18.09.13, 08:06
Po ustawowych regulacjach kartowych interchange fee specjaliści wieszczą koniec ery darmowych rachunków i przelewów. Mnie się wydaje że to przedwczesne spekulacje. Na rynku bankowym jest duża konkurencja i ona będzie powodowała niską skłonność banków do dużego zwiększania opłat

www.pb.pl/3326966,34053,koniec-darmowych-kont
Obserwuj wątek
    • skuter44 Re: Opłaty 18.09.13, 12:29
      Tak. Rosnące nadal opłaty bankowe to nie jest trawałe źródło rosnących dochodów .

Trudne czasy nastały dla banków. Konkurencja duża, tradycyjne źródla dochodów wygasają bądź stają się bardziej ryzykowne, sytuacja na rynku finansowym niepewna, niesterowna i mocno nieprzewidywalna.
      Dlatego nie dziwię się, że zyski banków mogą spadać.
    • d.p.r Re: Opłaty 24.09.13, 21:52
      balcerek04 napisał:

> Po ustawowych regulacjach kartowych interchange fee specjaliści wieszczą koniec
      > ery darmowych rachunków i przelewów. Mnie się wydaje że to przedwczesne spekul
      > acje. Na rynku bankowym jest duża konkurencja i ona będzie powodowała niską skł
      > onność banków do dużego zwiększania opłat
      >
      > www.pb.pl/3326966,34053,koniec-darmowych-kont

Czas darmowych achunków chyba się kończy. Coraz więcej banków wprowadza opłaty. Tylko klienci do mnie mają pretensje że muszą teraz płacić za co co było za darmo.
      • totoro1 Re: Opłaty 24.09.13, 22:45
        Jak długo w obiegu będzie gotówka tak długo darmowe konta będą w cenie.
        Dopiero jak już przejdziemy wzorem Norwegii na obrót bezgotówkowy...
        biznes.onet.pl/norwegowie-gotowi-pozbyc-sie-gotowki,18491,5576897,1,news-detal
        ... wtedy będzie można wprowadzić z "czystym sumieniem" opłaty za prowadzenie konta, za wpłaty do banku, ba - za płatności kartą. Nie bardzo mi się to podoba ale obawiam się że to kwestia czasu. Zbyt dużo korzyści dla sektora finansowego i rządowego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka