Dodaj do ulubionych

Kolejne sukcesy PKO BP

17.03.14, 09:51
Szczególnie cieszy wyróżnienie dotyczące kredytów mieszkaniowych. Cieszy bo to klienci tak ocenili nasz produkt. Wbrew temu co niektórzy usiłują tu pisać, ocena klientów jest jak widać pozytywna :)
prnews.pl/bankowosc/zoty-bankier-2013-i-lider-informatyki-instytucji-finansowych-2013-dla-pko-banku-polskiego-6548804.html
Obserwuj wątek
    • barbidur003 Re: Kolejne sukcesy PKO BP 18.03.14, 14:20
      ta-bulla-rasa napisał:

> Szczególnie cieszy wyróżnienie dotyczące kredytów mieszkaniowych. Cieszy bo to
      > klienci tak ocenili nasz produkt. Wbrew temu co niektórzy usiłują tu pisać, oce
      > na klientów jest jak widać pozytywna :)
      > prnews.pl/bankowosc/zoty-bankier-2013-i-lider-informatyki-instytucji-finansowych-2013-dla-pko-banku-polskiego-6548804.html

To jest akurat trafne spostrzeżenie bo w szczególności krytycy banku często podnosili argument że jest on przez klientów źle oceniany. Tymczasem twój link pokazuje coś zupełnie innego.
      • dziura_zabita_dechami Re: Kolejne sukcesy PKO BP 18.03.14, 15:22
        To jest zdaje się ten ranking, gdzie tylko PKO spośród banków ogłosił nagrody dla głosujących na bank.

Pozostaje pogratulować.....dobrego PR :)
      • barbapapa003 Re: Kolejne sukcesy PKO BP 18.03.14, 17:13
        barbidur003 napisał:

> To jest akurat trafne spostrzeżenie bo w szczególności krytycy banku często pod
        > nosili argument że jest on przez klientów źle oceniany. Tymczasem twój link pok
        > azuje coś zupełnie innego.

Zgadza się link pokazuje co innego ;) Link pokazuje ocenę tylko jednego kredytu a nie ocenę banku. O ocenie banku pisaliśmy [url=https://forum.gazeta.pl/forum/w,34837,148928354,148928354,PKO_najgorszym_bankiem_w_rankingu_za_2013.html]tutaj[/url] jakby ktoś chciał się zapoznać :)
    • skuter44 Re: Kolejne sukcesy PKO BP 18.03.14, 15:07
      Tabularaso. Dajesz link o banku jako liderze informatyki a uzasadniasz/eksponujesz jeden produkt u to jakby oceniany przez klientów.
      Tak mętnie tłumaczysz temat, jak Putin aneksję Krymu.
      • ta-bulla-rasa Re: Kolejne sukcesy PKO BP 31.03.14, 10:42
        skuter44 napisał:

> Tabularaso. Dajesz link o banku jako liderze informatyki a uzasadniasz/eksponuj
        > esz jeden produkt u to jakby oceniany przez klientów.
        > Tak mętnie tłumaczysz temat, jak Putin aneksję Krymu.

Czy my tutaj nie powinniśmy dyskutować o meritum, a nasze subiektywne oceny innych osób pozostawić na inne okazje?
        • barbapapa003 O meritum czyli jak się robi sukcesy ;) 31.03.14, 11:38
          ta-bulla-rasa napisał:

> Czy my tutaj nie powinniśmy dyskutować o meritum, a nasze subiektywne oceny inn
          > ych osób pozostawić na inne okazje?

"Witam, jestem pracownikiem PKO BP, chcącym zachować anonimowość. Chcę poinformować, że w naszej placówce [b]pracownicy są zmuszani do głosowania w internetowej ankiecie [/b](tu nazwa magazynu internetowego) na aplikację IKO jako innowację roku. Można to łatwo sprawdzić, bo wszystkie oddawane głosy są z numerów IP komputerów PKO. Jak chcemy wyjść na przerwę to wcześniej kierownicy nas pytają czy już głosowaliśmy" - [url=https://www.facebook.com/samcik.blox/posts/10151496669520642]link[/url] :D
          • obb.serwator Re: O meritum czyli jak się robi sukcesy ;) 08.04.14, 09:28
            barbapapa003 napisał:

> ta-bulla-rasa napisał:
            >
            > > Czy my tutaj nie powinniśmy dyskutować o meritum, a nasze subiektywne oce
            > ny inn
            > > ych osób pozostawić na inne okazje?
            >
            > "Witam, jestem pracownikiem PKO BP, chcącym zachować anonimowość. Chcę poinform
            > ować, że w naszej placówce [b]pracownicy są zmuszani do głosowania w internetow
            > ej ankiecie [/b](tu nazwa magazynu internetowego) na aplikację IKO jako innowac
            > ję roku. Można to łatwo sprawdzić, bo wszystkie oddawane głosy są z numerów IP
            > komputerów PKO. Jak chcemy wyjść na przerwę to wcześniej kierownicy nas pytają
            > czy już głosowaliśmy" - [url=https://www.facebook.com/samcik.blox/posts/1015149
            > 6669520642]link[/url] :D

No i gdzie tu jest to meritum? Ktoś anonimowy napisał to co zacytowałeś. I co z tym dalej?
            • barbapapa003 Re: O meritum czyli jak się robi sukcesy ;) 08.04.14, 11:11
              obb.serwator napisał:

> Ktoś anonimowy napisał to co zacytowałeś.

Chcący zachować anonimowość. Nie wiemy czy anonimowy.

> I co z tym dalej?

A co ma być dalej? To chyba nie jest przestępstwo i trzeba z tym żyć.

Co do tego typu praktyk to nie mam powodu nie wierzyć :) Pamiętam jakie były naciski przy przedostatnim chyba badaniu satysfakcji. Maile wysyłane z samej góry żeby frekwencję poprawić. Nic o wynikach ale skłoniło to tych co się bali brać udział do wzięcia udziału. Jak głosuje osoba, która się boi można się domyślić. Ta zorganizowana akcja wtedy na pewno zafałszowała wyniki badania.
              • theodorius Re: O meritum czyli jak się robi sukcesy ;) 17.04.14, 09:05
                barbapapa003 napisał:

> Co do tego typu praktyk to nie mam powodu nie wierzyć :)

Dobrze byłoby mieć wiedzę czy inne firmy/banki też coś takiego praktykują. Jeśli tak to jest to chyba wtedy statystycznie nieistotne?
                • skuter44 Re: O meritum czyli jak się robi sukcesy ;) 17.04.14, 13:45
                  Tabullaraso pytasz: "Czy my tutaj nie powinniśmy dyskutować o meritum, a nasze subiektywne oceny innych osób pozostawić na inne okazje?"

Dla jasności. Mnie chodzi o jasne wyrażanie opinii Twojej w sprawie poruszonej ( kiedy pokazujesz tę sprawę/ problem ) w wskazanym rankingu czy artykule.
                  Jeśli ta opinia jest to okej, nie mam uwag. Wtedy pierwszy wpis nowego wątku jest otwarciem dyskusji. Wtedy nie będzie posądzeń, że rankingi są PR banku i są stawiane
                  przez pracowników banku zajmujących się zawodowo tymi sprawami.

Przy okazji mam pytanie - czy zawsze musisz prezentować sukcesy i pozytywy banku ?
                  Przecież są rankingi/artykuły (choćby taki - jak wyniki badania jakości obsługi) które pokazują bank z innej strony, tej gorszej. Rozumiem, że stawianie przez Ciebie rankingów
                  w których bank zaistniał pozytywnie, bierze się z Twojego dobrego zdania o banku.

Chcę się wytłumaczyć (przy okazji), że zadaję to pytanie dlatego, że (jak wiadomo) Twoje - bardzo ważne i potrzebne - nowe wątki o banku są argumentami dla krytykantów banku, że na forum prowadzony jest PR banku i reklamowanie banku.
                • barbapapa003 Re: O meritum czyli jak się robi sukcesy ;) 17.04.14, 20:12
                  theodorius napisał:

> Dobrze byłoby mieć wiedzę czy inne firmy/banki też coś takiego praktykują. Jeśl
                  > i tak to jest to chyba wtedy statystycznie nieistotne?

W przypadku badania satysfakcji i porównywaniu wyników w różnych bankach może i mniej istotne :) W przypadku głosowania na IKO w internetowej ankiecie mogło być bardziej istotne bo PKO ma najliczniejszą "armię" ;) Jak bardzo to zależy od ilości wszystkich głosujących :)
                  • theodorius Re: O meritum czyli jak się robi sukcesy ;) 24.04.14, 17:42
                    barbapapa003 napisał:

> W przypadku badania satysfakcji i porównywaniu wyników w różnych bankach może i
                    > mniej istotne :) W przypadku głosowania na IKO w internetowej ankiecie mogło b
                    > yć bardziej istotne bo PKO ma najliczniejszą "armię" ;) Jak bardzo to zależy od
                    > ilości wszystkich głosujących :)

Bardziej chodziło mi o zasadę czy inni też tak robią.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka