Dodaj do ulubionych

Dziewczyny Pomocy !!!!

23.10.14, 20:40
Witajcie, mam pytanie. Dostaliśmy niestety wizę na 31 dni, tylko, więc mam w związku z tym pytanie. Mamy termin ślubu na 27 grudnia a wiza kończy się nam 10 grudnia, czy nie wiecie czy możemy się starać o przedłuzenie wizy już w Polsce, jeśli przedstawimy z usc dokument że mamy już zarezerwowany termin ślubu. Dziewczyny pomocy.
Obserwuj wątek
    • schwinn1 Re: Dziewczyny Pomocy !!!! 26.10.14, 12:08
      Nie możecie się starać w Polsce, ale MUSICIE się starać. Co prawda zasada jest taka, że wizę powinno się przedłużać minimum 45 dni przed upłynięciem poprzedniej, ale nikt Wam nie odmówi składania wniosku.
      • riverina Re: Dziewczyny Pomocy !!!! 26.10.14, 14:32
        Kabak, dziś wyczytałam na stronie dla imigrantów, ze od grudnia 2013 r po zmianie ustawy można złozyć wniosek nawet ostatniego dnia ważności wizy. Ale najlepiej zróbcie to, jak tylko Twój chłopak przyjedzie do Polski. Mój przyjaciel powiedział, że jego były pracownik dostał przedłużenie wizy już w Polsce bez większego problemu..
        • hugo43 Re: Dziewczyny Pomocy !!!! 27.10.14, 07:51
          A czy termin ślubu już zarezerwowany?w usc musi być conajmniej 30 dni wcześniej złożenie dokumentów .my braliśmy ślub bez ważnej wizy.skończyła się w wigilię a slub był 13 stycznia.w międzyczasie mieliśmy złożone papiery do kp na podstawie zaświadczenia z z usc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka