IP: 82.139.47.* 27.07.06, 20:53
Uwaga! Golf III (ew. Calibra)- tunning/gaz(!), czapka bejsbolówka ,
diody,radio Sony/JVC,płyty z kompa,najtańszy filtr stożek . Królowie wsiowych
dróg.Obok dziewucha(próbki AVON dali koleżance...)
Obserwuj wątek
    • ramonka27 Re: Golf III 06.08.06, 14:20
      Dodam więcej gadżetów.
      Tył max do góry, przód max na dół.
      Ciemne szyby przyciemnione folią za 33zł + VAT.
      Szerokie opony, żeby wystawały przynajmniej 5 cm poza obrys nadkola.
      Koniecznie spojler na klapie - najlepiej taka PÓŁKA NA KWIATY!!!
      Pierdzący wydech - najlepiej samoróbka wielkości 20cm
      Koniecznie niebieskie diody na desce rozdzielczej
      No i to bez czego wsiowy tunner się nie rusza - TUBA BASOWA.
      Płyta kompaktowa z nagranymi MANIECZKAMI!!!

No to jedziemy. Szyby otwarte na maxa, prędkość około 20-30km/h. Czapka
      basebalówka ubrana daszkiem do tyłu i w mordzie szluga. Oczywiście jak na tę
      porę roku przystało musi być ZIMNY ŁOKIEĆ no i koniecznie BRANSOLETA - jak
      najgrubsza, żeby było dobrze widać. Do tego jakaś dobra muza, gdzie z przodu
      słychać umc, umc, umc, a z tyłu potężny głośnik niskotonowy rozrywa klapę
      bagażnika łup, łup, łup. Z tyłu podniesionego na maxa zawieszenia dumnie
      wystaje końcówka od gazu - żeby było taniej.
      Oczywiście samemu nie jeździmy bo cóż po tym jak nie ma komu muzy zapodawać w
      samochodzie. Zajefajna blondyneczka w białej czapeczce z daszkiem dumnie żująca
      gumę orbit bez cukru jest najlepsza do auta!!!

POZDRO DLA WSZYSTKICH TUNNERÓW
      • Gość: gość portalu Re: Golf III IP: *.mpn.pl / *.man.bydgoszcz.pl 21.08.06, 23:12
        ramonka27 a Ty czym jeździsz?? Wiocha wiochą ale czemu wyzywasz posiadaczy
        golfów czy calibr. Z częścią sie zgodze folia, diody, płetwy na klapie. W
        profesjonalnym car audio jest przyjete że z przodu auta jest system głośników
        (głośniki wysoko i średnio/nisko tonowe) a w bagarzniku nisko tonowy chociaż
        tuba nie jest dobrym rozwiązaniem raczej skrzynia dopasowana do konkretnego
        głośnika, opony + felgi 9 calowe z tyłu auta zobaczysz w każdym aucie
        profesjonalnie tunningowanym i nie mam mocnych żebt nie wychodził poza obrys
        auta (póki nie jest to tzw. hardcore wszystko jest ok), pierdzący wydech od
        czegoś innego jest niż od samej końcówki, a hasło "samoróbka wielkości 20cm"
        pokazuje że sie znasz na tym :D (o co ci chodzi o średnice, długość szerokość o
        co??). Muza <- o gustach sie nie rozmawia. GAZ <- pewnie masz Mercedesa albo
        Jaghuara z 3 litrowy silnikiem co pali 20 litrów 98 oktanowej benzyny na 100 km,
        a za wszystko płacą rodzice albo chłopak i kosztami sie nie interesujesz. A
        ludzie jacy jeźdzą autami to poprostu ludzie i nie można nikgo krytykować za to
        kim jest, jak myśli i co robi póki nie jest to zabronione lub jest w złym
        guście. THE END PEACE & LOVE
        • ramonka27 Re: Golf III 27.08.06, 11:49
          Szanowny gościu więc tak:
          Jeżdżę BMW E46 - sam płacę sobie za benzynę bo pracuję i nigdy nie przerobię go
          na gaz. Najwyżej kupię z silnikiem wysokoprężnym. Jest czysty jak go fabryka
          wypuściła bo nie potrzebuję gówien typu BADLOCK, czy pierdzący wydech - dla
          mnie to obciach.
          Co do profesionalnego tunningu to jak najbardziej jest OK. My tutaj napisaliśmy
          o wiejskim tunningu. Nie chodziło mi o firmy typu MTM, AMG, BRABUS, ALPINA i
          inne fabrycznie tunningowane zabaweczki, tylko o VW GOLFA np. z półką na
          kwiaty, albo z pługiem snieżnym - i przyznasz, że jest róznica. Co do Golfów to
          nie mam nic, bo wielu moich kolegów ma taki sprzęt, natomiast CALIBRA jaka
          jest - każdy widzi. Oprócz zdeczka innego nadwozia to typowa VECTRA i tyle.
          Powiem, że na początku lat 90 to nawet mi się podobała, natomiast gdy kupił
          sobie mój kuzyn to przestała mi się podobać ze wzgl. m. in na rdzewiejące
          nadwozie, tandetną tapicerkę, deskę od VECTRY, kiepskie osiągi silnika 2,0 (bez
          turbo)a jeszcze jak tam wsadziś automat to już tragedia - a jakie spalanie.
          Tylko tyle.
          POZDR
          • gsigirl Re: Golf III 27.08.06, 13:35
            a jaki masz slnik z tym bmw??
            • ramonka27 Re: Golf III 27.08.06, 14:21
              Poprzednio miałem E36 z 1,8, teraz E46 z sześiocylindrówką.
    • Gość: TYSON Re: Golf III IP: 217.98.65.* 14.09.06, 16:20
      no właśnie stary co ty sobie wyopbrażasz masz BMW i co?? szał jakiś?? w
      dzisiejszych czasach BMW można sobie za i wypłate sprowadzić :) Jeżeli chodzi o
      tuning wiejski jak go nazwałeś to mam inne zdanie. Każdy ma taki tuning na
      jakiego go stać, czemu ty nie oddasz swojego auta do stajni alpiny czy innej??
      jest za droga wiec każdy próbuje być orginalny tylko czasem brakuje ludziom
      gustu ale nie mozna ich za to tępić
    • Gość: TYSON Re: Golf III IP: 217.98.65.* 14.09.06, 16:20
      no właśnie stary co ty sobie wyopbrażasz masz BMW i co?? szał jakiś?? w
      dzisiejszych czasach BMW można sobie za i wypłate sprowadzić :) Jeżeli chodzi o
      tuning wiejski jak go nazwałeś to mam inne zdanie. Każdy ma taki tuning na
      jakiego go stać, czemu ty nie oddasz swojego auta do stajni alpiny czy innej??
      jest za droga wiec każdy próbuje być orginalny tylko czasem brakuje ludziom
      gustu ale nie mozna ich za to tępić
      • ramonka27 Re: Golf III 14.09.06, 16:32
        wiesz koleś ja wychodzę z założenia, że BMW ma wszystko czego potrzeba: bardzo
        dobry silnik, dobre zawieszenie, elegancką i sportową sylewtkę. Nie potrzeba mi
        ani spojlerów, ani nie narzekam też na brak mocy.
        Nie potępiam profesjonalnego tuninngu, wykonywanego przez specjalistów od
        designu, natomiast ten wiejski, polegający przeważnie na przyciemnieniu szyb
        folią za 30zł, doklejeniu paru spojlerów, które później i tak się pourywają o
        krawęzniki, tudzież pierdzący tłumnik-a raczej brak tłumnika bardzo mnie
        smieszy. I to byłoby na tyle.

P.S. Sprowadzić za wypłatę to sobie możesz E21 rocznik 78 po budingu.
        • Gość: TYSON Re: Golf III IP: 217.98.65.* 14.09.06, 18:24
          no sory stary heh ok masz lepszą fure i co z tego?? jak ktoś ma fure nie
          wieśniacką a jeździ z otwartym oknem zeby było słuchać muzyczke z jego BMW to
          jest gorszy od wieśniaka :) rocznik 78 powiadasz. tak uważam stare samochody za
          najlepsze no ale widze ze ty idziesz w pogoni za trendami i jedyny tuning jaki
          zrobisz to welurowe dywaniki z napisem BMW :) satry troche tolerancji jezeli
          ktoś chce mieć diody niech zakłada jednym sie podoba innym nie.
          • ramonka27 Re: Golf III 14.09.06, 20:45
            Po 1 - radio w samochodzie jest po to aby go słuchać - tylko czy inni
            użytkownicy dróg muszą słyszeć co leci akurat u ciebie w samochodzie. Jestem
            pełen obaw o twój słuch za kilka lat.
            Po 2. Nie zrobię żadnego tunningu (nawet dywaników) bo nie jest mi to potrzebne
            do szczęścia. Mój samochód firma wyposażyła w dywaniki i nie muszę ich kupować.
            Po 3. Nie jestem aż taki stary - młodzieńcze.
            Po 4. Diodki niech sobie zakładają - w końcu auto może stać w zimie przed domem
            i służyć za choinkę.
            Po 5. Mnie nigdy nie bawiły trendy społeczeństwa - gdyby tak było kupiłbym se
            DEŁU - taki trend z końca lat 90.
            Po 6. sorry się pisze przez dwa r
            Po 7. Nidgy nie powiedziałem, że mam lepszą furę - jeśli tak sadzisz to dzięki
            za uznanie.

P.S.
            Widzę, że preferujesz tjunink
            Mam takie pytanie;
            Wolisz zimny łokieć - czy TEKNO POSITION???? No i czy masz bransoletę???
            • Gość: TYSON Re: Golf III IP: 217.98.65.* 14.09.06, 21:22
              heh widze ze podrażniona duma została :) hehe firma ci dywaniki gratis dołożyła
              to dobrze bo sam bys nie umiał ich zainstalować no i skąd wiesz ze młodzieńcze??
              ta widze ze sie rozpisałeś i chyba nawet do 6 umiesz liczyć :) brawo. a tak na
              serio to nie mam zamiaru sie kłócić bo ni o to chodzi a skoro uważasz sie za
              styarszego to powinieneś akurat tolerować inne rzeczy no ale wiedze ze nie
              nauczyli tolerancji.spoko moim skromnym zdaniem każdy ma samochód na jaki go
              stać jeżelli mam golfa to sie z niego ciesze bo jak by dali mi jak ty to
              nazwałeś DEŁU też bym jeździł ale widze ze ktoś tu sra niż dupe ma?? a jeszcze
              pewnie niedawno roweem śmigałeś :) LoL
              • hydromanekin Re: Golf III 15.09.06, 09:38
                Co to za belkot????
              • ramonka27 Re: Golf III 15.09.06, 16:31
                Jakbyś zgadł dla rekreacji lubię wsiąść i pojeździć rowerem.

P.S. Zakupiłeś już magnetyzery aby podnieść moc swojego automobilu???
                Moja duma raczej nie została podrażniona bo ja jakoś mało przejmuje się
                opiniami z forum a zwłaszcza takich buraków jak ty.
                Posiadam własną firmę i nie mam czasu przejmować się jakimś pier....eniem
                gościa z forum.
                Jak chcesz się pokłócić to idź na czat - tam siedzą gó..arze - napewno z tobą
                zdanie wymienią. <lol>
            • Gość: hydromanekin Re: Golf III IP: *.28.77.64.coditel.net 15.09.06, 08:31
              co to jest TEKNO POSITION?????
              • ramonka27 Re: Golf III 15.09.06, 16:32
                hehehehe
                TEKNO POSITION - powinieneś spytać TYSONA - on stosuje na pewno.
                • Gość: TYSON Re: Golf III IP: 217.98.65.* 15.09.06, 19:14
                  heh zarty zarciki:) dobra ale o co nam wogóle chodzi przecież obydwaj nie
                  uważamy wiejskiego tumningu tyle ze różnimy sie tym ze ja ich toleruje a ty nie.
                  dzieki za wypowiedz na temat skóry, hmm myślisz ze ludzie zrobili by sobie w
                  aucie skórzaną tapicerke??
                  • ramonka27 Re: Golf III 15.09.06, 21:12
                    Wiesz ja mogę się wypowiedzieć tylko ze swojej strony. Ja bym sobie nie zrobił
                    bo z tego co się orientuję obszycie auta skórą jest przeważnie droższe niż
                    seryjna skórzana tapicerka. Poza tym nie możesz liczyć na bogatych klijentów -
                    bo ich samochody przeważnie mają już skórkę na wyposażeniu.
                    Jak ktoś jest niezamożny to też do ciebie nie przyjedzie - bo po prostu nie
                    bedzie go na to stać.
                    Jedynie osoby, które bawią się w tunning mogą zainteresować się taką
                    propozycją.
                    Natomiast na pytanie czy ci się opłaci to już musisz sam przeanalizować.

P.S. Nie wiem czy umiesz to robić, czy też nie. Natomiast w nowych samochodach
                    jest bardzo dużo elektorniki i trzeba uważać aby jej nie uszkodzić. Natomiast
                    czy obszywanie skórą siedzeń w oplach kadetach i tym podobnych przyniesie ci
                    oczekiwane korzyści - tego nie wiem.
                    POZDRO
                    • Gość: TYSON Re: Golf III IP: 217.98.65.* 16.09.06, 06:24
                      heh no właśnie masz racje co do klientów wyżej przez ciebie wymienionych, ale
                      jak zauważyłeś chce trafić w rynek tuningowy który sie rozwija w polsce, mnie
                      interesuje tuning optyczny, hmm ale dzieki za wypowiedz
        • Gość: TYSON Re: Golf III IP: 217.98.65.* 14.09.06, 18:24
          no sory stary heh ok masz lepszą fure i co z tego?? jak ktoś ma fure nie
          wieśniacką a jeździ z otwartym oknem zeby było słuchać muzyczke z jego BMW to
          jest gorszy od wieśniaka :) rocznik 78 powiadasz. tak uważam stare samochody za
          najlepsze no ale widze ze ty idziesz w pogoni za trendami i jedyny tuning jaki
          zrobisz to welurowe dywaniki z napisem BMW :) satry troche tolerancji jezeli
          ktoś chce mieć diody niech zakłada jednym sie podoba innym nie.
          • Gość: 9,2 do setki Re: Golf III IP: 212.66.84.* 15.09.06, 14:24
            Sluchaj ciolku, gadasz cos o tym ze masz super fure i jest ci z nia tak dobrze.
            To po kiego wala chcesz ja tjunikowac? I do tego pozbyc sie znaczka VW z maski?
            Wstydzisz sie swojego auta?

BMW ZAWSZE bedzie lepsze od VW. I tyle.

Ps
            Fanem niemieckich aut nie jestem, ale roznice widze.
            • traktordj Re: Golf III 15.09.06, 16:17
              Ramonka27. Dajmy ludziom dorosnac. Wydadza pieniadze na upiekszenie swojego
              samochodu, w rezultacie czego dojda do wniosku, ze wydali pieniadze, a auto
              zaczyna posiadac braki stylistyczne. Stwierdza - dlatego, ze brakuje jeszcze do
              kompletu czesci X. Kupia. Dojda do tego samego wniosku. Niektorzy poddadza sie.
              Inni beda cisnac dalej. Wszyscy jednak dojda wczesniej czy pozniej do wniosku,
              ze liczne mniej lub bardziej kosztowne przerobki nie daly zamierzonego
              rezultatu. Wtedy zaczna sie zastanawiac nad sprzedaza. I tu bedzie kolejne
              rozczarowanie. Auto, w ktore zainwestowali 5k zl w przerobki okaze sie o 5k
              mniej warte niz ich oryginalny odpowiednik. Kolejna nauczka.
              Po tych lekcjach wyjda jednak z bagazem doswiadczen pozwalajacym im w
              przyszlosci podejmowanie bardziej dojrzalych decyzji.

Pozdrawiam
              • ramonka27 Re: Golf III 15.09.06, 16:39
                W sumie to masz rację. Niech dokładają sobie spojlery typu pług śnieżny z
                przodu, bądź półka na kwiaty z tyłu - czy też wspomniane przeze mnie wyżej
                diodki.
                Zawsze przecież można pracować przy odśnieżaniu ulić (pług już się ma), albo
                jak auto się zepsuje to postawić na kołkach w garażu a na tylną płetwę postawić
                kwiatki - będzie ładnie w garażu wyglądało. Tudzież Święta coraz bliżej -
                choineczka oświetlona diodkami się przed domem przyda.

P.S. O ile znoszę tuning to chyba tylko fabryczny - delikatne podkreslenie
                sportowego charakteru samochodu z odpowiednim silnikiem.

Ostatnio widziałem POLO 1,0 po tuningu (bez zanczków, z lexusami, wszystkimi
                mozliwymi nakładkami, ciemnymi szybami, pierdzącym wydechem - szkoda tylko, że
                osiągi samochodu nie szły w parze z wyglądem :P:P:P - może miał za mało
                magnetyzerów???? Co myslisz???

POZDRAWIAM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka