diablo_kp 31.08.08, 21:27 tak tylko chcialem zapytac Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
diablo_kp Re: koty 31.08.08, 21:28 tak tylko chcialem zapytac czy wiece co sie stalo z malymi kotkami sprzed bloku? wiem, ze na pewno mieszkancy są podzieleni w sprawie kotków, ale zauważyłem, ze dwa z malych znikneły - została biała mama i jeden z kulawą łapką... tak tylko pytam, może ktoś wie...? generalnie cieszyłbym sie gdyby znalazły dom... Odpowiedz Link Zgłoś
diablo_kp Sprzątanie 27.10.08, 10:49 Przepraszam, czy nasza ekipa sprzątająca zajmie się martwym kotem leżącym od piątku RANO przy drodze wjazdowej? Szkoda mi zwierzęcia, ale trzeba coś z nim zrobić. A zając się tym winna Spółdzielnia Mieszkaniowa lub Gospodarz Budynku (takie info otrzymałem po telefonie do Straży Miejskiej). Odpowiedz Link Zgłoś
waska3 Re: Sprzątanie 30.12.08, 08:22 Drodzy sąsiedzi to już chyba przesada żeby kotki jadły aż z 12 miseczek (plus dwie poza ogrodzeniem). A najciekawszy jest jadłospis naszych "współlokatorów" - postna kapusta wigilijna. Pozwolę sobie zacytować tekst z jednej ze stron internetowych o kotach (chociaż wiem, że niektóre koty uwielbiają warzywa): "Kot jest wyłącznie mięsożerny Kot nie może jeść resztek z ludzkiego stołu ani produktów nieświeżych. Koty dzikie przymusowo żywią się na śmietnikach. Lecz nie jest to dla nich zdrowe. Dlatego koty na ulicach chorują i żyją znacznie krócej niż poprawnie żywione koty domowe. Kotu dajemy mięso, specjalną kocią karmę, nigdy zaś resztki ludzkiego jedzenia. Karmiąc koty wolno żyjące można dla oszczędności mieszać karmę z makaronem lub z ryżem, nigdy z kaszą." Jeżeli chcecie pomagać tym kotkom to zachowajcie przy tym zdrowy rozsądek (czystość, odpowiednie potrawy oraz ilość jedzenia). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
diablo_kp Re: Sprzątanie 30.12.08, 12:08 Zgadzam sie Mareczku zgadzam. Koty lubie, ale bez przesady - zauwazylem ze i tak maja za dobrze i przeszlo od miesiaca nie dokarmiam. Teraz pod klatka jest faktycznie niezly bajzel i nie ma co za to winic ekipy sprzatajacej - sami, jako mieszkancy jestesmy za to odpowiedzialni. Sąsiadom w Nowym Roku życzę więcej rozsądku i uśmiechu! Pzdrw, Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś