ballest 09.02.08, 20:42 momy maly fajer i bydom jutro Szpecle, Chinszczyzna, poledwiczki, ryz, kartofle i kartofel salat no i slonskie wurszty, moze cos knipsnam! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szwager_z_laband Re: Jutro beda Spätzle 09.02.08, 21:07 no to jo juz sie raduja! :)) a som je bydziesz robiou?? Odpowiedz Link
ballest Re: Jutro beda Spätzle 09.02.08, 21:14 Laband jak bych miou som robic, to bych se nie zyniou;) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Jutro beda Spätzle 09.02.08, 21:26 czymu, my dzisiej tysz oba piykli:) ale jak Twoja to bydzie robic to i tak czekom ze jeszcze wiynkszom ciekawosciom na fotoreportarz! :) Odpowiedz Link
szmiejka Re: Jutro beda Spätzle 09.02.08, 21:33 Chwalipięta. U mnie będzie zalewajka i sodzioki. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Jutro beda Spätzle 09.02.08, 21:37 czymu chwalipiynta? ZALYWAJKA! - niychca byc niygrzeczny, ale na ta zalywajka to bych sie zaro zaprosiou kebych tam bou we Glywicach tera Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Jutro beda Spätzle 09.02.08, 21:52 niyma sprawy, znom sie tam trocha - Konske, Skarzysko-Kamienna, Soltykow, Stomporkow, wolka Plebanska, Nieklan, Odrowonz, co z tego znosz? Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Jutro beda Spätzle 09.02.08, 22:09 www.nawidelcu.pl/Articles/exeSingle/?id=843 Odpowiedz Link
ballest Re: Jutro beda Spätzle 09.02.08, 22:23 Dzisiaj bardzo trudno znaleźć oryginalny przepis na prawdziwą, kielecką zalewajkę - przez dziesiątki lat ulegał on różnym modyfikacjom; podstawowy przepis migrował wraz z przemieszczającymi się za chlebem i pracą i w zależności od regionu, wzbogacał się o miejscowe dodatki. Są regiony, gdzie dodaje się do niej czosnek, smażoną cebulę i kiełbasę, majeranek, czy też gotowane jajka .." To chnet taki nasz zur, yno ze nie kiszonou;) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Jutro beda Spätzle 11.02.08, 12:09 podobny ino wiyncyj biouy - no i tysz sie go kisi ino ze ze monki i krocyj! Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Jutro beda Spätzle 09.02.08, 21:58 to juz gwaranzuje prawdziwo zalywajka, tako jak lubia:) a dowosz do niyj tysz grziby betki, i szpyrka roztopiono i jajko? wiysz co, nojlepiyj dej sam couki przepis Odpowiedz Link
annak12 Re: Jutro beda Spätzle 11.02.08, 09:41 wow!cisza!niepodobne,mono coś ...niestrawnygo:) Odpowiedz Link
ballest Re: Jutro beda Spätzle 11.02.08, 10:28 Tylko nie mondrowac;) schlesien.nwgw.de/foto/thumbnails.php?album=605 Odpowiedz Link
annak12 Re: Jutro beda Spätzle 11.02.08, 10:33 tja,...resztki to dlo nos! schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=605&pos=2 Odpowiedz Link
ballest Re: Jutro beda Spätzle 11.02.08, 12:29 tu som Spätzle schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=605&pos=2 wyglondajom jak nudle. Kartoffelsalat robi zona bez majonezu, za to ze szpyrkami;) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Jutro beda Spätzle 11.02.08, 12:35 take elegance? :) wzyciu bych niypoznou:) ze mojonezym my robiymy tyn kartofelzalat kaj je i jako i roztomaoite jarzyny, a tyn ze szpyrkami i cebulom i kiszonym(abo kwasnym) ogorkym robiymy ze octym - PYCHHA! niymosz jakegos inkszego ujyncia tych szpeclow? Odpowiedz Link
ballest Re: Jutro beda Spätzle 11.02.08, 17:46 ja mom, prawie uech zrobiou, ale tera juz som wczorajsze;) schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=605&pos=3 Odpowiedz Link
szmiejka Re: Jutro beda Spätzle 11.02.08, 17:49 Widze, że to jest z mięsem. To ja nie lubię. Odpowiedz Link
szmiejka Re: Jutro beda Spätzle 12.02.08, 15:19 jam ale rzadko. Właściwie jem tylko kurczaka pieczonego i kotlet mielony no i ryby. Np. schabowego nie lubie. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Jutro beda Spätzle 13.02.08, 06:10 tos Ty ale je maszkytno jak idzie o jedzynie:) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Jutro beda Spätzle 13.02.08, 06:13 no to mogesz zrobic taki szauot ze obranych pelkartofli, ale ze cebulom, trocha posiekanom zielonom pietruszkom, i zamiast szpyrek to mogesz dac trocha majonezu i posiekany blank fajnie czosnek - to je tysz pycha = jak my to zrobiymy to goscie zowdy najprzod to wszysko zjedzom:) idzie tysz zrobic taki kartofezalat ze harynkoma, to tysz je stary slonski przepis! Odpowiedz Link
ballest Re: Jutro beda Spätzle 14.02.08, 20:34 ja, Laband z Harynkomy tasz znomy tyn przepis! Odpowiedz Link
annak12 Re: Jutro beda Spätzle 11.02.08, 12:54 ale jaja,joł Spätzle se przetłumaczoła-szpajza:)hehehe,jak to idzie se szjsnoć:) Odpowiedz Link
szmiejka Re: Jutro beda Spätzle 11.02.08, 17:07 Mogłabym prosić o przepis na sałatkę ziemniaczaną:)? Odpowiedz Link
ballest Re: Jutro beda Spätzle 11.02.08, 17:36 Szmiejka przepis na salatka jakou moja zona robi. Pocwiartkujesz cebula, pocwiartkujesz wczesniej ugotowane kartofle, pocwiartkujesz kiszone slone ogorki, z wedzonego Dörfleischu, czytej boczku zrobisz se szpyrka to wszystko wymieszosz i dodosz trocha wody z tych kiszonych ogorkow, przyprawisz octem pieprzem i solom. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Jutro beda Spätzle 12.02.08, 13:21 kartofle muszom byc warzone we mantlach i dopiyro przed kroniym sie je obiyro! ps tera widza te szoecle:) som to wuasnyj roboty? Odpowiedz Link
ballest Re: Jutro beda Spätzle 12.02.08, 13:25 Ja, Kartofle som warzone nie uostrugane, a szpacle som kupione. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Jutro beda Spätzle 13.02.08, 06:09 no to jeszcze byda ciekawski - kto warzou po chinsku - Ty? ;) Odpowiedz Link
ballest Re: Jutro beda Spätzle 14.02.08, 20:32 szwager_z_laband napisał: > no to jeszcze byda ciekawski - kto warzou po chinsku - Ty? > > ;) Ja jou warzou, ale zatrudniom zawsze 2 pomocnikow, co wszystko robiom a jou yno do woka wkuodom;) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Jutro beda Spätzle 15.02.08, 11:22 jo tysz lubia miec pomocnikow, inooni tego niy lubiom:) Odpowiedz Link
ballest Re: Jutro beda Spätzle 15.02.08, 12:45 U mnie musza lubiec, bo inaczy se sporknam;) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Jutro beda Spätzle 15.02.08, 12:51 modo rozumia, ale zeby i Twoja?:)) ;) Odpowiedz Link
petronel.kozlowski Re: Jutro beda Spätzle 14.02.08, 20:16 tylko zebys sraczki nie dostal po takiej mieszance. ja to jem z kulturom np: poniedzialek - kuchnia azjatycka wtorek - kuchnia niemiecka sroda - kuchnia slasko, niemiecka czwartek - kuchnia wloska piatek - kuchnia hiszpanska sobota - kuchnia slaska niedziela - kuchnia, slasko-niemiecka. i wszystko sie w brzuszku ladnie uklada. to cos ty napisal to pomyje. Odpowiedz Link