dominika.cekmekoy 09.05.07, 19:20 Trzech Turkow na wys. stanowiskach kierowniczych poszukuje osoby, ktora moglaby nauczyc ich troche polskiego przed przeprowadzka do Polski. Chetnych prosze o maila. Pilne! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yasemin1 Re: Poszukiwany poszukiwana 10.05.07, 18:49 Mój mąż jest obecnie w Stambule i dysponuje czasem. Zna polski i turecki oczywiście więc może mógłby pomóc. Jakbyś chciała to wyślę ci jego numer telefonu na prywatną pocztę Pozdrawiam Odpowiedz Link
dominika.cekmekoy Re: Poszukiwany poszukiwana 11.05.07, 20:08 Mozesz wyslac mi numer. Ja przekaze dalej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
amicka Re: Poszukiwany poszukiwana 11.05.07, 00:18 Witam, Ewentualnie po przeprowadzce do Polski Inne pytanko, moze orientujesz sie, czy te osoby przeprowadzaja sie z rodzina? Pytam pod katem wlasnej pociechy, dla ktorej towarzystwo dzieci z Turcji bardzo mile widziane Pozdrawiam... Odpowiedz Link
dominika.cekmekoy Re: Poszukiwany poszukiwana 11.05.07, 20:05 Nie wiem na pewno, ale mysle, ze jest to prawdopodobne. Apropos, przeprowadzaja sie oni do Warszawy. Kiedy? Jeszcze nie wiadomo. Odpowiedz Link
amicka Re: Poszukiwany poszukiwana 11.05.07, 22:34 To by bylo fajnie, jezeli z rodzinka/dzieciakami. Chociaz wiadomo, jezeli przyjezdzaja jako expaci, firma/y wszystko im zalatwiaja, tym niemniej moga chciec nawiazac kontakt z rodakami, o ile im czas na to pozwoli Wiadomo, praca na pierwszym miejscu, tak to juz jest na tym swiecie. Jak juz ta praca jest, na wszystko inne, z zyciem rodzinnym wlacznie pozostaje niewiele czasu, no coz... Tak czy inaczej, zycze im powodzenia i byc moze jeszcze do uslyszenia. Pozdrowienia. Odpowiedz Link
dominika.cekmekoy Re: Poszukiwany poszukiwana 14.05.07, 14:38 Przekazalam Panom zainteresowanym nauka polskiego namiary na wszystkie osoby, ktore sie do dzisiaj zglosily. Dzieki! Odpowiedz Link
yalnizim Re: Poszukiwany poszukiwana 15.05.07, 18:15 aż miło pocytać,że nie tylko Polki uczą się tureckiego ale i mężczyzni z Turcji chcą poznać nasz język.Ciekawe komu łatwiej nam turecki czy im j.polski? Odpowiedz Link