socer-schlesier 29.09.07, 22:20 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4532533.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hanys_hans Re: Wladek Bartoszewski. 29.09.07, 22:40 socer-schlesier napisał: > wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4532533.html dobrze godo... Odpowiedz Link
rita100 Re: Wladek Bartoszewski. 29.09.07, 22:42 Myślałam, ze Bartoszewski nie da się wmanipulować w dzisiejsza politykę, a jednak..... szkoda Odpowiedz Link
ballest Re: Wladek Bartoszewski. 29.09.07, 22:49 Rita, ja PiS tylko za jedno chwalilem za walke z korupcja,ale jak sama zauwazylas, wlasnie w tej dziedzinie sie nic nie poprawilo i Polska dalej jest na 61 miejscu, wiec sie pytam, co PiS robi, co, bo na razie tylko Problemy, a jak wiesz co poprawil, to napisz nam, bo my naprawde nie wiemy! Wolac, my sie nie klaniamy nikomu, znaczy tylko o arogancji polskich nacjonalistycznych idiotow, bo Hitler wlasnie tak samo zaczal, tysz krzyczal, "MY SIE NIE KLANIAMY DO PASA" Czy Polacy robia to co Niemcy w latach 30'? Odpowiedz Link
rita100 Re: Wladek Bartoszewski. 29.09.07, 23:04 Nie bójcie się, niedługo będą nowe wybory, bo i tak nikt z nikim się nie dogada w tym Sejmie. Odpowiedz Link
ballest Re: Wladek Bartoszewski. 29.09.07, 23:19 Co chcesz pedziec, ze Bismarck recht miou twierdzac: "chcesz Polaka ukarac, dej mu wolnosc" Jedyne szczescie, ze Polok bedac w UE juz wolnosci nie mou, bo prawo UE jest wyzsze od polskiego! TU POLOKI NIBY WYGRALI! Odpowiedz Link
rita100 Re: Wladek Bartoszewski. 29.09.07, 23:27 Wydaje mi sie, ze mamy zła ordynacje wyborczą i rokład miejsc w Sejmie. Odpowiedz Link
ballest Re: Wladek Bartoszewski. 29.09.07, 23:32 Rita, wy rzadzic nie umiycie i to je wszystko! Bismarck recht miou! Oddejcie dobrowolnie swoja panstwowosc w rynce Brukseli i koniec! Odpowiedz Link
ballest Re: Wladek Bartoszewski. 30.09.07, 10:25 Wczraj w nocy ogladalem na TVP3 dyskusje na temat prezencji Polski w Brukseli. Wszyscy uczestnicy dyskusji wypowiedzieli sie, ze Polska jest dzisiaj marginesem UE i jako jedyny kraj UE nie wspolpracuje z pozostalymi krajami UE. Jako jedyny kraj ma wiec problemy z Bruksela. Dyskutanci sie otwarcie wypowiedzieli, ze z Polska sie juz w UE nikt nie liczy i na glos Polski nikt nie slucha. UE pojdzie swoja MARSZROUTA, czy se Polokom podobou czy niy. Odpowiedz Link
socer-schlesier Re: Wladek Bartoszewski. 30.09.07, 10:37 Jeszcze jak by ich finansowac przestali to nie dlugo doczekali bysy sie IV rozbioru Polski. Odpowiedz Link
ballest Re: Wladek Bartoszewski. 30.09.07, 10:43 Tylko UE uratowala Polska przed Bankructwem, bo bez UE Polska by juz downo na zopasta przyszua. Odpowiedz Link
tbb1 Re: Wladek Bartoszewski to pajac. 30.09.07, 19:54 UE korumpując polskich polityków stanowiskami w Brukseli zapewniła sobie w Polsce rynek zbytu, dla swoich szitowskich towarów. Od lat 90-tych dzięki odpowiednio ustawionym cłom nie opłacało się do Polski importować innych samochodów niż europejskie (samochody sprzedawane w Polsce japońskich marek pochodziły z europejskich fabryk), to samo dotyczy przetworów rolnych, owoców, itd. Dzięki temu EU miała co roku od 15 do 20 mld. eu nadwyżki w handlu z Polską, w konsekwencji Polska miała 2 mln. bezrobotnych a w EU, zwłaszcza w Niemczech 1 mln. ludzi miało prace. Co do Bartoszewskiego to gość ten z przepraszania Niemców uczynił sobie dochodowe zajęcie, właściwie bez przerwy przesiadywał na sympozjach i konferencjach organizowanych i opłacanych przez niemieckie uniwersytety i instytuty, więc trudno go podejrzewać o jakąkolwiek bezstronność. Odpowiedz Link
gryfny Re: Wladek Bartoszewski. 30.09.07, 12:57 Tja,nie znosza krytyki pisuary!a ton wypowiedzi je zastanawiajacy Czym to sie moze skonczyc jak przerombia,strach pomyslec. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=69757698 Odpowiedz Link
ballest Re: Wladek Bartoszewski. 30.09.07, 13:04 To jest polska "kultura" wyborcza, nic wiecej! Odpowiedz Link
gryfny Re: Wladek Bartoszewski. 30.09.07, 13:16 ballest napisał: > To jest polska "kultura" wyborcza, nic wiecej! ze kultura tego nie mieszej Odpowiedz Link
rita100 Re: Wladek Bartoszewski. 30.09.07, 20:03 "Dla mnie Bartoszewski dziś pokazał totalne chamstwo i głupotę.." Szkoda, ze nie poszedł na emeryturę. Dla mnie był autorytetem , a po tej wypowiedzi, mam wątpliwości, czy tak powinien wyglądać dialog, o którym pan Bartoszewski często pisał w książkach. No ale pisać wszystko można, po czynach widać klasę człowieka. Nie powinien się mieszać w walkę wyborczą i stawać po jakiejś stronie. Odpowiedz Link