Dodaj do ulubionych

prowokacja?

30.03.07, 20:54
czytelnia.onet.pl/0,1401638,1,artykuly.html#czytaj
nie moge uwierzyc w to ,co wlasnie przeczytalam...
Obserwuj wątek
    • kochanionka Re: prowokacja? 30.03.07, 22:00
      to co przeczytalam mocno mnie oburzylo,ale nie zdziwilo.
      Naleze do pokolenia wychowanego na wierszach Brzechwy i jakos nie zauwazylam by
      dewiza tegoz pokolenia bylo lenistwo i inne wymienione w artykule przywary.to
      wlasnie z tego pokolenia(i nie tylko) wywodzi sie cala masa
      madrych ,wyksztalconych ludzi.Artykul obraza nie tylko ich,ale tez
      polonistow,zwyklych czytaczy poezji.
      Nie dziwi mnie ten artykul bo wlasnie dzis w prasie przeczytalam,ze kroi nam
      sie nowa ustawa zamieniajaca w pyl wszystko co kojarzy sie,przypomina,wychwala
      w jakis sposob komunizm.A wiec nazwy ulic,pomniki,i zapewne czesc literatury.
      Kto,jakie "autorytety"beda decydowaly co jest cacy a co be,wiadomo,niestety.
      Jestem przekonana,ze takie zabiegi nie usuna z ludzkiej pamieci tego
      okresu,kazdy bedzie go wspominal po swojemu,w zaleznosci od sytuacji w jakiej
      egzystowal.nie da sie w ranach swiatecznych porzadkow wyczyscic ludzkiej
      pamieci.to nasz narodowa historia,mniej lub bardziej chwalebna,ale nasza.
      Jak mozna w czambuch potepiac wszystko co bylo wtedy.
      Wszystko zle?Kto jeszcze,jaki pisarz,muzyk ,literat,malarz,kogo postawia pod
      pregierzem?
      Czeka nas chyba rewolucja kulturalna w najgorszym tego slowa znaczeniu.

Od dawna to co sie dzieje nie jest normalne.Ale teraz to juz polowanie na
      czarownice.Skandal ,glupota.

W przy okazji glupoty.W Belgii opublikowano broszurke w ktorej umieszczono
      Ataturka jako jednego z homoseksualistow.Strona turecka oczywiscie zareagowala
      i broszurke juz usunieto ,nie jest rozpowszechniana.
      Uwazam ,ze to tez skandal i glupota.Po co komu takie wiadomosci.Nawet gdyby nim
      byl,to jest jego osobista sprawa.Trzeba nie miec taktu i wyobrazni zeby w ten
      sposob pisac o kims kto ma wystarczajaco duzo zaslug wartych wiekszej uwagi.O
      kims kto jest wzorem dla calego spoleczenstwa.
      Czy swiat naprawde jest juz tak idealny lub tak znudzony,ze tyle uwagi poswieca
      sie glupimi ustawami,artykulami.
      Czasami zastanawiam sie kto tu zwariowal,gdzie w tym wszystkim jest miejsce dla
      przecietnego zjadacza chleba.Bo on w odroznieniu od wielu,mysli.
    • alexa195 Re: prowokacja? 30.03.07, 23:49
      Codziennie sledze wydarzenia w Polsce (te polityczne i nie tylko) i juz raczej
      nic nie jest w stanie mnie zdziwic, jesli chodzi o pomysly LPR. Slyszalyscie
      komentarze przedstawicieli LPR nt niedawnego protestu nauczycieli w Warszawie?
      Dno.
      • stefanya Re: prowokacja? 31.03.07, 16:00
        Tragedia!!! Juz gorzej chyba w tej Polsce byc nie moze! Jak nie ciagle
        zajmowanie sie tylkiem (patrz aborcja) to znow wyszukiwanie szpiegow! A moze by
        tak drogi pobudowac!!
        Wiersze Brzechwy to jedyne wiersze jakie mi z dziecinstwa w calosci zostaly w
        glowie (bo sa wlasnie takie wspaniale!), potrafie je prawie wszystkie od
        poczatku do konca wyrecytowac ( jak pewnie kazda z was). Akademie Pana Kleksa
        nie tylko przeczytalam z zapartym tchem, ale ogladalam w kinie, pozniej w
        telewizji i czekalam niecierpliwie na kolejna czesc! Jako dziecko stalam zawsze
        przed goscmi i recytowalam kaczke dziwaczke albo kwoke ( Prosze Pana pewna
        kwokasmile)) super po prostu super!!! Pamietam jak mama kupila mi kasete z
        piosenkami z Akademi Pana Kleksa, w srodku byla ksiazeczka z nutami i
        oczywiscie z tekstem wiec przygrywalam sobie na organach i spiewalam smile))
        Nagralam sie nawet na kasete jak spiewam te piosenki (mialam siedem lat).
        Kasete niedawno znalazlam i sie poryczalam jak tego sluchalam ( nie tylko ze
        smiechu) Mam nadzieje ze puszcze ja kiedys swojemu dziecku...
        Niech mnie Pan Giertych aresztuje!!!!!!!!
    • bela01 Re: prowokacja? 31.03.07, 15:56
      to sa chorzy ludzie...jeszcze 2 lata wink wytrzymamy, tylko trzeba zaczac chodzic
      na wybory!!
      bela
    • kiranna Re: prowokacja? 31.03.07, 22:09
      to tak absurdalna wıadomosc, ze nıe zdzıwılabym sıe, gdyby okazalo sıe, ze to
      zart prımaaprılısowy wink chyba, ze brzechwa ta kaczka dzıwaczka podpadl
      obecnej "waadzy"smile))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka