16.10.12, 09:39
Był ktoś w Siirt może ktoś mieszka w okolicy ?? wie może ktoś jak tam jest??smile))
Obserwuj wątek
    • migda33 Re: SIIRT... 16.10.12, 10:25
      Ewcia to jest bardzo niebezpieczne miejsce ,,, jak zapytałam męża co sądzi o Siirt to powiedział, że nigdy by tam nie pojechał, że to jest bardzo niebezpieczne miejsce pod względem terroru i kultury życia ,,, Ewcia to nie jest miejsce do życia dla obcokrajowca ,,, tam rodzice sprzedają dzieci do małżeństwa ,,,, Ewcia uważaj tam jest na prawdę miejsce nie do życia. druga rzecz to jest to miasteczko dość blisko syryjskiej granicy ,,, teraz kiedy jest groźba wojny to tym bardziej nie jest to odpowiednie miejsce dla Ciebie i dzieci.
      • effcia26 Re: SIIRT... 16.10.12, 13:01
        migda33 to mnie teraz załamałaś... napisz do mnie na priv proszę......
        • migda33 Re: SIIRT... 16.10.12, 15:37
          Ewciu już napisałam
          • mersin4 Re: SIIRT... 16.10.12, 16:13
            Moı tescıowıe pochodza z Sıırtu ı bylam tam kılka razy. Jest to mıejsce, w ktorym mozna zostac 2-3dnı, nıe wıecej. Moj maz nıe chce tam jezdzıc. Kıedys sıe go spytalam czy tesknı za swoım mıejscem rodzınnym odpowıedzıal mı, ze anı troche. W to lato byla sıostrzenıca meza u mnıe. Opowıadala mı, ze kobıety nıe moga nawet nosıc koszulkı polo z odpıetymı guzıkamı, ponıewaz wszyscy mezczyznı sıe gapıa. Ja z reguly bywalam tam zıma ı wıosna wıec tak tego nıe odczulam. Ogolnıe bardzo male, tradycyjne (w znaczenıu tureckım), zacofane mıasteczko. Dıyarbakır przy nım jest jak metropolıa sad.
            • hugo43 Re: SIIRT... 16.10.12, 17:01
              ja jezdze w okolice elazig i jest troche ciezko pod wzgledem kulturowym,niewyobrazam sobie jak trudno na samym wschodzie.
              • semimentalsentimental Re: SIIRT... 16.10.12, 19:34
                wolalabym mieszkac w iglo niz w willi w sıırt
    • semimentalsentimental Re: SIIRT... 16.10.12, 19:38
      wlasnie powiedzialam o tym mezowi i cytuje:'' dlaczego ktokolwiek chcialby tam jechac? siirt jest najbardziej znane z samobojstw wsrod kobiet, terrorystow PKK i religijnych ludzi. Prawdopodobnie jedyna rozrywka jest OKEY cafe(to taka gra turecka) podzielone na czesc meska i damska''
      • hugo43 Re: SIIRT... 16.10.12, 20:24
        moze jedz sama i zobacz jak tam jest,bron boze dzieci tam nie ciagnij!!!a czemu tak za wszelka cene chcesz do tr?nie ma szans na ulozenie sobie zycia w pl,badz w mniej konserwatywnych miejscach tr.moj maz,mimo ze z elazig,to nie wyobraza sobie bym mogla tam mieszkac,w gre wchodzi jedynie riwiera,bo ist mnie przytlaca.mimo wszystko ja i tak nie chcesmilenawet argument,ze za warszawskie mieszkanko mozemy miec wielki apartament nad morzem mnie nie przekonujesmile
        • effcia26 Re: SIIRT... 17.10.12, 15:12
          Zapytałąm tylko Siirt ale juz wiem jak sytuacja tam wygląda i nawet nie ma mowy żeby m się tam znalazła ....Masakra
          • sarlo51 Re: SIIRT... 18.10.12, 21:05
            Ewa a czy ty bylas choc w turcji? Jesli nie bylas to nawet nie powinas myslec o przeprowadzce tam.Najpierw trzeba wszystko sprawdzic dokladnie. Ja to bym zbadala przez kilka lat dobre i potem bym moze zastanowila sie. Jesli mam sie przeprowadzac tam
            Gdzie bedzie praca meza? Mysle ze na zachodzie bedzie duzo lzej znalesc prace.
            Jesli masz dzieci z pierwszego malzenstwa to wiec dla nich tam bedzie cos okropnego.
            Czasem trzeba myslec o nich najwiecej, Ja bylam dzieckiem emigrantem. Wybor wyjazdu nie byl moj ale rodzicow. Oni mialy ciezko ale my tez mielismy ciezko.Rodzice i my nie umielismy po angielsku.Katastrofa byla w domu do puki nie nauczylismy sie a potem rodzice braly nas zebysmy przetlumaczaly dla nich.Musisz poswiecac dla dzieci duzo czasu aby oni sie tam przystosowaly.Oni moga plakac ze chca wracac do polski do dziadkow a ty co wtedy zrobisz.
            Kobieto zastanow sie 100razy co robisz a najwiecej nad dziecmi.Maz do pracy a kto pomoze dla nich w szkole????????.Oni napewno nie zaczna od 0klazy tam.
            • ingalill23 Re: SIIRT... 18.10.12, 22:19
              Moj maz powiedzial ze tam mieszkaja terrorysci z PKK i to "wiocha gdzie diabel mowi dobranoc", powiedzial ze w zyciu nie chcialby tam sam mieszkac...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka