Dodaj do ulubionych

plany na II kwartał

27.03.14, 17:00
czy już wiadomo jakie będą plany na II kwartał?? obniżyli punkty za OKM czy pierwszy kapitał (za dobrze się sprzedają) a czy za jakies produkty dodano punkty?? a może plany będą niższe...... pomarzyć można....
Obserwuj wątek
    • pkoman01 Re: plany na II kwartał 28.03.14, 00:46
      w tym banku zamiast wprowadzić przyjazne pracownikowi procedury oraz systemy IT żeby miał więcej czasu na spotkania z klientami i telefony co przełożyłoby się na wyniki banku to podwyższa się plany - taki mamy "kreatywny" zarząd. Dodajmy do tego godzinne odprawy tygodniowe( kompletna strata czasu) na których omawiamy tabelki z exela i rozmawiamy o kolorach oraz tygodniowe zeszyty, gdzie dyrektor wpisuje sobie co chce i karze się pod tym podpisać. Po prostu przedszkole, nie wspomnę o koszykach!!! Miałoby być tak, że nie ważne na czym robione są punkty, byle byłoby 100% w monitorze na koniec kwartału( kolejna ściema) plany rosną wykładniczo z kwartału na kwartał, a oferta banku dalej taka sama(rewelacji nie ma). Na co oni liczą w tej centrali? aż doradcy zaczną okłamywać klientów ? a może liczą, że przyjdą tu jacyś wirtuozi bankowości za takie marne premie? No i to gadanie codziennie ile się ma w takim a innym koszyku( każdy z pracowników ma dostęp do monitora i jest w stanie sam sobie to sprawdzić, nie trzeba przypominać o tym co chwile) ogólnie na koniec powiem, że kadra dyrektorska w tym banku jest bardzo słaba, z takimi beztalenciami nigdzie wcześniej się nie spotkałem, jedyne co potrafią to przeszkadzać w pracy. Szkoda, bo bank sam w sobie ma duży potencjał, który jest nie wykorzystywany
      • nowy.zorro Re: plany na II kwartał 28.03.14, 08:29
        Dziwne jest to co piszesz bo jednocześnie ten bank ze słabą według ciebie kadrą dyrektorską jest od lat najlepszy na rynku. Pokonuje inne banki pod względem liczby klientów, wielkości zysku, wolumenów kredytowych i depozytowych, liczby kart, rachunków, efektywności działania, jakości obsługi, innowacyjnych rozwiązań. Jak to wszystko jest możliwe przy słabszej niż w innych bankach kadrze??????
        • barbapapa003 Re: plany na II kwartał 28.03.14, 09:02
          nowy.zorro napisał:

> Jak to wszystko jest możliwe przy słabszej niż w innych bankach kadrze??????

Dzięki ludziom na najniższych stanowiskach. Oni nadrabiają te braki i wciąż jeszcze tam wytrzymują. To dzięki Nim :)
        • pkoman01 Re: plany na II kwartał 28.03.14, 09:16
          ten bank jest największy ponieważ jest dawnym molochem państwowym i z takiego poziomu zaczął, gdyby nie przejęcie Nordei, za 2-3 lata PEKAO SA by było większe. Z największych banków za 2013 rok mieliśmy jeden z największych spadków zysków r/r mimo że podkolorowali to sprzedażą e-servisu w 4Q. Wierz mi,ale taki Citi, Mbank lub Alior przy tej ilości klientów generowałby o wiele większy zysk( są po prostu lepiej zarządzane w wielu aspektach) aktywem banku PKO BP jest sentyment wielu ludzi, których jednak będzie co raz mniej, demografia jest nieubłagana. Mamy 2000 oddziałów razem z agencjami, a Citi 150.Zysk PKO w 2013 3,2 mld PLN, zysk Citi 0,97 mld PLN. NIewiele ponad 3 razy tyle przy skali biznesu 13 razy większej.
          • ukryta_mysz Re: plany na II kwartał 28.03.14, 10:12
            pkoman01 napisał(a):

> ten bank jest największy ponieważ jest dawnym molochem państwowym i z takiego p
            > oziomu zaczął, gdyby nie przejęcie Nordei, za 2-3 lata PEKAO SA by było większe
            > .

Misiu kochany, ale pitolisz bez sensu. A to już zapomniałeś, że wcześniej Pekao SA przejąć BDK, PBKS, PBG i BPH połączone z PBK. To razem 5 (słownie: pięć) dodatkowych banków. Co tak ta jedna, jedyna Nordea u nas. Prędziutko doczytaj zanim drugi raz dasz taką plamę.
            • dobro.mira Re: plany na II kwartał 28.03.14, 14:56
              Hmm, waflu, zalogowałeś się jako mysz. Ta wulgarna wręcz wypowiedź nie pasuje do subtelnej myszy. Ludzie, trzymajcie jakiś poziom, z centrali w końcu jesteście, ekspertami się tytułujecie :/
              • ukryty_wafel Re: plany na II kwartał 29.03.14, 01:12
                Ja tak tylko skromnie, bo ja juz tylko cżesciej czytam niz pisze i w bezsensowne polemiki sie nie wdaje. Nie używam innych nickow jak tylko ukryty wafel. Osoba, ktora używa nicka ukryta mysz, nie jest pracownikiem Banku a na pewno Centrali :) Dobranoc :)
            • pkoman01 Re: plany na II kwartał 28.03.14, 20:27
              @ukryta_mysz
              Po pierwsze to nie misiu, po drugie wiem jak przebiegały przejęcia i fuzje banku PEKAO S.A,a to tym bardziej świadczy z jaką gigantyczną przewagą PKO BP zaczął w latach 90 kiedy zaczęto prywatyzować sektor bankowy. przykład z Nordeą nie był esencją mojej wypowiedzi, chodziło mi tylko i wyłącznie o skalę biznesu w naszym banku i o zysk jaki on daje, moim zdaniem jest kiepski jak na tak wielką instytucję, a to dlatego, że mamy mnóstwo obowiązków około sprzedażowych, które wynikają z decyzji zarządu. Gdyby nie Nordea to już niedługo nie bylibyśmy najlepsi, bo bardzo dużo klientów nam odchodzi...
              • henianordycka Re: plany na II kwartał 29.03.14, 10:05
                Tak tak to dzięki naszej ciężkiej pracy ta firma miodem i mlekiem płynie. Nasi klienci nas kochają a dyrektorzy mogą się zmieniać. To im nie przeszkadza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka