viviene 07.10.21, 10:45 Może wciąż tupać czy w końcu go kopytka zabolą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tezx Re: Czy baranek.. 07.10.21, 18:52 To zależy na czym stoi.....;D Baranek to szerokie określenie...DDD Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 09.10.21, 15:05 Może skończyć się zezowatym szczęściem..DDD Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 12.10.21, 11:36 Hahaha i bez tego szczęścia zeza można mieć:) Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 13.10.21, 11:17 A to na pewno:) Poetycko nazwane rzeczy zwykle nabierają zupełnie innych barw:) Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 13.10.21, 19:26 :) Ponawiam prośbę o trzymanie..no wie Pan.. Na ile optymistycznie dowiem się jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 13.10.21, 19:51 Oki trzymam..DD Ja dzisiaj byłem "poniewierany " przez medyków...wyróżnili mnie kontrastem...;p a wieści mają być za 2 tygodnie..;p Cóż najpierw poczekamy a potem zobaczymy...;D Powodzenia życzę.D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 13.10.21, 19:59 Dwa tygodnie? Bardzo szybko, ja czekałam pięć i pół tygodnia. Mam nadzieję,że będzie dobrze:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 14.10.21, 10:22 Widocznie u mnie mają wystarczającą ilość personelu władnego te sprawy opanować w miarę szybko. Pozostaje teraz cieszyć się życiem dopóki człowiek żyje w błogim przekonaniu ,że jest zdrowy..bo jedna diagnoza potrafi zrujnować w jednej chwili wszystko...;p Więc jedynie pozostaje wnieść toast ... za zdrowie pań.....;D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 14.10.21, 17:40 Być może.. No właśnie jestem po diagnozie Heh.. gdybym mogła się napić ale nie mogę. Klops. :) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 14.10.21, 18:27 Toast był teoretyczny...ja też nie piję, nie palę...chyba umrę bez powodu..DD Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 15.10.21, 12:20 Czyli trzeba chyba zrewidować tryb życia i wprowadzić stosowne poprawki..:D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 15.10.21, 19:53 Pan da spokój, czyż pewnych rzeczy nie da się już poprawić..czy wszystko można? Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 16.10.21, 04:00 Temat rzeka....ale eksperymentowanie to rzecz ciekawa...D Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 16.10.21, 04:02 Zapomniałem ....miłego dnia życzę..;D Ja dzisiaj zerwałem się o wczesnym poranku, ale to tzw. przyjemność nakazana jak kiedyś mawiał klasyk..D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 16.10.21, 14:38 Wzajemnie Panie:) Tak zaczęłam dzień od eksperymentu , rezultat jeszcze widoczny nie jest:) Że też Pan poddaje się nakazom:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 16.10.21, 16:08 Nie poddaję się nakazom, ale zacytowałem klasyka z czasów wojska. On np cotygodniowe chodzenie na prawie te same filmy nazywał przyjemnością nakazaną..D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 16.10.21, 17:23 Dla mnie o czwartej nad ranem też by było - nakazane:)) Ale kiedyś to była normalka,choć właściwie też nakazaną, bo jak mus to mus a przyjemność, no też chyba była:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 17.10.21, 05:24 Właśnie, z biegiem lat i rzeki preferencje ,oceny i punkt widzenia się zmieniają..i niestety trzeba się do tego dostosować..;D Jak mawiał inny klasyk...mniej szaleć, bliżej Fogga się trzymać....DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 19.10.21, 09:16 W ogóle trzeba się trzymać. Pytanie czego najlepiej?:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 19.10.21, 10:04 I to jest istotne pytanie...czego, kogo i jak w ogóle..D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 19.10.21, 22:31 Byle nie za dużo tych braków bo może zrobić się nieznośnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 20.10.21, 08:36 Najlepiej jak nic nie brakuje...ale cóż telepatią tego się nie załatwi..D Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 20.10.21, 11:49 Zdania uczonych w tym temacie są podzielone....Można wierzyć lub nie- każda wersja jest dobra..DDD Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 20.10.21, 14:19 Ciekawe dlaczego? Tak długo i nikt do tego nie doszedł.. Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 20.10.21, 19:54 Nie jest to prosta sprawa. Najprawdopodobniej udokumentowane jest za mało przypadków aby ocenić tę sprawę..;p Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 21.10.21, 12:28 Gdyby była prosta to byłaby szansa? E...może nikt tego nie bada na poważnie. Nie wiem,chyba uda się jakoś sprawdzić czy ktoś się zajmuje takimi badaniami.. Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 21.10.21, 13:53 Muszę sprawdzić, czy w tym kierunku kiedyś badania prowadził Tesla...Może do jakichś ustaleń dotrzemy...D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 21.10.21, 20:20 Ale dlaczego Tesla...czy ja czegoś nie łapię?:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 22.10.21, 02:28 Tesla(genialny wynalazca z początku XX w.) kombinował w kierunku wynalezienia maszyny do odczytywania mentalnych obrazów i myśli. Ponadto przemyślał problem telepatii w snach ..ect ect.. Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 22.10.21, 12:30 Tego nie wiedziałam,może aż tak się nie zagłębiałem:) Kombinował coś z prądem ze swoim ówczesnym koleżka choc wiem ,że niejednokrotnie spójni w swych poczynaniach nie byli:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 22.10.21, 15:34 Zgadza się, Tesla przechodził różne koleje losu, dobre i bankructwo też. Wydaje mi się ,że ze swoją wiedzą i możliwościami urodził się i żył w nieodpowiedniej epoce. Pomysły jego które obecnie są wykorzystywane, w owym czasie traktowane były jako dziwactwa. A szkoda....dzisiaj bylibyśmy dalej w temacie zaawansowania technicznego.. Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 22.10.21, 15:58 Wybitnie niedopasowany w czasie i być może na tym jego geniusz polegał.:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 22.10.21, 16:01 Inaczej bym to określił.. nie dlatego był geniuszem ze niewielu go rozumiało ,ale dlatego ze wielkim myślicielem był..D Wyprzedzał czas obecny ówcześnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 22.10.21, 16:03 Źle się wyraziłam ale to samo miałam na myśli:) Choć właściwie to ja nie myślę:) czasem uda mi się trafić po prostu:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 22.10.21, 18:30 To mnie Pani podbudowałaś na tzw. duchu...;D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 22.10.21, 18:56 No patrz Panie, i to wielkie prawdopodobieństwo jest:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 23.10.21, 09:20 Oczywiście, zdarzyć może się wszystko. Problem w tym ,że nie wiadomo co i kiedy...D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 23.10.21, 20:26 Może i lepiej,po co się bym miała np bać na zapas:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 23.10.21, 20:37 Czyli poza na "nieświadoma swego losu.. wygrywa..."..D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 25.10.21, 15:28 Tak Panie. Czekam na poważną decyzje ale zanim przyjdzie ja już zdecydowałam:) Za dużego wyboru nie było jednak coś z tym fantem zrobić trzeba,:) Też nie lubię ryzykować, cóż trudno:) Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 26.10.21, 18:18 Dobrze,ale nigdy nie wiadomo,który jest właściwy:) W tym cały ambaras, choć te źle z biegiem czasu mogą okazać się właściwe, jak zwykle czas pokaże:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 26.10.21, 18:45 Bardzo słuszna uwaga. Każdy wybór niesie z sobą jakieś ryzyko, innych opcji nie ma..D Ale jak życie poucza - do odważnych swiat należy..DD Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 26.10.21, 19:35 E tam z tą odwaga też różnie bywa,wydaje nam się,że jesteśmy odważni a w niektórych sprawach ważnych lub mniej po prostu brakuje nam jej,taka natura człowieka,że błądzi,kluczy,zastanawia się ,czasem zupełnie niepotrzebnie:) cóż.. Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 27.10.21, 09:44 Oczywiście, nawet ucieczkę z pola walki można ładnie okreslić - jako wycofanie się na z góry upatrzone pozycje..DDD Kazda sytuacja jest inna i wymaga innej oceny i decyzji..A człowiek to maszyna skomplikowana..D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 27.10.21, 13:24 Dobrze Panie, to ja szukam tej pozycji, jeszcze nie upatrzylam:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 27.10.21, 15:24 Powiadają, że najlepsza jest wygodna.. no można dołozyć satysfakcję z decyzji..DDD A w mądrościach ludowych coś tam jest do wykorzystania.....D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 27.10.21, 18:01 Wygodna i coś trzeba wykorzystać, wszystko wiem wszystko:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 27.10.21, 18:37 To już zależy od inwencji własnej, pomysłowości i polotu..DDD Mozliwości jest do liku a może i więcej..D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 27.10.21, 22:26 Trzeba się wykazać ale dla samego siebie:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 28.10.21, 08:39 Ogólnie można to tak ująć, chociaż lepiej jest szerzej spojrzeć na problem..D Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 28.10.21, 14:43 Ech..Pani skora jak widzę do bujania w obłokach..D Chociaż sport ten mi się podoba..D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 28.10.21, 16:26 Proszę Pana zapisane jest to mojej naturze choć upadki bywają gorzkie:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 28.10.21, 17:31 a to zrozumiałe, przypadki z nieotwartymi spadochronami znane są od dawna..DD Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 28.10.21, 18:56 I bęc:) Lepiej trzymać się ziemi, byle nie za głęboko:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 28.10.21, 19:34 Oczywiście, " pod" też jest jakoś niekorzystne..D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 29.10.21, 10:14 :)) właśnie tak myślałam;) Brrr..o czy tu się mówi:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 29.10.21, 11:45 Cóż to jest tzw. oczywistość oczywista, w końcu to któryś z etapu życia. Żle się kojarzy ale istnieje.. Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 30.10.21, 15:19 Oby wszystkim jak najpóźniej ten etap się przydarzał. Nieuniknione i nic się nie poradzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 31.10.21, 02:51 Wiele rzeczy idzie na opak, jednym słowem dziwny jest ten świat...D Witam w świąteczny dzień i życzę udanego...D Zerwałem się dzisiaj w środku nocy, pewnie mnie zmobilizowało przestawianie czasu..;p Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 01.11.21, 17:11 Przyznaję,że u mnie również dziwna była ta noc:) Powodów do końca nie znam ale to nic, pewnie kiedyś same wylza przez przypadek:) Mam nadzieję,że dobrze Pan przetrwał weekend:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 01.11.21, 18:55 Tak wszystko w miarę w porządku. Zdrowie stosownie do wieku, nic dodać nic ująć...D Nigdzie z domu nie wychodziłem , dzisiaj jest to ryzykowne...;p Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 02.11.21, 17:47 Szlachetne zdrowie:) Ludzi multum ale co się dziwić...taki czas Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 02.11.21, 18:26 Niektóre sprawy załatwię później, adresaci poczekają..;D A o zdrówko niestety trzeba dbać i wykazywać tzw. czujność..DD Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 03.11.21, 15:22 Wszystko co dobre, dzisiaj załatwione...;p Mam wyniki, opis na połowę A-4. Muszę zaangazować pana Google co by zorientować się chociaż ogólnie o co mnie podejrzewają..;p Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 03.11.21, 18:24 Toż Pan narozrabial:) Zawsze można prosić o zmianę paragrafu z zabójstwa na kradzież konia:) Przynajmniej wie Pan na czym stoi:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 04.11.21, 08:05 Pewnie, w tych czasach można zmieniać podejrzenia na życzenie tego i owego. Co do meritum sprawy, powiem tak, nie jest najlepiej. Muszę z fachowcem kierującym skonsultować wszystko i zostaną myślę stosowne dalsze działania...;p Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 04.11.21, 08:34 Oby jak jaj szybciej.. wydaje mi się,że teraz ci fachowcy działają jakby w zwolnionym tempie. Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 04.11.21, 08:52 Spokojnie, umówię się z fachowcem za 2 tyg. bo jestem aktualnie po szczepieniu.. Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 04.11.21, 10:00 Systematyka i dokładność..tego trzeba pilnować..;p Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 04.11.21, 15:27 No to z tym pierwszym kłopot a bo to zawsze coś wyskoczy niby ważniejszego:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 04.11.21, 16:05 Chodzi o to zeby nie gubić terminów. Ja mam taki kajecik i mam zapisane wszystkie wizyty w każdym kolejnym miesiącu. Nic nie ujdzie mojej uwadze..zawsze stawię się o czasie we własciwym miejscu...D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 04.11.21, 16:24 Dobrze.:) Teraz tego trzeba pilnować bo niektóre terminy zwalają z nóg:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 04.11.21, 16:27 SŁusznie , nic nie mozna przeoczyć bo to się moze skończyć róznie.;p Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 04.11.21, 19:20 Albo mieć worek kasy,wtedy i termin się znajdzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 05.11.21, 03:46 Inaczej , za kasę chcą natychmiast leczyć.. ale naprawdę coraz trudniej zdecydować się na takie działanie..;p Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 05.11.21, 08:30 Tak właśnie jest. Smutna stara prawda tak było jest i będzie.. I to prawda,że każdy ma swoją cenę a nawet nie wiem czy są jeszcze tacy "(prawdziwi" to już na pewno inne pokolenie i inne priorytety.:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 05.11.21, 14:01 Eeee... myślę ,że nie ma.. Dzisiaj autorytet uważa się za anachronizm.. Byle nieuk ubliża profesorowi czy innemu wysoko wykształconemu człwiekowi . A wszystko przez stosowane róznych sztuczek, powoływanie się na jakieś rzekomo" wybitne autorytety". Naukę po prostu podeptano na rzecz guseł i zabobonów. Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 05.11.21, 19:23 Znam to trochę od podszewki, młodzież jest jaka jest , jednak śmiem twierdzić,że w większości zła robotę robią rodzice i tu jest 80% problemu. Dla mnie masakra. Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 05.11.21, 19:31 Dokonałem oceny sytuacji ogólnej...w pracy z młodzieżą nie jest znawcą, więc nie będę się wypowiadał..;D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 05.11.21, 23:59 Cóż świata nie zmienimy ale z całą pewnością świat i ludzie mogą zmienić nas..:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 06.11.21, 08:39 Ale co do samych zachowań dzisiejszej młodzieży... to oho ho.....mam dużo zastrzeżeń. Ale kijkiem rzeki nie zawrócisz...widocznie takie są obecnie trendy i mody..I nie myślę wcale zmieniać świata, bo życie poki co jest mi jeszcze miłe..DD Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 07.11.21, 12:41 I dobrze,takim sposobem ,każdy we własnym chyba lepiej się czuję,coś dla siebie trzeba mieć:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 07.11.21, 14:15 Dokładnie, swoją drogą pomykać...nie bacząc na boki..DDD Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 07.11.21, 15:48 No co to Pan mówi..boki też są ważne:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 07.11.21, 17:48 Po głębokim zastanowieniu się przyznaję Pani rację z tymi bokami..DDD Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 07.11.21, 19:28 Wprawdzie nie wiem dokładnie o co chodzi ale nie wypada się wobec damy upierać albo stawiać okoniem jak się popularnie mówi..D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 09.11.21, 13:40 Ważne ,że konsensus wypracowany a resztę się dopisze:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 09.11.21, 14:15 Legendę masz Pani na myśli? .. Owszem wszystko mozna..;D Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 10.11.21, 08:20 i słusznie, każdą ewentualność w życiu też należy rozpatrywać jako możliwą. A w bajkach też przecież jest ziarnko prawdy...D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 10.11.21, 12:34 Wszyscy mamy swoje bajki,ważne żeby dobrze się kończyły:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 10.11.21, 14:02 Wszystkie nie mogą przecież kończyć się wersją...wyszła za mąż za księcia oraz żyli długo i szczęśliwie...;D Teraz częściej bajki kończą się tezą - i chociaż mąż i żoną sypiają pod jedną kołdrą to sny mają różne...DDD Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 10.11.21, 17:03 Tak, masz rację ,to taka smutna prawda i szkoda,że tak właśnie się dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 10.11.21, 17:20 Cóż z czasem priorytety życiowe ulegają zmianom. Niekiedy trzeba stosować zasadę nie chcę ale muszę...jakoś tak było...DDD Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 10.11.21, 18:27 Osobiście nie lubię słowa muszę ale czasem wyjścia niet:) Choć tu też bym się kłóciła:) Czasy się zmieniły, nie ma przymusu jak sam Pan powiedział ale życie to życie:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 10.11.21, 19:43 Nikt nie lubi...ale takie sytuacje bywają..;D Czy jest przymus czy go nie ma to raczej rozważania teoretyczne. Życie to koryguje.;p Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 10.11.21, 20:15 I dlatego się mówi,że " życie to nie bajka' choć powinno nią być bo jest takie krótkie:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 11.11.21, 08:18 I owszem, niestety większość ludzi ma ciągle pod górkę..powiedziałbym;p Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 11.11.21, 10:31 I kulać ten głaz wciąż pod górę:) Ale nie dziś,dziś jest zbyt ładnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 12.11.21, 09:14 :) święto i po święcie. Czyli wrzucamy na normalny tor:) Pozdrawiam V. Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 12.11.21, 09:20 Oczywiście,tylko spokój może nas uratować..D Miłego dnia.;p Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 12.11.21, 15:53 Cokolwiek by to nie znaczyło, to zawsze życie prowadzi do życia po życiu....D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 12.11.21, 16:02 :)) Jak Cię trzepnę Panie:)) Życie po życiu- książka taka jest:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 12.11.21, 16:15 A to Pani odważna..gratuluję..DDD A różne księgi bywają...a czytać je najlepiej przed życiem po życiu.;p Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 12.11.21, 17:23 No przepraszam:) Księgi wciąż żywe i dobrze niech niosą naukę i radość:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 12.11.21, 18:15 Podobno to teraz się fachowo nazywa krużganek oświaty...czy tam mniej więcej tak....D Inne czasy inne piorytety..D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 13.11.21, 09:59 Tak tylko te piorytety to nie tak do końca przez inne czasy, ci na górze to przecież nie małolaty ,większość w wieku emerytalnym tylko w głowach się niektórym po przestawiało i koniecznie chcą się zapisać w karcie historii dobrych zmian wszelakich,których jesteśmy świadkami. Jak widać ,księgi choćby niektóre stały się zbyteczne.:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 13.11.21, 10:18 Tak, historia coraz bardziej się komplikuje zamiast rozjaśniać...;p Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 13.11.21, 16:55 Tylko historię tworzy człowiek i jego poczynania:) Fakt skomplikowane czasy:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 13.11.21, 17:36 Słusznie, przy zakupie ksiąg należy wykazać się dbałością o treść, inaczej nabytek stanie się nieprzydatny.;p Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 13.11.21, 18:24 A to chyba wg.zainteresowan i gustu tzw. czytelniczego:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 13.11.21, 19:45 Też, też...ale autor też jest istotny...;p Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 13.11.21, 21:27 Niedopowiedzialam :) Bardzo ważny, zresztą każdy ma swoich ulubionych jak się domyślam:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 14.11.21, 04:19 Nic nie szkodzi, chęci były co najmniej dobre,:-) Nie jestem czytelnikiem który jak przypnie się do autora to przerzuci jego cały dorobek. Ale jak zdrowie i nastrój pozwala to czytam..:-) Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 14.11.21, 10:56 A ja się staram kilka tytułów dla porównania np. Tylko czasem nie wiem co porównuje:) No tak dla zasady:) Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 14.11.21, 12:33 Wszystko dobre co się dobrze kończy i to co lubimy i dobre dla nas. Dobrze jest dobrze czuć się ze sobą samym:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 14.11.21, 14:12 Morał niezły ale nie zawsze się pojawia. A najlepiej warto być przyzwoitym.. to środek uniwersalny na każdy czas..;p Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 15.11.21, 14:56 Tylko to jest takie niemodne dziś:) Przyzwoitość znaczy się:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 15.11.21, 15:21 Niekiedy to jest nawet uznawane za wadę wręcz..;p Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 15.11.21, 15:33 Obecni mają same " zalety", z tym też trzeba się uporać i przyjąć do wiadomości :) Wady to tylko maluczcy mają:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 15.11.21, 15:46 Zawsze byli lepsi i gorsi.. zmieniają się ustroje a tzw. "zasady" pozostają nie zmienione. Najedzony głodnego nie zrozumie. Spotkałem kiedyś taką przypowiaskę. Dwóch kolegów szkolnych spotkało się po latach.. Co tam u ciebie, pyta jeden. A wszystko w porządku, skonczyłem studia, mam dobrą pracę, ożeniłem się, mam wszystko nie mogę narzekać A u ciebie pyta drugi ; Wiesz co nie najlepiej, straciłem pracę, nie mam pieniędzy, zyje mi się źle, trzy dni już nie jadłem. Pierwszy mu odpowiada - wiesz co stary ja na twoim miejscu z tym jedzeniem tak długo bym się nie wstrzymywał..... -- I tak to wyglądało, smutne jedym słowem... Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 16.11.21, 09:41 Tak, ja znałam z zaczynczeniem : "to się zmuś"(chodzi o jedzenie) Wszystko to prawda. Ciężko, się dowiedzieć ile człowieka w człowieku:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 16.11.21, 10:53 Fakt nie ma tabelek porównawczych dot....człowieczeństwa.. Powiem tak ,każdy albo prawie każdy o tym mówi, ale wielu nie za bardzo wie czym o czym mówi...Ludzie są tak podzieleni, ze wszelkie normy powoli idą do lamusa. Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 16.11.21, 15:42 Jeszcze chyba za mało, musi nastąpić jakieś zdrowe p..........nięcie,by wszystko wróciło do stanu choćby lekko normalnego:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 16.11.21, 16:33 Tak sobie myślę, że ciężko będzie wszystko z powrotem posklejać.. a raz pobudzone demony będą straszyć długo..p Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 16.11.21, 17:02 Takie są obawy,z tego co wiem większość tak myśli. Dobrze nie jest,trzeba się łudzić,żeby gorzej nie było. Pewnie to i tak nic nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 16.11.21, 17:40 A ja tam mam inne problemy..więc zajmę się swoimi sprawami..;p Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 17.11.21, 08:21 No tak. Postaram się nie przeszkadzac:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 18.11.21, 08:07 Witam. Wracam do rzeczywistości. Poki co pogoda ze słońcem ale po południu deszcz to jutra..;p Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 18.11.21, 12:22 Dzień dobry:) Dobrze. Już teraz trzeba się liczyć że zmianami:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 18.11.21, 14:14 Ano, co dzień pogoda inna, raz pada raz wieje..;D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 18.11.21, 18:22 Coś zmieniać się musi, niech natura robi swoje:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 18.11.21, 19:05 Eee...przeciwstawiać się nie zamierzam..;p Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 19.11.21, 15:34 Nawet jakby było można to nic z tego pewnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 19.11.21, 17:58 Wątek teraz jak by się zamotał... Nie wiadomo co jest lepiej postanowić..;-) Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 19.11.21, 22:28 Było chyba coś o pogodzie:/ Pewna nie jestem:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 20.11.21, 06:18 Jak się człowiek pogubi to chyba najlepiej myknąć do informacji turystycznej. Kiedyś w nieznanej miejscowości pytałem przygodnie spotkanego gościa gdzie tu znajduje się południe a o mi powiedział, że nie wie bo jest nie tutejszy...;p Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 21.11.21, 11:29 Hahahaha.. To tak jak będąc nad morzem,wczasowicze roztrząsają kupno rybki smażonej i nagle pada hasło: że będą się kierować do smażalni bliżej morza bo tam będą świeższe:)) Uśmiałam się bardzo:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 21.11.21, 15:14 Może tam lepsze chłodnie mają...DDD Tam można kupić rybkę zewsząd a najmniej z Bałtyku...DD Z ryb jadam jedynie nieliczne i to w małych ilościach. Mam dość wizyt u laryngologów..,,,jeden z nich w czasie eksperymentów prawie mnie języka pozbawił... DDD Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 22.11.21, 09:57 A tak dokładnie. Po interwencjach laryngologicznych mam skłonność do takich przypadków..;D więc unikam sposobności...;p Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 22.11.21, 11:27 To rzeczywiście trzeba unikać. Ja np.lubię ryby , też może nie wszystkie:) Kurczę, chyba blisko świąt, że tak o rybach:) Za świętami nie przepadam więc mogę je mieć zawsze,kiedy zjadam rybkę:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 22.11.21, 16:20 Właśnie, dlatego na tym obszarze stosuję tzw.wstrzemięźliwość. Rybki to tylko niekiedy poławiam amatorsko..;D Owszem na święta już karpie są przygotowywane...ale podobno ceny będą nie za bardzo przyjazne..;D Ja też kiedyś wysnułem teorię ,że odrobimy święta teraz to bedziemy mieć spokój w grudniu..ale teoria się nie przyjęła...wiec tradycyjnie będzie.DDD Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 22.11.21, 17:49 :) Bębnią o tych cenach wszędzie,fakt drożyzna jest odczuwalna:) Karpia lubię bardzo i najlepiej jednak smakuje w święta choć zdarzyło mi się jeść w czerwcu co podobno było nie małym kłopotem dla serwującego ale przyznam,smakował wyśmienicie choć inaczej przyrządzony:) Święta miną i będzie spokój:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 22.11.21, 18:17 Oczywiście,spokojnie bez zbędnego szału...D Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 23.11.21, 05:25 Nie koniecznie, nieraz tzw." zaszumienie w głowie " pomaga w rozwikłaniu trudnych nieco i skomplikowanych sytuacji..;D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 23.11.21, 14:18 Pewnie tak,podobno najlepsze pomysły wpadają wtedy gdy odpuszczamy:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 24.11.21, 09:14 Dokładnie. Newton np położył się pod jabłonką i jak jabłuszko mu spadło na głowę o odkrył prawo ciążenia, potem ułożył sobie swoje prawa(1,2,3) i stał się wiecznie sławny..DDD Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 24.11.21, 12:39 Można? - można.. Prosta recepta na sukces..a mówią ,że przez leżenie nic się nie osiągnie... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 24.11.21, 13:17 Hahaha.. Z tego wynika , że warto oddać się blogiemu lenistwu i wtedy z nieba kapie:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 24.11.21, 14:01 O...pięknie powiedziane. Człowiek zrelaksowany lepiej myśli..D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 24.11.21, 16:51 Tak. Trzeba sobie trochę luksusu zapewnić:) Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 24.11.21, 19:22 :) Myślę,że trzeba to zrealizować jak najszybciej:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 25.11.21, 15:17 Słuszna i odważna decyzja, powiedziałbym taka męska...DDD Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 25.11.21, 17:25 No, szkoda czasu:) Sam Pan podkreśla,że go tak mało:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 25.11.21, 19:37 Dokładnie tak, przekładanie pewnych spraw jest nie wskazane. Przynajmniej Pani ja ta myślę. A każdy ma własne plany..;[ Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 26.11.21, 09:33 Najpewniej:) Niech się toczy wszystko swoją obraną droga i tak będzie najlepiej:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 26.11.21, 11:37 Święte słowa.... powiem co by nikogo nie obrazić..i sobie nie zaszkodzić...DDD Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 26.11.21, 21:21 Podobno trzeba uważać na to co się mówi i nawet myśli:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 27.11.21, 09:50 Podobno te czasy miały minąć a one wracają - upiorna sprawa.;p Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 27.11.21, 13:33 Wszystko wraca jak się okazuje, nie wiem tylko czy to na plus czy minus wyjdzie. Nikt nie wie:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 27.11.21, 13:47 Sa inne mozliwości..np plus dodatni i minus ujemny..DDD Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 28.11.21, 16:02 Pewnie..samotność nie jest najlepsza..nawet w sieci..DDD Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 28.11.21, 17:54 Wszyscy jesteśmy samotni i w grupie i we dwoje a tym bardziej w sieci,tak myślę:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 28.11.21, 19:56 Można i tak przyjąć problem. Wszstko zależy od tego który ocenia swoje położenie.D Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 29.11.21, 09:00 Ano własnie.. Sprawa jest nie co skomplikowana..DDD Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 29.11.21, 12:39 Ech te komplikacje, wszędzie ich pełno:) Niech sobie idą na inne podwórko:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 29.11.21, 15:57 Czasy takie ze nikt porządku nie pilnuje..DDD Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 29.11.21, 17:21 Otóż to. Mam taki przykład z zeszłego tygodnia, ręce opadły i nie mogłam się nadziwić,że takie rzeczy się zdarzają;) Tak. Zdarzają się. Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 29.11.21, 18:20 Dzisiaj najlepiej słabo widzieć, słabo slyszeć to jest szansa na spokojne życie..;D Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 30.11.21, 12:49 I bezpieczniej...bo jak napadną to raczej mało kto kwapi się z pomocą..;p Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 30.11.21, 15:22 Jedyne na co można liczyć to na to,z cię nagrają i staniesz się aktorem dnia jednego:) Zgorzkniałe czasy:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 30.11.21, 16:30 Czyli znowu wraca opcja..zaskoczyć nieprzyjaciela ucieczką..DDD Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 01.12.21, 08:29 Myślę sobie,że gdybym była w stanie uciec daleko, gdzieś gdzie liczba osób wokół mnie spadła by do zera, nie było by to dla mnie krzywdą:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 01.12.21, 09:27 Świat jest coraz bardziej zatłoczony. trudno o takie miejsce..D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 01.12.21, 14:32 Jakbym dobrze poszukała? :) Tymczasem inne wisi nad głową:) Pożyjemy zobaczymy:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 01.12.21, 15:32 Kiedys poeta pisał..co ma wisieć nie utonie..więc chyba nie będzie najgorzej..;-) Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 01.12.21, 18:04 :) no ładnie mnie by Pan potraktował, jak nie sznurem to wodą:)) I tak coś się stać musi:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 01.12.21, 18:52 Nie było moją intencją Pani sponiewierać..proszę to potraktować jako tzw. metaforę..D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 01.12.21, 19:23 Dobrze proszę Pana:) Nawet bym Pana nie podejrzewała o takie bezeceństwo:) Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 02.12.21, 10:02 Pewności nie ma nigdy:) Dobrze, że Pan pyta:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 02.12.21, 10:10 Mawia się,że kto dużo pyta ten ma wiele odpowiedzi..;p Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 02.12.21, 14:18 Albo żadnej - wszak Pani twierdzą ,że milczenie jest złotem..D Rozumiem,że pies atakuje...ja sobie łośniej ustawiam muzyczkę i no.. problem..;p Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 02.12.21, 14:19 Znany gość pisał...Brysia mijam zaś z daleka ,bo nie lubię gdy ktoś szczeka..DDD Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 02.12.21, 14:49 I nie wszystko złoto co się świeci:) Zwierzaki, cóż począć,też muszą się wygadać:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 02.12.21, 19:34 Ale świecidełka kuszą ..;-) Zwierzaki rozmówki prowadzą podobno w wigilię..;p Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 02.12.21, 20:15 To ja jestem wyjątkiem:) Moje nie gadały, spały objedzone:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 03.12.21, 09:39 Każdy świętuje jak uważa, nic tu dziwnego.;p Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 03.12.21, 10:12 Chyba nie ma nakazów w tym temacie:) Więc się nie wychylam:) Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 03.12.21, 12:35 Tia..rano wstajesz i masz.. Zdziwienie:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 03.12.21, 19:41 Skoro Pani twierdzisz... to nie mam powodów nie wierzyć..D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 04.12.21, 10:25 No właśnie chodzi o to, żeby się nie pogubić:) Ja też nie lubię zamieszania:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 04.12.21, 11:53 Mawiąją,że najlepiej jest w mętnej wodzie..D..ale nie próbowałem tego..;D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 04.12.21, 15:58 Czasem mam wrażenie, że tak właśnie jest:) Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 04.12.21, 18:52 Ależ skąd. Nie mam żadnych zastrzeżeń:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 05.12.21, 10:45 No to cisnienie mi spadło...;D A i tak po ekscesach chorobowych mam takie niskie,że strach żyć..DD Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 05.12.21, 11:57 :) Kiedyś pewien lekarz powiedział,że z niskim można żyć, więcej ruchu, kawa, koniaczek, można się wspomóc. A z wysokim raz szlag cię trafi i już. W praktyce nie jest to takie oczywiste, kilka razy mi spadło tak,że szpital był konieczny, więc zastanawiałam się o czym gość do mnie gadał. Zależy to ,tak myślę od rodzaju schorzenia może. Przyjemne to nie było na pewno:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 05.12.21, 15:47 WYsokie ciśnienie grozi wylewem, zbyt niskie natomiast zawałem. - taki mamy wybór. Mnie cisnienie spadło po covidzie a miałem go już ochooo.. albo dawniej..D .. ..miewam niekiedy bardzo niebezpieczne wyniki. Za kilka dni odwiedzam znawczynię tematu więc moze cos pomiesza lekach. ..bo cos nie teges jest.. Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 05.12.21, 17:14 Znamy temat:) W tym temacie dobrze dobrane leki są zbawienne, choć jestem przeciw bo za dużo ich jestem zmuszona łykać:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 05.12.21, 18:47 Jak wyżej Pani...dość spory zestaw medyczny też mam...DD Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 07.12.21, 12:11 Szkoda,że nie ma jednego cudownego:) Być może jest tylko niedostępny dla ogółu.. Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 07.12.21, 19:32 Przydałby się jakiś skuteczny szaman i po kłopocie..DD Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 08.12.21, 14:38 Teraz obostrzenia są to i kłopot z szukaniem. Ale prawdę mówiąc nie bardzo wiadomo co wolno a co nie i od kiedy...wielka niewiadoma ogólnie rzecz biorąc.D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 08.12.21, 15:18 I tam... Od dawna nic nie wiadomo a może jest i gorzej:) Szaman zaś, gdzieś być musi:) Trzeba go tylko wywołać do tablicy:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 09.12.21, 06:31 Kazdy sposób który prowadzi do celu jest dobry..ogólnie , bo w szczegółach jest trochę inaczej..DD Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 09.12.21, 09:35 Dokładnie:) Byle nie po trupach Panie:) Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 09.12.21, 15:26 Tedy i owędy i tam i tu:) Wszystkie drogi prowadzą do...? :) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 09.12.21, 20:05 No własnie ..gdzie? i Tu mozna puścić wodze fantazji..DDD Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 09.12.21, 20:12 Oj można można:) No to ja już zaczynam:) Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 11.12.21, 09:42 I każdy jest dobry:) Czas oczywiście:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 11.12.21, 11:00 Oki.. to czas na pogodę. Jako odnośnik przyjąłem Kraków. Dzisiaj tem. odczywalna od - 2 st, jutro trochę zimniej. Od poludnia dzisiaj do jutra w południe snieżek moze popruszyć..Cisnienie obecnie 1012 hp i rośnie do wtorku rano..Wiatr średni, kierunek zmienny> Mogą też wystapić mgiełki..D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 11.12.21, 13:28 :)) Jestem wyżej ale Kraków lubię:) U mnie zaczyna topnieć to co wczoraj napadało. Taki leniwy dzień dziś mam, wczoraj noc zarwana to dziś snuje się jak cień:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 11.12.21, 14:08 To wg programu meteo wyżej mam do wyboru Katowice i Kielce Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 11.12.21, 14:12 ...i ŁÓdź tez. Pozniej jest tez szczegółowy wykaz miejscowości ale z uwgi na RODO i szacunek dla prywatności nie będę w szczegóły wnikał.DDD Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 11.12.21, 17:04 Hahaha ale Pan mnie rozweselił;) Z doświadczenia wiem ,że owo Rodo to " pic na wodę fotomontaż'. Katowice:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 11.12.21, 18:59 Zartuję oczywiscie z RODO..a co mam robić, wesoło musi być.. Kiedyś odbywałem służbę w wojsku nad morzem,to ze mną było tam b. wielu chłopaków ze Śląska -z Rudy Śląskiej ,Sosnowca, Katowic. W porządku ludzie, żyliśmy w zgodzie i przyjaźni..DDD Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 11.12.21, 19:15 Tak. Być może byli to jeszcze Ci prawdziwi Ślązacy bo w latach późniejszych to już tylko przyjezdni przejęli czarne królestwo Śląska:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 11.12.21, 19:42 Tu masz rację...to na pewno byli prawdziwi i rdzenni mieszkańcy tej ziemii..D To nie byli przebierancy..Teraz zresztą wszystko jest wymieszane..;p Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 11.12.21, 19:55 I nie wiem czy jest to dobrze czy źle:) Nie myślę o tym bo czasem bym musiała kilka słów za dużo powiedzieć,choć uważam się za bardzo tolerancyjną:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 12.12.21, 06:00 Własnie, szkoda nerwów i zdrowia.. tego potoku spraw nie da się zatrzymać, więc po co marnować czas,zdrowie i i siły..Kiedyś wieś była sielanką, teraz często utrapieniem.. Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 12.12.21, 10:43 Możliwe:) Ale taką tradycyjną wciąż lubię:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 12.12.21, 13:51 Jak wyżej Pani.. cisza i spokoj to lubię..D Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 12.12.21, 15:00 Teraz to ładnie się nazywa umową koalicyjną..DDD Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 13.12.21, 04:47 Oczywiście,a punktem wyjścia jest cel jaki ma być osiągnięty.Czyste wyrachowanie, opowieści o wpołczuciu dla inych w moim odczuciu są naduzywane..D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 13.12.21, 09:18 Już mówię: nie ma żadnego. A jak się widzi niektóre pokazówki to ręce opadają i wiara spada do zera:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 13.12.21, 12:35 U mnie dawno spadła i jakos nie ma powodów żeby się choć trochę podniosła.;-) Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 13.12.21, 14:22 No tak, właściwie u mnie podobnie i chyba dlatego się ukrywam, żeby nie brać na siebie tego całego klamu:) Lepiej już nie będzie a żyć trzeba:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 14.12.21, 15:22 Szkoda głowy aby walić w mur..DDD Niech się dzieje co chce..;p Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 14.12.21, 17:52 Pewnie, rzki kijkiem się nie zawróci..D szkoda na to wszystko sił i zdrowia.D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 14.12.21, 18:27 Bardzo zdrowa szkoda:) Ja dziś ustaliłam z lekarzem terminy i będzie się działo Panie:) I nie wiem czy już mam się zacząć bać ..:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 15.12.21, 08:16 Nie panikuj Pani..Mamy w rodzinie krewną z kłopotaki onkologicznymi. Wczoraj miała mieć operację, Musiała przygotować się sama- tzw. stosowne badania, testy,wyniki ect i na te eksperymenty musiała jeżdzić ok 50 km. dzien przed teminem zabiegu lekarz powiadomł ją ze zabiegu nie będzie bo mają nagły poważny przypadek. Jaki tego nie wie nikt. Finał taki ze trzeba wszystko powtarzać od nowa - czyli koszty, dojazdy, badania ect..Straszne rzeczy... A Pani życzę powodzenie i oby się nie rozmyślili...bo teraz np szpital działa a jutro jest covidowy.. Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 15.12.21, 09:45 Tak faktycznie jest. Szlag by to ...co z tymi ludźmi wyprawiają. U mnie jedynie zaraza może przeszkodzić albo,że ja nie doczekam. Termin bliski i konieczny,myślę że będzie dobrze,miesiąc odpoczynku i dalej. Nic nie poradzę,w końcu coś się ruszyło i to chyba dobra wiadomość:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 15.12.21, 13:18 Oczywiście. Poki co nie chadzaj Pani w tłumy, lepiej unikać skupisk a to jest szansa aby się uchować..D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 16.12.21, 09:24 Świetnie.:) Ja też z siebie będę jak dotrwam:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 16.12.21, 11:01 Będzie dobrze... spoko jak mawia młodzież..DDD Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 16.12.21, 13:57 Ja też tak mówię a do młodzieży nie należę, chyba? A może jednak do tej przeterminowanej:)) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 17.12.21, 12:58 Tak myślę, tym bardziej znawcy twierdzą,że kobieta zawsze jest ładna...DDD Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 17.12.21, 14:50 :) Tylko czasem wina brak:) Tak to było w tym dowcipie? Nawet nie pamiętam czy to był żart czy z piosenki jakiejs:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 17.12.21, 16:34 Dokładnie tak było...D Ale dowcip się nie zmienia...tylko wina inne są...DD Dokładnie to było raczej powiedzenie...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 17.12.21, 16:38 A no coś mi świtało:) A o facetach jest coś?:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 19.12.21, 06:06 Różne charaktery, rózne predyspozycje i rózne podejście do zycia .Nie ma regułki czy schematu. ;D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 19.12.21, 09:24 Nie ma i nie będzie. Lekarz też na recepcie nie wypisze:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 19.12.21, 12:22 Dokładnie tak..kazdy problem jest inny mimo ze jest w jakiejś konkretnej grupy np dot. serca.. lekarz powinien oceniać to indywidualnie , stosowanie bowiem rutyny moze okazać się zgubne..Ale... lekarzy jest mało, są przepracowani i przeciążeni obowiązkami, niektorzy to normalni lenie i patrzą aby tylko pacjenta wystawić za drzwi.. więc zależy wszystko od szczęścia na jakiego człowieka się trafi..D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 19.12.21, 15:37 To nie jest takie oczywiste,jak się przekonałam w ostatnim czasie:) Rozkminiam dlaczego kilku lekarzy ma zupełnie inne zdanie ( mój przypadek), i jestem zdezorientowana na maxa. Żeby chociaż dwóch gadało jednym głosem ale nie... I bądź tu mądry i pisz wiersze- jak mawiała moja mama:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 20.12.21, 15:25 Słusznie, trudny przypadek i nie wiadomo jaką decyzję podjąć. Ale poewnie jakoś problem się rozwiąże..;D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 20.12.21, 18:55 Pewnie tak będzie,:) Może znajdzie się rozwiązanie:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 21.12.21, 04:27 I też mam taką nadzieję... Chociaż niekiedy jak się cżłowiek nie wykaże odrobiną ułańskiej fantazji to daleko nie zajedzie.. Niekiedy są trudne decyzje ale trzeba zdecydować...czy rybka czy akwarium..DDD Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 21.12.21, 18:07 Na pewno masz rację. Trzeba będzie. To nieuchronne raczej:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 22.12.21, 11:38 Własnie, przysłowiowe chowanie głowy w piasek nic nie daje....no chyba ze strusiowi..DDD Pozdrawiam, udanego dnia.D Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 24.12.21, 04:38 To trzeba ruszać na Pustynię Błędowską, bo to chyba jedyna w naszym kraju..DDD Od biedy mozna skorzystać z wydm nadmorskich..DDD Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 26.12.21, 11:43 Podróże kształcą, podobno tylko wybranych:) Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 26.12.21, 20:02 Zawsze można dopasować coś do siebie:) Albo myśleć,że można:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 27.12.21, 04:13 Oczywiście, nie neguję tej opcji interpretacyjnej.D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 27.12.21, 10:26 Jakoś trzeba się ratować :) Od tego ogólnego szaleństwa:) Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 27.12.21, 18:36 Bez:) Już człowieka nie stać na panikę w pewnym wieku:)) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 28.12.21, 02:31 Bardzo głęboka myśl powiadziałbym. I oczywiście zgadzam się w całej rozciągłości.D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 28.12.21, 13:35 :)) No to fajnie:) Coś się jednak udaje:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 28.12.21, 16:48 Nie bądź Pani małej wiary..dasz radę...DD Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 28.12.21, 22:24 Określiła bym się raczej jako niepoprawna optymistka:) Tylko nie wiem na jak długo jeszcze:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 29.12.21, 16:59 W sumie też dobrze..a dla jasności do mojej opcji nie zamierzałem naginać...D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 29.12.21, 22:26 Czy to nie dziś miał Pan wizytę u znawcy? Nic się Pan nie chwali. Pozdrawiam V.:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 30.12.21, 09:02 Tak byłem. Dowiedziałem się, że problem nie jest ze tak powiem palący i wynika z prostego kalendarza..Mam wykonać doddatkowe ustalenia ( to będzie niebawem) i z tym wszystkim spotkamy się za kwartał. Finał taki ze znawca zadowolony, ja nie koniecznie.D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 30.12.21, 13:08 Ech no tak, czyli od nowa wszystkie procedury i tak w kółko, badanie,czekanie,prochy:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 30.12.21, 14:26 Cóż zrobić...jest jak jest..D Czyli czekamy... Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 30.12.21, 17:10 Czekamy:) Może się doczekamy a przy okazji przeżyjemy:)) Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 31.12.21, 08:49 Panie:) Życzę Ci zdrowia zdrowia zdrowia i jeszcze raz pieniędzy,żeby było na zdrowie:)) I codziennej radości:) A to z okazji Nowego Roku:) Pozdrawiam V . Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 31.12.21, 10:47 Pięknie dziękuję za miłe słowa. A ja Pani życzę Ci co niżej: Zdrowia,odważnych marzeń,mądrych decyzji, satysfakcji i spokoju ducha oraz pomyślności na cały nadchodzący rok 2022. Wszystkiego najlepszego :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 31.12.21, 10:55 Być może dzisiaj się już nie pojawię... nie z powodów balowania ale takich tam pomniejszych... WIęc na wszelki wypadek jeszcze raz dużo zdrowia zyczę...Popiszemy już z nowym kalendarzem i nowych okolicznościach..DDD Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 02.01.22, 10:28 Co powiedzieć? Życie jest piękne,tak czy siak:) Niech się dzieje co dziać się musi:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 02.01.22, 13:41 Słusznie, przeznaczenie to rzecz const i myślę ze zmienić nic nie mozna;D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 02.01.22, 14:56 Może i można ale to kwestia indywidualnych upodobań i wyborów:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 02.01.22, 17:40 Poniekąd tak..ale czy warto zapracowowaywać się w ciemno, bo efekty zawsze są nie do przewidzenia...D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 02.01.22, 18:27 Odpuściłam już dawno:) Nie wszystko co było ważne takie się okazało:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 02.01.22, 18:48 Tak jest często, jak się patrzy na sprawę od strony drugiej czyli po....Wtedy niekiedy dochodzi się do wniosku ze wiele działań było na wyrost i wręcz niepotrzebnych ...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 03.01.22, 09:22 I to wydaje się być takie śmieszne,w niektórych przypadkach. Do wszystkiego się dojrzewa,taka kolej rzeczy jest:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 03.01.22, 17:40 Z upływem czasu pewne rzeczy się zacierają...generalnie wygląda tak,...ze rzeczy najgorsze wyglądają jako trochę wygładzone a dobre bardziej uwypuklone. To trochę zniekształca cały obraz a tym samym ocenę byłych reakacji i przeciwdziałań..DDD Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 04.01.22, 15:41 Tak ...czas robi swoje...mawiajają znawcy tematu..DD Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 04.01.22, 16:21 Jednakowo dla wszystkich, nie ma odwołania:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 04.01.22, 16:39 Dokładnie..ale pod warunkiem ze zegary chodzą punktualnie czyli są zsynchronizowane..D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 04.01.22, 17:42 Tu warunków nie ma Panie:)) Płynie bezpowrotnie i już:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 04.01.22, 18:49 Ale chodzi o to,zeby kazdemu równo czasu ubywało..DDD A ze bepowrotnie, to jest oczywista oczywistość..DD Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 05.01.22, 10:42 Proszę Pana ależ ubywa po równo:) I temu co ma 5 lat i temu co ma 50 :) Nie ma innej możliwości:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 05.01.22, 15:24 Jako człowiek cokolwiek wychowany nie będę dalej brnął w polemikę z Panią..D I znów dama ma rację..D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 05.01.22, 16:01 Jeszcze bym miała coś do powiedzenia w temacie ale skoro Pan zarządził to tak będzie:) Jaka to ulga jak nie muszę sama o wszystkim decydować:)) doceniam:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 05.01.22, 17:25 W razie błędu wina dzieli się po równo po połowie..Sytuacja bardziej komfortowa..D Zdanie Damy trzeba honorować..D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 05.01.22, 20:06 Zgadzam się:) Wszystko dobrze a nawet lepiej:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 06.01.22, 09:36 I jak tu nie być zadowolonym. Innego wyjścia nie ma..DDD Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 06.01.22, 17:13 Nie będę polemizował z takim stwierdzeniem...D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 07.01.22, 15:59 Na to wychodzi Panie:) Nie twierdzę,że to może się zmienić..no bo wie Pan?:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 07.01.22, 16:43 Wiem Pani, i to mnie wcale nie cieszy...D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 07.01.22, 19:20 Ale powodu do zamartwiania też nie ma:) Bo ja to się czeszę byle czym,widelec,grabki i takie tam:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 08.01.22, 11:18 Oki ,niech tak będzie. Nie miałem zamiaru do niczego mobilizowac..;p Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 08.01.22, 14:54 Widocznie tak musi być,choćby na razie:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 08.01.22, 16:52 Postanowione więc trzeba to przyjąć do wiadomości..DD Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 09.01.22, 09:49 Nie wykluczone.;D Dzisiaj u mnie piękny zimowy dzień,lekki mróz,snieg i słońce..same atrakcje ;p Witam Panią.D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 09.01.22, 10:50 Dzień dobry:) Tu również aczkolwiek bez śniegu:) Ja od kawy musz zacząć bo dopiero się obudziłam:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 09.01.22, 16:06 Mnie fachowiec odstawił jeden lek, miałem manewrować pozostałymi w zależności od sytuacji. Efekt taki ,że przedtem miałem niedociśnienie, teraz walczę z nadwyżką i nie mogę tego ustabilizować..Mam kłopot. ;p Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 09.01.22, 18:26 Znam ten kłopot... To bardzo ważne żeby ustabilizować:) Wodę popijać łyczkami ,choć trochę powinno pomóc:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 09.01.22, 18:29 Mam wyniki jak wielka sinusoida...Nie wiem co się dzieje..ale działam w kierunku stabilizacji sytuacji..D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 10.01.22, 10:33 Trzeba nad tym panować na ile oczywiście można samemu a ,że to kłopotliwe to wiem. Bo tu wszystko ma wpływ. Proszę dbać o siebie:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 10.01.22, 16:33 Będzie Pani jak mówisz...wieczorem dwukrotnie posiłkowałem się medykamentem pod język...a dzisiaj jest w miarę stabilnie...;p Kontroluję sytuację..moze będzie OK. Bo gdzie tu znaleźć lekarza który byłby chętny do pomocy...DDD Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 10.01.22, 17:02 :) Trzeba się ratować:) Na skoki ciśnienia różne rzeczy mają wpływ Ważne,że lepiej:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 11.01.22, 09:24 Niby trochę stabilniej..ale do normalości jeszcze kawałek drogi.;D Dzisiaj w chwili desperacji udałem się do komercyjnego punktu badań z zrobiłem ich pakiecik szt 5. Będzie wgląd jakiś na sprawę..Do rodzinnego doktorka jest taki myk, ze nie mozna np zadzwonić dzisiaj i ustawić wizytę za ileś tam dni. Wręcz przeciwnie,trzeba dzwonić codziennie i próbować się zarejestrować na dzień bieżący bo innych opcji nie ma. Taka loteria..Ja mam dwa telefony i dzwonię z nich obu jednocześnie.. Z reguły ten sposób działa bo w jakąś lukę zawsze udaje się wcisnąć..Ale to marna pociecha...czy nie mogłoby być kiedyś coś normalnego? Chyba się nie doczekamy..;p Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 11.01.22, 10:18 Ale u mnie jest tak samo. Jak się już dodzwonie to miejsc nie ma . Chore to bardzo,a czasem tyle nerwów się straci,że nie powiem.... Staram się jak najmniej korzystać z ich usług no ale kurcze czasem trzeba,po ostatnich wydarzeniach moja wiara w ich chęci leczenia legła w gruzach,nie wiem kiedy się odbuduje. Może jak przeżyje:))) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 11.01.22, 10:35 Ja takze staram się jak najmniej uprzykrzać słuzbie zdrowia..ale są sytuacje nie cierpiące zwłoki i konieczne..;p Czarno to widzę wszystko jak piąta fala się rozgości..;p Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 11.01.22, 14:00 Już się ma dość tych fal a końca nie widać, straszą, informacji rzetelnych brak a ludzie ogłupiałi:) Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 11.01.22, 15:30 Przyjdzie się przyzwyczaić do tego wariactwa:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 11.01.22, 16:23 Tak, trzeba czoła stawić....innej opcji nie ma.D Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 12.01.22, 09:45 W końcu to tylko przysłowie...i przenośnia poetycka prawie..DDD Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 12.01.22, 11:36 No można tak rzec:) Byle wiedzieć o co biega:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 12.01.22, 18:18 Oj Pani , braku kumania nam zarzucić nie można...DDD Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 12.01.22, 18:35 I kumkania też:) Nie to żeby żaby ale coś tam coś tam;) Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 13.01.22, 13:12 :))bo gorzej być nie może więc musi być lepiej:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 13.01.22, 13:26 aaa...czyli sprawy osiągnęły stadium minimum....to i teraz tylko moze być w górę..czego oczywiście zyczę Pani..D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 13.01.22, 15:23 Nie podziękuję:) Po kroczku do przodu,w końcu mam czas:) Młoda jestem, zdążę:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 14.01.22, 09:27 Pewnie nie ma takiej sprawy na którą było by za późno...;D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 14.01.22, 20:10 Choć tyle sobie wyszarpać jak już nic więcej się nie da:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 15.01.22, 10:30 Nie bez powodu kiedyś stwierdzono,że małe jest piękne..DDD Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 15.01.22, 13:55 Według zasług:) Chęci i predyspozycji ,potrzeb i wymagań:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 17.01.22, 13:25 Jak zartem? Jak chwalę to serio i bez nuty ironi..D Spokojnego dnia życzę...D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 17.01.22, 13:42 No dobrze dobrze:) Wzajemnie, wszystkiego dobrego:) Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 17.01.22, 14:12 Taak proszę Pana tak:) Ja tam wole jak jest zgodność stanowisk:) Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 17.01.22, 17:39 Równoległa:) Spokoj cisza i pełne zrozumienie:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 17.01.22, 19:11 Precyzyjna ocena ..ładne przesłanie....;D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 18.01.22, 13:48 Najlepsze i to co dobre,innych opcji brak:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 18.01.22, 15:19 Oki nie neguję co by nie ściemiać esensji sprawy...D Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 22.01.22, 08:27 Bardzo słuszna uwaga, umiar jeszcze nikomu nie zaszkodził;D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 23.01.22, 12:49 Tak mi się Panie.. Wie Pan jak to czasem bywa:) Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 23.01.22, 16:27 Dobrze:) Reszta sama się dopowie lub nie:) Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 23.01.22, 17:36 E..możemy, tylko z której strony podejść?)) Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 24.01.22, 15:51 No to teraz trzeba szukać lepszej strony:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 24.01.22, 17:55 Wystarczy wyobraźnia przestrzenna...3D...DDD Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 25.01.22, 11:35 No to jeszcze można dołożyć w stereo i w kolorze..DDD Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 25.01.22, 16:00 :)) Od przybytku głowa podobno nie boli:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 25.01.22, 16:51 Słusznie, a po co ma boleć jak się wszystko ma...DD Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 26.01.22, 10:25 Właśnie:) Każdy ma własną hierarchię " wszystko ma":) Dobrze jak mu z tym dobrze:)) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 26.01.22, 17:02 Słusznie, rózne są oczekiwania,wymagania i progi szczęśliwości u róznych ludzików;DD Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 26.01.22, 18:58 Tak Panie;) Każdemu coś niech wpadnie na szczęście właśnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 26.01.22, 19:16 Ale ja tam nie mam nic przeciwko temu...niech wszyscy będą szczęśliwi jak im się uda..D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 27.01.22, 10:35 Tak by było najlepiej:) Ale spokój by panował,żadnych waśni i niezadowolenia:) Miód,malinka:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 27.01.22, 14:50 Własnie, to rzec można ideał..a tak być nie moze. Ludzie jak komuś czegoś nie wywiną to spać nie mogą...czyli są to posiadacze genów sprzeciwu czy jak tam...aDD Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 27.01.22, 17:21 Ależ Panie,ja mam pełno tych genów sprzeciwu,oj dużo ale wcale nie złorzeczę innym:) Ciekawe,jakby zacząć:)? Nic by to pewnie nie zmieniło:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 27.01.22, 17:37 Widzę ze w Panią duch walki wstąpił...DDD Ale to dobrze... duch wojownika raczej nikomu nie zaszkodził, poza tym ze nieraz mozna zycie stracić..DD Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 28.01.22, 15:29 Ta ewentualność za człowiekiem wlecze się ciągle.. Nie mozna tego zmienić..;D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 28.01.22, 16:37 Najlepiej żyć:) W zdrowiu:) byłoby wyśmienicie:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 28.01.22, 17:43 Pomysł dobry...ale w nierealny wierzysz świat ( śpiewano)..DDD Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 29.01.22, 17:19 I jak się mówi: w coś wierzyć trzeba:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 29.01.22, 18:46 A pewnie, żaden przepis tego nie zabrania..DDD Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 30.01.22, 12:35 Jak się ogląda opowieści pewnych gawędziarzy w mediach, to cudów można się dopatrzeć..D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 31.01.22, 14:40 Tam to zwoje na najwyższych obrotach chyba...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 31.01.22, 15:55 Dlatego dbałości o zdrowie, włączam urządzenia medialne rzadko i krótko.. tj w zakresie niezbędnym..D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 31.01.22, 16:59 Można się zdrowo pochorować jak ktoś nie wytrzymały to fakt:) Lepiej stronić od tego co osłabia:) Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 02.02.22, 08:23 Choć nie zawsze się da, okoliczności są różne:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 02.02.22, 09:30 Fakt, każdy człowiek to inna sprawa i okoliczności..D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 02.02.22, 11:21 No właśnie:) I nie ma co wtryniac nosa bo nikt nie chodzi w naszych butach:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 03.02.22, 17:06 Zależy gdzie się je postawi...D Niektórzy podobno na noc zostawiają na korytarzu na wycieraczce..D Wtedy jest szansa ..;p Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 03.02.22, 17:17 Hahaha.. Czasem takie praktyki się da zauważyć nawet w budynkach wielorodzinnych,stoją buciory na klatce schodowej i tyle:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 03.02.22, 18:13 Właśnie...pomysły ludków nie mają końca..D A tak na serio to nieeleganckie takie postępowanie,ale niestety są ludzie których myślenie męczy...DD Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 04.02.22, 16:06 No możnaby mnożyć przykłady. Cóż to tylko człowiek taki zdolny jest:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 04.02.22, 17:03 A pewnie..najlepiej jest teraz nic nie widzieć i nic nie słyszeć... bo róznej maści szaleńców jest w bród...D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 04.02.22, 19:26 No właśnie,reakcja w społeczeństwie jest opóźniona albo jej całkowity brak:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 04.02.22, 19:34 Raczej brak, a mówię to na podstawie obserwacji własnych..D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 05.02.22, 11:05 Dobrze Pan obserwuje:) Bo teraz póki co chyba jedynie to zostało:) Odpowiedz Link Zgłoś
kobiet-ka2017 Re: Czy baranek.. 01.02.22, 21:19 Winien... tupać...nie bacząc na ból kopytek... Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 02.02.22, 08:24 Czyli nie wiedzą również jak powinna wyglądać ta "prawdziwa":) Odpowiedz Link Zgłoś
kobiet-ka2017 Re: Czy baranek.. 04.02.22, 22:04 Zapewne tak... Jednak... tę prawdziwą winno się poczuć .. nie "wyglądać" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 05.02.22, 08:42 re: kobiet-ka2017 To jest czysta teoria, praktyka kieruje się swoimi prawami co nie znaczy ,że z teorii w pewnym zakresie nie korzysta.;D Życie pisze swoje scenariusze, niekiedy nieprawdopodbne..;D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 05.02.22, 11:08 tezx napisał: > re: kobiet-ka2017 > > To jest czysta teoria, praktyka kieruje się swoimi prawami co nie znaczy ,że z > teorii w pewnym zakresie nie korzysta.;D Życie pisze swoje scenariusze, niekied > y nieprawdopodbne..;D Nic dodać,nic ująć :) Odpowiedz Link Zgłoś
kobiet-ka2017 Re: Czy baranek.. 05.02.22, 11:14 Na tym to wszystko polega..... "Kiedy się dziwić przestanę Zgubię śpiewy podziemnych strumieni Umrze we mnie co nienazwane Co mi oczy jak róże płomieni..." "...Kiedy się dziwić przestanę Będzie po mnie,będzie po mnie..." J.K. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 05.02.22, 13:37 Przyjmuję to bez uwag..DDD Dzisiaj jestem nastawiony pokojowo..DDD Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 05.02.22, 13:40 Re: viviene Przyjmuję to bez uwag..DDD Dzisiaj jestem nastawiony pokojowo..DDD Ps. ponawiam odpowiedź bo poprzednia nie miała tzw. ukierunkowania..D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 06.02.22, 10:53 A ja nie bardzo wiem o co chodzi:) Pewnie po czasie będę wiedzieć:) Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 06.02.22, 12:24 No i fajnie Panie:) Pan to wie jak mnie uspokoić:)) Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 07.02.22, 11:38 No Małgosi Pana nie znam to się nie wychylam:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 07.02.22, 14:40 "Powinno być" - nie koniecznie miało mnie dotyczyć. Skorzystałem jedynie z małego wycinka kultury...D a tak na poważnie moja Małgorzata nie ma na imię Małgosia...DD Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 08.02.22, 12:27 Oczywiście proszę nie brać do siebie mojego pitolenia.:) Ja też Pana nie miałam na myśli:) Dobrego dnia:) V. Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 08.02.22, 15:34 Nie jestem podatny na tzw. obrażanie się..;DDD.. Proszę się nie martwić;D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 09.02.22, 16:16 Bo ja przecież grzeczna jestem oprócz innych niewątpliwych zalet:)) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 09.02.22, 20:41 Proszę uprzejmie,dla podkreślenia doniosłości tego aktu oprawię go jeszcze w ramkę...DDD Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 10.02.22, 13:37 A tak wogóle to co Pani ma do baroku i rococo?..DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 10.02.22, 14:32 Proszę oprawić.:) Tak właściwie to nic ,jedno z drugim jest poniekąd nierozerwalne. Nie wiem czy komuś nie przypadnie do gustu przepych jednak ja wolę prostsze formy oprawy obrazków;) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 10.02.22, 14:42 Barok jawi się ociekającym złotem, kojarzy się z Francją, i itp.. Zartowałem z tym barokiem, nie lubię takiego przepychu i złoconych ram też...D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 10.02.22, 14:54 Trzeba żartować i tyle:) Kolebką baroku były Włochy i oczywiście Francja ,mi się wydaje:) Obrazek oprawić w patyczki z lądu i będzie piękny:)) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 10.02.22, 15:40 W mojej ocenie Francja też w baroku lśniła...mam na myśli meble róznych Ludwików ..D Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 10.02.22, 15:41 Znawcy tematu tak piszą: Do Francji barok zawitał w pierwszej połowie XVII wieku. Największy jego rozkwit przypada na drugą połowę XVII wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 11.02.22, 10:33 Chodzi o to że korzenie miał we Włoszech a Francja to oczywiste.:) Ale taki barokowy hotel albo sofę po Ludwiczku bym chciała mieć:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 11.02.22, 13:40 Ok, zgadza się. Tak, kilka takich mebelków życie by poprawiło...DDD Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 11.02.22, 16:57 Oczywiście, ale chyba wnętrza komnat też dostosować do tego klimatu...DD Koszty duże...;p Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 11.02.22, 18:30 Pewnie tak:) Ale jedną komnatę np.mozna:) sobie tak dla odmiany:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 12.02.22, 09:05 Powiedziałbym nawet, ze koniecznie trzeba...DDD Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 12.02.22, 10:54 :)) Ludwika trzeba dorwać ,meble ciężkie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 12.02.22, 12:36 Mawiają,że feminizm się kończy jak trzeba meble na 6 piętro wnosić...DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 12.02.22, 17:41 Aaaaa to prawda:) Są takie sprytne kobietki,które sobie radzą podobno że wszystkim:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 12.02.22, 18:12 Miałem kiedyś koleżankę, która z kluczem w ręku czuła się jak rybka w wodzie, znała zagadnienia hydrauliki, intalacji gazowych i elektrycznych.. Nie miała z tym zadnych problemów.. ale to wyjątek..D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 12.02.22, 18:32 No widzisz, ja też taką miałam,wszystkie tzw.techniczne zagadki miała opanowane:) źle skończyła ale to inny temat:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 13.02.22, 09:42 Otóż to.. W dobie szaleństw cenowych dobrze jest sobie coś samemu porobić...D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 16.02.22, 14:51 Hmmm. ..ja to antytechiczna jestem, chociaż jakbym się uparła..to coś tam we mnie drzemie:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 16.02.22, 16:22 Eeeee tam... Chyba trochę brak odwagi tu występuje...Powiem za klasykami...dasz radę...DDD Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 17.02.22, 18:32 Niestety czasy takie ze generalnie najlepiej na siebie liczyć...jaj mam do pewnej ważnej lecznicy 15 min jazdy srodkami lokomocji...a przesiedziałem tam pod drzwiami prawie 6 godzin..w koncu cel osiągnąłem ale musiałem się zmierzyć ze specjalistą bo za bardzo nie chciał sluchać co do niego mówię.Mozna wytrzymać? ...Można...DDD Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 17.02.22, 19:06 To naprawdę wydaje się niemożliwe,chyba by mnie szlag trafił..toż to dniówka w robocie prawie. W przyszłym tygodniu ja również mam wyjazd i że tak powiem pewien mądry pan zdecyduje o moim być albo nie być i jestem przerażona dosłownie. Badania stosowne zrobiłam, klinika w styczniu w lutym,poturbowali mnie ,mam dość. Ale decyzja należy do owego pana Pożyjemy zobaczymy jak to się gada o ile dożyjemy:)) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 18.02.22, 09:07 Fakt, dniówkę zaliczyłem.. Ponieważ wczoraj z tymi poradami lekarskimi było nie tak, ludzie w kolejce zaczęli się burzyć. W pewnym momencie lekarz wyszedł na korzytarz i przemowił do ludu . Oswiadczył ,że on dzisiaj w tym szpitalu jest ostani dzień w pracy gdyż nie zgadza się na instenijące zasady i nieprawidłowości. Powiedział ,ze wiele razy zwracał na to uwagę ale nikt go nie slucha i nic nie robi,więc on się zwolnił. A ponieważ był dzień ostatni to zdecydował ,że najpierw przyjmie swoich pacjentów aby uporządkować ich dokumentcję a pozniej zacznie przyjmować resztę osób porejestrowanych. Ja załatwiłem u niego dorejestrowanie do tej kolejki,ale powiedział mi od razu iż mmuszę mieć świadomośc,że jak nie zdązy do 15,00 załatwić kolejki to on o 15,00 wychodzi z pracy i resztę ludzi zostawi. Jako ostatni z kolejki wszedłem do gabinetu o 14,50...czyli załatwiłem sprawę rzutem na taśmę...DDD ..Strach się bać co się dzieje...;p Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 18.02.22, 14:55 Na upartego można zrozumieć postawę lekarz lecz jak zwykle bywa są dwie strony medalu i ta druga jest zdecydowanie inna. Ogólnie medycy mają wyrąbane na pacjentów ( z nielicznymi wyjątkami). Za to jak grzyby po deszczu prywatne kliniki i gabinety powstają w ciągu doby. Cytując średni personel medyczny:" pandemio trwaj" Czy tak ma wyglądać? Wiadać , każdy ma swoją cenę, nie mam nic przeciwko, żeby zarabiali ale co niektórym naprawdę odbija:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 18.02.22, 16:04 Słusznie Pani mówisz..Poki co prawo do opieki zdrownej jest jeszcze prawem konstytucyjnym.Ale to tylko prawo a do praw ostatnio szacunek jakby osłabł..;p Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 18.02.22, 16:09 Świstu gwizdu każde prawo idzie w .....:) Tak to obecnie wygląda:) Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 19.02.22, 12:37 :)) Poetycka dusza obecnie jest ad.akta:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 19.02.22, 13:40 Ale to się zmieni..i wtedy sięgniesz do archiwów..DDD Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 20.02.22, 10:24 Hmmm...pewnie bym chciała.. kiedyś:) A co wyniknie to niewiadoma jak zwykle:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 20.02.22, 13:08 Oczywiście, nic nie moża wykluczyć, co najwyżej mieć jakaś nadzieję..D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 20.02.22, 14:17 Z tą nadzieją różnie bywa, znam kilka mądrości na ten temat i to raczej kolorowo nie wygląda:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 20.02.22, 15:45 A pewnie z tzw. nadziejami trzeba ostrożnie się obchodzić.. Lepiej zakładać mniej optymistyczne warianty a jak pojdzie lepiej to zachwyty się nie kończą...DDD Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 20.02.22, 22:20 Wszystko można byle z wolna i ostrożna:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 21.02.22, 10:20 Uwaga bardzo na rzeczy..;D Pośpiech jest nie wskazany..D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 21.02.22, 18:46 Spieszyć to się można kochać:) Obawa ,że można nie zdążyć jest duża:) Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 22.02.22, 19:09 Yhy ..a kto ma rację stawia wódkę i kolację:)) Padło na mnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 23.02.22, 09:08 I do tego świeczkę na stół i atmosfera jest ze tak powiem przyjazna..D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 23.02.22, 10:27 I niekoniecznie z powodów rozrywkowych:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 23.02.22, 11:32 Wybór atmosfery zalezy od uczestników..DDD Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 04.03.22, 17:12 Pewnie tak jest ale nie zawsze się sprawdza:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 04.03.22, 18:59 Ale jakiś bezpośredni wpływ na decyzje jest..;p Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 05.03.22, 13:21 Bezpośredni lub pośredni:) Cel musi być osiągnięty:) Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 07.03.22, 23:26 Nie sądzę Panie:) Wszystkie drogi prowadzą do.. Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 08.03.22, 10:12 Każda droga może mile zaskoczyć albo mocno zaszkodzić...albo albo...D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 08.03.22, 15:41 Albo nigdy się nie skończyć:) Ech.. Oby nie była zbyt wyboista:) Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 09.03.22, 15:19 Ale przynajmniej jest z czego wybierać:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 09.03.22, 18:40 Niby tak, ale zdarza się ze wszystkie opcje są do niczego..;p Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 10.03.22, 10:00 No nic Panie.... Mozolna ta praca:) Szukanie:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 10.03.22, 16:06 Znam ten temat...a najsmutniejsze jest to ,że widoków na lepsze poki co nie ma..;p Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 11.03.22, 08:36 To też fakt, jednak zawsze istnieje jakieś ale:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 11.03.22, 10:02 Ale ..to częściej kojarzone jest z roszczeniowością...DDDD Ale z wyczuciem ale też można stosować...DDD Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 11.03.22, 12:14 Eeee..to teraz też tak moda na tą rozczeniowosc dlaleko szukać nie trzeba. Bo tuż za rogiem:)) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 12.03.22, 09:29 Słusznie Pani prawisz, cwaniactwa się narobiło co nie miara..;p Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 12.03.22, 09:54 Strach wyjść bo nigdy nie wiadomo na kogo się trafi:) Dziwne to wszystko, nienormalne:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 12.03.22, 15:46 Ja za bardzo nie szaleję w terenie...ale fakt, wychodzi się rzadziej i tylko w sprawach niezbędnych. A wieczorami wcale nie wychodze..;p Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 18.03.22, 16:42 Nie wiem naprawdę do czego do wszystko... Pewnie do d....,:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 18.03.22, 18:25 Conajmniej Pani do d....;D Teraz medyk sponiewierał mnie lekiem...to i nawet źle chodzę...ale myślę, że to chwilowe...;DDD Ale idzie wiosna...niebawem ma być gdzieniegdzie nawet 0o 20+ Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 19.03.22, 17:45 Powiem Panu ,że dziwny ten początek roku, niebawem wyczekiwana wiosna i jakoś mniej radości a więcej strachu. Wciąż liczę na mądrość głów medycznych,póki co zmiotło mnie po ostatniej decyzji...nie spodziewałam się tak radykalnych kroków,jak twierdzą wyjścia już żadnego nie ma:( Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 19.03.22, 18:24 Mnie ostatnim czasie dwóch medyków spławiło, czyli tzw. opieka medyczna jest a jakoby jej nie było... Tego nie robią, tego nie mogą ,wysyłają do innych, jednej pani powiedziałem, że znam się na różnych rzeczach ale nie na medycynie i nie powinno jej dziwić ze chciałem od niej informacji co czynić dalej...;D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 20.03.22, 15:10 Czasy jak widać z horroru:) Brak słów:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 20.03.22, 16:08 Tak, jak zobaczą chorego to są zdziwieni że jeszcze tacy są..D Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 21.03.22, 13:05 Już dawno mój optymizm jest cieniutki w tych kwestiach, ale jaki mamy na to wpływ- żaden.D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 22.03.22, 08:45 Cicho siedzieć i czekać, też nie moja bajka ale rację Pan ma najpewniej:) Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 23.03.22, 09:54 Nie identyfikuje się ale niech będzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 23.03.22, 11:20 No to mistrzyni...bo to tak teraz poprawnie..D Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 23.03.22, 18:58 Oj Pani, ze mnie człek spokojny i stateczny...D Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 24.03.22, 18:45 Otóż to, albo jak mawiał klasyk yes,yes...DDD Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 26.03.22, 10:51 Ooo..widzę ,że Pani w literaturze obcej jest biegła..DDD Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 27.03.22, 13:40 Tak czy tak ale plusy są i to dodatnie..DDD Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 28.03.22, 13:42 Chyba nijakie, bo innych kombinacji nie ma..DDD Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 29.03.22, 08:49 Albo bezbarwne, nie rzucające się w oczy,..DD Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 29.03.22, 12:03 To ,że bezbarwne jest lepiej bo trzeba się trochę wysilić i pobudzić .. tą , no jak ona się nazywa..? No wie Pan to takie coś , no wie Pan. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 29.03.22, 12:53 Wiem, ale nie powiem....DDD zresztą niedomówienia nieraz więcej zdziałają niż słowa..DDD Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 29.03.22, 15:33 Co za teoria dziwna jakaś to chyba do spryciuli jakiś a co ja biedna z tą niewiadomoscią mam zrobić teraz? No Panieeeee...:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 30.03.22, 08:50 Wprowadzamy element tajemniczości...D Kiedyś trafiłem na wywód, ze za pomocą jednego zdania można napisać najkrótszą powieść w której będą zawarte takie wątki jak religijny, arystokratyczny, tajemniczy i erotyczny...;DDD Można....można..DDD Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 30.03.22, 16:14 A np wczoraj już było? :) Jutro nadejdzie:) A dziś się zdarzy:) Hmm? Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 30.03.22, 17:10 Polski język ma wiele ciekawostek i tajemenic .. np pisze się Prus a czyta Głowacki...DDD Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 31.03.22, 12:57 Hahahaha, kombinacji wiele fakt:) I bądź tu mądry i pisz wiersze:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 31.03.22, 15:54 Stąd opinia ze to jeden z najtrudniejszych języków.. bo takich przekrętów językowych jest wiele..;D Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 31.03.22, 15:57 Taki Henryk Adam Aleksander Pius Sienkiewicz herbu Oszyk, czyta się jako „Litwos”, „Musagetes”, „Juliusz Polkowski”, „K. Dobrzyński” . Od wyboru do koloru...jak kto woli..DDD Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 01.04.22, 09:34 Tak. Ostatnio czytałam taki słownik,w którym to podane były zwroty polskie i powiem Panu język połamać można:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 01.04.22, 09:51 Zgadza się ,jezyk nasz nie jest wcale prosty, różne wygibasy i niespodzianki...do tego ś,ć ź,rz,ż,u i ó ..do ch ,h włącznie. Można się załamać..DDD Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 01.04.22, 16:30 Zapomniałem... dzięki słownikowi ortograficznemu autorstwa Jodłowski-Taszycki z którym zaczynałem tę przygodę ....D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 02.04.22, 15:32 Dobrze. Wszędzie jakieś pułapki:) To chociaż w tych językowych większa swoboda:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 02.04.22, 19:42 A pewnie pisać można wg swojego uznania..DDD Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 02.04.22, 22:23 Istotnie:) Lepiej lub gorzej ale można:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 03.04.22, 08:42 Wiele osób nie przykłada się do jakości języka, piszą jak słyszą...może to i praktyczne ale mnie głowa boli jak na takie efekty patrzę...D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 03.04.22, 12:44 Hm...a ja nerwów dostaję, niepotrzebnie,bo z tym też się nie wygra:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 03.04.22, 13:37 Oczywiście, nic zrobić nie można....ale powstało określenie wykształcenia " średniego" czyli średnio pisze, średnio czyta..DDD Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 04.04.22, 15:20 :) nawet nie wiedziałam ale pewnie i tak jest, no wszyscy mądrzy być nie mogą:)) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 04.04.22, 16:12 Z czegoś ta klasa średnia musi wyrosnąć..DDD Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 05.04.22, 10:41 Tak myślę,że niezbyt wiele da się zrobić. Zupełnie inne postrzeganie wszystkiego:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 05.04.22, 11:24 Inny świat i inni ludzie..D Mnie to specjalnie nie widzi się ....ale to wszystko, nic nie zdziałasz..D Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 05.04.22, 19:54 Otóż to , szczęście może chodzić po ulicy...DDD Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 06.04.22, 08:55 Powiem Panu,że chodzi i w różnych innych dziwnych miejscach też chodzi: I niech chodzi byle trafialo w dobre ręce:) Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 06.04.22, 14:43 Sam człowiek musi sobie kolorować:) Żeby żyć właśnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 06.04.22, 15:24 Każdy powinien mieć własne kredki na tzw. "podorędziu"..DDD Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 06.04.22, 15:28 Coś się znajdzie tylko kto naostrzyć.. Ot..pytanie:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 07.04.22, 08:06 Posiadam akurat bardzo dobrą ostrzałkę do kredek, jest droższa ale urządzenie wspaniałe...;p inwestycja warta tej ceny;) I po pytaniu...DDD Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 07.04.22, 16:39 :)) Ja zwykłą posiadam:) i też daję radę:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 07.04.22, 16:58 A moja ma opinię wiecznej, ciągle ostra, nie łamie kredek i ołówków..jednym słowem jest lepsza...D Funcjonalnością należy do sprzętu zwyczajnego...ale wykonanie jest perfekcyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 08.04.22, 11:22 To ja nie wiem. Kiedyś były takie solidne,czy teraz też można kupić?:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 08.04.22, 12:42 Tak można, jak kupiłem w sklepie księgarnia/papierniczy...ale prosiłem o solidne urządzenie..D Jako urządzenie proste ( manualne) za drogo nie kosztowała ale cena była wyższa od wszelkiego rodzaju badziewia..;D Moja ma korpus cały metalowy ,nazwa MAPED -sądzę ze to nazwa firmy, dwa różne otwory na ostrzone przedmioty. Nie łamnie kredek czy ołówków. Jestem hapy..DDD W necie można kupić różne ostrzałki z napędem - na korbę czy elektrycznym. Niektórzy chwalą, inni ganią...trodno to ocenić... Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 08.04.22, 13:16 No tak.:) Dobry sprzęt w cenie:) Jak wszystko co dobre teraz:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 08.04.22, 14:00 Właśnie, ale niekiedy lepiej zainwestować w coś lepszego, .D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 10.04.22, 13:49 :) Choć niekoniecznie sport to zdrowie:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 10.04.22, 15:13 Fakt .niekoniecznie...inne działania też można brać pod uwagę...;D Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Czy baranek.. 10.04.22, 16:33 Trzeba działać Panie zatem:) jakkolwiek:) Odpowiedz Link Zgłoś
tezx Re: Czy baranek.. 10.04.22, 17:06 Stwierdzenie powiedziałbym Pani na rzeczy...DD Odpowiedz Link Zgłoś