia chlebowego
                                ciasta nie będą już potrzebowały zaczynu, bo wystarczy, jeśli poproszą panią
                                pastorową, żeby spojrzała na ciasto, a ono samo skwaśnieje."

fajne co ?
                                • szwager_z_laband Re: ps/szauot 31.03.07, 20:16
                                  musieli ta kobiyta od ksiyndza pieronym lubiec:))

no to my krejymy ta kapusta nozym:)
                                  • rita100 Re: ps/szauot 31.03.07, 20:21
                                    ja też, bo jednak lepsze są grubsze kawałki. No i wodzoonka wyszła w postaci
                                    białego zuru i dzis juz nie taka smaczna jak porzednio. Brakuje jej smaku.
                                    Wiesz jak to jest - taki bezsmakowa, duzo smietany dałam.

Ale jest problem z rybą i panierkami, sa rózne panierki , a ja postanowiłam
                                    zrobić panierkie taka jak robią nad morze. Znasz ta sztukę ?
                                    • szwager_z_laband Re: ps/szauot 31.03.07, 20:23
                                      to mi musisz podpowiedziec

i niy zrozumiouech tera - robiouas dzisiej wodzionka abo zur?, bo ostatnio
                                      robiouas zur przeca(?)
                                      • rita100 Re: ps/szauot 31.03.07, 20:29
                                        Wiem, wodzoonki się nie gotuje ją się zalewa wrzącą wodą - czyli robiłam żur i
                                        ile razy go robię tyle razy ma inny smak.
                                        • szwager_z_laband Re: ps/szauot 31.03.07, 20:31
                                          idzie przeca robic wariacje zurowe:)
                                          • rita100 Re: ps/szauot 31.03.07, 20:32
                                            A kiedy Laband zaczynacie świetować ?
                                            Chodzi mi o to kiedy tam w Niemczech się świętuje ?
                                            • rita100 Re: ps/szauot 31.03.07, 20:32
                                              Bo ta sałatka wygląda jak na święta :)
                                              • szwager_z_laband Re: ps/szauot 31.03.07, 20:34
                                                :), to boua inkszo okazja - jak bydom swiynta to zrobia juzas pora obrozkow,
                                                ale tym razym bydzie niytypowo = bydom jajka od przepiorek!
                                                • rita100 Re: ps/szauot 31.03.07, 20:38
                                                  to musisz lupe wziąść, żeby je zobaczyć ;))))))

• rita100 Re: ps/szauot 31.03.07, 20:40
                                                    To zacznie się malowanie..... robimy konkurs na najładniejsze jajo ? ;)
                                                  • szwager_z_laband Re: ps/szauot 31.03.07, 20:42
                                                    no to to muszom frelki - jo niymoga:))

• szwager_z_laband Re: ps/szauot 31.03.07, 20:38
                                                  byli my cos zjesc na ulicy Mariackyj we takyj mauyjkawiarni i tam musiouech
                                                  Norwezkom tuplikowac co se mogom besztelowac(zamowic) - ze restauracjami to my
                                                  mieli smiyszne przigody = co chwila cos nom zapomnieli podac co my se
                                                  obsztalowali abo przinosiyli niy to co bouo zamowione, ale wziyli my se to ze
                                                  humorym;) -
                                                  • rita100 Re: ps/szauot 31.03.07, 20:47
                                                    hehe, kelnerki to najbardziej stremowane, mają przecież z różnymi ludźmi do
                                                    czynienia. Pewnie groźnie musieliście wyglądać - zresztą Laband, wasz język
                                                    niemiecki jest groźny i twardy - bidusia sia zjadoziła (zdenerwowała), ze może
                                                    nie może sobie pradzić jezykowo. ;)

• szwager_z_laband Re: ps/szauot 31.03.07, 20:49
                                                    jo godou czysto po polsku, ale geodeta mie zaro kapnou i padou "a pan to na
                                                    pewno ze Slaska" :)
                                                  • rita100 Re: ps/szauot 31.03.07, 20:51
                                                    No i sprawa roziązana - poczuła swojaka ;)
                                                  • rita100 Re: ps/szauot 31.03.07, 20:54
                                                    to narazie, herbatkę trzeba sobie zrobić
    • szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod II? 31.03.07, 20:54
      ciekawe by bouo zrobic zawody we robiyniu "modryj kapusty":))

Jutro Rita nom pokoze odniyj kunszt!
      • rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod II? 31.03.07, 20:55
        A poznamy smak po obrazach ?

• szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod II? 31.03.07, 20:57
          kozdy sie postaro!

Ballest, kedy Ty mosz modro kapusta?!

no i wszyske inksze galeriusze mom nadzieja ze wyciongnom gorki:)
          • rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod II? 01.04.07, 10:12
            Co się pytasz Ballesta ? U niego zona fajnie gotuje.
            Ale juz zapachy po kuchni się rozchodzą
            • szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod II? 01.04.07, 11:54
              a jo dzisiej byda miec ino druge danie i to take na motto szporuj po fajerze:)

bydzie ino gulasz na kartoflach i buraki z kminkym - zupa dzisiej wysiado:)
              • gryfny Re: co mocie dzisiej na obiod II? 01.04.07, 12:22

zupa dzisiej wysiado:) o pierona,niedziela bez nudelzupy to sznaps bez
                procynta,colki tag do d...
                • rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod II? 01.04.07, 18:40
                  schlesien.nwgw.de/board/viewtopic.php?t=500
                  To tak wygląda modro kapusta :)
                  Ale faktycznie niydziela bez nudelzupy to nudna - ale wiosną czuć , to i zapach
                  szczawiowej jest milszy teraz.
                  • szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod II? 01.04.07, 18:47
                    no to robisz nastympny krok w tajymnicach slonskyj kuchni:)

powiydz jak smakowo sie udaua ta modro kapusta?

Widza ze i listek bobkowy niy zapomniauas:)

a nelki(gozdziki) dauas?
                    • szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod II? 01.04.07, 18:56
                      zrobiouas mauy eksperymynt tysz jak widza - cebula zes niy pokroua w kostka ino
                      we paski - tak jeszcze tego niyznom:)
                      • szwager_z_laband ps 01.04.07, 18:58
                        a we kostka pokrony i usmazony boczekj dauas?

musi byc!
                        • rita100 Re: ps 01.04.07, 19:06

> a we kostka pokrony i usmazony boczekj dauas?
                          >
                          >
                          > musi byc!

Nie miałam boczusia, ale też nie zrezygnowałam z robienia modro kapusty. Wiem ,
                          wiem , brakowało tego smaku, ale na pierwszy raz jest dobrze.
                          • szwager_z_laband Re: ps 01.04.07, 19:07
                            na piyrszy roz je SUPER!

:)
                      • rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod II? 01.04.07, 19:05
                        Cebula w paski lepiej się przyrumienia. Ale wiem , jeszcze nie dadałam boczusia,
                        bo nie miałam. Najważniejsze , ze szybko robie potrawy, już się wprawiam.
                        • szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod II? 01.04.07, 19:07
                          mysla ze inksze tysz cos odnos podkuknom;)
                          • rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod II? 01.04.07, 19:09
                            A nie wydaje Ci się , że za grubo jest pokrojona ta kapusta ?
                            • szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod II? 01.04.07, 19:10
                              my krejymy trocha drobniyj, ale to je rzecz indywidualno w jakim tam stopniu
                              przeca
                              • rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod II? 01.04.07, 19:12
                                Kluski tez zrobiłam, ale potem opowiem , własnie stygną.

Kluski paluszki - znasz takie ?
                                • szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod II? 01.04.07, 19:13
                                  niy

?
                                  • rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod II? 01.04.07, 19:16
                                    Zostały mi zimniaki, ale Laband, czy czasmi nie jestem już lepsza kuchareczką od
                                    Ciebie ? ;)))) Zmiażdzone ziemniaki, dodaje jajko, mąke i wyrabiam, potem kroje
                                    ciasto i pod ręka kluseczkę wałkuję, potem gotuję, a potem .... smaże na masełku
                                    i przyrumienione wcinamy..... paluszki lizać.
                                    • szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod II? 01.04.07, 19:18
                                      jo niyma dobry kuchorz, jo sie sam ino chwola, ale tak naprowdy to moja je
                                      szpecym w kuchni:)

takich kluskow jeszcze chyba niy joduech, ale trocha mi to przipomino robiynie
                                      kopytkow
                                      • rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod II? 01.04.07, 19:22
                                        tak , kopytka nazywaja, a są też inne leniwe, te ze serem.
                                        Zrobie Ci smaka na galerii, jak zdjęcia z tego zamieszcze
                    • rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod II? 01.04.07, 19:03
                      Bardzo była smaczna. Wszystko zjedzone - i miękkość taka w sam raz, i smak -
                      doskonałe. Myśle , że będzie w stałym spisie potraw domu.
                      Ale nie dodałam nelek (goździków) A napisałes to w perzepisie ?
                      • szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod II? 01.04.07, 19:06
                        no to sie raduja ze wom smakowauo:)

ja nelki zech podou, ale wazne je ze piyrszy roz sie udauo i mosz ochota dalyj
                        to warzyc:)

Bravo!!!
                        • rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod II? 01.04.07, 19:08
                          To ważne, bo robić tylko dla siebie by mi się nie chciało.
                          Mysle już o świętach i musze zamówienie złożyć na produkty.
                          • szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod II? 01.04.07, 19:09
                            a kaj dowosz zamowiynia, na targu?
                            • rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod II? 01.04.07, 19:14
                              Tak , spisuje produkty i mąż jedzie na targ kłócić się z przekupkami - wszyscy
                              go już tam znają , a baby to , kryją sie pod stołami , bo tak wybiera, wybiera....
                              No wiesz, tak czasami jest jak osiołkowi w żłobie dano......
                              • szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod II? 01.04.07, 19:19
                                handlowac to jo niyumia, ale lubia jak mom czas isc na targ

targ by bou wdziynczny temat na galeria:)

• rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod II? 01.04.07, 19:21

> handlowac to jo niyumia, ale lubia jak mom czas isc na targ
                                  >
                                  > targ by bou wdziynczny temat na galeria:)
                                  >

Tak, dobry temat, targ to magia handlowania i już tez umiera - warto to
                                  uwiecznić, kiedyś się wybiorę na słynny kleparz krakowski - najstarszy targ.
                                  A Wy tam macie targ ?
                                  • szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod II? 01.04.07, 19:22
                                    ja i to dwa i to jeszcze dwa razy w tydniu:)

• szwager_z_laband ps 01.04.07, 19:35
                                      view.stern.de/pict/thumb/5817/510x510/thumb_4f28aed517e270e16d24988caedb8202.jpg
                      • rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod II? 01.04.07, 19:07
                        Laband, ale dzisiaj w tv był świetny program kulinarny i mówili, że do ciasta
                        pierogowego dodaje się też mleko - wode z mlekiem i ciasto bezie smaczniejsze
                        • szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod II? 01.04.07, 19:09
                          musza zapamiyntac - pierogi jymy czynsto, ale robiymy same zodko, bo z czasym
                          to je nojwiynkszy problym:)

wiym ze som roztomaite rodzaje ciasta na pierogi, np jedne dodajom jajko a
                          inksze niy ...
                          • rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod II? 01.04.07, 19:11
                            Pokazywali kuchnie podlaską.
                            Ciasto na pierogi robi sie tak:
                            mąka, dołek robimy w mące i ten dołek w mące jest najważniejszy, musi być
                            okrągły, uformowany tak by jajko wbić pięknie, a potem trochę wody i trochę
                            mleka i wyrobić, no jeszcze sól.
                            • szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod II? 01.04.07, 19:16
                              to jeszcze pamiynto, jak bouech synek to mie ouma tak uczoua ciasto na pierogiu
                              robic na takyj ekstra desce(stolnica), a robiouech tysz prawdziwy swojski
                              makaron krony - juz bych miou dzisiej ciynszko to zrobic chyba = byda musiou
                              kedys juzas sprobowac:)

jak sie ciasto wyrobiouo na tyn makaron, to sie je nudelkulom tak dugo kulauo
                              (waukowauo) aze bouo maksymalnie ciynke, potym sie na lnianych ryncznikach to
                              suszouoi, a potym sie te ciasto zwijauo i krouo jak nojcinyniyj we paski:)

• rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod II? 01.04.07, 19:19
                                "jak sie ciasto wyrobiouo na tyn makaron, to sie je nudelkulom tak dugo kulauo
                                (waukowauo) aze bouo maksymalnie ciynke, potym sie na lnianych ryncznikach to
                                suszouoi, a potym sie te ciasto zwijauo i krouo jak nojcinyniyj we paski:)"

dokładnie , pamiętam te ścierki i te ciasto rozwałkowane , które schło aby je
                                potem pokroić. A czy wiesz, że czasami to się tego więcej robiło i suszyło, zeby
                                mieć na inne dni.
                                • szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod II? 01.04.07, 19:21
                                  ja:)

a jak boua komunia abo wysele to juz wszyske somsiadki miauy couke izby tych
                                  rozkulanych ciastow:))

za bajtla zawsze tysz pamiyntom jak sie dowauo pod pierzina we garku krupy
                                  • rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod II? 01.04.07, 19:25
                                    znam, ale kaszę to u nas tylko dla nutri lub kur się gotowało, tak zwany pęczak
                                    chyba. Ale ryż w ten sposób tez dochodził. Na szczęście pod pierzyną babci :)
                                    • szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod II? 01.04.07, 19:27
                                      my tysz czimali nutrie:)

ale nigdy krupow my im niy dowali:)

pamiyntom ale ze wakacji na wsi ze modym kaczkom sie krupy dowauo uwarzone!
                                      • rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod II? 01.04.07, 19:40
                                        ;) oooo, nie dałeś się nabrać na te nutrii, tak napisałam z okazji 1 kwietnia,
                                        ale zaraz bedą kluski na stole, już się smażą.
                                        • rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod II? 01.04.07, 20:31
                                          schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=396&pos=4
                                          Apetyczny obiadek niedzielny, tylko nie mogę poznać czy to kluski czy kartofle ?
                                          • szwager_z_laband Re: co mocie dzisiej na obiod II? 01.04.07, 20:33
                                            kartofle - no amosz juz te kopytka fertik?
                                            • rita100 Re: co mocie dzisiej na obiod II? 02.04.07, 19:42
                                              Tak, te kartofelki, które zostały z obiadu przerobiłam na kluseczki :) Mam
                                              zdjęcia, to może wieczorkiem wstawie.
    • szwager_z_laband cos na gibko i na wtorek 03.04.07, 15:05
      schlesien.nwgw.de/foto/thumbnails.php?album=418
      • rita100 Re: cos na gibko i na wtorek 03.04.07, 19:50
        Oj, tyle składników, gwałtu , rety, to zakupy z całego marketu, składników , że
        ho ho - to za trudne i skomplikowane - popatrzeć tylko można.
        :)
        • szwager_z_laband Re: cos na gibko i na wtorek 03.04.07, 19:52
          no trocha skuadnikow je, ale przepis pieronym uatwy i gibki - 20 minut do pou
          godziny i fertik -
          • rita100 Re: cos na gibko i na wtorek 03.04.07, 19:56
            ale składniki jak na polski rynek są za skomplikowane - to taki przepis marketowy.
            • szwager_z_laband Re: cos na gibko i na wtorek 03.04.07, 20:03
              prawie robia przepis ze tych krupow na sroda i uatwiejszy i jeszczy wiyncyj
              gibki:)

jutro wciepna fotki!
              • rita100 Re: cos na gibko i na wtorek 03.04.07, 23:13
                Dobra, ale te krupki to jakieś dziwne. Co to za rodzaj ?
                Ja niestety mam złą nowine , specjalnie robiłam kluseczki do zdjęcia, zdjęcia
                zrobiłam, a z lenistwa nie wywołałam, a dzis przy robieniu zdjęć kwiatuszków
                skasowałam , bo myslałam , ze już je mam w albumie. I teraz kluski zjedzone , a
                zdjęć nie mam, a szkoda - bo rodzajów klusek jest tak dużo , a moje były takie
                nietypowe i fest przyrumienione. Szkoda, będę musiała jeszcze raz robić słynne
                kluski domowe.
                • szwager_z_laband Re: cos na gibko i na wtorek 04.04.07, 06:42
                  niyszkodzi przeca - jeszcze nyiroz bydzie ku tymu okaja:)

mie sie juz tystz tak przitrefiouo
                  • szwager_z_laband na zimno i bez miynsa 04.04.07, 07:09
                    schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=418&pos=30
                    • szwager_z_laband Re: na zimno i bez miynsa 04.04.07, 12:16
                      to bou tyn recept:

www.kochrezepte.us/rezept_Hirsesalat-mit-Gem%C3%BCse-I_14449.html
                    • rita100 Re: na zimno i bez miynsa 04.04.07, 20:04
                      A można to z ryżem zrobić ?
                      Popatrzę w markecie czy taka kasze dostanę.
                  • rita100 Re: cos na gibko i na wtorek 04.04.07, 20:02
                    właśnie tez mi się to skojarzyło. Teraz rozumie jak to jest. Zadziałało prawo
                    serii ;)))))
                    hehe, moja bezmyslnośc
                    • rita100 Re: zupa Antyvampire ;))))) 08.04.07, 13:42
                      Tylko tu podają wodzioonke i o jakiej pięknej nazwie ;)))))
                      Rest "Auracja", Gliwice

"Na początek jednak sięgam po danie o nazwie antivampire (2,9 zł), ponieważ
                      uwodzi mnie swoją nazwą. Cóż się okazuje? Antivampire to najzwyczajniejsza w
                      świecie i dobrze nam znana wodzionka! Teraz dopiero wiadomo, jak się bronić się
                      przed wampirami - zażywa się wodzioneczki z obfitą ilością czosnku i po
                      kłopocie. Ciekawe, czy działa to równie dobrze na rozpleniające się ostatnio
                      wampiry energetyczne, wysysające z nas całą chęć do życia. Pal sześć, jeśli taki
                      wampir hasa wśród znajomych, gorzej, gdy jest nim nas przełożony! Zajadając
                      wodzionkę, przypomniałem sobie jeszcze jeden sposób na wampiry -
                      socjotechniczny, ale wcale niezgorszy, tym bardziej że sam go sprawdzałem. Otóż
                      energetycznemu wampirowi należy wyssać energię w taki sposób, aby drań myślał,
                      że to on wysysa. Dalsze instrukcje w socjologicznej literaturze fachowej!
                      Tymczasem wodzionka się skończyła i czym prędzej zapragnąłem przepłukać czosnek
                      piwem (0,5 l za 4,5 zł). Tutaj pojawia się wodzionkowy problem - otóż chociażby
                      wypić i z pięć browarów, to i tak antywampirowego wyziewu z paszczy człowiek się
                      nie pozbędzie, w związku z czym decydując się na wodzionkę, trzeba od razu
                      założyć, że wieczór będzie się musiał obejść bez całowania."

serwisy.gazeta.pl/cjg/1,33256,1445078.html
                      I kolejna nazwa wodzioonki - antyvampirowy wyziew hehehe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka