Dodaj do ulubionych

"Pozwól kochać

02.11.18, 22:42
swoje nagie ciało tylko temu kto pokocha Twoją nagą duszę"
Ch.Ch.
no to co...harmonii ogniska domowego no i ten...fortepian czy może inny sprzęt agd. i tej duszy
w tym ciele no ale bez przesady zeby to ciało nie zmarzło zbytnio to szalik chociaż. Szukać będę ; ) jak wesoły głupiec.
Obserwuj wątek
    • viviene Re: "Pozwól kochać 02.11.18, 22:51
      aaaa i ktoś kto nie boi się ryzyka :)
      • tezx Re: "Pozwól kochać 17.11.18, 16:35
        Witam Panią.. Powiem tak...tych lat nie odda nikt.DDD
        pozdr;
        • viviene Re: "Pozwól kochać 02.12.18, 17:10
          Począwszy od pewnego wieku, wszystkie romanse są poważne. Tak samo jak zawały. :)
          • tezx Re: "Pozwól kochać 28.12.18, 02:52
            To chyba świadczy o stateczności a raczej nieuchronności tych zjawisk :p
            Chociaż z opóźnieniem życzę wszystkiego najlepszego z okazji
            świąt Bożego Narodzenia -a zdrowia w szczególności.
            • viviene Re: "Pozwól kochać 30.12.18, 19:24
              oj tam..Panie mamy jeszcze czas na tą nieuchronność, duuuuużo czasu, więc po co główkę zawracać :))
              aaaaa....gdybym tak z końcem roku i z jego początkiem gdzieś się zawieruszyła, to Proszę Pana, życzę Dobrego Nowego Roku i cmok :)
              • tezx Re: "Pozwól kochać 30.12.18, 20:07
                Ok. Życzę wszystkiego najlepszego w AD 2019r., niech będzie głośno i radośnie.DDD Pomyślności....:-)
                • viviene Re: "Pozwól kochać 30.12.18, 21:28
                  O nieee tylko nie głośno 😊 umiarkowanie to dobre określenie ale dziękuję.
                  Ostatnio tzn. od dłuższego czasu preferuję kameralność i to mi w zupełności wystarczy 😊
                  • tezx Re: "Pozwól kochać 01.01.19, 18:06
                    Cytowałem jedynie piosenkę...też nie lubię hałaśliwych imprez..;p owszem życie w wyciszeniu ma swoje plusy ...moderato lub andante..;p
                    • viviene Re: "Pozwól kochać 01.01.19, 22:05
                      Zdecydowanie odpowiada mi to ostatnie bo w gruncie nie ma do czego się spieszyć przecież 😊 nooo mam na myśli to ze właściwie wszyscy zmierzamy w to samo miejsce😊
                      • tezx Re: "Pozwól kochać 02.01.19, 20:22
                        Mnie też daleko do tzw. szaleńca.DDDD ..spokojnie podejmuję decyzje plemienne.D A co ostatniej kwestii to owszem generalnie miejsce jest jedno ...ale adresy inne..;p
                        • viviene Re: "Pozwól kochać 04.01.19, 22:46
                          No tak, z nowym rokiem czas szukać swojego miejsca a adres zawsze można zmienić 😊
                          • tezx Re: "Pozwól kochać 07.01.19, 17:55
                            Wszystko zależy od fantazji, tej ułańskiej także;D
                            • viviene Re: "Pozwól kochać 12.01.19, 18:15
                              Najpierw trzeba uchwycić ułana...a potem 😊
                              • tezx Re: "Pozwól kochać 14.01.19, 18:13
                                Fakt.....z tym może być problem...tylu teraz wszelkiej maści przebierańców.DDD
                                • viviene Re: "Pozwól kochać 16.01.19, 13:30
                                  Malo powiedziane Panie😊 tchórzostwo niektórych powala dosłownie. No cóż takie czasy dziwne jakieś, ludziska samych siebie się boją 😊
                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 16.01.19, 19:12
                                    A i owszem Pani, jest jak prawisz. Sąsiedzi na schodach jakoś czmychają, nikt z nikim nie porozmawia.
                                    Cieżkie i dziwne czasy...
                                    • viviene Re: "Pozwól kochać 19.01.19, 09:16
                                      Tzw.bliscy wydawać by się mogło przyodziani w skorupki coraz mniej ludzi wokół -Malo nas..😊
                                      • tezx Re: "Pozwól kochać 26.01.19, 12:01
                                        Owszem, jak nie odkradną to na pomoc nie ma co liczyć. Strach się bać..;-)
                                        • viviene Re: "Pozwól kochać 27.01.19, 22:54
                                          No właśnie i żyj tu w takim zatrutym srodowisku dziwolągów ciężko i nudno zarazem ech...😊
                                          • tezx Re: "Pozwól kochać 30.01.19, 09:55
                                            jakoś trzeba, chociaż satysfakcja żadna.D
                                            • viviene Re: "Pozwól kochać 31.01.19, 09:16
                                              Dlatego trzeba się zakopać w swoim...tu dowolność:)
                                              lepsze to ...choć właściwie nigdy nie wiadomo co lepsze i stąd te dylematy:)
                                              • tezx Re: "Pozwól kochać 31.01.19, 19:35
                                                czyli najogólniej nie wychylać się, nie wadzić nikomu, ect,ect
                                                • viviene Re: "Pozwól kochać 01.02.19, 00:43
                                                  E troche chaosu kontrolowanego nie zaszkodzi😊
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 03.02.19, 19:47
                                                    sens tkwi właśnie w kontroli, a tego właśnie brakuje. i to jest problem.D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 06.02.19, 00:00
                                                    Wybieram wolność taki dziwak ze mnie mam swoje wydeptane ścieżki ale i nowe tez juz przemierzam😊
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 06.02.19, 17:31
                                                    Ja czuję wolność jak mykam z wędką w chaszcze nad wodą -najczęściej to trwa och-naście godzin.DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 07.02.19, 23:24
                                                    A ja sobie ucieknę i nikt mnie nie znajdzie😊 No!
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 08.02.19, 16:38
                                                    Możesz pohasać, żaden problem.;D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 12.02.19, 20:18
                                                    Żaden 😊 noo naprawdę. Wiosennie się robi. U Pana też?
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 16.02.19, 08:38
                                                    Owszem Pani, wiosna nadciąga nieśmiało ,ale coś się dzieje; D Wprawdzie chłodek jeszcze można odczuć ale myślę ze z każdym dniem idzie ku lepszemu;D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 17.02.19, 22:58
                                                    Porządki...wiosenne, takie wymiatanie staroci zrobić trzeba😊 ciekawe czy w tym roku zdążę? No kurczę żebym siebie przy okazji..wie Pan różnie bywa 😊
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 27.02.19, 15:50
                                                    Ja w styczniu- jako ze pory roku teraz są wcześniej - wpadłem do piwnicy z zrobiłem tam renament.
                                                    Trochę niepotrzebnych rzeczy tam się nazbierało...I na tym koniec...nie mam nic więcej do wyrzucenia.D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 22.03.19, 23:15
                                                    To teraz zapraszam do mnie😊 ja jako słabiutka mizerna kobietka kompletnie sobie z tym nie radzę 😊 a ci co niby silni i młodzi wciąż zajęci..to tez nie proszę i nie wymagam😊
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 22.03.19, 23:17
                                                    Co by im tego czasu cennego nie zabierac😊
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 23.03.19, 11:20
                                                    Cóż pomocą to ja zawsze służę, taki ze mnie dziwak;DDD Nie wiadomo jak daleko owa piwnica jest..;p
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 02.05.19, 18:51
                                                    no to szybciutko prędziutko prace czas zacząć:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 28.05.19, 06:35
                                                    póki co za stosowną latarką się rozglądam.;D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 28.05.19, 17:12
                                                    I słusznie Panie:))),żeby potem oczami nie świecić:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 09.06.19, 06:24
                                                    dokładnie...mam już urządzenie podobne jak noszą górnicy strzałowi...DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 11.06.19, 12:27
                                                    Ubezpieczony jesteś na wszelką ewentualność:)))
                                                    Świat wciąż pełen pułapek :))
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 26.06.19, 20:50
                                                    pewnie,za każdym węgłem mozna spodziewać się niespodzianek.;D
                                                    zyczę trochę cienia.D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 03.07.19, 15:19
                                                    Zelżało Panie..jest prawie że dobrze a jak jest dobrze to wie Pan😊
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 05.07.19, 18:05
                                                    Dobrze pani prawisz...póki co jest czas odpowiedni na to i owo ,a szczególnie owo...DDD ...tak pisał pewien wesołek..;p
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 09.07.19, 22:54
                                                    Zawsze jest dobry czas...najlepszy najmilszy. Wszak lato trwa i zielono..hmmm i w ogole😊
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 20.07.19, 19:57
                                                    Pewnie...ułańska fantazja niekiedy nie zawadzi...DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 28.07.19, 19:43
                                                    Nie do końca Panie nie do końca
                                                    zawsze lepiej mieć niż nie mieć :)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 01.08.19, 06:33
                                                    Uwaga co najmniej słuszna..potwierdzają ją też niektóre przysłowia.DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 03.08.19, 22:27
                                                    Hahaha..cóż byśmy stanowili nie podpierając sie takowymi
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 05.08.19, 07:27
                                                    stara szkoła kieruje się swoimi prawami..D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 07.08.19, 19:12
                                                    wszystko ma swoje miejsce trochę tradycji nie zawadzi :)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 08.08.19, 05:21
                                                    tu nie chodzi o tradycje,ale o bezpieczne,długofalowe,racjonalne i przemyślane postępowanie. Tradycje z reguły opierają się na niepewnym gruncie..jednym słowem ;D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 10.08.19, 10:21
                                                    Problem z długofalowymi i bezpiecznymi:) czy to duży problem? jeszcze nie wiem:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 11.08.19, 09:30
                                                    znawcy twierdzą ,ze każde działanie generuje jednocześnie wiele pytań...a kto pyta nie błądzi..czyli można śmiało wkraczać w las...bo im więcej drzew tym mniej widać...DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 19.08.19, 22:27
                                                    Nie mam sily urlop mnie wykonczylWpisz swoją odpowiedź
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 22.08.19, 15:44
                                                    A co tak aktywnie go spędzasz?..Jakieś prace?
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 22.08.19, 16:57
                                                    Wszędzie mnie pełno Panie ,jakbym chciala te niewykorzystane lata nadrobić:) a to take męczące:) pozdrawiam.
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 22.08.19, 17:50
                                                    Przecież wiesz..tych lat nie odda nikt...nie ma co się wyrywać przed szereg..D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 26.08.19, 18:43
                                                    Teraz już nic nie poradzę po "ptokach" :)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 27.08.19, 10:13
                                                    dokładnie...za mało czasu aby błędy naprawiać.D trzeba wszystko przyjmować za tzw. dobrą monetę;)
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 09.09.19, 13:18
                                                    Racja Panie i tak wszystko co dobre w Naszą stronę zmierza:)
                                                  • stasi1 Re: "Pozwól kochać 07.09.19, 10:38
                                                    Fajny urlop który wykańcza! Ale że Wy we dwoje ten wątek od roku ciągniecie!
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 08.09.19, 15:06
                                                    Nie jesteśmy na żadnym urlopie.;) A z tym wątkiem - no problem;D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 09.09.19, 13:15
                                                    Kazdy wybiera co lubi:)
                                                    bywały dłuzsze okresy:)-tylko dla wytrwałych..
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 09.09.19, 17:55
                                                    dokładnie..trzeba być zahartowanym w bojach wszelakich..DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 30.09.19, 20:19
                                                    postaram się unikać walk i bojówek toż jesień spokojną cichą błogą napawać się będę :)))
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 04.10.19, 09:20
                                                    Nie miałem na myśli awanturnictwa wszelakiego..ale nie mozna zawsze ze wszystkim się godzić..;D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 15.10.19, 21:52
                                                    No nie..a wręcz nie należy)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 16.10.19, 07:41
                                                    najbezpieczniej jest być za a nawet przeciw...DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 16.10.19, 10:04
                                                    To znaczy,że ani tu ani tu. W zawieszeniu- hmmm? :)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 17.10.19, 04:33
                                                    można to tez inaczej zinterpretować- przezorny ubezpieczony...DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 20.10.19, 10:50
                                                    Nieprzewidywalność pewnych rzeczy nie podlega ubezpieczeniu:))
                                                    moze i lepiej :)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 01.11.19, 20:40
                                                    ale istnieje rachunek prawdopodobieństwa..nie koniecznie trzeba bezkrytycznie zgadzać się na wszystko;D zawsze jest mozliwość wyboru wersji A i B ...;D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 12.11.19, 00:13
                                                    No Tezx-u...nie kręc mi w mojej madrej głowisi:) wiadomo ze wybiore opcję A. A reszta niech się tego no wiesz...robimy A :)))
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 12.11.19, 13:21
                                                    skoro Pani nalegasz...DDDD..gentelenowi nie wypada damie odmawiać.D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 15.11.19, 20:15
                                                    Eeeeeeee zaraz nalegasz...tak sobie to i tamto:)
                                                    Pozdrawiam V
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 16.11.19, 04:52
                                                    Żartowałem oczywiście.;D Jakoś trzeba wszechobecne smutki rozładować.;-)
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 19.11.19, 14:57
                                                    Oj tam..smuteczki też muszą być...chociaż..ja to się nie bardzo znam:) az tak
                                                    Pozdrawiam V.
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 20.11.19, 08:25
                                                    Właśnie,smutki są różne, kwadratowe i podłużne....no może jeszcze romb bym wymienił...DDD Pewienniedowidzący powiedział,że życie jest jak tęcza,raz białe,raz czarne...
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 26.11.19, 20:46
                                                    W tym nowiu wszystko zdarzyć się może i niech się dzieje,niech się dzieje:)))
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 27.11.19, 03:25
                                                    otóż to,najpewniej płynąć z prądem , ;-)
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 07.12.19, 09:44
                                                    w ogóle płynąć Panie :))
                                                    mętna woda nie służy zdrowiu :)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 07.12.19, 12:06
                                                    ale podobno w mętnej wodzie najlepiej się łowi,nie tylko rybki ale wszystko cokolwiek nie miałoby to znaczyć.DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 13.12.19, 09:15
                                                    No widzisz Panie znowu nowa wiedza:)
                                                    hmmmm.....zaglądnąć można zatem od czasu do czasu i do mętnej:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 13.12.19, 17:16
                                                    kto szuka ten znajdzie,kiedyś tam powiedziano...ale nie zawsze znalezisko przypadnie do gustu.;DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 16.12.19, 09:26
                                                    Taak..też zawsze powtarzam,ze nie każda okazja jest warta wykorzystania,dlatego
                                                    chyba co kto woli :)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 16.12.19, 13:51
                                                    a tu masz Pani całkowitą rację...nie każda okazja jest równorzędna z przysłowiową wygraną.;D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 16.12.19, 14:20
                                                    no taaak, życie najlepiej chyba pokazuje te ..jak tam- możliwości na niby:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 16.12.19, 15:44
                                                    chytra ,ze tak powiem konkluzja.. tak jak słynne za a nawet przeciw...DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 21.12.19, 09:45
                                                    póki co nic nowego się nie wymyśli ,inne sprawy w głowie siedzą:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 23.12.19, 16:29
                                                    znam ten ból,nieraz zakładam na głowę objemkę aby nie pękła.D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 23.12.19, 21:57
                                                    O niee....lepiej niech nie pęka.
                                                    Ale nie ma tego złego itd.itp.:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 24.12.19, 03:32
                                                    Żartowałem, migren nie miewam;D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 30.12.19, 08:56
                                                    A ja się przejęłam, oj ja to jestem nooo łatwowierna:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 30.12.19, 17:26
                                                    Ja ująłbym to inaczej;D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 16.01.20, 11:09
                                                    :) Ile nas tyle pomysłów i odpowiedzi :)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 16.01.20, 17:06
                                                    Kazdy ma swój pogląd na te i owe sprawy,to normalne. W końcu wielorakość wniosków jest pozytywem ..;D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 03.02.20, 08:38
                                                    Jest ciekawiej i niekiedy burzliwiej ale niech jest:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 05.02.20, 14:39
                                                    brak sporu też nie jest najlepszy..ale w koncu byle jak tez się można spierać;D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 06.02.20, 09:39
                                                    Teraz czasy ,że o wszystko ,tylko czy warto?
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 06.02.20, 12:20
                                                    tak...w trudnych czasach żyjemy..nic z tego póki co dobrego nie wynika//D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 07.02.20, 13:20
                                                    Ogólnie niby nie a rozkminiając można się podroczyć:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 08.02.20, 14:59
                                                    a i owszem dyskutować można o wszystkim..D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 09.02.20, 10:45
                                                    Najlepsze wychodzą te o niczym,to też sztuka:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 09.02.20, 12:38
                                                    znawca tematu kiedyś powiedział..jak się widzi taką sztukę to trudno o kulturę.DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 11.02.20, 12:23
                                                    no taaak,można się opierać jedynie na znawcach ...chociaż mozna też wybrać swoją własną "sztukę" i się ją pasjonowac:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 12.02.20, 12:03
                                                    mozna i tak.można i tak...nie każdy ma talent do wystawiania własnych "sztuk".DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 14.02.20, 09:53
                                                    każdy każdy można by się zdziwić jaka ludzie mają wyobraznie:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 15.02.20, 19:42
                                                    myślę ,że eksperymentowanie w tej dziedzinie może różnie się skończyć,nie koniecznie można zostać tzw. twórcą uznanym...D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 28.02.20, 08:27
                                                    hahhahaha no tak, tak czy siak zawsze znajdziemy się w punkcie wyjścia:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 28.02.20, 14:35
                                                    i to jest optymistyczne;D zawsze można zacząć jeszcze raz;D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 05.03.20, 11:10
                                                    no tak....nowe bardziej bawi niż stare:)
                                                    i oby tak było, no własnie niech będzie-wiosna niebawem:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 07.03.20, 08:03
                                                    W środę jak mówią uczeni w meteorologii ma być 10-15 stopni na górkę,coś ,że tak powiem drgnęło w przyrodzie.D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 12.03.20, 20:23
                                                    Dziś u mnie było bardzo ciepło w ciągu dnia teraz wieje i pada deszcz,deszcz lubię ale wiatr mi ostatnio szkodzi:) ech ..serce
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 14.03.20, 18:16
                                                    Owszem pogoda wietrzna nie najlepiej wpływa na samopoczucie, z reguły wiąże się to z gwałtownymi skokami ciśnienia..;p
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 18.03.20, 20:45
                                                    Panie, robię wszystko zeby stabilizacja była i Tobie też życzę umiarkowania:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 20.03.20, 12:45
                                                    Oj Pani nie jestem panikarzem
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 20.03.20, 12:47
                                                    cos poszło nie tak, Pani nie jestem panikarzem ani człowiekiem małego ducha...ale
                                                    trzeba realnie patrzeć co się dzieje...a dzieje się wiele...;p
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 28.03.20, 14:54
                                                    Wiele złego Panie,nadzieja na chwilę obecną nikła,ludzkość winna się wykazać a jak będzie...
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 28.03.20, 19:43
                                                    Będzie niedobrze, wielu ludkom nie starcza wyobraźni, nie wiem sa jacys odporni na wiedzę...
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 29.03.20, 12:23
                                                    A to na pewno aż dziw bierze,to przeważnie ci ,którzy uważają się za bogów życia ale nic nie trwa wiecznie..
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 29.03.20, 19:23
                                                    Jak mówią znawcy tematu - to jest jedyna sprawiedliwość na świecie;p
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 01.04.20, 12:22
                                                    IIiiiii tam damy radę ze wszystkim a inni niech się bzzzz..
                                                    będzie dobrze:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 02.04.20, 10:38
                                                    Sprawa nie jest tak prosta jakby się wydawało. Ale kombinujemy coby udało się przeżyć bezpiecznie. Pozd. zdrowia życzę;D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 04.04.20, 19:09
                                                    Bądzmy dobrej mysli i miejmy siłe żeby dotrwac:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 05.04.20, 08:32
                                                    Po co komu nasze myśli.... i tak nikogo nie obchodzą.. w momencie kiedy sprawy obierają tzw. stan krytyczny każdy ratuje tzw. swoje to i owo... fakt można liczyć tylko na siebie i ewentualnie kilka osób z rodziny... ale w chwili kiedy omówią ci respiratora wszelkie plany i założenia można sobie podarować..Życzę spokojnej niedzieli...i oczywiście zdrowia nie ustającego.D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 05.04.20, 10:59
                                                    :) racji dużo Panie.
                                                    Dobrej niedzieli i kazdego kolejnego dnia życzę:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 07.04.20, 13:09
                                                    za bardzo z tego się nie cieszę....ale mimo wszystko dziękuję za miłe słowo;D
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 11.04.20, 06:04
                                                    Zdrowia,pomyślności i spokoju ducha życzę Pani z okazji nadchodzących Świąt Wielkanocnych. Oby wszelkie przeciwności losu omijały Cię szerokim łukiem.;D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 12.04.20, 08:52
                                                    Bardzo dziękuję:))))
                                                    Niech to będzie Nowy czas,dobry,pomimo okoliczności:)
                                                    Zdrowia i pomyslności życzę:)
                                                    V.
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 17.04.20, 18:42
                                                    Może się uda przemknąć niepostrzeżenie przez życie.....;D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 20.04.20, 08:38
                                                    jak duszki takie za życia jeszcze :))
                                                    faktycznie zawieszeni jak te nietoperze a fe..:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 20.04.20, 10:17
                                                    Można użyć innych porównań, nie można od razu napadać na nietoperze..DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 21.04.20, 09:06
                                                    Noooo....nie mam żadnych inspiracji... :))
                                                    poszły wszystkie sama nie wiem gdzie:))
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 21.04.20, 19:51
                                                    Ja też czuję się rozkojarzony co nie co...ale z nietoperzami jestem prawie zaprzyjaźniony, nad wodą całą noc latają nad głową.DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 28.04.20, 10:51
                                                    Też stworzenia, wię chyba być muszą, nie przepadam , są inne milusie potworki:))
                                                    Na głowę uważaj Panie :))
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 28.04.20, 19:22
                                                    Opowieści ze nietoperze wręcają się we włosy można między bajki włożyć..to opowieści z gatunku faktastycznych...zreszta u mnie z włosami kłopot to i problem odpada.D Nietoperze latają przy pomocy radiolokacji własnej, ich celem jest pojadanie muszek i owadów latających. ....kłopot tylko jest taki,że w ciemnościach częśto zaczepiają o żyłkę a wtedy pojawiają się tzw. fałszywe brania..DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 30.04.20, 09:53
                                                    Pewnie tak jest, jak byłam dzieckiem kazano mi uważać opowiadając takie własnie rzeczy bo dziwnym trafem zawsze znajdowałam się tam ,gdzie nie powinnam :)))
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 30.04.20, 17:55
                                                    owszem mnie też straszono różnymi rzeczami. nietoperzami też..ale jak się teraz okazuje nic takiego nie grozi nam..;D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 30.04.20, 18:34
                                                    Ale zawsze zaleca Pan ostrożność :))
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 01.05.20, 19:42
                                                    nie znam przypadku żeby nietoperz na kogoś napadł z nienacka..DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 01.05.20, 22:40
                                                    W Kamienieckim starym zam chyba się zdarzyło ale nie pamiętam bo byłam mała,pamiętam tylko , nietoperz nietoperz i straszny wrzaski i że mamy zakrywać włosy i oczy. Żyjemy wszyscy:))
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 02.05.20, 09:43
                                                    a to pewnie GPS biedakowi się zepsuł..DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 03.05.20, 11:52
                                                    Pewnie tak było, szkód nie poczynił w każdym razie:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 03.05.20, 17:56
                                                    A więc skończyło się jak bajce...czyli dobrze;D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 06.05.20, 12:31
                                                    Bajki mają to do siebie i choć na chwilę zmieniają rzeczywistość:)
                                                    może trzeba częściej czytac? :)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 06.05.20, 15:47
                                                    Owszem..bajki, fraszki...złote myśli...etc.etc.. Ja bardzo cienię twórczość pana
                                                    Jana Sztaudyngera..;D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 09.05.20, 08:59
                                                    Ja podobnie Panie, korzystajmy z mądrości innych.
                                                    Czesto wspominam rózne takie ...mojego dziadka,który był nieprzeciętnym człowiekiem i dopiero teraz dochodzi do mnie co faktycznie znaczyły jego słowa i wciąz to jest aktualne :)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 09.05.20, 15:45
                                                    cóż..kiedyś głos seniora się liczył...ale to minęło...
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 10.05.20, 12:38
                                                    No i z tym trzeba się pogodzić , wyjścia brak i nie będziemy rozpaczać zbytnio :))
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 11.05.20, 17:51
                                                    a pewnie...czarna rozpacz nic nie daje...najlepiej myśleć abstrakcyjnie.. albo też inaczej..DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 13.05.20, 12:36
                                                    wolę wcale, naprawdę...chyba bardzo potrzebuje resetu :))
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 13.05.20, 19:27
                                                    też dobra metoda..trzeba trochę odpocząć..D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 22.05.20, 20:26
                                                    Koniecznie Panie bo padam padam padam :))
                                                    Pozdrawiam i słoneczka życzę :)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 23.05.20, 08:31
                                                    Ciągle pada...tak śpiewał Salvatore Adamo , padam madam- też coś takiego wygłaszano. Ale to było dawno...DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 21.06.20, 19:31
                                                    Że dawno nie znaczy,że nieprawda:)
                                                    Niech się dzieje:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 22.06.20, 05:31
                                                    Oczywiście,nie mijam się z prawdą..D Co do drugiej części wywodu - niekiedy dobrze pójść na tzw. żywioł...D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 27.06.20, 08:16
                                                    Trzeba mieć siłę, mam taką historię z tą siłą,lecz tu nie mogę bo słowa niecenzuralne :))
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 27.06.20, 18:16
                                                    I masz rację,rozmawiać trzeba kulturalnie.DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 18.07.20, 14:01
                                                    Z tą kulturą różnie bywa a podobno przykład idzie z góry a tam to dopiero braki:)))
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 19.07.20, 06:19
                                                    Im wyżej tym gorzej...jak nie przymierzając w Himalajach.DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 24.07.20, 11:46
                                                    Cóż więcej dodać Panie?
                                                    im dalej tym niepewniej , takie dziwne czasy :)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 25.07.20, 09:08
                                                    ..z tego wniosek ,że im bliżej tym pewniej się człowiek czuje...;D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 26.07.20, 11:17
                                                    O tak...ale temat dyskusyjny bo jednak nie zawsze bliskość daje pewność:)
                                                    no życie i cóz...
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 26.07.20, 18:19
                                                    ..teraz blisko to 1,5 m...DDD takie są ustalenia uczonych..D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 27.07.20, 14:48
                                                    hahhahhaa no tak...zapomniałam ale stara już jestem to chyba wybaczalne?
                                                    tak czy siak bliskość bliskości nierówna zdaje się być :))
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 28.07.20, 06:35
                                                    znawcy mawiają też ze przepisy są po to aby je omijać..wystarczy trochę inwencji własnej i wyobraźni...a wiek nie ma tu większego znaczenia..wprawdzie też jestem
                                                    na etapie w którym respirator mi nie przysługuje i wszystko traktuję ,że może być to .:razem ostatnim:..ale to w niczym nie przeszkadza...jak mawiał poeta...choćby niedźwiedź to dostoję.DDD Poki co zdrówka Waćpani zyczę;p
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 28.07.20, 12:59
                                                    I wzajemnie Panie:)
                                                    ja tam nie chcę,żeby mi coś przysługiwało czy nie, chociaż lepiej ,żeby nie, bo lepiej być zdrowym:)
                                                    tego sobie życzymy przy każdej okazji :))
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 28.07.20, 14:14
                                                    otóż to..ja także nie mam wygórowanych oczekiwań...ale perspektywy są wątłe...wprawdzie widać światełko w tunelu, ale może to być równie też pendolino..DDD Nie chcę być czarnowidzem ale przed chwilą czytałem informację, że amerykańską szczepionkę testowano na Ukrainie a z 15 testerów 5 już zdążyło zejść z tego świata oczywiście z powyższego powodu.. Ale trzymajmy się zdrowo poki co, w końcu mowiono kiedyś ze co ma wisieć nie utonie...DDD Pozdr.
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 01.08.20, 12:28
                                                    I tak nas będą wytruwać powoli:)
                                                    szlag...
                                                    ja nie wiem,czy trzeba gdzieś już ziemianki kopać, choć też nie wiadomo czy nas i tam nie wykopią:))))
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 02.08.20, 18:32
                                                    eee..to nie tak...na tzw. pozyskanie szczepionki jest duża presja...stad i często próby są przyspieszane i skracane... a to ma dobre i złe strony. Druga sprawa że testerów nikt nie zmusza do udziału robią to dla dobra ogółu lub z konieczności jak są chorzy lub po prostu za kasę. Poza tym nie wiadomo czy akurat na ich smierć wpłynęlo szczepienie czy też tzw. wola boża...Pozwolę sobie przytoczyć historię odkrywcow grobu Tutanchamona. Wielu z nich zmarło krótko po tym odkryciu,uznano że to w wyniku klątwy szanownego nieboszczyka .Poźniej jednak ustalono,że przyczyny zgonu był inne i różne...czyli s'il vous plaît, Madame ..D
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 02.08.20, 18:35
                                                    oj.....zapomniałem...a w ziemniaki proszę się śmiało wybierać ..od przybytku głowa nie boli..D proszę jeno uważać na kleszcze ...bo obrodziły w tym roku bardzo...D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 07.08.20, 09:24
                                                    Ha....współistniejące klątwy działają do dziś:)
                                                    i nie ma prawdy nad prawdą.
                                                    dobro ogółu sprawa dyskusyjna jak zwykle..
                                                    żle napisałam chodziło o ziemianki ale fakt robactwo jeszcze większe niż nad ziemią:))
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 08.08.20, 14:17
                                                    co to dzisiaj nas nie truje..myslę ,że lista tzw. szkodnictwa jest dłuższa niż ewentualnie przypadki pozytywne..niestety w takich warunkach żyjemy...kwestią jedynie jest to jak długo...
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 16.08.20, 17:00
                                                    ile się da Panie do końca najlepiej :))
                                                    miło miło miło :))
                                                    dużo miło :))
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 17.08.20, 10:12
                                                    z tym końcem też bym się zgodził......;D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 24.08.20, 18:15
                                                    Mój dziadek prawił, ze zawsze najważniejszy jest koniec :)
                                                    tylko akurat ja nie wiem czy to o ten chodzi :)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 26.08.20, 20:37
                                                    Własnie..pojęcie szerokie jak kiedyś Wisła..ale każdy znajdzie przykład który mu odpowiada.DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 28.08.20, 12:20
                                                    Ha.. no właśnie i koło się zamyka, ile wniosków tyle rozwiązań a bywa tak ,że te najprostsze,najlepsze :))
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 28.08.20, 15:39
                                                    Otóż to ..trafnie rzekłaś Pani...Tym bardziej ze życie jest jak tęcza - jak mawiał pewien daltonista..- raz czarne raz białe...D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 30.08.20, 17:48
                                                    oby tylko tyle:)
                                                    byłoby to bardzo wygodne gdyby te szarości nie właziły w paradę:)
                                                    Pozdrawiam V.
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 31.08.20, 03:16
                                                    Na kłopoty polecam kolorowe okulary i szarość zniknie..D Nie ma co Pani narzekać bo na pewno będzie gorzej póki co innej opcji nie widzę... A co do parady..to owszem paradować zawsze można..DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 09.09.20, 08:26
                                                    nie narzekam Panie ,należę do tych szczęśliwszych inaczej, potrafię (choc paznokci nie mam) wydrapać zawsze jakiś okruch tzw.szczęścia..:) jeszcze potrafię :)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 09.09.20, 08:47
                                                    U mnie gorzej...bo mam pazurki przycięte...DDD Teraz trzeba być bardziej realistą,
                                                    optymizm już był ...kiedyś.D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 17.09.20, 12:36
                                                    hhahahha no tak.
                                                    Ale zawsze coś się znajdzie co uszczęsliwi i optymizm tu nie ma nic do rzeczy-tak myslę :)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 17.09.20, 17:52
                                                    ...trudno Ci Pani odmówić racji...zawsze się coś znajdzie..cokolwiek nie miałby to znaczyć.DDD Jutro jadę na grzyby...to pewnie wrócę szcześliwy..DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 27.09.20, 12:13
                                                    Grzybów ponoć dużo :)
                                                    niech no Pan tam i o mnie pomysli...muchomorka zamawiam :)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 30.09.20, 12:10
                                                    Dużo zebrałem. A muchomorków było jakoś mało.D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 10.10.20, 14:00
                                                    To mnie Panie trochę zawiodłeś, jednego malutkiego proszę...no proszę
                                                    następnym razem bardziej się postaraj i tyle..no..:))
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 13.10.20, 18:00
                                                    Myślę,że nic z tego nie będzie..jako że raczej do lasu już się nie wybiorę;D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 17.10.20, 12:31
                                                    :) trzeba przyjąć na "klatę"
                                                    znów za rok :))
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 18.10.20, 09:27
                                                    No...niekonieczne... od czwartku ma być znowu ciepło 18-20 zależnie od regionu...Może się jeszcze skuszę...Może dzika spotkam..jakoś ostatnio brakuje mi mocnych wrażeń..DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 19.10.20, 08:50
                                                    No Panie...przerażasz mnie:)
                                                    niech ten dzik chodzi sobie swoją ścieżką a Pan swoją,naprawdę będzie lepiej...
                                                    nie chcę słyszeć potem, że wyszedł Pan z tego spotkania potargany albo coś gorszego:)
                                                    niech będzie jeszcze trochę ciepełka:)
                                                    Pozdrawiam V.
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 22.12.20, 14:39
                                                    Witam Panią.. Tak jakoś się zapodziałem. W grudniu walczylem o przetrwanie i tak jakos czas zleciał;D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 29.12.20, 18:23
                                                    Bardzo się cieszę bo już się martwiłam 😊 tak właściwie jak to się mówi ja też"na oparach jadę"
                                                    Będzie dobrze bo musi.
                                                    Pozdrawiam ciepło:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 30.12.20, 05:52
                                                    Już jest dobrze,ale w grudniu zmierzyłem się z siłami natury... .;D ...na oparach to można i ...ochnaście km przejechać.DDDD
                                                    pozdr.;D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 31.12.20, 20:09
                                                    Naprawdę bardzo się cieszę. Mam nadzieję, że tych " oparów" na długo jeszcze wystarczy.
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 01.01.21, 11:09
                                                    I owszem...a dalej jak tylko najszybciej się uda poddam się stosownym szczepieniom,jako że Pani zycie nie do końca jeszcze mi się znudziło.DDDD
                                                    ..mam jeszcze parę spraw do załatwienia.DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 13.02.21, 10:46
                                                    To tak jak u mnie Panie, nie wszystko zostało zrobione..:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 14.02.21, 05:13
                                                    czyli jak starzy znawcy życia twierdzili...trzeba zakasać rękawy i do dzieła;DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 20.02.21, 10:45
                                                    Zeby tylko motywacja była prawidłowa:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 21.02.21, 08:54
                                                    Cokolwiek by to nie znaczyło, jest prawidłowa...DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 22.02.21, 10:34
                                                    hahahahaha no właśnie ....byle do przodu :)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 22.02.21, 11:13
                                                    W rzeczy samej...pomysł masz dobry.D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 01.03.21, 21:01
                                                    Czasem mi się zdarza ale tylko czasem a ponadto bez myślenia lepiej mi wychodzi, cóz począć taka dziwaczna natura we mnie siedzi:))
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 02.03.21, 05:56
                                                    Skromność przez Panią przemawia...ale to nie powód do zmartwień - raczej do dumy..DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 06.03.21, 21:28
                                                    takie życie Panie....jak kwiat jak kwiat, potem nagle wiednie i nic nie jest takie samo:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 07.03.21, 09:16
                                                    Jakie to proste... wszystko wg reguł..D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 19.03.21, 08:42
                                                    Chyba tak na chłopski rozum wszystko jest proste, gdyby nie roztrząsać na czynniki pierwsze:)
                                                    ludzka natura wszak jest zupełnie inna :)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 19.03.21, 15:15
                                                    a ja jestem skłonny stwierdzić, że rzecz w stanie "czynników pierwszych" jest prostsza do zrozumienia...no chyba, że ktoś lubi liczby urojone...DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 21.03.21, 09:00
                                                    Teraz to wszystko jest ,że tak powiem....że właśnie nie wiadomo czy się czlekowi uroiło czy bylo faktem😊lepiej w zaciszu układać tak,żeby pasowało.
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 21.03.21, 11:06
                                                    ...to tylko pasjanse zostają...D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 25.03.21, 08:06
                                                    Oj nie tylko Panie nie tylko..
                                                    Trzeba urozmaicać od czasu do czasu😊
                                                    Pozdrawiam V.
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 25.03.21, 08:40
                                                    Aby cokolwiek zrobić w temacie "urozmajcenia życia" ,cokolwiek by to miało nie znaczyć to musi być zbieg kilku zasadniczych czynników, jak czas, miejsce , okoliczności, odpowiedni stan osobowy etc etc...Wspomnę tu jednego z myślicieli,który był uprzejmy zauważyć,że cutuję " chociaż małżonkowie sypiają pod jedną kołdrą to kaźdy z nich myśli ma różne ..niby oczywista oczywistość ale trudno nie przyznać mu racji.D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 25.03.21, 12:22
                                                    No chyba się tego na pamięć nauczę 😊niech się dzieje ..i tu na pewno- dowolność wyboru. I do przodu.
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 25.03.21, 19:05
                                                    Podobno odwaga jest w cenie...DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 29.03.21, 17:45
                                                    Odwaga... jakoś ostatnio nie widziałam nikogo odważnego i chyba o nikim tak powiedzieć nie mogę. Inne czasy Panie,nie ten świat.
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 03.04.21, 05:00
                                                    Ja tam nikogo się nie boję....choćby niedźwiedź to dostoję....DDD Mogę robić za pierwszego i ostatniego odważnego..DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 07.04.21, 12:44
                                                    I chwała Ci Panie😊choć czasem można być i słodkim miesiączkowym..
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 07.04.21, 12:58
                                                    oj Pani, za Nostradamusa zaczynasz robić...?..DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 13.04.21, 20:34
                                                    Hahaha..miało być misiaczkiem , co ta klawiaturka z miesiączką wypaliła? Tak tak Panie, cyganka blondynka ,cyganka prawdę powie😊
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 14.04.21, 18:18
                                                    Cóz...wszystko to sprowadza się do jednego..Dama prawdę ci powie...D
                                                    A klawiaturka rzeczywiście niekiedy zachowuje że tak powiem krotochwilnie...D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 15.04.21, 08:28
                                                    I wychodzą tzw.jaja ,ale czasem można pokombinować co autor miał na myśli😊
                                                    Mam nadzieję,że z Panem doskonale się rozumiemy.
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 15.04.21, 13:21
                                                    Czyżby myśli nieuczesane po głowie latały..DDD Dobrze na samopoczucie pomaga tzw. pochylenie się nad fraszkami..D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 22.04.21, 10:32
                                                    No i latają jak najbardziej, myślę ,że to dowód ,że jeszcze żyje😊
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 22.04.21, 16:08
                                                    Słusznie Pani ,to dobra odskocznia od tzw. szarości dnia powszedniego..D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 01.05.21, 18:01
                                                    Będzie dobrze Panie , trzeba o tym wiedzieć...i odskakiwać 😊
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 01.05.21, 19:07
                                                    Ja już jestem podwójnie zaszczepiony...więc w przyszłość patrzę niejako z pewnym optymizmem..D Co do podskakiwania to chwilowo jestem niechętny bowiem walczę z różnego rodzaju przypadłościami ..D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 05.05.21, 20:30
                                                    Hahaha,z tym skakaniem przesadziłam ale podrygiwać można a nawet trzeba,sama też lubię pofiurgać w te i z powrotem.
                                                    Ja w połowie maja być może uzyskam jakieś inf.albo zostanę odmieńcem . A w gruncie i tak jestem.
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 06.05.21, 08:58
                                                    Przyszło chwilowo mi robić za "dyskobola", cały czas się skradam i myszkuję po chacie..DDD Jednym słowem jestem jak "na mękach Kmicic " ...DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 06.05.21, 15:07
                                                    Gdybym tylko mogła ulżyć jakoś...
                                                    Silnie wierzę ,że da Pan radę.
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 07.05.21, 17:35
                                                    Mam nową porcję medykamentów, zobaczymy może to cokolwiek zmieni. Ale sytuacja jest dynamiczna, zmienia się jak w kalejdoskopie ..DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 07.05.21, 19:36
                                                    Fakt. Czasem człek by życzył sobie trochę monotonii.
                                                    Naprawdę nie wiem co lepsze?
                                                    Umiarkowanie chyba:)
                                                    Pozdrawiam V.
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 08.05.21, 08:43
                                                    Ale ja w niczym nie przesadzam, mam tzw. pełny umiar w działaniach wszelakich .D
                                                    Po prostu tak się stało i tak jest ..D Kłopoty są okresowe..D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 09.05.21, 20:57
                                                    Tak jak wszystko Panie jak wszystko...
                                                    U mnie dziś piękny dzień i miły, tylko dlaczego chce mi pęknąć moja niewątpliwie,jak Pan powiada, mądra głowa?
                                                    Nadmiar dobroci chyba mi nie służy:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 10.05.21, 11:18
                                                    Cóż głowa nieraz boli, na to większej rady nie ma. Ja mogę powiedzieć, że nie znam tej dolegliwości jako, że mnie w zasadzie nigdy głowa nie bolała i tak jest dalej...D
                                                    Ale myśli miewam różne...DDD Co do dobroci...to trzeba stosować tyle ile trzeba, tzw. wylewność w owym temacie jest bardzo niewskazana...DD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 10.05.21, 15:09
                                                    Szczęściarz z Pana:)
                                                    Jak wszystko pewnie minie.
                                                    Tu raczej chodziło mi o to,że dawno nie miałam,stąd ten zawrót,a że moja wiara gdzieś prysła to tym większe zdziwienie:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 11.05.21, 08:39
                                                    Niektóre rzeczy/sytuacje mijają, inne wyprzedzają...skomplikowane to zycie.
                                                    Nie ma takiego modelu który pasowałby do wszystkich. ..stąd może tylu zadowolonych jak i nie zadowolonych bywa..D
                                                    Mnie tam nawał szczęścia nie napastuje...DDD.. chociaż niekiedy jakichś namiastek można byłoby się dopatrzeć.. Jednak generalnie nie narzekam, większych zawirowań nie mam, no może poza jednym, jak podczas covida zaliczyłem tzw. glebę...DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 11.05.21, 09:16
                                                    Wierzę. Bo ja też zaliczyłam i nie był to miły moment,bystre umysły twierdzą, że najprawdopodobniej był to ten niechciany przyjaciel:) mogło być wszystko. Pewnie niebawem bo chyba w środę się dowiem. Resztę można przeżyć raz lepiej raz gorzej.
                                                    Kosiarki i jakieś piły brzęczą tu od rana- trzeba uciekać:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 11.05.21, 18:46
                                                    Tak...czujność i ostrożność trzeba wykazywać wszędzie .;D U mnie niekiedy też jacyś grasanci biegają z kosiarkami ..;D To nieuniknione . Słuchaweczki z lubianą muzyką załóż na uszy i po kłopocie...DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 14.05.21, 18:39
                                                    Yhy...wnerwiajace..
                                                    Uwielbiam ciszę jak nigdy dotąd:)
                                                    A muzyczka też łagodna raczej ale od czasu do czasu jakiegoś szarpania też lubię:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 15.05.21, 09:29
                                                    Teraz i na wsi jest ryzyko zamieszkiwać. Kupujesz np. działeczkę robiącą za ostoję ciszy a po pewnym czasie jakiś jegomość może obok pobudować jakąś firmę albo hodowlę świnek. D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 20.05.21, 13:55
                                                    To fakt, musiałbyś wszystko wykupić w promieniu ilus tam kilometrów ,żeby łeb mieć spokojny:)
                                                    W każdym razie lubię odludzia:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 20.05.21, 18:52
                                                    Jak wyżej Pani. Ja również wielce sobie cenię spokój. ;D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 24.05.21, 23:19
                                                    Dziś ciężko o tzw. święty spokój:)
                                                    Życie mknie szybko ,wydaje się , że za szybko.
                                                    Rady nie ma żadnej:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 25.05.21, 16:56
                                                    Swięty spokój kojarzy mi się z kwaterą cmentarną...W życiu trudni teraz o taki stan, zycie staje się niepewne, nerwowe i trudne do przewidzenia. Czas mnie szybciej niz powinien. Pewnie, rady na to nie ma żadnej..;D Jedynym wyjsciem jest podążanie z nurtem. Stawanie okoniem nic dobrego nie wrózy...DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 25.05.21, 22:12
                                                    Iiiii tam...ja tam lubię czasem się pobuntowac ,wprawdzie przeciwnika nie ma ale tak dla zasady:)))
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 26.05.21, 14:49
                                                    Widać Z Waćpanny taki hajduczek jest...DDD....lubisz się droczyć i przekomarzać ;D
                                                    Mnie tam takie nastawienie się widzi....D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 26.05.21, 21:46
                                                    Oj tam oj tam:)
                                                    Grzeczniutka że mnie dziewczynka ale , żeby sobie nikt nie myślał to tak od czasu do czasu potupac nóżka trzeba:)
                                                    Pozdrawiam V.
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 27.05.21, 16:00
                                                    I owszem, w końcu to nic zdrożnego...DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 31.05.21, 14:55
                                                    Jak to mawiała pewna miła osóbka: " wszystko w życiu jest na J"
                                                    Dosłownie nie mogę przetłumaczyć z obawy na sianie zgorszenia:)
                                                    Ale na pewno się z nią zgadzam:)
                                                    Pozdrawiam V.
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 31.05.21, 19:33
                                                    Dobre powiedzenie. Znam podobne...mniej więcej tak...u nas we wsi wszyscy nazywają się na J....etc etc..D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 06.06.21, 20:15
                                                    Hahaha no tak, każdy ma własne:) te ..znaczy się mądrości tzw.ludowe czy jak je zwą:)
                                                    Poniekąd czerpiemy z nich od lat to i owo:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 07.06.21, 15:45
                                                    Wszak nawet Jan Izydor Sztaudynger był łaskaw kiedyś napisać ,że lubi to i owo a szczególnie owo. I tu jest pole do dociekań...co pod tym owo się kryje...DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 09.06.21, 08:46
                                                    Gdyby poruszyć moja uśpiona wyobraźnię...oj Panie...
                                                    Lepiej dla mnie jeśli omijam to "owo" z daleka:)))
                                                    Pozdrawiam V.
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 09.06.21, 14:42
                                                    Otóż to ;DDD Fraszkopisarz też to miał na myśli...D Ale zdarza się, że ludzie skaczą z klifów i żyją...Nie bierz jednak tego pyrzyrównania za ewentualne podżeganie...
                                                    tak mi się się powiedziło...DD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 09.06.21, 17:59
                                                    No no no...ja tam nie wiem co autor miał na myśli ale obiecuję, że jeszcze nie teraz nie teraz:))
                                                    I jakby co o ile zdążę dam znać:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 09.06.21, 18:26
                                                    Pewnie dobrym zdrowiem można śmiało się chwalić...DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 09.06.21, 21:20
                                                    Że tak powiem : dałby Bóg :)))
                                                    W tłumaczeniu to znaczy , że ja bym nie chciała jeszcze ,no wie Pan..tych wędrówek powiedzmy,że do "nieba" urządzać:)))
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 10.06.21, 13:23
                                                    Ja nauczony doświadczeniem, że niekiedy sprawy mogą się potoczyć wręcz błyskawicznie kiedyś na stosownym miejscu zakupiłem sobie stosowną kwaterę. Teren cichy, słoneczny...jakoś wytrzymam...DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 14.06.21, 11:25
                                                    Hahaha taka przezorność na wszelki wypadek:)
                                                    Taak..teraz i tam trzeba z góry rezerwować:)
                                                    Choć właściwie to już potem znaczenia zbyt wielkiego nie ma,no chyba, że dla potomnych ,żeby mieli na co narzekać w Zaduszki:))
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 14.06.21, 17:52
                                                    To są pytania , na które po fakcie odpowiedzi nie usłyszymy......D
                                                    Co do inwestycji, to jedynie lokalizacja ze stosowną budowlą, w końcu mozna
                                                    to kiedyś jeszcze jako pustostan sprzedać a samemu zmienić lokalizację.DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 14.06.21, 19:17
                                                    Tak faktycznie może być,rzekła bym odpłynąć mając na uwadze wody gruntowe:))
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 03.07.21, 09:05
                                                    Teraz taki wariant trzeba brać na poważnie pod uwagę...deszcze coraz bardziej nieprzewidywalne...mozna sobie zafundować taki mini Ganges...DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 05.07.21, 22:14
                                                    Byłoby tragicznie..
                                                    Chociaż wiele smordku wokół i bez tego:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 06.07.21, 09:41
                                                    Słusznie Pani...wszystko wokół przestaje funkcjonować w sposób jaki znamy powiedzmy od dzieciństwa. Ale ponieważ jest to zjawisko tzw. pełzające najczęściej umyka naszej uwadze. Ludzie jakoś żartują sobie ze wszystkiego. Nie niepokoi ich alarm ekologów np. ..gdzie się obejrzeć leżą sterty śmieci. Wiele osób np. wypije napój a opakowanie rzuci gdzie bodź bo wg jego filozofii jedna puszka świata nie przewróci...proste rozumowanie ale niebezpieczne.
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 06.07.21, 22:33
                                                    Rozpadało się ludzie z tego dobrobytu, wszystko pod ręką,wybór jest zasad niekoniecznie,kto by dziś myślał, że szkodzi sobie i innym.
                                                    Konsumpcja najważniejsza i dobro i wygoda własną.
                                                    Ot co ..
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 07.07.21, 08:46
                                                    tzw. szlacheckie rozpasanie powiedziałbym....D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 09.07.21, 20:23
                                                    Yhy....ale niech każdy sobie swoją rzepkę...:)
                                                    Cóż radzić Panie?
                                                    Nic po prostu nic:))
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 10.07.21, 10:27
                                                    Własnie, każdy ma swój sposób na życie, są sposoby dobre i niekoniecznie dobre...ale jak mawiali przodkowie - szlachcic na zagrodzie równy wojewodzie..D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 10.07.21, 11:25
                                                    I co wolno wojewodzie to nie tobie kasztelanie:)))
                                                    Życie życie jak w Madrycie:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 10.07.21, 14:38
                                                    Oj kasztelan jakoś podupadł na honorze... piwo reklamuje....DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 10.07.21, 19:40
                                                    Tak.
                                                    Kasa najważniejsza ,jak się gada,każdy ma swoją cenę:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 11.07.21, 08:03
                                                    Fakt, ale na treść nie zawsze zwraca się uwagę. Mnie takie reklamy denerwują co najmniej....D W końcu jak coś potrzebuję to sobie sam znajdę..D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 15.07.21, 18:02
                                                    A to na pewno...
                                                    Na tym ten biznes polega,żeby namotac ludziom w głowach-reklama dźwignią handlu:))
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 16.07.21, 17:58
                                                    Albo ..dobry bajer to połowa roboty....D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 16.07.21, 19:24
                                                    Zawsze tak było:)
                                                    Czyli są sytuacje , które nie ulegają zmianie.
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 17.07.21, 09:44
                                                    Dokładnie....są to tzw. żelazne zasady, które nic się nie zmieniają...czyli metody te same..tylko klienci się zmieniają...DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 17.07.21, 17:28
                                                    Tak.
                                                    Każdy wie co ma robić a jak nie wie to się dowie po fakcie:)))
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 18.07.21, 09:41
                                                    Ale pewne przysłowie mówi też...mądry Polak po szkodzie..D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 18.07.21, 21:29
                                                    Tak, wszyscy z resztą i bez reszty też:)))
                                                    Choć jestem zdania , że błędy nie zawsze uczą:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 19.07.21, 17:14
                                                    Czyli wszystko można załatwić przysłowiem.....DD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 24.07.21, 14:27
                                                    No przydadzą się pewnie ale czy wszystko?
                                                    Byłoby wszystko,jasno,prosto lecz tak nie jest:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 25.07.21, 09:18
                                                    Tak....mówi się ze dobry żart tynfa wart....a pieniądze jak wiadomo każde drzwi otwierają...DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 27.07.21, 23:49
                                                    A no właśnie,kasa potrafi zmienić wszystko:)
                                                    I wtedy jakoś wszystko do siebie pasuje:))))
                                                    Takie cuda:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 28.07.21, 07:39
                                                    Dokładnie...można wszystko układać tak jak pasuje...nie czekając np za zrządzenia losu...D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 29.07.21, 22:24
                                                    Tia:)
                                                    Zrządzenia tzw.liosu czasem bywają naprawdę dobre albo dość znacznie potrafią namieszać w życiu.
                                                    Osobiście wiem ,że plany choć skrupulatne mogą nie wypaść jak należy i żeby nie wpaść w panikę należy zastosować też." wyjście awaryjne" :)))
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 30.07.21, 07:29
                                                    Z tymi planami awaryjnymi jest jak rodziną....pewien ekspert życia stadnego był np. łaskawy wygłosić tezę ,że....jeżeli w małżeństwie się nie wiedzie to zawsze winne są dwie strony - żona i teściowa....DDDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 30.07.21, 21:25
                                                    Bo to prawda:)
                                                    Najprawdziwsza:))
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 31.07.21, 08:47
                                                    Pewnie masz na myśli teściową...bo żona to żona i koniec...DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 01.08.21, 19:25
                                                    Kobiety, a tam teściowe, żony, mnie akurat nie dotyczą i świetnie:)
                                                    Niech ktoś inny się zmaga lub nie:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 07.08.21, 08:35
                                                    Matki, żony i kochanki...jakiś taki film był kiedys..D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 11.08.21, 19:10
                                                    Dorzuciła bym jeszcze córki;)
                                                    Zawsze to kobietopodobne;)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 12.08.21, 06:33
                                                    Słuszna uwaga, córki też kobiety...chociaż jak przegłosują inaczej..??....DDDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 12.08.21, 17:03
                                                    Byle dobrze, resztę się wygumuje:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 13.08.21, 08:26
                                                    Gumki mogą stać się towarem deficytowym , jak kiedyś nie przymierzając sznurek do snopowiązałki albo inny papier toaletowy...DDDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 13.08.21, 11:11
                                                    Zdecydowanie:)
                                                    Teraz obserwuje się tendencje takowe:)
                                                    Dobry sposób na......i tu dowolność:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 14.08.21, 18:00
                                                    czyli prosto mówiąc na to i owo a szczególnie owo...DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 15.08.21, 13:15
                                                    No fakt,więcej owego niż tego.
                                                    I tak możemy sobie w nieskończoność:)
                                                    Ważne,że możemy:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 15.08.21, 13:17
                                                    Żyjemy w przekonaniu, Zycie może to zweryfikować...D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 15.08.21, 22:32
                                                    Zawsze weryfikuje,czasem tylko czasu trzeba:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 16.08.21, 07:47
                                                    Racja, zycie ma rózne barwy i odcienie..D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 16.08.21, 21:16
                                                    Czasem mam wrażenie że zbyt wiele:)
                                                    Oczopląsu można dostać:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 17.08.21, 08:46
                                                    Ciemne okulary powinny problem rozwiązać..DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 19.08.21, 21:21
                                                    Pomarańczowe Panie ewentualnie różowe, choć czarne przyćmiewa wszystko :)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 20.08.21, 14:01
                                                    Czasy takie, że im mniej się widzi tym spokojniej człowiek śpi....DDD a najlepiej przepaskę na oczy założyć, myślę ze najlepiej uspakaja.DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 21.08.21, 10:43
                                                    Zaczynam od dziś:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 21.08.21, 11:37
                                                    oby tylko Cię za jakiegoś przybysza afgańskiego nie wzięli..DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 21.08.21, 17:34
                                                    No byłoby ciekawie, przynajmniej byśmy się prawdy dowiedzieli..
                                                    Szlag..
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 22.08.21, 15:48
                                                    tia...w centrum wydarzeń zawsze można więcej zobaczyć..D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 22.08.21, 21:08
                                                    Mówiłam,że czasem lepiej nie widzieć nie słyszeć.
                                                    Ale jak to pewien Witia mówił,że ciekawy nie jest ale zawsze warto wiedzieć:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 23.08.21, 08:45
                                                    Wiedza to pieniądze ..tak było i jest.. Zawsze lepiej wiedzieć więcej niż za mało...DD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 23.08.21, 12:31
                                                    Czyli rządy wciąż te same.
                                                    Nic w tej kwestii się nie zmieniło.
                                                    Dorzuciła bym jeszcze parę innych:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 23.08.21, 13:45
                                                    Jest Pani jak mówisz.DD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 23.08.21, 18:26
                                                    Dobrze Panie.
                                                    Niech będzie dobrze:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 23.08.21, 19:00
                                                    Mawiają ,że szcześciu trzeba pomóc...DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 23.08.21, 21:22
                                                    A ja nie wiem jak:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 24.08.21, 07:57
                                                    ..sposobem Pani...sposobem....D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 24.08.21, 12:27
                                                    Chwilowe zaćmienie:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 24.08.21, 13:07
                                                    ...oj samo nie przyjdzie, trzeba pogłówkować cokolwiek...D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 25.08.21, 13:26
                                                    A weź Panie:)
                                                    Myśli bolą:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 25.08.21, 15:35
                                                    Poki co mam myśli nieuczesane...może to odłożę co nie co w czasie..DD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 25.08.21, 17:59
                                                    Jak to mówią?
                                                    To co masz zrobić jutro zrób dziś?
                                                    Jak to było?
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 26.08.21, 09:24
                                                    Było tak...robota nie zając, nie ucieknie..DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 26.08.21, 16:54
                                                    Ooo i to mi się podoba:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 27.08.21, 07:55
                                                    Czasy młodości minęły...wtedy dla człowieka rzeczy niemożliwych nie było..DDDD
                                                    Teraz lepiej kilka razy się zastanowić jak coś niepotrzebnego wywinąć...DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 27.08.21, 16:32
                                                    Hm... słusznie:)
                                                    Wciąż jednak można powywyjać,rękawki w sweterku np.:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 27.08.21, 16:51
                                                    albo przy koszulce...długorękawkowej...DDD
                                                    Jakby to krótko podsumować...to se nie vrati..DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 28.08.21, 20:22
                                                    No...
                                                    Pewna nie jestem to też głosu nie zabieram:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 29.08.21, 11:00
                                                    ..jakimiś rebusami Pani odpowiadasz...D dla pewności trenuję umysł na ROZRYWCE ;D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 29.08.21, 18:18
                                                    I o to chodzi Panie, mam pecha:)) nikt mnie nie rozumie:))
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 30.08.21, 09:30
                                                    ...trzeba zatrudnić sztuczną inteligencję, niech ten problem zdiagnozuje i określi.D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 30.08.21, 18:01
                                                    Dla mnie to nie problem:)
                                                    Ale inni..?
                                                    Cóż.. pozostaną w błogiej nieświadomości , obawiam się,że ta sztuczną też nie nadąży:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 31.08.21, 12:14
                                                    ...tak sobie myślę i kombinuję..ale to nic zobowiązującego oczywiście..D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 31.08.21, 17:56
                                                    Jak już Pan wymyśli proszę się podzielić co dwie głowy.....:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 01.09.21, 16:56
                                                    Póki co przemyślam, konkretów chwilowo brak. Pewnie ,że w gromadzie raźniej...DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 01.09.21, 17:51
                                                    Co z tym Klubem?
                                                    Bo już zapomniałam:)
                                                    Dzieje się coś czy stoimy w miejscu?:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 02.09.21, 12:48
                                                    Teoretycznie on istnieje...Tak jest bezpieczniej , bo jak zrealizujesz sprawę faktycznie, to zaraz ci cos na drzwiach wymalują.. i tylko kłopot. To jest tak jak klasyk mówił o muzyku, że najlepszy jest ten któren w ogóle nie zagra...DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 02.09.21, 17:33
                                                    Już ja Panu wymaluje i tyle będzie:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 03.09.21, 13:47
                                                    ..chyba świat...DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 04.09.21, 12:34
                                                    Na różowo na różowo:))
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 05.09.21, 14:03
                                                    ..koniecznie, inne kolorki nie wchodzą w grę..;p
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 06.09.21, 10:25
                                                    Najlepsze takie jak każdemu pasują:)
                                                    Ja to jeszcze żółty preferuje:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 06.09.21, 12:53
                                                    a ja zielony...wpływa uspokajająco na delikwentów wszelkiej maści..DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 06.09.21, 17:25
                                                    Jakoś zielony mi nie podchodzi chyba, że to przyroda:)
                                                    Ale mogę spróbować..:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 06.09.21, 19:59
                                                    Zielony kolor na pewno uspokaja, a czerwony odwrotnie- wywołuje co najmniej niepokój. Znane są przypadki przetrzymywania ludzi w celach pomalowanych na czerwono i tego opłakane efekty...D Ale mówimy o noszeniu odzieży,, tutaj takich skrajnych przypadków nie ma, jako ze kolory stosowane są krótko i zamiennie.
                                                    Nie ubieram się przecież na co dzień w zieleń ale jak bywałem w nadbrzeżnych szuwarkach to miałem odzienie w taki odcieniu, aby ptaszków i zwierzyny nie płoszyc nadaremnie...DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 07.09.21, 14:12
                                                    Tak Panie, również znam znaczenie kolorów,jednak trzeba brać pod uwagę indywidualne zapotrzebowania bo jak wiemy co jednemu służy drugiemu niekoniecznie:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 07.09.21, 20:05
                                                    Pięknie to ujęłaś, ja preferuję kolorystykę tzw. niewyzywającą..w spokojnej tonacji.;p
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 08.09.21, 18:23
                                                    Oby było wygodnie i miło dla samego siebie i tyle:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 08.09.21, 19:38
                                                    Trudno coś więcej dodać do tak trafnej uwagi..DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 09.09.21, 11:23
                                                    Miód z galaretką Panie ,pogoda daje czadu,zielono,słonecznie można rzec luksusowo:)
                                                    Wrzesień..
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 09.09.21, 19:39
                                                    Faktycznie tak jest, wrzesień jakiś łaskawy dla nas. Ale mnie jakoś nie bardzo ciągnie w plener, a powinno bo ruch wszelki jest mi wskazany..D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 10.09.21, 11:02
                                                    Trzeba korzystać,przyjdzie plucha i być może zimno i to dopiero będzie wymówka:)
                                                    Ja to czasem po prostu nie zdążę skorzystać,tak się póki co poukładało:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 10.09.21, 16:28
                                                    Właśnie, coś zawsze się poukłada nie tak jak powinno. Cóż, poczekamy jak się sprawy potoczą..D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 10.09.21, 18:34
                                                    No nie byłoby to życie:)
                                                    Jak to tak bez pagórków, przeszkód, kłód itp.itd.?
                                                    Hmm?
                                                    Nuuudy
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 11.09.21, 08:58
                                                    Skąd tu nagle kłody znaleźć, trzeba chyba sobie kupić jakąś nie za dużą puszczę...DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 13.09.21, 18:31
                                                    Tak.
                                                    To całkiem niezły pomysł.
                                                    Rozważę Panie rozważę:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 13.09.21, 19:02
                                                    Sam sobie leśnikiem i drwalem...ładnie to brzmi...DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 13.09.21, 19:17
                                                    Hahaha...coś tam jeszcze o wiórach było:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 13.09.21, 19:39
                                                    ..i dzięcioł w drzewo puka....DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 13.09.21, 19:56
                                                    A dziewczę płakało:)
                                                    No i po co,pytam... No po co?
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 13.09.21, 20:06
                                                    Właśnie...pytanie powiedziałbym filozoficzne.. ;p
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 13.09.21, 20:17
                                                    :)
                                                    Od tego jesteśmy.
                                                    Bo niby komu wolno..hmm..? :)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 15.09.21, 18:34
                                                    Właśnie komu?... to jest pytanie ważne..
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 17.09.21, 10:07
                                                    A wszystko i wszystkim.:)
                                                    To zależy od stopnia strachu:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 17.09.21, 15:30
                                                    Szerokie horyzonty .........i odwaga... no no...D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 17.09.21, 19:42
                                                    :) trochę trzeba pocwaniaczyć a co tam, należy się od czasu do czasu:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 18.09.21, 06:49
                                                    Oczywiście wszystko się należy, cokolwiek nie miałby to znaczyć...DDD
                                                    I nie należy tego oceniać jako postawa konsumpcyjna, roszczeniowa etc etc...ale raczej jako tzw. szerokie otwarcie na świat. i nie tylko.DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 18.09.21, 19:37
                                                    Z całą pewnością;)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 19.09.21, 08:03
                                                    Dziękuję za owacje...DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 19.09.21, 10:53
                                                    Na stojąco Panie:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 19.09.21, 12:26
                                                    Trochę niewygodnie...ale twz.wdzięczność niejedno ma imię..DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 19.09.21, 12:30
                                                    Hahaha zależy jak długo się stoi albo jak długo jest się wdzięcznym i za co:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 19.09.21, 13:02
                                                    Bardzo trafna uwaga...;D W końcu jest tak ustrojstwo jak stopniowanie....chociaż niektórzy nazywają to manipulowaniem nastrojami..DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 20.09.21, 14:48
                                                    Bywa. Choć manipulacja to świństwo wg.mnie:)
                                                    Można jedynie liczyć na to,że karma wraca,tak naiwnie myśląc:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 20.09.21, 16:20
                                                    Słusznie, trzeba wybierać opcje optymistyczne...DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 21.09.21, 10:24
                                                    No:)
                                                    Co by nie miało być,mam nadzieję na dobre:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 21.09.21, 11:45
                                                    Ja nie bardzo we wszystko wierzę...mam swoje pomysły i przemyślenia...Ale powiem tak...nikomu tego nie wciskam, zakładami że kazdy ma swój rozum i wie co robi...DD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 22.09.21, 07:35
                                                    Otóż nie, nie każdy.
                                                    Ale też bym na siłę nie wciskała)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 22.09.21, 17:31
                                                    Z grzeczności należy zakładać, że każdy ma coś w głowie...a jak jest rzeczywiście okazuje się w trakcie...procesu poznawczego...D
                                                    Na siłę...? umiar i rozsądek jest wskazany...;p
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 22.09.21, 20:30
                                                    Tak być powinno..
                                                    Bywa różnie:) fakt.
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 23.09.21, 09:06
                                                    Cieszy mnie takie podejście do sprawy. Jako człowiek spokojny nie lubię awantur nawet słownych...DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 23.09.21, 15:40
                                                    Podroczyć troszeczkę jedynie. się można ale lepiej na wesoło:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 23.09.21, 18:14
                                                    Otóż to...tak jak mówisz....W końcu wzrok już nie ten...DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 24.09.21, 12:21
                                                    Taka jest kolej rzeczy:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 24.09.21, 13:13
                                                    I żaden pociąg nie pomoże ?...DDD Jakimś optymistą trzeba być...D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 24.09.21, 13:42
                                                    No przecież ja jestem i Pan jest:)
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 24.09.21, 13:43
                                                    :)
                                                    A o pociągu to usłyszałam kiedyś ,że nie ma takiego wagonika, którego nie da się odczepić:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 24.09.21, 16:51
                                                    Stąd też jest dużo rozmaitych pociągów: towrowe, osobowe, pośpieszne i do tego i owego..czyli rozrywek wszelakich..DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 24.09.21, 17:27
                                                    Wsiadam:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 24.09.21, 16:49
                                                    i tu Pani masz słuszność..DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 24.09.21, 17:28
                                                    Przeważnie:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 25.09.21, 08:13
                                                    Nie zapomnij o kamyku zielonym...;D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 25.09.21, 11:44
                                                    Kamyki to moja specjalność:)
                                                    Nie zapomnę:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 25.09.21, 13:52
                                                    Bierzesz pod uwagę zbieractwo czy kamieniarstwo?..DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 25.09.21, 15:32
                                                    Wnikliwą obserwację.
                                                    Na zbieractwo miejsca brak:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 26.09.21, 05:50
                                                    Miałem oczywiście na myśli kolekcjonerstwo ;D
                                                    Owszem wnikliwa obserwacja to cenna rzecz...ale zawsze powinna być zwieńczona prawidłowym wnioskiem na przyszłość ;D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 26.09.21, 13:02
                                                    Jeśli ta przyszłość rysuje się w barwach pozytywnych:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 26.09.21, 14:22
                                                    Nie zawsze sprawy idą z kierunku tzw. pozytywnych..inne opcje też się dzieją...;p
                                                    Ale pozytywne nastawienie na pewno w życiu pomaga..D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 26.09.21, 14:39
                                                    Nie zawsze:)
                                                    Wydaje się że....a tu bum i pozamiatane:)
                                                    Człek nie zawsze ma siłę na ten optymizm:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 26.09.21, 15:00
                                                    Owszem tak bywa... A zycie tak jakos się toczy ,że najczęściej więcej jest pod górkę niż odwrotnie...;p
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 26.09.21, 16:19
                                                    Yhy..
                                                    Chyba jestem zmęczona Panie, tak po prostu:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 26.09.21, 18:07
                                                    Ja tez jakoś czuję się rozbity...;D Ale od jutra się rehabilituję więc nowe siły pewnie wstąpią..DDD
                                                    Poki co spokojnej nocki życze;D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 27.09.21, 09:22
                                                    Dziękuję:)
                                                    Będzie dobrze:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 27.09.21, 19:33
                                                    I pierwszy dzień zaliczyłem. Tydzień minie szybko..D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 27.09.21, 20:22
                                                    Pewnie.
                                                    Potem tylko efektów oczekiwać:
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 28.09.21, 08:00
                                                    Eeee... potraktowany zostałem wczoraj pewnym urządzeniem.. i jakobym gorzej się czuł..Ale jak twierdzą to kłopoty przejściowe..D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 28.09.21, 15:48
                                                    Też tak sądzę.
                                                    Po piątym jest gorzej podobno a potem powinno być lepiej:)
                                                    Faktyczne działanie (lepsze) odczuwa się po miesiącu:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 28.09.21, 18:06
                                                    No to spokojnie czekam..DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 28.09.21, 18:25
                                                    Dobrze:)
                                                    Pożyjemy zobaczymy:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 28.09.21, 18:59
                                                    Raczej pożyjemy, bo widzę słabo...DDDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 29.09.21, 16:24
                                                    Heh..no to ja wysiadam w ogóle:)
                                                    Przyjemne życie jak diabli:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 29.09.21, 19:56
                                                    I owszem... na każdym etapie są stosowne niespodzianki od przysłowiowego losu..D
                                                    Ja tam nie wysiadam, ale jadę dalej...DDD
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 30.09.21, 08:36
                                                    Zastanowię się jeszcze:)
                                                    Czy warto:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 30.09.21, 10:02
                                                    Warto,warto...oglądałem wczoraj program traktujący i gwałtownych zmianach klimatu na matce Ziemii. A ponieważ takowych zmian nie kwestionuję,to powiem Pani że byłem lekko przerażony intniejącymi perspektywami...Wiele wsakzuje na to ze obecne pokolenia zyją jeszcze w miarę normalnie -chociaż gdzie niegdzie kataklizmy juz bywają, ale następne pokolenia przeżyją szok i tragedie..Ludzie własną ręką się unicestwiają i to jest prawda prawdziwa.;p
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 01.10.21, 10:38
                                                    Wiem Panie...
                                                    I też się zastanawiam do czego to doprowadzi.
                                                    Tym bardziej, że zostawiamy kolejne pokolenia, bliskich a ich los to jedna wielką niewiadomą:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 01.10.21, 13:48
                                                    Cóż...fine coraz bliżej..;p
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 02.10.21, 08:41
                                                    No..strach pomyśleć
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 02.10.21, 10:26
                                                    A ponieważ zamartwianie się to ślepa i nic niedająca uliczka... to należy żyć i używać..D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 02.10.21, 12:33
                                                    Dałby Bóg:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 02.10.21, 13:33
                                                    Dobra wola wystarczy..D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 05.10.21, 11:25
                                                    Jeśli się ją ma a z doświadczenia- to jednak za mało:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 05.10.21, 20:13
                                                    Myślę,że wątpię;;DDDD...... Obstaję przy swoim.;D
                                                  • viviene Re: "Pozwól kochać 06.10.21, 17:43
                                                    Twoje prawo Panie i lewo też:)
                                                  • tezx Re: "Pozwól kochać 06.10.21, 19:30
                                                    A centralnie?....DDD
    • elka007 Re: "Pozwól kochać 16.04.20, 02:06
      Viviene,pozdrawiam na wstępie;"-)))Reset romantyzmu to połowa sukcesu,pewność siebie to brakujący element ...cokolwiek:-)))Nie szukaj tu na Forum "demonów",otwórz się na Świat i ludzi spoza klawiatury.Mrauuuu...doradca sercowy'-))))
      • viviene Re: "Pozwól kochać 16.04.20, 19:57
        Dziękuję i pozdrawiam :)
        Twoja troska jest milusia:)
        Jeśli zaś będę potrzebowała doradcy,psychoterapeuty,psychiatry,adwokata bądż innej maści life coach,zwrócę się do Siebie:))
        • elka007 Re: "Pozwól kochać 02.05.20, 00:40
          Ok:-))Chyba zbyt dosłownie odebrałaś moją "recenzję"baw się dobrze.:-)))A propos,był czas kiedy byłam stałą bywalczynią forum,mile to wspominam.Teraz jestem w innym miejscu,w innej rzeczywistości....cokolwiek:-))))
          • viviene Re: "Pozwól kochać 03.05.20, 11:56
            Pozdrawiam :)
        • stasi1 Re: "Pozwól kochać 27.09.20, 09:53
          Chyba do ciebie?
          • viviene Re: "Pozwól kochać 27.09.20, 12:16
            Jeśli zaś będę potrzebowała doradcy,psychoterapeuty,psychiatry,adwokata bądż innej maści life coach,zwrócę się do Siebie:))

Do Siebie:) patrz wyżej :)
            Pozdrawiam :)
            • stasi1 Re: "Pozwól kochać 28.09.20, 08:27
              Bo ty tym jesteś wszystkim! Teraz zrozumiałem. Ale inny punkt widzenia czasami zmienia sytuację
              • viviene Re: "Pozwól kochać 29.09.20, 12:47
                Zgadza się..ale jak to się mówi? "sam sobie sterem,żeglarzem,okrętem"?
                bywa,ze z wyboru ( choć pewnie nie bardzo się chce )
                a czasem jest to konieczność :)
                • elka007 Re: "Pozwól kochać 29.09.20, 19:59
                  Viviene,jeśli szukasz wirtualnego "przyjaciela" polecam;-)))
                  Mimo wszystko oczekujesz dotyku ,pocałunku,słowa "face to face"...powodzenia;-))
                  • viviene Re: "Pozwól kochać 29.09.20, 20:31
                    Skąd Ci to przyszło do głowy?
                    zawsze intrygowało mnie to skąd ludzie wiedzą czego potrzeba drugiemu,moze trzeba zapytać po prostu a nie wymyślać :))) mogłabyś się zdziwić..
                    naprawdę dziękuje za troskę 007 ale nie narzekam:))
                    • elka007 Re: "Pozwól kochać 29.09.20, 21:44
                      ok"będąc młodą lekarką"....cytat:-))
                      jeśli nie "narzekasz",to po co tu "wpadasz"???
                      dziś mam wieczór agresora,będę atakować...;DDD
                      • viviene Re: "Pozwól kochać 29.09.20, 21:54
                        hahhaha atakuj, mnie to "rybka"
                        wystarczy?

a Ty bądz jak obiecałaś " w innym miejscu,w innej rzeczywistości....cokolwiek:-))))"
                        • elka007 Re: "Pozwól kochać 30.09.20, 00:10
                          oki...siedzę w kompletnie innej perpektywie...czasem tu wpadam, coby nie skoczyć z pierwszego piętra na parter:-)))kochaj i żyj,jeśli masz choćby 5 secund zawahania olej,szukasz 0 %....;-))
                          • viviene Re: "Pozwól kochać 30.09.20, 10:53
                            Fakt, jesteś tu częściej ode mnie, więc chęć skakania intensywna dość, czyżby inna perspektywa miała wady nie do zniesienia?

moja jest całkiem znośna ,skakać nie zamierzam, nikt mnie nie zamknął w wieży na I piętrze a uciechy czysto ziemskie nie są mi obce:))) jest wybór-jest dobrze:)))
                            może to Cię uspokoi?
                            i niech Cię uspokoi, bo myśl, że się zamartwiasz moim losem ,może stać się dla mnie niekomfortowa.. chociaż te 5 sekund, olać,nic mi do tego co kto komu i za ile:)))))
                            tylko nie wracaj z podkulonym ogoneczkiem:)
                            no i nic ci nie poradzę,nic..:))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka