ballest 23.06.07, 14:33 Teraz jest mozliwosc wystapienia z UE, bo przedtem ja nie bylo? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olandi1 Re: Najwazniejsza uchwala szczytu! 23.06.07, 14:36 Mom nadzieja, że Poloki z tego skorzystajom Odpowiedz Link
ballest Re: Najwazniejsza uchwala szczytu! 23.06.07, 14:55 Polok ci abo nie wystapi, on sie chwoli, ze je Zebrokiem Europy. Odpowiedz Link
999s Re: Najwazniejsza uchwala szczytu! 23.06.07, 14:58 oby stało sięzadość Twojemu rzyczeniu. Najlepsze jest to, że wraz z Polską od Europy odpłynie r-ż śląski Mordor :)))))))))))))))) Odpowiedz Link
ballest Re: Najwazniejsza uchwala szczytu! 23.06.07, 15:04 "Natomiast dla Polski, a już szczególnie dla Polski braci Kaczyńskich, UE jest raczej instytucją powołaną do zadośćuczynienia za krzywdy, jakie w ciągu minionych stuleci zostały wyrządzone temu krajowi przez innych Europejczyków – w pierwszej linii bezsprzecznie przez Niemców. W Warszawie ochoczo eksponuje się prawa przysługujące z tytułu unijnego członkostwa, w skrajnym przypadku chodzi tu prawo weta, ale już o wiele mniejszą wagę przywiązuje się do wynikających z tego samego tytułu obowiązków. W Polsce chętnie zgarniają to, co Unia ma do zaoferowania ze swoich środków finansowych, za to wiją się jak piskorze, gdy tylko trzeba cokolwiek dołożyć do wspólnej kasy – nawet gdyby miała to być tylko waluta ideowo-polityczna. Perspektywy spojrzenia na tę samą instytucję, aczkolwiek przeciwstawne, pozostają ze sobą w bezpośrednim związku. Po ustaniu konfrontacji na linii Wschód-Zachód właśnie rządy Kohla i Schrödera walnie przyczyniły się zrozumienia idei Unii w Polsce. W tej kwestii nie można im niczego zarzucić. Od Niemiec słusznie bowiem oczekiwano spełnienia tego szczególnego historycznego zobowiązania, które polegało na utorowaniu Polsce drogi wiodącej do Unii. Stąd też polskie doświadczenia z poprzednimi rządami niemieckimi aż po obecną erę Angeli Merkel można streścić w taki sposób: w ostatecznym rachunku zawsze coś urwiemy, tak jak ostatnim razem w 2005 roku urwaliśmy ładną sumkę, którą nowa pani kanclerz okupiła swój pierwszy sukces na niwie polityki zagranicznej." Cwaniaki Poloki, tylko teraz juz ostatni Europejczyk, tych dzikusow ze Wschodu poznou i bydom duzo ostrozniejsi. wiadomosci.onet.pl/1418916,2678,1,1,kioskart.html Odpowiedz Link
999s Re: Najwazniejsza uchwala szczytu! 24.06.07, 11:06 Teraz jak już są w unii to mogą tych "dzikusów cmoknąć w pompkę, po czym wstać, wyjść spod stołu, otrzeć usta chusteczką usiąść i próbować się dogadać :))) Odpowiedz Link
ballest Re: Najwazniejsza uchwala szczytu! 24.06.07, 11:10 Polskie posuy i tak uchodza za prymitywnych pieniaczy. Podobno takich dzikusow jeszcze w Brukseli nie widziano. Odpowiedz Link
999s Re: Najwazniejsza uchwala szczytu! 24.06.07, 17:28 widać ci z Brukseli mało w życiu widzieli. Teraz maja ockazję się napatrzeć :))) Odpowiedz Link
ballest Re: Najwazniejsza uchwala szczytu! 24.06.07, 23:09 999s napisał: > widać ci z Brukseli mało w życiu widzieli. Teraz maja ockazję się napatrzeć :)) Tukej ci dowom 100% recht! Odpowiedz Link
stix Polska wystąpi z UE. 23.06.07, 15:41 I wprowadzi dla Niemców zakaz kupowania ziemi i nieruchomości w Polsce. Odpowiedz Link
999s Re: Polska wystąpi z UE. 25.06.07, 18:28 A ty kim jesteś aby mówic co akurat Polska ma zrobić? Krągłe zero, nadmuchane nic :))))))))))) Odpowiedz Link
ballest Re: Polska wystąpi z UE. 25.06.07, 19:38 oj, zaczynasz osobiste wycieczki, strugaj lepiej Twoje koniki, to sie przyczynisz do rozwoju Twej ojczyzny i byc moze przestanie byc kiedys Zebrakiem EUROPY! Odpowiedz Link
ballest Re: Polska wystąpi z UE. 26.06.07, 06:56 Tusk mou recht: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4252355.html Odpowiedz Link
ballest Re: Polska wystąpi z UE. 26.06.07, 15:36 Twoja Ojczyzna jest w Polsce, a nie na Slonsku, Prusach czy Pomorzu! Odpowiedz Link
999s Re: Polska wystąpi z UE. 26.06.07, 16:19 Tak w życiu ułozyło (przyjkro dla ciebie), że częściami składowymi mojej ojczyzny (.in.)jest Śląsk, Pomorze, czy Warmia i Mazury (własnie Warmia i Mazury a nie niestniejące Prusy). Odpowiedz Link
olandi1 Re: Polska wystąpi z UE. 26.06.07, 19:14 999s napisał: > Tak w życiu ułozyło (przyjkro dla ciebie), że częściami składowymi mojej > ojczyzny (.in.)jest Śląsk, Pomorze, czy Warmia i Mazury (własnie Warmia i Mazur > y > a nie niestniejące Prusy). Kiere zostały zasrane przez takich jak TY!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
rita100 Re: Polska wystąpi z UE. 26.06.07, 19:31 olandi1 napisał: > 999s napisał: > > > Tak w życiu ułozyło (przyjkro dla ciebie), że częściami składowymi mojej > > ojczyzny (.in.)jest Śląsk, Pomorze, czy Warmia i Mazury (własnie Warmia i > Mazur > > y > > a nie niestniejące Prusy). > > Kiere zostały zasrane przez takich jak TY!!!!!!!!!!!!!!! I takich jak ja !!!!!!!!! Odpowiedz Link
olandi1 Re: Polska wystąpi z UE. 26.06.07, 20:40 rita100 napisała: > olandi1 napisał: > > > 999s napisał: > > > > > Tak w życiu ułozyło (przyjkro dla ciebie), że częściami składowymi > mojej > > > ojczyzny (.in.)jest Śląsk, Pomorze, czy Warmia i Mazury (własnie Wa > rmia i > > Mazur > > > y > > > a nie niestniejące Prusy). > > > > Kiere zostały zasrane przez takich jak TY!!!!!!!!!!!!!!! > > I takich jak ja !!!!!!!!! Rita, nie Ciebie mam na myśli Odpowiedz Link
999s Re: Polska wystąpi z UE. 07.07.07, 04:32 Nie uważam żebym cokolwiek zasrywał. Ale jeśli tak uważasz to mimo wszystko jest mi bardzo miło. Gruess. Odpowiedz Link
ballest Re: Polska wystąpi z UE. 07.07.07, 08:27 No prosze, za to trzeba 999sa pochwolic, to je pierwszy Polok co se przyznou! Odpowiedz Link
999s Re: Polska wystąpi z UE. 08.07.07, 02:45 przyznać to ja mogę, żeś jest pan inteligentny jak pęk słomy. Odpowiedz Link
ballest Re: Polska wystąpi z UE. 08.07.07, 10:43 Widzisz 999s te peki slomy caly czas robiyli na na Polska, bo polskie inteligenciki to po prostu nierobole co nic nie potrafia. A teraz poprosze naszego Inteligencika, zeby mi wymienil jeden jedyny produkt polski ktory jest bezkonkurencyjny na rynkach swiatowych. Moze 999s cos fantastycznego wymyslil. Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Polska wystąpi z UE. 23.06.07, 15:50 stix napisał: > I wprowadzi dla Niemców zakaz kupowania ziemi i nieruchomości w Polsce. noo i dobrze, pszeca to gupota coby swoje ziymie i nieruchomości kupowac´... Odpowiedz Link
gryfny Re: Polska wystąpi z UE. 23.06.07, 16:20 ta zabawa je grozno,Angela wyklupala kaczy kuper,to musi sie nie podobac forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=64714823 ta haja,jeszcze kaczki nie daruja Odpowiedz Link
olandi1 Re: Polska wystąpi z UE. 23.06.07, 19:17 Kaczki muszom teroz pysk czimać, bo mogom być przez KGB odstrzelone abo łotrute. Odpowiedz Link
999s Re: Polska wystąpi z UE. 26.06.07, 21:03 hanys_hans napisał: > > noo i dobrze, pszeca to gupota coby swoje ziymie i nieruchomości kupowac´... > Mimo się z pańską ocena sytuacji zgodzić nie mogę chylę czoła przed zręczną ripostą . Odpowiedz Link
oppelner_os Re: Polska wystąpi z UE. 08.07.07, 02:58 Richtig! Jak Polacy chca cos sprzedac, to niech to kupia najpierw od prawdziwych wlascicieli. Moim zdaniem Polska powinna jak najszybciej wystapic z Unii, bo do niej zupelnie nie pasuje. Azja nigdy nie bedzie Europa! Glück auf:) Oppelner Odpowiedz Link
oppelner_os Re: Najwazniejsza uchwala szczytu! 24.06.07, 22:58 Polska powinna skorzystac z tej mozliwosci. Odpowiedz Link