Dodaj do ulubionych

___Help___

16.08.06, 22:13
Nie wiem, może tutaj się będzie ktoś na tym znał... A więc jakiś rok temu
zrobiłam sobie dodatkowe dziurki w uszach. Goiły się nawet dość dobrze, ale
jedna po pół roku zaczeła ropieć i ogólnie strasznie sie babrała. Przemywałam
ją wodą utlenioną, no ale to nic nie dało. Zrobiła mi się tam taka
dziwna "gulka" i to jest strasznie twarde jak się to dotyka. To nie jest taki
zwykły korek jaki się robi jak si ę długo nie nosi kolczyków. Nie wiem, co
mam z tym zrobić. Smarowałam jakiś czas Trioboticiem, później z tym nawet u
dermatologa byłam, dał mi jakąś maść z kwasem fusydowym, no ale to kolejna
porażka. Co mam z tym zrobić, pomóżcie! Moja kumpela ma taki sam problem,
więc ratujecie podwójnie. Z góry thx za pomoc. ^^
Obserwuj wątek
    • kasiek871 Re: ___odpowiedz na help :P_ 27.09.06, 18:45
      No wiec tak...mam troche na Ciele kolczyków ale nie tak dużo, moja siostra miała
      podobny problem. Ale przedewszystkim musisz wyciągnać kolczyka z ucha i sie z
      nim pożegnać bo tak Ci spuchnie ze i tak po pewnym czasie kolczyk sie nie
      zapnie, po 2 kiedy juz wyciągniesz kolczyka musisz zacząc dbać o higiene uszu i
      bardzo czesto przemywać je wodą utlenioną albo solą fizjologiczną(bardziej
      polecam sól, do kupienia w ampułkach po 30 gr. w aptece jedna ampułka moze stać
      otwarta 24 godz. później musisz wziąść nową),i najlepiej kup sobie Octenisept(do
      dezynfekcji ran itp. najlepiej kup sobie najmiejszy 50 ml. ok 25 zł)albo stary
      sposób czyli szare mysło i przemywanie nim ucha na zmiane z rumiankiem. I
      dowiedz się czy nie jestes uczulona na materiał z którego był kolczyk zrobiony,
      bo moze jestes u3ylona na srebro, złoto albo odwrotnie na metal itp. dowiedz sie
      co mozesz nosić, kiedy ci sie zagoi ucho spróbuj przebic je jesz3e raz, ale
      od3ekaj jak sie dobrze zagoi i idz do profesjonalisty, lepiej dopłacic a nie
      miec komplikacji później... moja siostra kiedys tak zrobiła i teraz nosi drugi
      raz kolczyki i nic jej sie nie dzieje. Takze życze powodzenia =)
    • deelicja Re: ___Help___ 25.04.07, 18:50
      ja z przekuciem nie miałam kłopotu. Przy samym przebiciu mnie bolało a później
      w miesiąc sie zagoiło. Nie miałam z uszami problemu. Gorzej z siorą...ona tez
      miala cos podobnego do Ciebie
      • anikin88 Re: ___Help___ 30.04.07, 15:15
        lepszym wyjściem będzie wymiana kolczyka na bioplast, który pozwala ropie
        wypłynąć. jak teraz wyjmiesz ten kolczyk to ropa (czyli ta "kuleczka") zostanie
        ci na uchu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka