07.10.21, 10:49
góra przychodzi do człowieka..
Obserwuj wątek
    • tezx Re: Kiedy.. 07.10.21, 18:59
      Kiedy lodowce topnieją...D
      • viviene Re: Kiedy.. 08.10.21, 13:31
        Trzeba czekać z tego wynika:)
        • tezx Re: Kiedy.. 08.10.21, 19:19
          Umiejętność czekania wg mnie jest zaletą...zmniejsza ryzyka błędu.;p
          • viviene Re: Kiedy.. 09.10.21, 09:45
            Ileż można czekać?
            No bez przesady:)
            • tezx Re: Kiedy.. 09.10.21, 15:10
              Czekanie czekaniu nie równe....a "wyrywnym " być też nie jest najlepiej...Jednym słowem mozna to skwitować słowami poety..osiołkowi w żłobie dano...DDD
              • viviene Re: Kiedy.. 12.10.21, 11:33
                Tia...i jeszcze coś w rodzaju ..pokorne ciele..:)
                • tezx Re: Kiedy.. 12.10.21, 14:32
                  Jak widać nie trzeba się uczyć, można za przeproszeniem polegać na przysłowiach ludowych..DDD
                  • viviene Re: Kiedy.. 13.10.21, 11:14
                    Każdy na czym chce, wyboru wybory a ich brak też wybór:)
                    • tezx Re: Kiedy.. 13.10.21, 14:05
                      Bardzo dobra uwaga..tak właśnie jest.;D
                      • viviene Re: Kiedy.. 13.10.21, 18:06
                        Ech..
                        Co tu dużo gadać?:)
                        • tezx Re: Kiedy.. 13.10.21, 19:11
                          Słusznie... kiedys to okreslano tak - nie trzeba sobie strzępić języka po próżnicy..DDD
                          • viviene Re: Kiedy.. 13.10.21, 19:30
                            Wie Pan co?
                            Ja już nie chcę nic strzepić a wręcz się boję.
                            No naprawdę:)
                            • tezx Re: Kiedy.. 13.10.21, 19:46
                              Do niczego nie namawiam..D Skorzystałem jedynie z określenia występującego w literaturze..D
                              • viviene Re: Kiedy.. 13.10.21, 20:01
                                Wiem Panie:)
                                Czasem i postrzępione bywa ładne...a co..:)
                                • tezx Re: Kiedy.. 14.10.21, 10:12
                                  I tu Pani masz rację, piękno pozostaje pięknem bez względu na czas i okoliczności.;p
                                  • viviene Re: Kiedy.. 14.10.21, 17:47
                                    Tak. Piękno to też pojęcie względne.
                                    I tak zawsze mówię,że nie jest sztuką zakochać się w czymś pięknym bo to chyba oczywiste
                                    ale trudniej jest wydobyć piękno z czegoś zwykłego i pokochać to.
                                    Kiedyś miałam naprawdę brzydkiego psa i na przekór , nazwałam ją Dama,no więc jak ją wolałam,to ludziska mieli miny makabryczne a ja miałam radość:)
                                    • tezx Re: Kiedy.. 14.10.21, 18:24
                                      Na ludzi nie trzeba patrzeć, bo oni najczęściej wszystkim szczęścia zazdroszczą..taka jest niestety nasza nacja..;p
                                      • viviene Re: Kiedy.. 15.10.21, 10:17
                                        Nie tylko szczęścia.
                                        Ogólnie cieszą się,że mają "lepiej" i może to być dosłownie wszystko:)
                                        • tezx Re: Kiedy.. 15.10.21, 12:18
                                          Tak, ludzie są wzajemnie coraz mniej życzliwi. ;D
                                          • viviene Re: Kiedy.. 15.10.21, 19:56
                                            Tak sobie myślę, brzydko mówiąc olać to:)
                                            Niech sobie będą:)
                                            • tezx Re: Kiedy.. 16.10.21, 03:59
                                              Oczywiście, nie namawiam do zamartwiania się z tego powodu. Nie mniej ma to wpływ na jakość życia codziennego, które coraz częściej można porównać do zamkniętej otoczonej twierdzy....Nie jest to bez wpływu na psychikę i zachowania poszczególnych osobników....efekty już mamy, co jakiś czas wyskoczy jeden z drugim z nożem w ręku w miejscu i okolicznościach najmniej spodziewanych...Trzeba chyba pryz wychodzeniu z domu kolczugę zakładać...DDD
                                              • viviene Re: Kiedy.. 16.10.21, 14:41
                                                To prawda,ludziom psycha siada z różnych powodów.
                                                Czy tylko wrażliwcy tak mają?
                                                Pewnie jest na to jakieś wytłumaczenie:)
                                                • tezx Re: Kiedy.. 16.10.21, 16:05
                                                  Nie wiem, nie jestem psychiatrą. Ale stres i napięcia swoje robią..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 16.10.21, 17:19
                                                    Tia, i wszystko zależy od stopnia tych napięć i chyba od tego w jaki sposób potrafimy lub nie , pozbyć się stresu:)
                                                    Mój na chwilę obecną - zrelaksowany:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 17.10.21, 05:27
                                                    Właśnie..tak jest. Samemu często jest trudno opanować taką sytuację, a fachowców "jak na lekarstwo".... albo w ogóle nie ma. U mnie też spokojnie, póki co....DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 19.10.21, 09:14
                                                    Smutne jedynie to,że jednostka nad niczym nie zapanuje i niczemu nie zaradzi:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 19.10.21, 10:06
                                                    Jednostka praktycznie w obecnych realiach w ogóle jest niewidoczna.. Już dawno ujawniono, że "w jedności siła"..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 19.10.21, 15:21
                                                    Nawet jak jest siłą to i tak jej nie ma:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 19.10.21, 19:35
                                                    Poeta kiedyś napisał...pełno nas a jakoby nikogo nie było...;p I ciągle jest to aktualne stwierdzenie..
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 19.10.21, 22:33
                                                    Potwierdzam.
                                                    Pustka wokół.
                                                    Nie ma co liczyć na lepsze jutro więc trzeba na siebie:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 20.10.21, 08:35
                                                    Słusznie. Mozna liczyć tylko na siebie..a marzenia odstawić w przysłowiowy kącik.DD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 20.10.21, 10:37
                                                    Niom.,po co odkładać, lepiej np.odlozyc w czasie:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 20.10.21, 11:48
                                                    Sprytna propozycja, i do przyjęcia...DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 20.10.21, 14:21
                                                    No i dobrze,po co rezygnować?:)
                                                    Świat jest taki ciekawy:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 20.10.21, 19:52
                                                    Tak...DDD Oczopląsu można się nabawić..DD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 21.10.21, 12:34
                                                    Lepiej go nie mieć
                                                    Widziałam kiedyś człowieka z takim oczopląsem i wcale to fajnie nie wygląda:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 21.10.21, 13:49
                                                    Oczywiście, przypadłość przykra.. Ja tak tylko dla porównania tego użyłem..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 21.10.21, 20:25
                                                    Ależ wiem:)
                                                    Jak jest bardziej obrazowo to wiadomo o co chodzi:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 22.10.21, 02:13
                                                    Oczywiście można rozmawiać b.obrazowo, ale znawcy mówią, że po takiej rozmowie nieraz ręce bolą..DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 22.10.21, 12:33
                                                    Zgadza się:)
                                                    Udowodnione jest ,że na wszelkie sposoby można się dogadać ,jak się chce:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 22.10.21, 15:27
                                                    Najwygodniejsza jest rola słuchacza...D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 22.10.21, 15:55
                                                    Tia..bo nic nie trzeba robić:)
                                                    Ale fakt. To też jest sztuka- być dobrym słuchaczem:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 22.10.21, 15:58
                                                    No...myśleć chyba trzeba..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 22.10.21, 16:06
                                                    E tam.. niekoniecznie:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 22.10.21, 18:26
                                                    Mozna i tak, mozna i tak.... każdy ma wolną rękę.....DD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 22.10.21, 18:45
                                                    No nie tak, ja w jednej trzymam nóż:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 22.10.21, 18:49
                                                    Strach się bać ..chyba..;p
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 22.10.21, 19:00
                                                    I w dodatku też mam krew na rękach
                                                    Ech...:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 23.10.21, 09:08
                                                    A to feler westchnął seler...DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 23.10.21, 20:30
                                                    Lubię seler o dziwo:)
                                                    Ja tam wszystko lubię:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 23.10.21, 20:40
                                                    Ja też wszystko lubię powiedziawszy ogólnie..DDD
                                                    Warzywa i owszem...
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 24.10.21, 19:10
                                                    To świetnie Panie:)
                                                    W końcu trzeba mieć jakieś urozmaicenie:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 24.10.21, 20:52
                                                    Chyba nie masz Pani na myśli "kija i marchewki"..:-)
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 25.10.21, 15:20
                                                    To drastyczne rozwiązanie:)
                                                    Coś był była za tym ,że koszula bliższa ciału czy jakoś tam ale milsze się wydaje:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 25.10.21, 17:00
                                                    Oby nie pokutna koszula...bo trochę niewygodna..DD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 26.10.21, 18:13
                                                    Toż nie wymyślaj Panie:)
                                                    Podobno ładnemu we wszystkim ładnie:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 26.10.21, 18:51
                                                    O tego ładnego to bym się nie zakładał. Zresztą teraz zamiast hełmów maseczki się nosi .A więc wątek tajemniczości jest zachowany dalej..DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 26.10.21, 19:42
                                                    :))) istny bal przebierańców bym rzekła.
                                                    Fakt, jak maska opada można się rozczarować:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 27.10.21, 09:40
                                                    Nie chcę być niegrzeczny ,ale niektórym w maseczce jakoś lepiej...DDD Ale to kwestia wyboru, znajomości faktów, posiadanej wiedzy i innych ważnych czynników..;p
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 27.10.21, 13:28
                                                    Ale chodzenie non stop w maseczce wymaga niesamowitej koncentracji:)
                                                    Zaś bez,może wyjść na jaw to co chcesz ,żeby było ukryte:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 27.10.21, 15:20
                                                    Nie tyle koncentracji co tzw. zacięcia..D No własnie sprawa jest skomplikowana..ale np do ukrycia zamiarów nie potrzeba maski nosic.DD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 27.10.21, 18:03
                                                    Tylko co się wtedy nosi?:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 27.10.21, 18:35
                                                    Wystarczy łgać jak najęty...tak się mówi potocznie..DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 27.10.21, 22:30
                                                    Tia, przypomniała mi się historia pewnej znajomości,z tym że jedna ze stron wiedziała o tych lgarstwach,można nawet powiedzieć, że było zabawnie:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 28.10.21, 08:35
                                                    Tak to bywa, chociaż kiedyś czytałem, że mówienie całej prawdy może co najwyższej zaszkodzić (mówiącemu)..DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 28.10.21, 11:49
                                                    Też tak jest:)
                                                    Szczerze,to byrzydko mówiąc olać i robić swoje;)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 28.10.21, 14:39
                                                    Oj widzę, że Pani jak francuska Joanna conajmniej dopisuje werwą i walecznością..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 28.10.21, 16:24
                                                    Tia zwłaszcza tą werwą jak siły brak:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 28.10.21, 17:33
                                                    Trzeba cieszyć się walorami jakie są..nie ma co grymasić..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 28.10.21, 18:54
                                                    No nie ma co lecz zawsze jest jakieś ale:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 28.10.21, 19:36
                                                    A to tylko ludzka przekora to powoduje...W końcu wszystkiego bezwarunkowo przyjmować nie wolno..;p
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 29.10.21, 10:11
                                                    Tak
                                                    Mgła Panie od rana,przejaśnia się i zobaczymy co z tego będzie. Ja jakaś niedospana jestem:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 29.10.21, 11:51
                                                    Jesienne mgły to rzecz normalna ale pogoda też przepiękna..Ja zasypiam wcześnie a budzę się o 13 w nocy..DDD Czasu mam co niemiara, nie wim jak go zagospodarować.DD
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 29.10.21, 11:51
                                                    niewielka errata: wim zamieniam na wiem...D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 30.10.21, 15:15
                                                    Można powiedzieć, że piękna mamy jesień:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 30.10.21, 17:12
                                                    Bardzo ładna. Nie korzystam w jej uroków jako ze ostatnio lekko "słabuję"..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 30.10.21, 21:00
                                                    Pielęgnuj się Panie co byś do normy doszedł:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 31.10.21, 02:58
                                                    Już jest wszystko OK, stabilizuję parametry bo od najbliższego dnia roboczego mam do załatwienia kilka spraw ważkich...D Poodbierać wyniki, punkt szczepień nawiedzić..ect ect..;p Jednym słowem będzie się działo..
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 01.11.21, 17:05
                                                    To dobrze:)
                                                    Ja też wyczekuje na ten dzień roboczy bo również sprawy do załatwienia mam.
                                                    I tak się kręci:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 01.11.21, 18:58
                                                    Dzisiaj przez internet wybrałem sobie środę na spotkanie ze strzykawką...DDD
                                                    Na jutro wszystkie prognozy pokazują solidne deszcze, więc lepiej jest nic koniecznego nie planować, a środa wygląda już spokojnie..
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 02.11.21, 17:41
                                                    Szaro buro i ponuro cały dzień:)
                                                    Ja tam nie chce żadnych strzykawek brrr.. nie lubię, za dużo tego było ale i tak się nie uchronię zapewne:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 02.11.21, 18:31
                                                    Jakoś Pani jest tzw. małej wiary...za dużo można stracić nie robiąc nic...D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 03.11.21, 08:24
                                                    Nie wiem czy małej wiary,jednak akurat w tym temacie przekonana nie jestem a oprócz tego istnieją inne istotne okoliczności dotyczące mojej skromnej osoby więc jestem powściągliwa w tej kwestii:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 03.11.21, 15:26
                                                    Stwierdznie " małej wiary" nie dotyczy kwestii religijnych ale raczej cechy charakteru, podejścia do spraw ogólnie zyciowych...;D I na tej powściągliwości skończę;;DDD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 03.11.21, 18:20
                                                    Chyba mnie Pan nie zrozumiał:)
                                                    Ale to nic:)
                                                    Wszystko przecież albo prawie wszystko jest do przyjęcia:)
                                                    No...a przyjęcie też można zrobić:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 04.11.21, 08:11
                                                    Pewnie, że wszystko można...byle ostrożnie i taktem.....DDDD
                                                    Może i nie zrozumiałem, ale nie złośliwie....może z błędnych założeń....kto to wie...;p
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 04.11.21, 08:38
                                                    Jak się gada " cicha msza" nikt nic nie wie:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 04.11.21, 08:55
                                                    Dokładnie... nie ma o co kopii kruszyć jak mawiał jakiś fachowiec..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 04.11.21, 09:25
                                                    No i niech tak zostanie:)
                                                    Wszystko w swoim tempie:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 04.11.21, 10:03
                                                    Daję 6 za taką interpretację sytuacyjną..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 04.11.21, 15:24
                                                    No co za wyróżnienie:)
                                                    To Pan sobie wyobrazić co by było gdybym się postarała?:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 04.11.21, 16:10
                                                    Brzmi to ciekawie i tajemniczo....;D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 04.11.21, 16:20
                                                    Aż się sama sobie dziwię:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 04.11.21, 16:32
                                                    To chyba dobrze..tak myślę..D Odwaga zawsze jest w cenie.;p
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 04.11.21, 19:23
                                                    Tak,tylko kto się wychyli?:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 05.11.21, 03:38
                                                    Każdy ma prawo, oficjalnie nie ma takiego zakazu, co do szczegółów, to jest już róznie.....;p
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 05.11.21, 08:33
                                                    :)))
                                                    No dobrze, ja nie będę próbować przynajmniej teraz:)
                                                    Poczekam...
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 05.11.21, 13:54
                                                    Bardzo Pani rozważnie potępuje..;p
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 05.11.21, 13:55
                                                    postępuje - miało być.
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 05.11.21, 19:25
                                                    Dziękuję,staram się być grzeczną dziewczynką:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 05.11.21, 19:27
                                                    Trochę szaleństwa nie zawadzi...twierdzą znawcy tematu..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 06.11.21, 00:01
                                                    Toż tak zrobiłam Panie:)
                                                    Rano skutki mogą być opłakane:))
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 06.11.21, 08:35
                                                    Widzę własnie...sama w taką noc...DDD odważna Pani..D
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 06.11.21, 08:45
                                                    A jak jakoś dzisiaj nie zrywałem się w nocy...chociaż takie zakusy były ale lenistwo wzięło górę.. Wstałem dopiero około 8,00 i to jest dobry wynik..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 07.11.21, 12:37
                                                    Jak to zrobiło Panu dobrze to super:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 07.11.21, 14:22
                                                    Bardzo podchwytliwy wniosek...DDD Powiem tak...nie zaszkodziło..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 07.11.21, 15:45
                                                    Cieszę się:)
                                                    Jak mija niedziela,dużo Pan przeczytał?:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 07.11.21, 17:58
                                                    Dzień spokojnie upływa, bez rewelacji...Dzisiaj nic nie czytałem...Pogoda jakaś niestabilna...wieje, deszczyki etc..nie nastrajają do skupienia..;D. W tygodniu może zacznę, jak nie bedzie przeszkód natury obiektywnej..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 07.11.21, 19:10
                                                    A tu dzień nawet słoneczny z większymi lub mniejszymi podmuchami wiatru.
                                                    Synoptycy przypisują to Wandzie ,która podobno zmierza nad Polskę,co nawywija zobaczymy:)
                                                    Wieczory teraz długie ale taki urok jesieni
                                                    Wszystkiego dobrego:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 07.11.21, 19:23
                                                    To u mnie widocznie Krak lub smok rządzą...DD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 09.11.21, 13:46
                                                    To Pan wie najlepiej kto rządzi , ja bym się smoka bała np. no chyba,żeby był wyjątkowo miły:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 09.11.21, 13:59
                                                    Ktoś wymyślił, że strach ma duże oczy..;D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 09.11.21, 22:32
                                                    Ja tam nie lubię się bać i nie lubię niespodzianek:)
                                                    Jakoś zbyt mocno się stresuje a tu spokój zalecany:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 10.11.21, 08:11
                                                    A ja lubię niespodzianki, w sensie pozytywnym oczywiście...D A stresów wszelakich staram się unikać, ale nie zawsze się udaje ten manewr..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 10.11.21, 12:28
                                                    Pewnie większość tak ma,w tych czasach to norma:)
                                                    Cóż czynić..
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 10.11.21, 13:48
                                                    Słuszna uwaga, po prostu nie da się tego wyeliminować..i jak tu żyć..DD
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 10.11.21, 17:15
                                                    I nie ma co narzekać:)
                                                    Piękny dzień spędziłam w podróży i wcale nie w celach rekreacyjnych ale jak mus to mus:)
                                                    Trochę się uspokoiłam,plany poczynione i cierpliwe czekanie na rozstrzygnięcia i tyle:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 10.11.21, 17:27
                                                    Potwierdza się teza ,że podróże kształcą.... czego dowodem jest Pani przypadek..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 10.11.21, 18:19
                                                    Tia...coś tam się dowiedziałam,fakt:)
                                                    Jednak chcę brnąć w te milsze klimaty, jednak wichurę też trzeba przetrwać,choć właściwie lubię silny wiatr,jest w nim siła i to jest dobre:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 10.11.21, 19:48
                                                    Życie jest jak wichry wojny..różne i raczej nieprzewidywalne .;p
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 10.11.21, 20:09
                                                    Zgadzam się:)
                                                    To wszystko było i jest a kiedy będzie lepiej? :)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 11.11.21, 08:22
                                                    Pani, lepiej to już było i se ne wrati..D Optymizm coraz mniej się przydaje..;D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 11.11.21, 10:26
                                                    Trochę trzeba go mieć bo by człowiek zgłupiał do reszty:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 11.11.21, 12:05
                                                    I bez tego można popaść w różne stany niewskazane..;D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 12.11.21, 09:09
                                                    :)
                                                    Bywa. Oby gorzej nie bywało:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 12.11.21, 09:23
                                                    Chcieć możemy, ale czy tak będzie?...Tego nie wie nikt..Tylko czas wyjaśni te wątpliwości..;p
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 12.11.21, 14:44
                                                    Czas to za szybko płynie Panie:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 12.11.21, 15:47
                                                    Ja to dawno zauważyłem...i im dalej to bardziej przyspiesza...a przynajmniej takie się ma się wrażenia i odczucia...Chociażby ten rok...minął migusiem..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 12.11.21, 16:04
                                                    Dla mnie bardzo, nie wiem właściwie kiedy a muszę przyznać, że miałam jakby mniej zajęć i czasu powinno być więcej a tu wręcz odwrotnie:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 12.11.21, 16:17
                                                    Takie jakiej przewrotne to zycie...lubi robić psikusy...D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 12.11.21, 17:21
                                                    Wcale ten psikus miły nie jest a czas ucieka bezpowrotnie, nie zawrocisz choćbyś chciał:)
                                                    No i tu : jedyna pociecha ( praktycznie żadna ) ,że dla każdego płynie jednakowo:)
                                                    I dla młodych i tych starszych:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 12.11.21, 18:12
                                                    Ale człowiek młody ,zdrowy bez obciążeń wszelakich inaczej żyje, przekonany ze jego to nie dotyczy...;p
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 13.11.21, 10:03
                                                    Tak właśnie myślałam:)
                                                    Zawsze jednak przychodzi czas ,że trzeba zweryfikować wiele rzeczy i pogodzić się ze stanem faktycznym:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 13.11.21, 10:23
                                                    Ależ ja się w niczym nie upieram, wręcz przeciwnie - dostosowuję, rewiduję, zmieniam poprawiam...etc ect..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 13.11.21, 16:52
                                                    Taki Pan poukładany:) że tak powiem:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 13.11.21, 17:30
                                                    Tak by wynikało.. Lubię ogólnie porządek, tak się lżej zyje..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 13.11.21, 18:30
                                                    U mnie czasem jest zamieszanie i to fest.:)
                                                    Oczywiście też lubię ale takich prac nie lubię z powodów różnych:)
                                                    Nie sądzę,żeby to się zmieniło..
                                                    Być może jakiś cud?:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 13.11.21, 19:49
                                                    Pozorny nieład też ma jakiś tam urok...;D Dla jasności nie jestem nawiedzony na rzecz przesadnej pedanterii. Chodzi o to żeby w miarę możliwości wiedzieć gdzie co jest..D
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 13.11.21, 21:24
                                                    Jak się w tym odnajduję to nie jest źle:)
                                                    I tak trzymać:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 14.11.21, 04:08
                                                    Pewnie, trzeba jakichś reguł się trzymać, ale spokojnie i bez zbędnej przesady..D Moim skromnym zdaniem z biegiem lat życie nagina człowieka i odwrotnie. Efektem tego jest wypracowanie reguł takich z którym najlepiej się czujemy.
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 14.11.21, 11:01
                                                    Prawda.
                                                    W myśl powiedzenia " żyj i daj żyć innym":)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 14.11.21, 11:28
                                                    Trafna uwaga. Nie można stosować reguły jak kiedyś w czasach zamierzchłych pewien artysta śpiewał -" bo nie ważne czyje co je, ważne to je co je moje".:-)
                                                    Problem jest w tym ze często ludzie domagają się wyłącznie dla siebie praw i są przekonani ze tylko to się liczy. A ze przy okazji ograniczają te prawa innym to już jakoś ich nie niepokoi..Taka pokrętna logika ..i mało jakby prospołeczna,
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 14.11.21, 12:25
                                                    Taka natura ludzka ,że tylko ja i ja i dla mnie, no i czasy takie się porobiły,że wart jesteś tyle ile masz na koncie i kogo znasz. Co komu możesz załatwić a co ktoś tobie. Reszta absolutnie nie ma znaczenia.
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 14.11.21, 14:06
                                                    Trafny opis smutnej rzeczywistości. Trzeba dodać jeszcze ze jak się da to jeszcze doniosą to i owo w ramach usługi obywatelskiej....;p
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 15.11.21, 14:51
                                                    A no właśnie,przysługi....
                                                    Ludzie ludziom:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 15.11.21, 15:19
                                                    Homo homini lupus est... Niektórzy nawet się z tym nie kryją,..;p
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 15.11.21, 15:36
                                                    Yhy..każdego kiedyś dopadnie:)
                                                  • tezx Re: Kiedy.. 15.11.21, 15:49
                                                    Swięte słowa...;p
                                                  • viviene Re: Kiedy.. 16.11.21, 09:36
                                                    Trzeba te naprawdę święte słowa i złote myśli spisywać:)))
                                                    Dla potomnych może ktoś skorzysta:)