Dodaj do ulubionych

Podejdz´ no do puota jak i ja podchodze...

23.05.07, 19:21
www.myvideo.de/watch/47582
Obserwuj wątek
    • olandi1 Re: Podejdz´ no do puota jak i ja podchodze... 23.05.07, 20:05
      Szkoda, że Kargul i Pawlak niy mieli takiyj możliwości :))
      • rita100 Re: Podejdz´ no do puota jak i ja podchodze... 23.05.07, 22:47
        Nu, podejdź-no do płota jek jo podchodze.....
        • rita100 Re: Podejdz´ no do puota jak i ja podchodze... 24.05.07, 23:15
          Podejdź no do płota! Łoj Kaźmierz! Kot w niewolę trafił na sznurku go pasą!
          • rita100 Re: Podejdz´ no do puota jak i ja podchodze... 24.05.07, 23:18
            "- Kaźmirz, Wicia wierzchem jedzie!
            - Nie może być! na kocie?!"
            • rita100 Re: Podejdz´ no do puota jak i ja podchodze... 25.05.07, 19:32
              -tato! nasi, nasi tu są!
              -toż to zwykłe bydło!
              • sloneczko1 Re: Podejdz´ no do puota jak i ja podchodze... 25.05.07, 19:59
                ale Mućka Kargulowa;)
                ---dobre mioł oko synek:)))
                • rita100 Re: Podejdz´ no do puota jak i ja podchodze... 25.05.07, 23:25
                  a to Mania,poznał? troszke podupadla
                  • rita100 Re: Podejdz´ no do puota jak i ja podchodze... 26.05.07, 18:41
                    - Gdzie ja takie garnki znajdę? Nowiuśki koszule!
    • gryfny Re: Podejdz´ no do puota jak i ja podchodze... 26.05.07, 22:00
      Rita zas na kocie jedyn (czytej Senyszyn)
      www.tvn24.pl/-1,1507947.1,wiadomosc.html
      • rita100 Re: Podejdz´ no do puota jak i ja podchodze... 27.05.07, 09:47
        Łoj Gryfny! Kot w niewolę trafił na sznurku go pasą!

"Żyjemy w państwie policyjnym, w którym rządzi strach i autocenzura, a Polakom
        próbuje się wbić do głowy, że Kaczyński na kocie zbawi Polskę
        wiceszefowa SLD Joanna Senyszyn"

To czytałeś Gryfny ? - Daj spokój, gdzie ten strach, gdzie ta cenzura, gdzie
        państwo policyjne ? Jak to buntują ludzi, takiej wolności dawno nie mieliśmy.
        Zamiast się cieszyć z niej to sami straszą. Pewno komuś jest to nie na rękę.
        Konta SLD Szwajcarzy już podali - poczekajmy

Ucikaj odyniec, ucikaj ;) hehe

• rita100 Re: Podejdz´ no do puota jak i ja podchodze... 31.05.07, 19:28
          - rozbił pan bank!
          - nie, ja tyko pociągnoł
          • gryfny Re: Podejdz´ no do puota jak i ja podchodze... 31.05.07, 20:15
            bierz,bierz Kazimirz,sprawiedliwosc musi byc po naszej stronie
            • szwager_z_laband Re: Podejdz´ no do puota jak i ja podchodze... 31.05.07, 21:00
              tymowa.pl/
              • gryfny Re: Podejdz´ no do puota jak i ja podchodze... 31.05.07, 21:06
                Tja,takie pomniki sa OK,lubia tego malego jako aktora
                www.youtube.com/watch?v=UjmKbO9nizk
                • szwager_z_laband Re: Podejdz´ no do puota jak i ja podchodze... 31.05.07, 21:08
                  bouech downo, downo tymu u nos we Laband, we domu kultury, na trefie ze nim,
                  nawet fajnie rozprawiou - pamiyntom jak opowiadou ze mocka tych powiedzyn to on
                  ze swojego dziecinstwa wzion, a jak sie niymyla to on wcale niybou ze zza Buga:)
                  • gryfny Re: Podejdz´ no do puota jak i ja podchodze... 31.05.07, 21:15
                    doch abo?
                    www.youtube.com/watch?v=UjmKbO9nizk
                    wiem ze ze stanym wojennym sie wycofol
                    • gryfny Re: Podejdz´ no do puota jak i ja podchodze... 31.05.07, 21:17
                      to mialo byc
                      pl.wikipedia.org/wiki/W%C5%82adys%C5%82aw_Kowalski_%28aktor%29
                      • szwager_z_laband Re: Podejdz´ no do puota jak i ja podchodze... 31.05.07, 21:19
                        pamiyntom jak opowiadou ze mieli tam take powiedzynie jedne jak my we
                        slonsku "mosz konia a piecty uazisz" :)
                        • rita100 Re: Podejdz´ no do puota jak i ja podchodze... 01.06.07, 20:12
                          To chyba były najlepsze dialogi z wszystkich dotychczasowych filmów polskich.

"Trza było nam nowego wroga szukać, jak tu pod bokiem znalazł się stary a! "
                          • rita100 Re: Podejdz´ no do puota jak i ja podchodze... 02.06.07, 18:50
                            "Durnyś ty durny, trza było w sołsieku siedzieć a przywitanie skończe, a tak
                            zagrzeźl my i czort karty rozdaje."
                            ha !
                            • szwager_z_laband Re: Podejdz´ no do puota jak i ja podchodze... 02.06.07, 20:55
                              idzie to o nasz slonski somsiek?
                              • rita100 Re: Podejdz´ no do puota jak i ja podchodze... 03.06.07, 10:20
                                szwager_z_laband napisał:

> idzie to o nasz slonski somsiek?

somsiek, sójsiek - to jest stodoła, inni mówią , że miedza.
                                • rita100 Re: Podejdz´ no do puota jak i ja podchodze... 03.06.07, 10:22
                                  "Osz ty, a sio, krzywda ci bokiem wylazła.... "
                                • szwager_z_laband Re: Podejdz´ no do puota jak i ja podchodze... 03.06.07, 10:46
                                  czynsc stodouy. ale ze miedza?
                                • ak_2107 Re: Podejdz´ no do puota jak i ja podchodze... 03.06.07, 10:55
                                  sasiek, somsiek, sojsiek to nie jest cala stodola tylko miejsce skladowania
                                  slomy w tejze - obok klepiska. Nie wiem czy przyjelo sie gdzies okreslanie
                                  jako sasiek cale stodoly.
                                  • szwager_z_laband Re: Podejdz´ no do puota jak i ja podchodze... 03.06.07, 11:15
                                    zgadzo sie co do Slonska wedug mie(to cos pedziou), ale np u Gorali juz je
                                    konsek inaczyj:

"Nie płac Jagnies, nie płac nie bedzie Ci głodu u twojyj teściwyj pełny somsiek
                                    bobu. Pełny somsiek bobu, jesce chrobacnego, nie bedzies kupować, omasty do
                                    niego."

" W stodole trzymało sie somsiek ze zbożem, paszami, ..."
                                    • szwager_z_laband Re: Podejdz´ no do puota jak i ja podchodze... 03.06.07, 11:22
                                      sam my roz ze Ciupazkom o tym godali i piyknie ona mi wyklarowaua jak to u nich
                                      je:)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14682&w=10890579&a=11780401
                                      • rita100 Re: Podejdz´ no do puota jak i ja podchodze... 03.06.07, 12:16
                                        Dobrze to wytłumaczyliście i Ciupazka też - teraz to powinno być jasne.
                                        Ja jeszcze dodam po warnisjku jak to jest

A łopoziada to dzieciuk - z czego składa sia wóz - je to taki wóz
                                        jakiem dzieciukam buła nazywała - wóz drabiniasty i siano mym wozili do
                                        sójsieki (stodoły).
                                        A łoto tyn sójsiek na samiutkiej górze tygo domu. Przystawiało sia drabke.
                                        schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=83&pos=91
                                        Tak ? Dobrze to chyba zrozumieliśmy, choć słowo już dawno wyszło z obiegu.
    • szwager_z_laband Re: Podejdz´ no do puota jak i ja podchodze... 06.06.07, 23:50
      www.youtube.com/watch?v=HK8-h4dGYh8&mode=related&search=
      • rita100 Re: Podejdz´ no do puota jak i ja podchodze... 07.06.07, 20:31
        Kajko i Kokosza też spalimy ;))))
        I co teraz będzie ?
        "A teraz?-Teraz to przyjdzie dziadek i będzie naprawiał radio "
        • rita100 Re: Podejdz´ no do puota jak i ja podchodze... 08.06.07, 20:12
          "a kto mi zabroni z pastowanym kabanem po lesie spacerować... "
          • gryfny Re: Podejdz´ no do puota na Ranczo 09.06.07, 19:28
            Rita nalezysz do tych 7milionow?
            serwisy.gazeta.pl/film/1,24464,4212060.html
            Kargol w sultannie?
            • gryfny Re: Podejdz´ no do puota na Ranczo 09.06.07, 19:33
              akcynt maja pawlakowo-kargulowy
              www.youtube.com/watch?v=Qs-5F-wcGSQ
              • rita100 Re: Podejdz´ no do puota na Ranczo 09.06.07, 22:49
                gryfny napisał:

> akcynt maja pawlakowo-kargulowy
                > www.youtube.com/watch?v=Qs-5F-wcGSQ

Faktycznie , dobrze mi ludzie opowiadają, że to całe prawdziwe życie w Polsce
                ukazane, dwie strony medalu. Tak jest, moge potwierdzić, a w zimie znajdzie sie
                jakies mieszkanie w którym taka ławeczka się znajduje. Ludzie piją, niestety.
            • rita100 Re: Podejdz´ no do puota na Ranczo 09.06.07, 22:45
              Nie , nie oglądam, bo w tym czasie jestem na Forum, ale słyszałam , że wspaniała
              komedia, a ta ławeczka pod sklepem jest najbardziej popularna. Aktorzy grają
              wysmienicie, musze kiedyś oglądnąć.
              • rita100 Re: Podejdz´ no do puota jak i ja podchodze... 05.08.07, 19:22
                Sami swoi :
                Słyszała? Naszemu sąsiadowi ogiera ukradli. A taki był ładny amerykancki, szkłoda!
                Gdzie ja takie garnki znajdę? Nowiuśki koszule!

A tu Laband je odnalazł ;))))) Na prawdę bohaterski wyczyn;)))
                schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=484&pos=125
                • rita100 Re: Lubomierz - muzeum Karguli 05.08.07, 19:27
                  schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=484&pos=124
                  Ale niespodzianka, Laband był w Lubomierzu w tym słynnym muzeum. Nawet nie
                  wiedziałam, ze takie jest.

A teraz? -Teraz to przyjdzie dziadek i będzie naprawiał radio
                  schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=484&pos=129
                  • rita100 Re: Lubomierz - muzeum Karguli 05.08.07, 19:35
                    schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=484&pos=126
                    "Ty taka uważajaca jak milicjant. Lożko to nie motocykl - nikt nie zginie"
                    • ballest Re: Lubomierz - muzeum Karguli 05.08.07, 19:38
                      Rita Kargule, typowe Gorole, zawsze swada;)
                      • rita100 Re: Lubomierz - muzeum Karguli 05.08.07, 19:42
                        ballest napisał:

> Rita Kargule, typowe Gorole, zawsze swada;)

Ale ile ludzi ten film ubawił
                    • rita100 Re: Lubomierz - muzeum Karguli 05.08.07, 19:40
                      "- Wicia! Sto razy mówił, że masz nienawidzić całe to Kargulowe plemię.
                      - Ale ja tak patrząc nienawiść w sobie potęguje. Jak sie napatrzę i w nocy sie
                      przyśni, to jej tak nienawidzę, że strach."
                      schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=484&pos=128
                      "A na całe kargulowe plemię i pole spuść, Dobry Panie, wszystkie plagi egipskie!
                      Tylko sie nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów kargulowych nie doświadczaj, bo my
                      sie swojej miedzy trzymamy."

;)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka